piersi - 15384 przepisów (strona:58/1026)

Piersi kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie 5:2 196

cholesterolu 190 g piersi w miodzie i musztardzie z 300 g cukinii dostarczają: 291 kcal 36 g białka 3 g tłuszczy 29 g węglowodanów 87 mg cholesterolu Całodniowy jadłospis dostarcza jedynie: 466 kcal ŚNIADANIE: 200 ml. soku pomidorowego 2 jajka ugotowane na twardo (średnie jajko ma 60 g) OBIADOKOLACJA: 5-6 sztuk pojedynczych piersi kurczaka 4 czubate łyżki miodu(...)łyżeczek musztardy (np. sarepskiej lub rosyjskiej) 5 ząbków czosnku sól, pieprz 300 g cukinii łyżka suszonego tymianku Wykonanie: Piersi osuszmy papierowym ręcznikiem, kroimy w poprzek na dwie części,  po czym doprawiamy solą Miód rozpuszczamy w osobnym naczyniu, dodajemy musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Każdą pierś obtaczamy w marynacie.  Piersi układamy na blasze wyłożonej papierem

IMPRESJA SMAKU
Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami 192

Kolejne danie dla amatorów lekkiej i zdrowej kuchni. Danie ma bardzo niską zawartość tłuszczu. Najemy się do syta, a przy tym będziemy czuć się lekko. Taka pierś proponuję podawać z letnią sałatką, oczywiście można dodać jeszcze ryż lub ziemniaczki. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 1/4 brokuła 50 g fety (centymetrowy plaster) przyprawa do mięsa Dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Piersi kurczaka(...)zdjęciu. Plaster fety dzielimy jeszcze na pół, zaś brokuła dzielimy na małe różyczki. Do każdej kieszonki kurczaka wkładamy kawałek fety i różyczki brokuła. Każdą pierś kurczaka zawijamy oddzielnie w folię aluminiową. Zawinięte piersi pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30 min. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Kurczak na porowym puree 133

nadzieję, że wywoła i u Was! :) Składniki: 1 duży por ok.2 łyżki masła klarowanego do duszenia porów i 2 łyżki do podsmażenia kurczaka 2 łyżeczki ziół prowansalskich 500 g piersi z kurczaka (1 spora podwójna) mąka do obtoczenia piersi kurczaka 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30% cytryna do skropienia sól i czarny pieprz PUREE ZIEMNIACZANE: kilka ugotowanych ziemniaków potłucz, dodając(...)Podsmaż chwilę, ale nie rumień. Przykryj patelnię i duś pora około 10 minut na średnim ogniu, aż ładnie zmięknie i się zeszkli.  W międzyczasie zajmij się kurczakiem. Umyj piersi, odetnij tłuste części i każdą pierś przekrój wzdłuż na cieńsze filety. Oprósz solą i pieprzem, dopraw pozostałą częścią ziół prowansalskich. Tak przygotowane filety obtocz w mące. Weź drugą patelnię

Gotowanie to kochanie
Piersi drobiowe w domowym „papirusie” 668

Sposobów na przyrządzenie piersi drobiowych jest wiele, a ten który Wam zaproponuje, mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Składniki: - piersi drobiowe Składniki marynaty: - ciemny sos sojowy - czosnek - wędzona papryka w proszku - płatki chilli - świeżo zmielony pieprz kolorowy - olej sezamowy - sok z cytryny Dzień wcześniej piersi drobiowe skrapiamy sosem sojowym, sokiem z cytryny i olejem sezamowym. Posypujemy przyprawami – czosnkiem(...)przez 15 minut, w połowie czasu obracając mięso. Gdy są gotowe, rozcinamy papier, wykładamy na deseczkę, ale kroimy dopiero po 5 minutach, aby mięso zdążyło wchłonąć soki. Tak przygotowane piersi - drobiowe w domowym „papirusie” są soczyste i kruche. Podałam je ze smażonym ryżem z warzywami, przybrałam gałązką koperku. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Piersi drobiowe w domowym

mojewypiekiinietylko
PIERŚ Z GĘSI W SOSIE Z CZARNEJ PORZECZKI Z KLUSECZKAMI NA ZIEMI ORZECHOWO-PIERNIKOWEJ 200

każdym calu ( zarówno w wyglądzie , jak i smaku! ) dokładnie takie jak sobie wymarzyłam! Doprawione całym sercem – więc musiało się udać! ___________________________________________________________________________________________ Mam dla Was przepis na niesamowicie pyszną pierś z gęsi … marynowaną wcześniej w ziołach … z obłędnym ( naprawdę obłędnym! ) sosem z czarnej porzeczki na bazie karmelu i białego wina …. ze smażonymi kluseczkami ziemniaczanymi z palonym masłem(...)chrupiącą ziemią orzechowo – piernikową! Brzmi obłędnie, prawda? I tak samo smakuje! Gwarantuję! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * pierś gęsi ze skórą – ok. 300 g – 400 g MARYNATA: * piwo Książęce chlebowo-miodowe – 1 szkl * czosnek – 2 ząbki * suszony tymianek – 1 szczypta * estragon – 1 szczypta * majeranek – 1 łyżeczka * cząber – 1 szczypta * goździki

Ostra na Słodko
Piersi z kaczki z jabłkami w sosie z czerwonego wina 185

Soczyste i delikatne piersi z kaczki z chrupiąca skórką to eleganckie danie na szczególne okazje lub niedzielny obiad. Wyjątkowo smakuje ze smażonymi jabłkami i sosem z czerwonego wina. Uczta dla podniebienia… Składniki: 2 piersi z kaczki 2 średnie czerwone cebule 2 twarde jabłka 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 płaska łyżeczka miodu 100 g masła sól(...)pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Skórę na piersi kaczki nacinamy w kratkę ( nie naciąć mięsa). Doprawiamy solą i pieprzem. Piersi kładziemy na suchej, zimnej patelni, skórą do dołu, rozgrzewamy patelnię i czekamy aż tłuszcz się wytopi. Gdy skórka ładnie się przyrumieni, dodajemy drobno posiekany czosnek, odwracamy na drugą stronę i chwilkę podsmażamy. Wyjmujemy piersi z patelni i wstawiamy (skórą

Oryginalny smak
Tartaletki z gęsią i kasztanami 161

Tartaletki to kruche ciasto wypełnione nadzieniem. Nie zawsze muszą być podawane na słodko, można również na słono. Dzisiaj zrobiłam je z piersią z gęsi, kasztanów i udekorowałam puree ziemniaczanym ze smalczykiem roślinnym. Smakowita pajda zaskoczyła mnie swoim aromatem i smakiem, który idealnie pasuje do puree i nadzienia.   Składniki: Spód: 250 g mąki 100 g masła 1 jajko szczyptę soli(...)Nadzienie: 1 duża pierś z gęsi 100 g gotowanych kasztanów 1 łyżka natki pietruszki 3 ziarenka jałowca 1 łyżka ”Smakowitej pajdy” z ziołami ogrodowymi 3 łyżki śmietanki 30 % 1 jajko 2 łyżki startego parmezanu sól, pieprz Puree: 3 ziemniaki 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka „Smakowitej pajdy” z ziołami ogrodowymi Przygotowanie: Spód: Wszystkie składniki zagniatamy

Oryginalny smak
Galantyna z kurczaka 170

łyżki  czosnek granulowany 1 łyżeczka  majeranku 1 łyżka sól i pieprz  przyprawy do kurczaka 1 opak PRZYGOTOWANIE Krok 1 Skórę z kurczaka nacinamy wzdłuż, zaczynając od piersi. Następnie usuwami kości ze środka. Skórę i mięso z kurczaka, dobrze obsypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 10 godzin. Krok 2 FARSZ  Kości oddzielamy od udek, mielimy udka(...)maszynce, dodajemy do masy jajka, majeranek, czosnek, paprykę, sól i pieprz, oraz kasze manną, dokładnie mieszamy. Krok 3 Z kurczaka zrzynami trochę piersi i rozkładamy na skórze, tak by wkoło i na środku skóry znajdowały się cienkie płaty piersi. Na te piersi wykładamy przygotowany farsz rozsmarowując całą powierzchnię skóry. Na te piersi wykładamy przygotowany farsz rozsmarowując całą powierzchnię skóry Krok

Kuchnia Danusi
Soczysta pieczeń z indyka. 253

się bardziej do kanapek, bo jest bardziej zbita, lecz soczysta, a wszystko to dlatego, że piekłem ją obwiązaną sznurkiem. Drugi jako danie główne, łatwiejsze w przygotowaniu. Składniki: 2 duże piersi z indyka 0,5 łyżki soli 0,5 łyżki ostrej papryki 1/4 łyżki pieprzu 2 łyżki majeranku szczypta gałki muszkatołowej 200 g gęstej śmietany 75 g masła Przygotowanie(...)śmietany dodajemy wszystkie przyprawy i nacieramy piersi z indyka. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 2-4 godziny.  Zamarynowane piersi obwiązujemy sznurkiem lub po prostu układamy na blasze do pieczenia, w zależności jaki sposób przygotowania wybraliście.  Piersi pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 minut, następnie do blachy wlewamy 2 szklanki wody i pieczemy kolejne

Kuchnia Łukasza
Grillowana pierś kurczaka w sosie kurkowym 349

Bardzo lubię taką soczystą, grillowaną pierś kurczaka. Szczególnie jeśli marynata jest lekka a pierś trochę dłużej w niej poleży niż zwykle. Jako, że to obiad postanowiłam zrobić sos z kurek, których teraz nie brakuje. Do tego prosta sałatka z pomidora, ogórka i oliwek, ugotowany kalafior i pyszny obiad gotowy. Kto się pisze na takie wspaniałości? Składniki (na 2 porcje(...)gram piersi z kurczaka + marynata: 4 łyżki jogurtu naturalnego, pieprz cytrynowy, szczypta soli, szczypta papryki suszonej i kurkumy. Kurczaka marynujemy minimum 30 minut  200 gram kurek  50 ml whiskey  200 ml bulionu  łyżka jogurtu naturalnego/śmietany  jedna szalotka  jeden ząbek czosnku  świeży tymianek sól pieprz łyżka oliwy z oliwek dodatkowo: kalafior/ziemniaczki/kasza/prosta surówka

Mango Papaja
Pierś kaczki z sosem porzeczkowo-malinowym i pieczonymi ziemniakami oraz szparagami 209

myślę, że bez nich to danie nie byłby spójne (poza tym zostało mi 10 sztuk po śniadaniu, ha!). Nie bójmy się eksperymentować w kuchni!  Składniki (na dwie porcje!): pierś kaczki (około 500 gram, po 200-250 gram na osobę) 150 gram czerwonych porzeczek (plus kilka sztuk do ozdoby) 50 gram malin  sok z połowy limonki skórka z limonki(...)gram młodych ziemniaków, porządnie umytych i osuszonych łyżka oliwy z oliwek rozmaryn oregano koperek 10 łodyg szparagów Całe to piękne i złożone danie zaczynam od umycia i osuszona piersi kaczki. Nacinam każdą pierś na skórze na ukos, tworząc wzór rombów. Smażę piersi kaczki- na początku od strony skóry 4 minuty (na suchej patelni, skóra się znacznie wytopi), następnie

Mango Papaja
Filet z kurczaka z szynką i serem, z patelni 113

porcji mięsa jednocześnie. To świetna opcja dla małych rodzin, ale…. nie tylko Ja wykorzystałam ją również podczas przygotowania takiego mięsa na rodzinną uroczystość, dla 8-9 osób. Piersi kurczaka miałam wówczas większe niż te widoczne na zdjęciach poniżej, więc przekroiłam je wzdłuż na pół, uzyskując z 1 piersi 2-3 porcje mięsa. Przygotowanie całości (mam na myśli obróbkę cieplną(...)jakichś powodów nie posiadają sprawnego piekarnika. Jeśli chcecie o samej patelni dowiedzieć się nieco więcej, odsyłam Was do mojej wczorajszej recenzji , lub bezpośrednio do sklepu Puregreen . 1-3 piersi kurczaka (ilość wg potrzeb) 1 pomidor szynka w plastrach mozzarella w plastrach mielona papryka słodka zioła prowansalskie sól, pieprz Oczyszczone mięso dzielimy na porcje (w zależności od wielkości można każdą

Smaki Na Talerzu
Lekka sałatka z kurczakiem i grzankami 232

lekką kolację lub przekąskę w ciągu dnia. Bardzo dobra alternatywa dla niezdrowego jedzenia Szczególnie że jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: bagietki czosnkowe 2 piersi z kurczaka mix sałat (ew sałata, rukola itp) ogórek pomidor ziarna słonecznika sos czosnkowy papirus z Winiary (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka smażymy na patelni w papirusie(...)Winiary. Następnie kroimy usmażone piersi na mniejsze kawałki np kostkę. Do miski wsypujemy nasz mix sałat i dodajemy do niego pokrojonego ogórka oraz pomidora, a także ziarna słonecznika i naszą usmażoną i pokrojoną pierś z kurczaka. Całość zalewamy sosem czosnkowym i dokładnie wszystko mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje z grzankami z bagietki czosnkowej. Można ją dostać w biedronce albo już upieczoną

Blog kulinarny S9.PL
Piersi z kurczaka w sosie z marchewką i groszkiem 195

Obiad, który przygotujecie w zaledwie kilka minut – duszone piersi kurczaka w sosie wraz z dodatkiem marchewki i groszku. Do dania wykorzystałam gotową mieszankę warzyw wraz z zalewą. Dodatkowo, sos nabrał nieco innego smaku poprzez dodanie zasmażki. Danie świetnie smakuje podane z ryżem. Składniki na 2-3 porcje: 1 duży filet z piersi kurczaka (około 0,5 kg) 1 słoik marchewki(...)zalewie (480 g) 1 szklanka wody mąka krupczatka do obtoczenia mięsa 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz zasmażka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w grubsze paski. Mięso przyprawić solą, pieprzem i obtoczyć w mące krupczatce. Rozgrzać patelnię/garnek wraz z dodatkiem oliwy z oliwek i przesmażyć filety z piersi

Ugotować
Pierś kurczaka pieczona z serem i pomidorami 153

Ostatnio polubiłam kotlety z piersi kurczaka pieczone z wszelakimi dodatkami. Świetnie pasują tu sery, rozmaite żółte, mozzarella, ser kozi czy parmezan. Dodatki na wierzch to nie tylko pomidory, możecie ułożyć na mięsie krążki cukinii, pieczarek, cebulki, bakłażana, tartą marchew. Będzie pysznie! Obiad podaję zazwyczaj z ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Do tego surówki rozmaite, pieczone warzywa lub sałaty z winegretem(...)Polecam! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 plastry pomidora malinowego tarty żółty ser sól, pieprz, lubczyk, słodka i ostra papryka 1 łyżka masła klarowanego olej rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, osuszam ręcznikiem papierowym. Podwójną pierś przekrawam na pół a każdą część wzdłuż, powstają 4 większe kotlety. Lekko je rozbijam przez folię. Układam w naczyniu żaroodpornym, przyprawiam, polewam delikatnie olejem, mieszam

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania