pizza na patelnie - 2050 przepisów (strona:31/137)

Bułki zawijane, faszerowane chorizo, jarmużem i serem 78

cytryny Łyżka masła klarowanego Wykonanie: Z jarmużu usuwamy twarde elementy, pozostawiamy tylko listki. Na patelnię wykładamy masło, dodajemy jarmuż. Przesmażamy go chwilkę aż zmięknie. Podczas obróbki przyprawiamy go solą, pieprzem, czosnkiem i niewielką ilością soku z cytryny ( podobnie jak szpinak ). Pozostawiamy do przestygnięcia. Ciasto do pizzy rozwijamy, smarujemy serkiem typu almette. Wykładamy jarmuż. Papryki kroimy w kostkę a chorizo

Smaki Ewy
Sosy do pizzy 163

łyżka oregano 1 łyżeczka bazylii sól Wykonanie: Na patelnię wylewamy oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy pomidory i podgrzewamy do momentu, aż pomidory się rozpadną. Jak pomidory są już maziste dodajemy oregano i sól, a na końcu bazylię. Na koniec można sos zmiksować blenderem i od razu smarować pizzę lub przełożyć do miseczki. Jeśli sos wyjdzie nam za gęsty

Blondynka Gotuje
Paszteciki Leniwca 76

smażenia sól oraz pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Pieczarki kroimy w mniejsze kawałki, cebulę w kostkę, odsączoną kapustę lekko rozdrabniamy. na patelni na oleju podsmażamy pieczarki, doprawiamy solą oraz pieprzem, smażymy kilka minut, następnie przekładamy do miseczki, na patelnie dolewamy olej i przekładamy cebulę, gdy ładnie się zeszkli dodajemy kapustę kiszoną. Mieszamy i podsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy pieczarki, dokładnie(...)mieszamy. Całość smażymy jeszcze kilka minut, na koniec doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotowy farsz odstawiamy do przestygnięcia, ciasto na pizzę rozwijamy. Wzdłuż dłuższego brzegu łyżeczką wykładamy farsz zostawiając ok 1 cm wolnego ciasta z brzegu. Następnie zwijamy i sklejamy. Zawinięty pasek ciasta odkrawamy nożem zostawiając 1 cm z drugiej strony, dokładnie zlepiamy. Kroimy nożem na mniejsze kawałki. Gotowe

Blog kulinarny S9.PL
Pizza z salami i warzywami z ryżem 106

który okazał się bardzo smaczny. Pizza z dużą ilością sera, serowymi brzegami i warzywami z ryżem. Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 0,5 szklanki letniej wody Wierzch: 2 łyżki keczupu Oregano 200 g warzywa na patelnię z ryżem i pieczarkami Hortex(...)oczkach.  Pieczarki kroimy w plasterki.  Mieszankę warzyw z ryżem na patelnię podsmażamy. Przygotowane ciasto smarujemy keczupem (5 cm od brzegu) i posypujemy oregano. Następnie wykładamy podsmażone warzywa z ryżem i salami.   Na pozostawiony brzeg wykładamy połowę sera, zawijamy do środka. Na wierzch wysypujemy pieczarki. Pizzę pieczemy przez 20 minut w 220*C. Po 15 minutach posypujemy resztą

VioletoweKucharzenie
Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą 238

zrzucając quesadillę na rękę, po czym położyć ją ponownie na patelni drugą stroną. Po przypieczeniu drugiej strony ponownie obrócić patelnie zrzucając quesadillę na rękę i kładąc na desce do serwowania lub dużym talerzu. Gotową quesadillę pokroić w trójkąty jak pizzę. W ten sam sposób jak powyżej przygotować kolejne dwie sztuki quesadilli

Passions hobbies life
Szakszuka z bakłażanem, pieczarkami i mozzarellą 205

sosie pomidorowym z różnymi dodatkami, takimi jak papryka, bakłażany, cukinia, pieczarki. W podstawowej wersji zawiera jajka, sos pomidorowy, cebule i paprykę. Ale nie ma co się ograniczać, wrzucajmy na patelnię to na co akurat mamy ochotę! Zapraszamy do wypróbowania naszej wersji. Smacznego! Ilość: 2 porcje Czas przygotowania: 20 min Składniki: – 2 jajka rozmiar L – 1/2 małego bakłażana(...)mieszanki ziół: bazylii, oregano, rozmarynu, tymianku, pietruszki, lubczyku, szałwii (u nas przyprawa do pizzy) – sól, pieprz – 50 g sera mozzarella (1/3 kulki) – garść oliwek – garść rukoli Przygotowanie: 1. Bakłażana myjemy i kroimy w kostkę, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy czosnek pokrojony w plasterki, następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki

Podwójnaporcja
Placki kukurydziane, z których możesz zrobić domowe nachosy lub domowe quesadillas 155

Następnie dzielę je na 6 porcji, każdą rozwałkowuje na kształt okrągłego placka. 5) Gotowe placki smażę na rozgrzanej patelni ok. 3 minuty z każdej strony (bez tłuszczu). 6) Kolejno, kroję na trójkąty, aby uzyskać nachosy (używam kółka do pizzy). Gotowe:) P.S. Ciasto można dosolić, wzbogacić ziołami lub serem, jak kto woli :)  Smacznego! Pozdrawiam, Adrianna

Pause Gotowanie!
Obiad z patelni 269

chce się wyjść z domu. Macie tak? Mnie dzisiaj ten stan dopadł i żeby nie zamawiać pizzy lub innego bezwartościowego, kalorycznego posiłku, a mimo wszystko zjeść wartościowy posiłek przygotowałam danie z resztek, który zjadłam prosto z patelni :) Bo nigdy nie ma sytuacji bez wyjścia :) To co wykorzystacie do jego przygotowania oczywiście zależy od tego co znajdziecie w swoich zapasach

Taste Of My Day
Pizza verde 127

Zamiast sosu pomidorowego smaruję ciasto pizzy pesto. Pizza jest wspaniale aromatyczna.  pęczek zielonych blanszowanych szparag cukinia pokrojona w luźne kawałki pomidorki koktajlowe mozzarella light rukola do posypania na wierzchu po upieczeniu płatki parmezanu kilka łyżeczek pesto 2 szklanki mali pełnoziarnistej ( polecam Lubella) 3/4 szklanki ciepłej wody 20 dkg świeżych drożdży sól, cukier 2 łyżki oliwy z oliwek(...)Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia. Przygotuj szparagi i cukinie - można ją lekko zgrillować na patelni ale nie koniecznie. Kiedy ciasto wyrośnie rozwałkuj ciasto i zacznij nakładać pesto, potem szparagi, rozrzuć cukinię, pomidorki koktajlowe i mozzarelle. Piecz w 260 stopniach 13 minut. Po wyciągnięciu pizzy rozsyp rukolę i patki parmezanu

AZgotuj!
Pizza z pieczarkami i kurczakiem na Dzień Pizzy 160

odrobinie przetartej pasty pomidorowo-paprykowej. Przejrzałam kilka nowych przepisów na ciasto do pizzy, ale były trochę dziwne, więc wróciłam do mojego starego zastępując część mąki kukurydzianą zamiast semoliny. Pizza  z pieczarkami i kurczakiem  około 40 dag maki pszennej białej 10 dag mąki kukurydzianej 2,5 dag drożdży 1 łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 szklanka letniej wody(...)kilka godzin w lodówce. Oczyść pieczarki, obierz cebulę. Pokrój pieczarki i cebulę. Przesmaż je na patelni na maśle sklarowanym. Posól je i popieprz - pozostaw do ostudzenia.  Podziel ciasto na małe kulki wielkości odpowiedniej do tego jakiej wielkości chcesz mieć pizzę. Rozwałkuj ciasto podsypując maką, rozłóż do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około1/2 godziny. Rozgrzej w tym czasie piekarnik

Gotuj Sam!
Jak zrobić chlebek naan bez drożdży 67

zrobić chlebek naan bez drożdży na proszku do pieczenia . Płaski chleb z patelni. Orientalne klimaty bardzo mi pasują, tym bardziej, że w Hamburgu mieście portowym są na wyciagnięcie ręki. To kosmopolityczne miasto, w Polsce każda inność wzbudza sensację tutaj wszystko jest powszednie, normalne, ale i ciekawe. Tak jest i w kuchni. Staram się kosztować wszystkiego co nowe, kosztuję nowe potrawy(...)desce rozwałkowujemy lub rozciągamy palcami ciasto na owalne placki. Patelnię o grubym dnie mocno rozgrzewamy, nie natłuszczamy. Każdy kawałek ciasta układamy na suchej rozgrzanej patelni. Podpiekamy z każdej strony. Uwielbiam je jeść na ciepło, ale zimne są pysznym dodatkiem do zup i innych dań , mogą być też spodem do błyskawicznej pizzy   The post Jak zrobić chlebek naan bez drożdży

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizza wiejska 230

bekonu 15 dag cienkiej kiełbasy 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy 2 ogórki kiszone 15 dag startego sera cheddar 6 sztuk pieczarek Sól lub przyprawa do pizzy do smaku Jak wykonać ?  Ciasto: Mąkę mieszam w misce z solą, ziołami prowansalskimi  oraz suchymi drożdżami, wlewam ciepłą wodę, zagniatam na elastyczne  ciasto. Przykrywam ściereczką, odnoszę(...)placki ciasta,  zostawiając wolne brzegi. Cebulę obieram, kroję w piórka, podsmażam na oliwie na patelni aż będzie miękka, należy uważać żeby się nie zrumieniła. Nakładam równomiernie pokrojone w plastry dodatki,posypuję podduszoną cebulą,  doprawiam do smaku  solą lub przyprawą do pizzy, na wierzch posypuję startym serem, wkładam pizzę do nagrzanego do 195*c piekarnika piekę około

Wanilia i Kardamon
Pizza na grillu? To możliwe z systemem GBS! 62

się prawdziwą przygodą i kulinarną zabawą z wieloma możliwościami! A dzięki niemu upieczecie nie tylko pizzę, ale również wiele innych dań. Gourmet BBQ System (GBS) to rewolucyjny system rusztu opracowany przez markę Weber, który dzięki wymiennemu środkowi pozwala na przygotowanie na grillu m.in.: steków, pizzy, gofrów, pieczonego kurczaka czy dań orientalnych. Możliwości wykorzystania GBS do przygotowywania różnych potraw są praktycznie(...)ruszt z wymiennym wkładem (dostosowany do rodzaju grilla – różnią się kształtem) oraz: kamień do pizzy – ale przygotować można też na nim foccacie czy inne wypieki kociołek Dutch Oven – w nim można przygotować zupy, bigos czy gulasz żeliwna patelnia – m.in.: do grillowania warzyw i naleśników wkład do gofrów i kanapek – jedna strona pozwala na przygotowanie gofrów

Pasja Smaku
Pizza na wypasie 116

wyrośnięcia. Następnie dużą blachę z piekarnika delikatnie natłuściliśmy olejem i równomiernie ułożyliśmy spód do naszej pizzy. Składniki na pizzę: polędwica sopocka salami pieczarki papryka cebula kukurydza sos boloński żółty ser  mozzarella Pieczarki umyliśmy, skroiliśmy w plasterki i zarumieniliśmy na patelni. Podobnie zrobiliśmy z papryką oraz cebulą. Polędwicę zakupiliśmy w plasterkach więc dużo łatwiej było nam pokroić je w paseczki

Sprawni w smaku
Bazyliowe pesto z ziarnami słonecznika 108

Pyszne, domowe pesto. Nieporównywalne z gotowym sklepowym. Pełne aromatu i smaku. Doskonałe do makaronów, pizzy, ryb, kanapek...   S kładniki : 5 dużych garści liści bazylii (bez łodyżek) 2 ząbki czosnku 50g ziaren słonecznika uprażonych na suchej patelni) 140ml oliwy extra virgin 40 gramów parmezanu sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania : Obrywamy listki bazylii z gałązek i dokładnie myjemy

Pyry na Gaz
Domowa, żytnia tortilla z tofu a'la kurczak (wegańska) 220

czasie dzielimy naszą kulę na 6 równych części, każdą z nich rozwałkowujemy i za pomocą noża do pizzy wycinamy równe okręgi (u mnie o 25cm średnicy). Z resztek po wycinaniu otrzymamy siódmą część na ostatnią tortillę. Pieczemy na patelni bez użycia tłuszczu przez 30-40s z każdej strony (nie dłużej, gdyż zrobią się zbyt twarde i ciężko będzie

Be Fit Be Strong
Leniwe z rukolą, boczkiem i sosem paprykowo-pomidorowym 128

ząbki czosnku szklanka passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 płaska łyżeczka ziół do pizzy sól, cukier i pieprz Przygotować sos. Paprykę wypatroszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać i grubo posiekać. Masło rozgrzać na patelni, dodać cebulę, paprykę i obrany, posiekany czosnek, delikatnie posolić, dusić na małym ogniu do miękkości, dodając pod koniec koncentrat pomidorowy

Czerwień i błękit
Zapiekanka makaronowa 2853

makaronu - wzięłam penne pełnoziarniste * 300 g pieczarek * pół papryki surowej * puszka pomidorów krojonych - u mnie lidlowskie do pizzy * ser żółty starty * 2 cebule * 2 ząbki czosnku * trochę oleju * przyprawy Cebulę i czosnek posiekałam i wrzuciłam na rozgrzany na patelni olej, dodałam przetarte na grubych oczkach  pieczarki i pokrojoną paprykę. Chwilę dusiłam - ok. 8-10 min, po czym dodałam pomidory

Zdrowa Kuchnia Sowy

Proponowane wyszukiwania