pizza ciasto - 4706 przepisów (strona:57/314)

Pizza resztkowa 287

nich zapiekankę, potrawkę lub wrzucić na ciasto i upiec placek. Jeśli mamy obawy, że placek będzie wyglądać mało zachęcająco, można go przykryć ( podwójna zakręcona margherita ) lub zwinąć. Składniki : Ciasto na pizzę (na podwójną ilość; wychodzi bardzo puszyste; nadmiar ciasta można przechować w zamrażarce lub przez 2 dni w lodówce) 50 g świeżych drożdży pół łyżeczki cukru 500 g mąki pszennej(...)kilka centymetrów, prowadząc ostry nóż na zewnątrz (patrz zdjęcie). Boczne kawałki ciasta zakładać na sos z dodatkami, starając się, by sos nie wyciekał z placka. Placek piec ok. 30-35 minut w temp. 180 stopni C. Podawać gorący.   ----- Podobne: Wytrawny rogal z dodatkami Podwójna zakręcona margherita Pizza z pieczarkami Czy u Was też biało na dworze? W Warszawie teraz

Weekendy w domu i ogrodzie
Pizza. Pizza z patelni!: Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 157

dominuje pizza z samym serem, więc i taką postanowiłam zrobić :) W poprzednim mieszkaniu używałam wolnostojącego piecyka. Niestety - pizza z niego nie była wybitna. Przypadkiem kiedyś trafiłam na przepis na pizzę z patelni na innym blogu i zagościła ona u nas na stałe. Składniki (na 4 placki wielkości ok. 24 cm): 3 szklanki mąki 1,5 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczka(...)puszki. Solimy. Dodajemy bazylię, oregano oraz rozdrobniony ząbek czosnku. Całość podgrzewamy. Przygotowujemy wszystkie składniki, które chcemy mieć na pizzy. U nas jest to zazwyczaj tylko ser. Gdy ciasto na pizzę wyrośnie, dzielimy je na 4 części. Każdy placek wałkujemy, formując okrąg wielkości patelni. Patelnię podgrzewamy i gdy będzie już mocno rozgrzana - umieszczamy na niej placek. Podpiekamy na średnim ogniu przez

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pizza z jajkiem i łososiem 193

wiecie o tym, że robię ją z różnymi dodatkami. Cienkie ciasto i pyszne dodatki tworzą smaczną pizzę. Chudy wędzony łosoś, jajka, pieczarki, wędlina i kukurydza sprawiają, że pizza ma niepowtarzalny smak! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3/4 szklanki letniej wody 25 g świeżych drożdży 3 łyżki oleju Wierzch: 3 łyżki passaty pomidorowej(...)oczkach. Wędlinę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plastry. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i kroimy w plastry. Kukurydzę odsączamy z zalewy.  Na cieście rozsmarowujemy passatę pomidorową. Obsypujemy ją przyprawą do pizzy i zapiekanek oraz suszoną bazylią. Następnie kolejno układamy pieczarki, małe kawałki łososia, wędlinę, jajka i kukurydzę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210*C na 15 minut

VioletoweKucharzenie
Domowa pizza 158

Prosta w wykonaniu a zarazem bardzo dobra w smaku. Ciasto nie jest typowo włoskie (coś ala guseppe) dlatego też jak lubicie eksperymentować to polecam zrobić pizze samodzielnie. Idealna na obiad lub kolację! Składniki Ciasto: 25 g świeżych drożdży (temp pokojowa) 250 g mąki pszennej 150 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek(...)wykonane prawidłowo rozczyn powinien zwiększyć swoją objętość 2,5-3 krotnie. Jeżeli tak się nie stało konieczne będzie rozpoczęcie przygotowania rozczynu od nowa. A teraz przejdźmy do wyrabiania ciasta na naszą pizze. Do miski przesypujemy mąkę z dodatkiem 1 łyżki oliwy oraz 1 łyżeczką soli. Na środku robimy wgłębienie po czym wlewamy w to miejsce wcześniej przygotowany rozczyn. Przy pomocy

Blog kulinarny S9.PL
Środa: Domowa pitta z kurczakiem i sałatką tri colores 181

mieście, przygotuj domową pittę pełną zdrowych składników. Czas: 1 h 45 minut (w tym 90 minut na odstanie ciasta), więc pracy jest na pół godziny maks Poziom trudności: łatwy Szacowana cena dla 2 osób: 15 zł Domowa pitta – wprawka do pizzy Domowa pitta – to dealna wprawka dla tych co chcieliby zrobić sami pizzę(...)się boją, marzą o chlebie własnego wypieku, ale nie mają sił, czy determinacji, żeby się za to zabrać. Ciasto na pittę przygotowuje się w podobny sposób jak ciasto na pizzę, ale ma bardziej chlebowy smak i chlebowy aromat, który jeszcze dość długo utrzymuje się w domu po upieczeniu tych placków. Pysznie smakują same, nawet bez nadzienia. Nadziane biją na głowę

Niedzielny kucharz
Pizza z kamienia po raz pierwszy 193

zbyt duży placek, który przy nakładaniu na kamień okazał się być większy od niego... dlatego nieco się zniekształcił. Nauczona doświadczeniem, następnym razem zrobię dwie mniejsze pizze i poeksperymentuję z zawijaniem sera w rogi. :) CIASTO: 250g mąki pszennej  t. 450 15g świeżych drożdży 2 łyżki oleju 130ml mleka wymieszanego z wodą szczypta soli pół łyżeczki cukru do roztarcia z drożdżami(...)łopacie piekarniczej. Ponieważ takiej nie mam, świetnie sprawdziła się mata sylikonowa. Błędem było duże ciasto, nie samo wykorzystanie maty, z której odrobinę zjechała mi cała pizza. ;) W ostatecznym rozrachunku jednak wszystko poszło dobrze. Rozwałkowujemy ciasto na macie lub łopacie i smarujemy je sosem, pozostawiając ok. 2 centymetrów wolnego miejsca. Układamy składniki, nie przesadzając jednak z ilością. Na koniec posypujemy pizzę

Kuchenna Kontrrewolucya
Domowa lasagne 154

Domowa lasagne to wbrew pozorom bardzo proste danie do przygotowania. Idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad dla całej rodziny. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, kiedy ser

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lasagne z brokułami 188

Osoby cierpiące na nietolerancję glutenu coraz częściej na półkowych sklepach mogą znaleźć odpowiedniki produktów, których dotychczas nie mogli stosować.Przekreślony kłos, który znajdziemy na produkcie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Odrywane bułeczki z nadzieniem bolognese 142

mocno klei się do rąk. Wówczas ciasto pięknie wyrasta, ma jednolitą konsystencję a przy tym jest smaczne i długo zachowuje świeżość. Poniższy przepis to również dobra receptura dla ciasta na pizze, jeżeli lubicie taką na grubym cieście w stylu amerykańskim.  Składniki: 500 gram mąki pszennej tortowej lub 00 lub semoliny  2 opakowania suchych drożdży (2x 7 gram

Mango Papaja
Pizza z pesto, ziemniakami i cebulą 170

typowo polskimi elementami takimi jak ziemniaki, czy boczek. .  Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 15 minut + czas na rośnięcię + 12-14 minut pieczenia Składniki (na dwie okrągłe pizze): Na ciasto: 170ml ciepłej wody 150g mąki pszennej 150g maki pszennej pełnoziarnistej* 15-20g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy Szczypta soli Na farsz: 300g sera mozzarella 6 łyżek pesto prowansalskiego (szczególnie(...)Smarujemy go dwoma łyżkami pesto i obsypujemy mniej więcej 1/4 ilości mozzarelli. Układamy połowę ziemniaków, cebuli i boczku. Obsypujemy ponownie 1/4  ilości sera. Z pozostałym ciastem robimy dokładnie tak samo. Powstałe pizze wstawiamy do piekarnika na 12-14 minut do temperatury 220 stopni Celsjusza. Po wyjęciu pizze delikatnie skrapiamy łyżką pesto i opcjonalnie posypujemy rukolą. Smacznego

Kolizje Smaków
Podwójnie serowa pizza szpinakowa 204

Jakaż ona była pyszna. Pizza na grubym cieście bo nie lubię tych zwisających placków, z ulubionymi dodatkami, ciepła na rozgrzanie organizmu i bardzo smaczna, polecam gorąco. Jeśli wolicie jednak cienki spód to nie ma problemu, dajcie połowę ciasta. Podwójnie serowa pizza szpinakowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik grecki, bez twarogu, puszysty jak pianka 28436

korzysta się z robota kuchennego. Ja korzystam z robota Kitchen Assistent firmy Electorlux. Powiem Wam !!genialny!! sprzęt. Z nim praca jest dziecinnie prosta i szybka. Zrobienie np. ciasta na pizze najmuje niecałe 5 minut a ciasto jest idealnie wyrobione, ubicie śmietany czy białek zajmuje chwilę. Nie wyobrażam sobie pracy w kuchni bez tego robota. To jest moja prawa ręka :) Także

Kuchnia Viki
Dwa rodzaje konsumentów 187

rozwija, ale rozwija się również druga gałąź - gotowe jedzenie. Czasami aż oczy przecieram jakie rzeczy widuję w sklepowych zamrażarkach: ciasto na pierogi, ciasto na piernik, gotowe spody do pizzy, desery, ciasta gotowe do zapieczenia i tak dalej i tak dalej. Kiedyś z gotowców w mojej pamięci utkwiło ciasto francuskie, jakieś amerykańskie zupy w puszkach i słoiczki Gerber dla maluchów

Blondynka Gotuje
Mini pizza z szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą 136

Klasyczne połaczenie składników na pyszną pizzę tym razem w połaczeniu z ciastem fracuskim zamiast tradycyjnego ciasta na pizze. Dzięki temu to doskonała przekąska, którą można zrobić błyskawicznie. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno

Milion Smaków
Pizza paprykowa z mixem serów 113

CIASTO: Mąka pszenna – 500 g Drożdże świeże – 50 g Cukier – 1 łyżeczka Sól –1 szczypta Oliwa z oliwek – 1 lyżka Woda ciepła – ¾ szkl FARSZ: Papryka czerwona

Camilla w kuchni

Proponowane wyszukiwania