wzrostu. Każdy sportowiec, czy tak ja kilkuletni amator biegania, jest mocno zaprzyjaźniony z kilkoma posiłkami takimi jak: omlety, szejki, w różny sposób przygotowywane piersi z kurczaka czy indyka, orzechy ziemne, banany i świeże warzywa. Dlatego też chciałam dzisiaj Wam pokazać posiłek, który zapewne każdy sportowiec zjadłby ze smakiem! Białkowy omlet po treningowy, ze szpinakiem w sosie czosnkowym
SMYKWKUCHNIWarto wiedzieć, że kasza gryczana nie zawiera glutenu i nie zakwasza organizmu. Jest idealna do komponowania w oparciu o nią potraw przy chorobie hashimoto, czy diecie
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszne danie, bardzo proste w wykonaniu. Mięso indyka pokroić na średniej wielkości kawałki, wrzucić do miski. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, oregano. Czosnek
Kuchnia PokoleńWczoraj pokazałam wam zieloną panierkę. Dzisiaj możecie zobaczyć do czego jej użyłam, mianowicie do zapiekanych sznycli indyczych. Dzięki temu nudne mięso zyskało nowy wymiar, a szczególnie
Bernika - moj kulinarny pamietnikmożna dodać natkę pietruszki, szczypiorek ,pieprz, starty parmezan itd czyli doprawić jakbyśmy przygotowywali kotlety mielone.Dla osób na diecie można obniżyć ilość kalori zastępując mięso wieprzowe np zmieloną piersią z kurczaka lub indyka. Z wystudzonego kalafiora ostrożnie wykroić głąba . Doprawione mięso mielone wciskamy jak najdokładniej w zakamarki kalafiora (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nafaszerowany kalafior odwrócić, posmarować główkę majonezem
zielonacukinkaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z wędzonym indykiem, pieczarkami i selerem naciowym. Prosta i szybka w wykonaniu. Smakuje bardzo dobrze, polecam Post
Marta Gotujebułki tartej dodajmy sezam. Mięso obtoczmy w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu i soli, następnie obtaczamy w panierce. Smażymy dwustronnie aż panierka się zarumieni. Krakersy: Filet z piersi kurczaka czy też indyka, kroimy w mniejsze paski i moczymy w mleku przez dwie godziny. Obtaczamy w pokruszonych krakersach i zapiekamy w piekarniku przez 15-20 minut w temp
W Moim Magicznym Domuchili. składniki na 2 osoby +* * na wieczorna dokładkę lub trzecią osobę :) Składniki: 1/2 dużej cukini lub 1 średnia podwójna pierś z kurczaka lub indyka 1 średnia cebula biała 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryczka chili 1/2 (250g) opakowania fusilli - bezglutenowego - (ja bardzo lubię
Lajtkraft food intolerancekolendry kawalek swiezego imbiru (okolo 1cm) 1 papryczka chili 2 swieze pomidory lub puszka krojonych pomidorow (uzylam passaty/przecieru pomidorowego) puszka mleka kokosowego sok z polowy limonki 30dkg piersi z kurczaka lub indyka pol szklanki rodzynek 3 lyzeczki kurkumy 3 lyzeczki przyprawy cury 3 banany sol, pieprz oliwa do smazenia Na glebokiej patelni rozgrzac olej i przesmazyc ziarna kuminu
Codzienne Gotowaniechcieli zobaczyć jak to wyglądało więc proszę bardzo, może coś kogoś zainspiruje :) Zaczynam od menu :) W myśl zasady dla każdego coś dobrego do grillowania przygotowałam kiełbasę, piersi z kurczaka i indyka, pstrąga oraz sery – camembert i oscypki. To wszystko podane w towarzystwie surówek, hummusu, żurawiny i jak ktoś miał ochotę oczywiście ketchupu i musztardy ;) Przepis na surówkę
Mienta blogteż w niedzielę podjęłam się przygotowania domowego pasztetu. Przejrzałam internet i znalazłam ten oto przepis , który stanowił moją bazę; ) Składniki: 50dkg mięsa mielonego drobiowego (najlepiej samemu zmielić pierś z kurczaka czy indyka) 4 łyżeczki puree z fasoli 0,5 czerwonej papryki 1 spora cebula 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpokrojone ogórki kiszone, cebulę i fasolkę, wymieszać wszystko z kapustą pekińską i polać ulubionym sosem :) Przepis jest sprawdzony i polecany przez moją rodzinę :) Składniki : 400 g piersi z kurczaka lub indyka główka kapusty pekińskiej 3 łyżki oliwy 100 g chudego boczku puszka czerwonej fasoli 6 ogórków kiszonych (lub więcej w zależności od wielkości) 1 średnia czerwona cebula
Chocolate Muffin BlogRachel Khoo "Mała paryska kuchnia". Myślę, że propozycja Angielki, która rekonstruuje francuską kuchnie, zasługuje także na Państwa uwagę. 2 łyżeczki masła 50 dag piersi z kurczaka lub indyka 25 dag pieczarek garść estragonu lub pietruszki sos: 3 dag masła 3 dag mąki 450 ml bulionu drobiowego 125 ml wytrawnego białego wina 4 łyżki śmietany
Humanistka w kuchnioliwy z oliwek; jajko; 25 g drożdży świeżych; szczypta soli do smaku, czasem dodaję do ciasta bazylię lub oregano; pół łyżeczki cukru do wyrośnięcia drożdży. Farsz: duża pierś z kurczaka bądź indyka (200g - 300g); cebula; papryka; świeża bazylia; 2 ząbki czosnku; przyprawy: pieprz, sól, papryka wędzona. Dodatkowo: żółtko jaja kurzego i świeży koperek. Zaczynamy tworzyć :-) Na początku przygotowuję zaczyn
Życie na widelcu