Curry z kurczakiem i pędami bambusa
Curry z kurczakiem i pędami bambusa
Lubię kuchnię azjatycką. W Arabii Saudyjskiej bardzo często jadaliśmy curry w różnych wariantach głównie w wersjach indyjskiej lub pakistańskiej, które dość mocno różnią się od tych z kuchni tajskiej. Kiedy więc z księgarni internetowej platon24.pl dotarła do mnie wyczekiwana książka Julii Schwob " Tajskie smaki. 50 przepisów kuchni tajskiej " nie mogłam odmówić sobie przygotowania curry rodem z północno - wschodniej Tajlandii. Zwłaszcza, że przygotowane wcześniej na podstawie tej książki potra... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
curry, kurczak, sosy, kokosowe, pasty, pasta, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, pierś, kuchnia tajska, drobiowe, mięso, ryż, sos do kurczaka, kurczak curry, kurczak po tajsku, pasta z kurczaka, kurczak z ryżem, sos do ryżu, potrawy z kurczaka
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz