piersi z indyka - 1029 przepisów (strona:46/69)

Panierowane kotlety drobiowe zapiekane z marchewką i selerem 267

czasu na przesiadywanie w kuchni, dlatego też danie to przygotowywuję dzień wcześniej, a potem tylko odgrzewam :) Jako dodatek proponuję frytki lub zapiekane ziemniaczki - sukces gwarantowany :) SKŁADNIKI pierś drobiowa ( z kurczaka lub indyka ) jajko bułka tarta 1 kg marchwi pół selera 1 cebula listek laurowy pieprz ziele angielskie sól  1 łyżka koncentratu pomidorowego olej z oliwy olej do smażenia(...)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokrojoną na płaty pierś drobiową panierować w rozbitym jajku i bułce tartej.  Marchew, cebulę i seler obrać ze skórki a następnie zetrzeć na tarce o dużych otworach .  Do garnka  dodać 3 łyżki oleju z oliwy, podsmażyć lekko cebulę a następnie dodać resztę startych warzyw, posolić do smaku. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i łyżkę

zielonacukinka
PASZTET DROBIOWY, PIECZONY, BEZGLUTENOWY 376

masła klarowanego podsmażamy do miękkości obrane i pokrojone cebule. Zdejmujemy je z patelni i podsmażamy na niej także oczyszczoną z tłuszczu wątrobę. Na szybko możemy również podsmażyć piersi z kurczaka lub z indyka. Posmażone i schłodzone (lub rozmrożone) mięso kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy tylko jeden raz przez maszynkę do mielenia mięsa, na średnich oczkach

Smaczne Zdrowe
Piersi gęsi pieczone z pomarańczami i jabłkami 187

Roasted goose breast with oranges and apples Wykonanie.3 gęsie piersisólpieprzmajeranek2 pomarańcze4 jabłka1 łyżeczka estragonu1 łyżeczka majerankuWykonanie.Mięso natrzeć przyprawami, odstawić przynajmniej na 1 h.Opiec i

Kulinarny karnet Christophera
Wytrawne 170

tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki ziemniaczane Penne ze szpinakiem i łososiem

Biały fartuszek
Kurczak z mango, pomarańczą i nerkowcami 182

niecałe 15 minut. Co i tak nie jest do końca sprawiedliwe, bo zniknie z talerzy w kilka chwil. ;) Składniki dla 4 osób: 500 g mięsa z piersi kurczaka (może też być indyk) 1 łyżeczka suszonych ziół (tymianek, oregano, lubczyk) 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu 1-2 łyżeczki sosu sojowego 1 duża pomarańcza 1 mango 2 garście

Pełny talerz
Kiełbaska z boczku i drobiu 183

czarny 2 g/mięsa -czosnek wyciśnięty przez praskę ilość według uznania -pieprz ziołowy 1 g/kg mięsa -majeranek 0,5 g kg mięsa Mięso -udziec indyka bez kości 0,5 kg -pierś kurczaka 0,5 kg -boczek bez skóry 0.3 kg -skórę ugotowałem aby była mięciutka wystudziłem i zmieliłem na sitku 2mm dwa razy Wykonanie Mięso z indyka

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pierś z kaczki pieczona na cebuli i jabłkach z majerankiem 111

Każdy inny drób niż kurczak czy ewentualnie indyk pod postacią filetów z piersi, wzbudza w większości z nas obawę. Boimy się, ze nie wyjdzie smacznie, że nie doprawimy odpowiednio, że nie będziemy umieli upiec tak, aby było smaczne. Najczęściej nasze obawy są na wyrost, bo gdzieś ktoś kiedyś powiedział, że dobrą kaczkę czy gęś nie jest łatwo zrobić. Fakt, kurczaka

Codzienna kuchnia niecodzienna
GULASZ Z SUSZONYMI OWOCAMI I CURRY 186

smakuje rewelacyjnie! Zdjęcie być może a raczej na pewno nie oddaje tego smaku. Możecie zmienić sobie niektóre składniki wedle waszych gustów. Zaczynam!  Mięso gulaszowe z indyka, szynkę wieprzową a nawet piersi z kurczaka. Drobno pokrojoną cebulę zeszkliłam na oleju. Dodałam do niej pokrojone w kostkę mięso i podsmażyłam. Wlałam do tego szklankę bulionu i gotowałam na małym

potrawyregionalne
szynkowar-pyszny,delikatny drobiowy John... 212

Składniki: pierś kurczaka 30 dag, mięso indyka 35 dag, mielone drobiowe 20 dag, peklosmaczek K 2 łyżeczki płaskie, żelatyna 2 łyżeczki, przyprawa Natura Smak-John 3 łyżeczki płaskie, woda zimna 3/4 szklanki umyte mięso i osuszone na ręczniku papierowym pokroić na 2-3 cm kawałki/paski, włożyć do miski i dodać świeże mięsko mielone wsypać peklosmaczek, przyprawę John, żelatynę

W Mojej Kuchni Lubię
Karkówka w sosie chrzanowym 262

kminem rzymskim , Kurczak w sezamie , Gołąbki po meksykańsku , Polędwica w kolorowym pieprzu z sosem koperkowym , Szybkie skrzydełka , Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym , Klopsiki z indyka w sosie jogurtowym ,   Grillowana pierś z kurczaka z melonem i serem Lazur , Kurczak w jabłkach z rodzynkami , Żeberka w sosie żurawinowo-ketchupowym , Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym , Kurczak z warzywami pieczony

Moje Qulinaria
Podudzia kurczaka marynowane w miodzie 224

Lubicie mięso na słodko? Ja wprost uwielbiam.. kurczak grillowany z ananasem, indyk pieczony z brzoskwinią, czy pierś z kurczaka w pomidorowym sosie z kawałkami banana. Pycha! Jednak najbardziej klasycznym zestawieniem mięsa na słodko jest przyrządzenie go z dodatkiem miodu. Dzisiaj propozycja Karola Okrasy na pyszne pieczone podudzia z dodatkiem miodu. Danie klasyczne, proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Czas

Kolizje Smaków
Od czego zacząć? Czyli mój pomysł na odchudzanie. 459

Fortuna). Mleko 3,2% zamieniłem na 1,5% - nie polecam mleka o niższej zawartości tłuszczu, ponieważ jest ono praktycznie bezwartościowe. Mięso to tylko i wyłącznie pierś z kurczaka, filet z indyka i szynki właśnie z drobiu. Po odpowiednim przygotowaniu jest na prawdę pyszne. A chleb zwykły zamieniłem na razowy z ziarnami słonecznika. Tak więc idzie przeżyć!A jak często

All My Fit Life
ZIEMNIAKI WULKANO, SOS A LA LAWA I KURCZAK 218

mniej znaczy lepiej Do tego forma podania robi swoje, cieszy oko dużych i małych – specjalnie dla niejadków. SKŁADNIKI : pierś z kurczaka – 2 sztuki ziemniaki – 6 sztuk pieczarki – 8 sztuk bulion grzybowy – 1 szklanka – 200 ml przyprawa do indyka – 1 łyżeczka oliwa z oliwy sól i pieprz mąka pszenna – 2 łyżeczki mleko – 2 łyżki sałata – kilka liści pomidor(...)ilości oliwy. Doprawić solą i pieprzem. Dodać bulion pieczarkowy. Mąkę połączyć z letnią wodą, mlekiem i szczypta soli. Wymieszać i dodać do pieczarek. Całość zblendować. Piersi z kurczaka posypać solą, pieprzem, przyprawą do indyka. Skropić oliwą z oliwy i piec 20 – 25 minut w temperaturze 180º. W połowie pieczenia mięso obrócić. Zrobić sałatkę. Do miski podrzeć liście sałaty

kuchniabellissima.wordpress.com
Golonka z indyka pieczona z warzywami 150

kurczaka. Golonka z indyka to nic innego jak podudzie – bardzo niedoceniane w polskiej kuchni. Jest to tania część indora, za to znacznie smaczniejsza od piersi, które łatwo przesuszyć. Mięso z udek indyka jest ciemniejsze i znacznie wilgotniejsze. Ma tylko jedną wadę – jest dość problematyczne w krojeniu na talerzu. Najłatwiej sobie pomagać rękami podczas jedzenia – dlatego

Poezja smaku
Ślimaczki z kurczaka w sosie bazyliowym 353

tego domowego, które robi się błyskawicznie, ale z kupnym dobrej jakości także na pewno się świetnie uda. Ślimaczki z kurczaka w sosie bazyliowym: około 400 g piersi z kurczaka lub sznycli z indyka 4 łyżki zielonego pesto z bazylii (najlepiej domowego ) 2 łyżki gęstej śmietany 18% (użyłam z Piątnicy) 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz(...)kilka pomidorków koktajlowych kilka listków bazylii do dekoracji listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Trzy łyżki pesto mieszamy z dwoma łyżkami gęstej śmietany i odstawiamy. Pierś myjemy, osuszamy, wycinamy zbędne błony i chrząstki (jeśli są). Kroimy na paseczki – mogą być różnej długości, ważne tylko, aby nie były grubsze niż mniej więcej 1,5 cm. Posypujemy

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania