Pierś z kurczaka marynowana w zalewie z sosu sojowego, soku z cytryny, miodu i imbiru, a następnie panierowana w wiórkach kokosowych. Cudowne połączenie smaków Proponuję podawać z ryżem i surówką z białej kapusty. 350 g mięsa z piersi kurczaka sok z 1/2 cytryny 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu 1/3 łyżeczki suszonego imbiru szczypta płatków chilli szczypta
Bulliowyśmienicie Zobacz też: Kurczak w sosie serowym Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Przepis na kurczaka w sosie śmietanowym Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki podwójna pierś z kurczaka średnia cebula ząbek czosnku łyżeczka słodkiej lub ostrej papryki śmietanka do sosów 18% garść natki pietruszki sól i pieprz olej(...)smażenia makaron Przepis 1 Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paski. Solimy, pieprzymy, dodajemy paprykę i dokładnie mieszamy. 2 Czosnek siekamy drobno, a cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju do zeszklenia. Następnie na patelnie dodajemy kurczaka i smażymy około 5-10 minut do lekkiego zrumienienia. 3 Następnie do składników dolewamy śmietankę. Gotujemy na wolnym ogniu, od czasu
Kuchnia Bazyliiszparagowa z wieprzowiną Przepis na fasolkę szparagową z kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 300 g fasolki szparagowej 500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki syropu klonowego łyżka sosu sojowego pół garści orzechów pinii pieprz i sól do smaku olej kokosowy do smażenia Przepis 1 Fasolkę oczyszczamy, gotujemy i odstawiamy(...)Pierś z kurczaka kroimy w drobne paski. Czosnek kroimy w plasterki. Mieszamy składniki z syropem klonowym i sosem sojowym. Podsmażamy je na dobrze rozgrzanej patelni na oleju. 3 Podsmażoną pierś kurczaka z czosnkiem mieszamy na patelni z fasolką, dodajemy do całości orzeszki pinii oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. Artykuł Fasolka szparagowa z kurczakiem i czosnkiem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog
Kuchnia Bazyliiszparagowa z wieprzowiną Przepis na fasolkę szparagową z kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 300 g fasolki szparagowej 500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki syropu klonowego łyżka sosu sojowego pół garści orzechów pinii pieprz i sól do smaku olej kokosowy do smażenia Przepis 1 Fasolkę oczyszczamy, gotujemy i odstawiamy(...)Pierś z kurczaka kroimy w drobne paski. Czosnek kroimy w plasterki. Mieszamy składniki z syropem klonowym i sosem sojowym. Podsmażamy je na dobrze rozgrzanej patelni na oleju. 3 Podsmażoną pierś kurczaka z czosnkiem mieszamy na patelni z fasolką, dodajemy do całości orzeszki pinii oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. Artykuł Fasolka szparagowa z kurczakiem i czosnkiem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog
Kuchnia BazyliiDzisiaj bardzo szybki przepis na grillowaną pierś kurczaka w cytrynowo-jogurtowej marynacie. Kawałki mięsa podaję z warzywnym makaronem i kwaśnym sosem jogurtowym. Danie idealne na lekki obiad lub kolację. Pierś kurczaka to kawałek chudego mięsa, bardzo popularnego na polskich stołach. Można ją przygotowywać na wiele sposobów i wcale nie musi być nudna, sucha i wiórowata. Jednym ze sposobów jej obróbki(...)ugrillować razem z mięsem lub tak jak u mnie, przerobić na trójbarwny makaron i przygotować go szybko na patelni. Całości mojej propozycji dopełnia sos z jogurtu, cytryny i kolendry. Składniki na 2 porcje : podwójna pierś kurczaka (bez skóry) 300g jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki posiekanych liści kolendry sól i pieprz 1 gruba marchew 1 gruby korzeń
DietologChuda pierś z kurczaka polana aromatycznym sosem z mnóóóstwem warzyw jest przepyszna. Zawsze przygotowuję podwójną porcję mięsa i sosu, abyśmy mieli spokojnie obiad na 2 dni. Jeśli wśród domowników są dzieci, proponuję zblendować warzywa (dzieci zazwyczaj "wygrzebują" ich nadmiar), a przemycimy w ten sposób do obiadu naszych pociech wiele cennych witamin 😉 Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 marchewka
Walijskie Pichceniesię one przydadzą. My, do przygotowania tego obiadu, użyliśmy multicookera, którym zabawiamy się od jakiegoś czasu. Ale równie dobrze, można użyć tradycyjnych garnków i patelni :) Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego pieprz do smaku duża garść orzechów włoskich 3 selery naciowe 3 marchewki oliwa z oliwek Pierś kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę(...)kostkę. W multicookerze ustawiamy program MULTICOOK, temperaturę 160 stopni i czas 30 minut. Przez 10-15 minut podsmażamy na oliwie marchew i seler naciowy, po tym czasie dorzucamy kurczaka z całym sosem z marynowania, a na ostatnie 5 minut wrzucamy ugotowany wcześniej makaron (albo to samo robimy na zwykłej patelni). Podajemy posypany pozostawionymi orzechami i w razie czego polewamy odrobiną
Marder&Marder Manufactureketchupu są istnym cudem kulinarnym. Szybkie i proste w przygotowaniu! Ostrzegamy jednak, że nie można przestać ich podjadać! Składniki: Nuggetsy Podwójna pierś z kurczaka Dwa jajka Opakowanie chipsów o ulubionym smaku Olej do smażenia Przyprawa złocista do kurczaka Sos śmietanowy 5 łyżek śmietany 2 łyżki majonezu Sól ziołowa Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w paski. Podsypujemy nieco przyprawą. Jajka
Kolizje SmakówSmażona pierś z kurczaka w aromatycznym sosie śmietankowym z papryką w trzech kolorach i grzybami leśnymi. Tak przygotowane mięso jest miękkie soczyste i bardzo smaczne. 2 filety z kurczaka 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej pieprz cayenne 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego SOS: 1 duża cebula ok 200 g grzybów leśnych 1 papryka zielona 1 papryka(...)sól i pieprz czarny Olej wymieszać z papryką słodką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym. Pierś z kurczaka pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z marynatą. Odstawić na około godzinę po czym smażyć z dwóch stron na rumiano. Zdjąć z patelni i przygotować sos. Grzyby leśne wrzucić na wrzącą wodę i gotować 5 minut. Odsączyć i odłożyć. Pokrojoną cebulę zeszklić
https:KKuchniaMniammnie sałatka idealna - soczyste maliny, młody szpinak, pomidor i usmażona pierś z kurczaka obtoczona w sezamie, a całość polana sosem czosnkowo-koperkowym. Pychota! Sałatka dla osób, które lubią połączenie mięsa i owoców. Składniki na 2 porcję: 2 garście młodego szpinaku 1 pomidor świeże maliny (według uznania) 2 małe piersi z kurczaka 1 ząbek czosnku 3 łyżki majonezu posiekany świeży(...)Przygotowane mięso ostudzić i pokroić na zgrabne plasterki. Warzywa i maliny umyć. Na 2 talerze wyłożyć po 1 garści szpinaku, dodać pokrojonego pomidora, maliny i plasterki piersi z kurczaka. Na sam koniec polać sosem czonskowo-koperkowym (w miseczce wymieszać majonez, posiekany koperek i ząbek czosnku - doprawić solą oraz pieprzem). Od razu podawać. Pomysł na przepis : http://youtu.be/HU6K_9KFNsM
UgotowaćPrzepis na szybki i uniwersalny sos z pieczarkami i piersią z kurczaka. Można podać z ziemniakami, makaronem(...)pieczywem. Składniki: 400 g pieczarek 2 cebule podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki śmietany 18% półtora szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego łyżka mąki słodka i ostra papryka sól, pieprz natka pietruszki Przygotowanie Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka i dodajemy do kurczaka. Podsmażamy, aż z pieczarek wyparuje sok. Następnie całość zalewamy
e-PrzepisyKulinarnePotrzebujemy: 3 piersi z kurczaka 500 g pieczarek dużą śmietanę do zup i sosów pół cebuli sól, pieprz i majeranek Kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i na patelnię z lekko rozgrzanym olejem :) W międzyczasie kroimy cebulę w drobną kostkę, a pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w paseczki. Kurczaka smażymy tak aby się nie zarumienił
Kolejny blog o gotowaniuRzadko kiedy zdarza mi się korzystać z gotowych sosów ze sklepu, sosy do spaghetti robię na zimę do słoików, by mieć swoje pod ręką :) Tym razem jednak postanowiłam wypróbować sos Madras firmy Vitasia, który dostałam wraz z innymi produktami azjatyckimi od LIDL Polska. Niemiłosierny upał, który nie chce od nas odejść sprawił, że rzadko teraz gotuję obiady, chyba(...)więc wypróbować coś sklepowego :) Wkrótce jednak zamierzam odtworzyć domowym sposobem ten smak, bo kuchnia indyjska to jedna z moich ulubionych :) SKŁADNIKI 2 woreczki ryżu basmati 500 g piersi z kurczaka 1 sos Madras - Vitasia 500 g 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 1/2 pęczka świeżej kolendry PRZYGOTOWANIE Ry ż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
Moje Kuchenne Rewelacjeminut, a smakuje rewelacyjnie. Można podawać z ziemniakami, ryżem, kluskami. Na moim blogu znajdziecie również inne propozycje na dania mięsne. A wszystko znajdziecie tutaj Szczególnie polecam kurczaka w sosie marchewkowym Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 200 g pieczarek 250 g śmietany słodkiej 1 czubata łyżeczka chrzanu 2 łyzki masła klarowanego koperek sól pieprz Piersi z kurczaka pokroić(...)pieprzem. Śmietanę wymieszać z chrzanem i wlać do pieczarek. Mieszając smażyć około 2-3 minut. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem i dodać posiekany koperek. kurczak w sosie chrzanowym z pieczarkami
O kuchni z uczuciemKurczak w kremowym sosie porowo-koperkowym Prosty, szybki i bardzo smaczny pomysł na obiad. Piersi z kurczaka duszone w kremowym sosie śmietanowym z porem i koperkiem. Potrawa idealnie komponuje się z duszonymi ziemniaczkami i surówką. Polecam! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 mały por lub pół dużego 200 ml bulionu warzywnego lub rosołu 100ml śmietanki
Blog z Apetytem