pizza przepis - 7229 przepisów (strona:301/482)

Odkrywamy kalifornijskie wina II 141

świeżych wiśni, anyżu, wanilii i nutą czarnego pieprzu. Zrównoważone, z bogatym aromatem wiśni, truskawek i wanilii. Ma jedwabistą konsystencję z długo utrzymującymi się taninami. Polecane do jagnięciny z grilla, pizzy i pieczeni wołowej. Importer: Cerville Investments Sp. z o.o. Wente Sandstone Merlot 2011 Region: Livermore Sandstone Merlot ujawnia aromaty wiśni, czereśni, jeżyn oraz śliwek. W ustach jest pełne, z posmakiem

królestwo garów
Paluchy francuskie nadziane jarmużem z serkiem kozim i mięsem z indyka 179

francuskie rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 30 cm na 40 cm (jeśli mamy gotowe ciasto w rolce wystarczy je rozwinąć). Ciasto dzielimy za pomocą nożyka do ciasta, lub pizzy na 10 równych. Na każdy prostokąt ciasta nakładamy po łyżce jarmużu z serkiem i rozsmarowujemy, tak aby pozostawić samo ciasto dookoła. Na jarmuż nakładamy w mięso. Ciasto od strony dłuższego

Moniki Smakołyki
Chleb razowy z jabłkiem i cydrem 142

przekładamy do koszyka obsypanego mąką ( należy solidnie obsypać żeby ciasto nam się nie przykleiło) przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 45 - 60 minut. Blachę (lub kamień do pizzy -nie mam niestety) wkładamy do piekarnika i nagrzewamy do 240 C. Wyrośnięty chlebek przekładamy na rozgrzaną blachę. (ja wyjmuję blachę z piekarnika przekładam chleb i wstawiam do pieca) Piekarnik zaparować

Delicious Titbits
Pszenne bułki drożdżowe z płatkami owsianymi i złotym siemieniem lnianym 183

odchudzanie (jak wiadomo błonnik pęcznieje i żołądku i daje uczucie sytości) i przemianę materii. Płatki owsiane od pewnego czasu są dość często obecne w mojej kuchni. Dodane do wypieków (pizza, bułki, chleb) nadają im delikatności i sprawiają, że dłużej zachowują świeżość. Świetnie smakują również w ciasteczkach. Siemię lniane do tej pory wykorzystywałam głównie w postaci zmielonej do naparów, gdyż bardzo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto drożdżowe - Mikołaj 176

półkole - będzie to broda Mikołaja. Ciasto powinno być conajmniej tak szerokie jak dół trójkąta (warto przyłożyć ciasto żeby sprawdzić czy broda jest wystarczająco duża). Ostrym nożem lub nożem do pizzy pokroić ciasto w grube paski. Przykleić brodę na twarz mikołaja (na ok ⅖ wysokości trójkąta). Zaczynając od góry skręcać paski ciasta formując brodę Mikołaja. Czapkę mikołaja zrobić zaginając węższy koniec trójkąta

Mama Gotuje
Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem z sosem gorgonzola i pomidorowym 161

przyprawa śródziemnomorska, suszone pomidory z czosnkiem ciasto: według przepisu z pierogów ruskich sosy: gorgonzola: plaser masła, jogurt naturalny, pół opakowania sera gorgonzola- piccante, pieprz pomidorowy: pomidory krojone, przyprawa do pizzy Pokroić kurczaka na mniejsze kawałki, obsmażyć na oleju. Doprawić solą oraz przyprawą śródziemnomorską i pomidorami z czosnkiem. Opłukać świeży szpinak. Udusić na maśle dodając 3 ząbki czosnku, sól i pieprz

MarciochaKucharzy
Zimowy Grillowany Camembert 177

Grillowany camembert z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z rukoli *-* SKŁADNIKI: 2 serki camembert (mogą być smakowe) żurawina 6 ziemniaków sól, rozmaryn, tymianek rukola pomidor orzechy włoskie sól, przyprawa do pizzy, oliwa z oliwek  Dokładnie umyć ziemniaki, pokroić w ćwiartki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym przyprawić rozmarynem tymiankiem i solą, dodać oliwę z oliwek. Piec w piekarniku 25 minut w temperaturze

MarciochaKucharzy
Koktajl z kiwi i bananem 125

trakcie oczekiwania na wyrośnięcie drożdżowego ciasta do pizzy... przygotowałam zdrowy owocowy zapychacz:) Koktajl o smaku kiwi i banana SKŁADNIKI: 3 nieduże banany 2 jogurty 4 kiwi pół szklanki mleka po 2 łyżeczki cukru na każdy ze smaków Obrać oba typy owoców. Najpierw blenderujemy banan z jednym jogurtem , 2 łyżkami cukru i połową porcji mleka. Wlewamy do szklanek. Opłukujemy naczynie

MarciochaKucharzy
Jajecznica podana z Quesadilla 189

Quesadilla z pieczarkami i serem SKŁADNIKI 6 jajek kilka plasterków kiełbasy 1 placek wrapa (tylko tyle nam zostało :) ) kilka pieczarek,  tarty żółty ser ketchup, sól, pieprz,przyprawa do pizzy, masło Podsmażamy na maśle pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Następnie dodajemy rozbite jajka, i powolutku mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na Tortilli rozsmarowujemy ketchup, nakładamy pokrojone pieczarki

MarciochaKucharzy
Chałka z kminkiem 165

mleka 1 jajko  1/4 szklanki oliwy  1/4 szklanki cukru   łyżeczka soli  około 3-4 szklanki mąi 1 jajko (do posmarowania chałki) kminek, przyprawa do pizzy Połączyć mleko z wodą. Odlać do osobnej miseczki dwie łyżki tego płynu i wymieszaj go z pokruszonymi drożdżami i łyżeczką cukru. Odstawić na moment, aż drożdże zaczną pracować. Do dużej

MarciochaKucharzy
Pomidory z bazylią 160

zaopatrzyć się w krzaczek świeżej bazylii, uwielbiam jej smak i zapach. Bazylia pasuje prawie do wszystkiego, świetnie smakuje w sałatkach, w zupach, z serem, a już makaron czy też pizza bez niej nie może się obejść. Należy tylko pamiętać by dodawać ją pod koniec przygotowywania potraw, gdyż dodana za wcześnie traci smak i aromat. Dodam jeszcze, że bazylia ułatwia trawienie

Kuchcik gotuje
pizza kalafiorowa pyszna 124

wymieszaj 2 jajka,dodaj kalafior .Wszystko mieszaj do połączenia skladników na jednolita masę  .  Blachę do pieczenia  wyłóż pergaminem i rozłóż kolafiorową masę w formie koła,przypominające pizze.. Piec w nagrzanym piekarniku przez 10-15 minut do zlotego koloru.Gotowy blat posmaruj keczupem ,wsyp garść zielonej pietruszki,szczypiorku i posyp serem.   Ponownie wsadź do piekarnika

w mojej kuchni
Pizzerowe bułeczki 134

Wszystkich Miłośników pizzy, mam jej wersję mini czyli pizzerkowe bułeczki. Lubię je ze względu na możliwość ciągłej modyfikacji składników a tym samym i smaków. Fajnie sprawdzają się zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: - 270 g mąki tortowej - 120 g mąki krupczatki - 2 jajka - 30 g świeżych drożdży - 1 łyżka cukru kryształu - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżka suszonej bazylii

Zainspirowana w kuchni
Makaron z sosem pomidorowym, kaparami i szparagami 183

Kiedy byłam mała uwielbiałam włoską kuchnie (i nadal uwielbiam!). Tata nauczył mnie dobrze gotować makaron i dobierać sosy. Siedziałam w jego bibliotece i czytałam przepisy kuchni włoskiej. Pizze, makarony i zapiekanki jadłam prawie codziennie. Ostatnio podczas porządkowania papierów znalazłam przepis na sos pomidorowy (przyznałam mu aż 9 gwiazdek na 10 możliwych do przyznania). Do starej

wegetalerze
Leniwe z rukolą, boczkiem i sosem paprykowo-pomidorowym 162

soli Sos: 1 czerwona papryka 1 łyżka masła pół cebuli 2 ząbki czosnku szklanka passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 płaska łyżeczka ziół do pizzy sól, cukier i pieprz Przygotować sos. Paprykę wypatroszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać i grubo posiekać. Masło rozgrzać na patelni, dodać cebulę, paprykę i obrany, posiekany czosnek, delikatnie posolić

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania