piersi z kurczaka w sosie - 5912 przepisów (strona:30/395)

Baskijska pierś z kurczaka 133

tego może być nawet twórcze Składniki na 4 osoby : 4 pojedyńcze filety z piersi kurczaka bez skóry 2 kulki mozzarelli 4 łyżeczki zielonego pesto 4 ząbki czosnku 4 łyżeczki miodu po dwa plastry szynki serrano na filet 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich sól , chilli do smaku sos : 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka(...)się zrumienią , dodajemy ostrą mieloną paprykę . Mieszamy , wlewamy pomidory z puszki , ocet balsamiczny , miód , bazylię sól do smaku . Dusimy aż warzywa zmiękną , następnie blendujemy na gęsty , gładki sos . Filety z piersi kurczaka płukamy , osuszamy ręcznikiem . W każdym robimy nacięcie , kieszonkę na mozzarellę . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mozzarellę , każdą kulkę dzielimy na połowę , nacieramy wyciśniętym praską czosnkiem i miodem . Tak przygotowane kawałki

Ogrodnik w podróży
Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem, fetą i płatkami migdałów 144

Prosta sałatka z pieczonym burakiem, soczystą piersią z kurczaka i fetą oraz płatkami migdałów. Całość polana sosem balsamico, który idealnie komponuje się ze słodyczą buraka i słoną fetą. Do tego tylko wystarczą już(...)migdały w płatkach, by całość stała się przyjemnie chrupiąca. Składniki (na 2 porcje): garść rukoli 1 burak średniej wielkości 50 gram sera feta 150 gram piersi kurczaka 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki sosu balsamicznego marynata do kurczaka: szczypta soli, pieprzu, wędzonej papryki, majeranku, 1/2 szklanki piwa Buraka owijam folią aluminiową i piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez

Mango Papaja
Szparagi przepisy, jak kupować, obierać i gotować szparagi? 215

sosie holenderskim ze szparagami w szynce Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) Szparagi w cieście francuskim z sezamem Szparagi z szynką szwarcwaldzką / parmeńską Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami Szparagi zapiekane w sosie serowym Post Szparagi przepisy, jak kupować, obierać i gotować szparagi? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pierś w płatkach migdałowych 327

gdzie leżał pies pogrzebany? Otóż zamiast zalać sosem gotowe kotlety, uczyniłam z niego marynatę. Mięso wyszło niesamowicie soczyste i delikatne, idealnie połączyło się smakiem z migdałową panierką. Zresztą, jestem pewna, że jeśli zrobicie sobie pierś w migdałach według mojego przepisu, do czego Was ogromnie zachęcam, przyznacie mi rację! :) Pierś kurczaka panierowana w migdałach Składniki: Marynata (3 łyżki musztardy, 3 łyżki(...)jasnego miodu,  2 łyżki jasnego sosu sojowego, 1 łyżeczka białego pieprzu) 300 g piersi kurczaka jajko 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 ml ciemnego piwa mąka do panierowania 150 g płatków migdałowych sklarowane masło (masło ghee) lub olej rzepakowy do smażenia             Połączyłam dokładnie składniki marynaty, odstawiłam na 10 minut. Kurczaka

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki 179

specjalnej zalewie, która składa się z sosu sojowego, słodkiego miodu i aromatycznego imbiru. Oto przepis na kurczaka marynowanego w tym ciekawym sosie, który w towarzystwie warzyw podbije niejedno podniebienie. Składniki 250 g piersi z kurczaka 200 g zielonej fasolki szparagowej 5 pieczarek 2 szalotki 1 cukinia 5 łyżek sosu teriyaki 1 łyżka oleju kokosowego 1/2 cm świeżego imbiru kilka szczypt(...)ziół prowansalskich sól ziołowa sól świeżo mielony pieprz Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski, zalewamy sosem teriyaki i szczelnie zakrywamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na minimum dwie godziny. Wegetarianie mogą zastąpić kurczaka tofu. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy. Cukinię kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie na plasterki. Pieczarki

My Chcemy Jeść
Pierś z Kurczaka Faszerowana Pieczarkami (Kurczak z Pieczarkami) 259

Soczyste plastry piersi z kurczaka z aromatycznym farszem pieczarkowym to przepyszna propozycja idealna na codzienny obiad. Kurczak idealnie komponuje się z grzybami, a dopełnienie w postaci sosu pieczarkowego tworzy bardzo smaczne danie, któremu nie sposób się oprzeć. Pierś z Kurczaka Faszerowana Pieczarkami (Kurczak z Pieczarkami) - Składniki: 3 nieduże piersi z kurczaka sol, pieprz 5 ząbków czosnku  2 liście laurowe(...)sosu. Kurczaka nacieramy solą, pieprzem oraz czosnkiem pokrojonymi w drobną kosteczkę. Odkładamy na min. 30 minut. Następnie kurczaka podsmażamy na rozgrzanym oleju (po ok. 3-4 minuty z każdej strony).  Ok. 500 ml wody zagotowujemy i wrzucamy do niej 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie oraz kilka ziaren pierzu oraz 2 pokrojone w kostkę ząbki czosnku. Podsmażone piersi przekładamy

Słodka Strona
Potrawka po chińsku 171

takich dań, by przekonać się czy jest to coś dla nas czy są to kompletnie nie nasze smaki :)  Składniki: 250 g makaronu chow main 500 g piersi z kurczaka ciemny sos sojowy pół czerwonej papryki 2 marchewki mały por sezam czosnek granulowany* 1 łyżeczka miodu* pieprz cayenne sól pieprz olej kokosowy Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, zamarynować w sosie

Malinowo w kuchni
makaronowa sałatka z kurczakiem 198

lekka i smaczna. Bardzo polecam. składniki: główka sałaty lodowej szklanka makaronu świderki podwójna pierś kurczaka puszka kukurydzy 5 plastrów ananasa z puszki ogórek sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku Składniki sosu wymieszać, odłożyć do lodówki. Pierś kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie. Wystudzić, pokroić w kostkę. Makaron ugotować wg przepisu

6niebo
Tradycyjnie- Gołąbki 372

Wybór padł na Gołąbki- sprofanowałam tradycyjny przepis mojej babci- białą kapustę zastąpiłam włoską, zamiast mielonej wieprzowiny wykorzystałam pierś z kurczaka, a co najważniejsze! Wywróciłam do góry nogami proporcje zwiększyłam ilośc mięsa, zmniejszyłam zawartość ryżu, a całość skompałam w pysznym aromatycznym pomidorowym sosie- o zgrozo!- bez śmietany!   Sama zrobiłam Gołąbki! I zjadłam Gołąbki! Chyba muszę zadzwonić do Mamy, napewno(...)tłusto, a co najważniejsze przygotowanie trwało nie więcej niż pół godziny:). Gołąbki z włoską kapustą i sosem pomidorowym Gołąbki 6 liści włoskiej kapusty 350g piersi z kurczaka 100g ryżu 1 jajo sól, pieprz Sos pomidorowy 6 pomidorów Lima 2 duże ząbki czosnku 2 małe cebule lub 1 duża 1 łyżka oliwy sól, pieprz zioła prowansalskie Gołąbki: Liście kapusty oczyścić

Zapiski Młodej Żony
Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki 165

dopełniają pyszne chlebki pita i warzywa. Do przygotowania tego przepisu użyłam tzatzików po polsku , jednak jeśli wolicie klasykę skorzystajcie z przepisu na klasyczne tzatziki Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy gyros 1 łyżka przyprawy harrisa (nie pasty) 1 łyżka oleju 1/2 puszki kukurydzy 1/2 sałaty lodowej 4-5 chlebków pita (najlepiej

PatiGotuje
Kurczak z groszkiem 124

wietnamska. Mięso kurczaka zostało zamarynowane w sosie rybnym, dzięki czemu ma inny smak. Sos ten, zwany nuoc mam, jest popularną przyprawą w całym Wietnamie, Laosie i Kambodży. Składniki Marynata : pół łyżeczki otartej skórki z cytryny 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu rybnego 1 łyzka sosu sojowego 1 łyżeczka drobno zmielonego pieprzu szczypta pieprzu kajeńskiego 4 filety z piersi kurczaka(...)łyżki oleju z orzeszków ziemnych 200 g strączków groszku cukrowego Przygotowanie Przygotowałem marynatę. Wymieszałem w misce startą skórkę cytrynową, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos rybny, sos sojowy, pieprz czarny i kajeński. Piersi kurczaka pokroiłem w wąskie paski, włożyłem do marynaty, przykryłem, odstawiłem na 2 godziny do lodówki. W międzyczasie przygotowałem sos. Wymieszałem sherry z miodem i sokiem cytrynowym. Ustawiłem

R'n'G Kitchen
Pietruszkowe gofry z kurczakiem i jajem 188

Wytrawne gofry pietruszkowe z piersią kurczaka i dużą ilością warzyw oraz jajem w koszulce, podałam z fajnym sosem ziołowym Winiary .Gofry podałam w formie kanapki. Są fajną i pyszną propozycją na przekąskę. Gofry można podawać nie tylko na słodko. Do moich dodałam starty parmezan i zdrową natkę. ciasto na gofry: 200 g mąki pszennej 2 jajka sól 1 łyżka masła(...)cebula 2 łyżki octu winnego koper świeży pozostałe: sałata 1 cebula czerwona 8 pomidorków koktajlowych 1 ogórek zielony 4 jajka 2 łyżki octu parmezan sos ziołowy Winiary Mięso marynata: Pierś z kurczaka przekładam do miski, dodaję cebule pokrojoną, sól, pieprz, papryki, ocet winny, trzy łyżki oleju. Mieszam i odstawiam do lodówki na godzinę albo na noc. Pierś smażę na patelni

wesoła kuchnia
Sałatka 494

zrobiona na jakąś imprezkę przez starszą córkę..ja "podkradłam " jej trochę w pojemniczek dla młodszej córki..U mnie w pojemniku akurat nie była wymieszana...tylko polana sosem czosnkowym  i ketchupem.. pierś kurczaka kapusta pekińska pomidory ogórek cebula fioletowa kukurydza konserwowa  ketchup McDonald's sos czosnkowy Develey przyprawa do gyrosa sól Kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić

Moje domowe kucharzenie
Grillowany kurczak sataye 203

Jeśli karkówka i kiełbaska z grilla nie robią już na was wrażenia, zapraszam na grilla w stylu tajskim - pyszny marynowany kurczak z ostro-słonym sosem orzechowym :) Składniki (2 porcje): 1  pierś z kurczaka sok z 1/2 cytryny 1/2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu rybnego 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka kurkumy 1 ząbek czosnku, przeciśnięty

Tajskie smaki
KURCZAK W BRZOSKWINIOWYM SOSIE 177

ryżu i chrupiących brokułów. SKŁADNIKI: Podwójna pierś z kurczaka Marynata: 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka słodkiej papryki Sos: 400 g brzoskwiń z puszki 4 łyżeczki musztardy delikatesowej 50 ml oleju lnianego 2 łyżeczki miodu PRZYGOTOWANIE: 1. Mieszamy składniki na marynatę.  2. Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy na podłużne paski

Marcepanowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania