piersi z gęsi - 295 przepisów (strona:12/20)

Klasyczne mule w sosie z pomidorami 148

Klasyczne mule w sosie z pomidorami to danie, które jest niezwykle popularne wśród rybaków wracających z połowów. W Polsce niestety nie wszyscy przepadają za owocami morza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mule z pomidorkami koktajlowymi 149

Mule z pomidorkami koktajlowymi to prawie klasyczny przepis na te niezwykle pyszne owoce morza. Być może niektórych ich wygląd nie zachęca do przygotowania tej potrawy, ale

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mule w cydrze 159

Mule w cydrze to jedno z lepszych dań jakie można przygotować z tych składników. Wiele osób z Was zapewne nie wie, że mule hodowane są na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczne mule w białym winie 165

Mule w białym winie to najbardziej klasyczny przepis na te owoce morza. Odpowiedniej ich przygotowanie sprawi, że będą delikatne w smaku, soczyste i wilgotne. Tym razem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mule w winie 179

Mule to owoce morza hodowane na specjalnych farmach. Odżywiają się drobnoustrojami z wody morskiej, tym samym ją filtrując. Po przygotowaniu są niezwykle smaczne, a przygotowanie tej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gęś pieczona w całości 78

nadzwyczajnego, ponieważ zawsze starannie przygotowujemy nasze posiłki. Aby podkreślić smak pieczonej gęsi , użyliśmy tylko kilku ziół, soli i odrobiny czosnku, a z wytopionego tłuszczu i warzyw przygotowaliśmy pyszny sos. Składniki na gęś pieczoną w całości 1 gęś owsiana (ok. 4,5 kg) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka rozmarynu 1 / 2 łyżeczki estragonu 2 łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka pieprzu(...)Skórę ponakłuwać z każdej strony szpikulcem do mięsa, aby tłuszcz łatwiej wypływał podczas pieczenia. Tak przygotowaną gęś wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wyjąć z lodówki na kilka godzin przed pieczeniem, aby nabrało temperatury pokojowej. Gęś przełożyć na dużą blachę (piersią do dołu), wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec 30 minut

niecodziennikpary
Klasyczne włoskie bruschetty 327

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Carbonara z pieczarkami 147

Klasyczna carbonara zostanie uzupełniona pieczarkami. Danie to nabierze głębi oraz głębszego smaku. Pieczarki powinny często gościć w Waszych daniach ze względu na ich właściwości. Grzyby te

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Carbonara w klasycznym wydaniu 157

Uwielbiamy makarony w każdej postaci, jednak w ostatnim czasie już kilkukrotnie robiliśmy prostą ale jakże smaczną carbonarę :) Carbonara to makaron z boczkiem i sosem jajeczno –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetta z mozzarellą 233

Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bosacka po polsku – Katarzyna Bosacka – Recenzja 190

propozycji rybnych znajdziemy jeszcze dorsza w konfiturze i łososia z miodem. Dalej sporo ptaków, bo znajdziemy przepisy na klasyczną roladkę z kurczaka z ciekawymi dodatkami, aromatyzowanego Indyka, piersi z kaczki czy gęś owsianą. Jest także ulubiony przez wiele osób schabowy, jednakże w trochę zmienionej wersji. W maślance, z puree z ziemniaków i kapusty kiszonej z miętową mizerią. Szczególnie to ostatnie

Mr. Taste
Gęś pieczona z młodymi ziemniakami 84

którą natarliśmy gęś. Pieczona gęś owsiana po upieczeniu była aromatyczna, a skórka dobrze wytopiona, chrupiąca i wyrazista w smaku. Musimy dodać, że w duchu zero waste z tej jednej gęsi otrzymaliśmy nie tylko pyszne mięso, ale także smalec, a z kości ugotowaliśmy bogaty w smaku rosół. Udostępnij Gęś pieczona z młodymi ziemniakami – składniki 1 gęś owsiana(...)gęś przełożyć do lodówki na dwa dni przed pieczeniem. Jeżeli gęś jest z podrobami, wyjąć je ze środka, a gęś umyć. Usunąć nadmiar tłuszczu – można go wytopić podczas pieczenia gęsi w osobnym naczyniu żaroodpornym. W miseczce wymieszać pieprz cytrynowy, sól, majeranek, listki świeżego tymianku, wędzoną paprykę, paprykę chili oraz gałkę muszkatołową. W środku i na zewnątrz gęś dobrze

niecodziennikpary
Pieczona gęś 98

Pieczona gęś Wykwintny obiad lub uroczysta kolacja - przedstawiam przepis na pieczoną gęś.  Najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami lub kluskami śląskimi. 🍗🍲😋 Składniki: - gęś (porcje: 2 udka i pierś) - 5 jabłek - garść żurawiny - parę suszonych śliwek i rodzynek - olej rzepakowy - 8 łyżek - liść laurowy  - ziele angielskie - sól himalajska - pieprz ziołowy - majeranek - zioła toskańskie (opcjonalnie) - 4 ząbki czosnku Sposób przygotowania: - porcje

MintTaste
Pierś perliczki w pomarańczach 102

piersi z perliczki, 2 cm korzenia imbiru, 2 pomarańcze, 1 łyżka miodu lipowego, 100 ml bulionu drobiowego, sól, tłuszcz do smażenia (smalec gęsi, masło), 1 łyżka zimnego masła Piersi perliczki oprószyć solą i natrzeć startym imbirem, odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Pomarańcze umyć, osuszyć. Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Nadmiar imbiru zdjąć z mięsa. Smażyć na rozgrzanym

królestwo garów
Rosół z gęsi, z korzenną nutą 159

kupowałam gęś na św. Marcina wiedziałam, że nie upiekę jej w całości. Nie planowaliśmy większego, rodzinnego obiadu więc nie było sensu przyrządzać od razu całego ptaka bo pieczona gęsina nie lubi odgrzewania - mięso twardnieje i robi się łykowate. Dlatego postanowiłam poporcjować tuszkę i wykorzystać jej elementy do różnych potraw. Uda gęsie upiekłam z kaszą i kapustą, ze skórek i sadła(...)smalec z cebulką i jabłkiem a piersi czekają w zamrażarce na swój dzień a raczej koniec remontowego zamieszania w moim domu. Gdy odcięłam uda i piersi oraz wszystkie skórki został mi szkielet gęsi razem z szyją i skrzydłami. Pocięłam go na nieco mniejsze kawałki, takie żeby zmieściły się do gara, i postanowiłam ugotować dobry rosół. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza