piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:824/1016)

Klopsiki podróżnika czyli obiad ze słoika 151

które będzie doskonałą bazą do wielu pomysłów na szybki obiad. Doskonale sprawdzą się do niego kluski, makarony , kasze oraz ryż. Do zrobienia klopsików możesz użyć mięsa z kurczaka lub indyka. Z samej piersi pulpety będą nieco suche i nie oszukujmy się, również mało ekonomiczne. Dlatego najlepiej sprawdzi się tzw. mięso mieszane. Jeśli nie masz mięsa drobiowego, możesz użyć również wieprzowiny

Kuchnia Na Wypasie
Gyros - grecki street food 108

oliwie. Opieczone mięso podawane jest w chlebku pita z dodatkiem frytek, pomidora, cebuli i sosu tzatziki.  Gyros - grecki street food Składniki:  500g chudej wieprzowiny (opcjonalnie pierś lub wyfiletowane udka z kurczaka) 1 cebula 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki oliwy sok z połowy cytryny 1 łyżka oregano szczypta tymianku szczypta rozmarynu 0,5łyżki miodu sól, pieprz Do podania

Codzienne Gotowanie
Aromatyczne, błyskawiczne teriyaki 118

trzeba chwilę potrzymać mięso. Czas: 15 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Przepisów na kurczaka teriyaki jest mnóstwo, ale ten przepis zapewnia doskonałą równowagę słodyczy i kwaskowości. Nie ma w nim przy tym grama cukru, który jest dość powszechnie dodawany do kurczaka teriyaki. Tzn. nie ma go w naszej wersji przepisu. W oryginale, który znaleźliśmy na blogu Natashaskitchen.com(...)marynatę dodajemy do usmażonego mięsa i chwilę dusimy, żeby błyszczącą emulsją pokrył kurczaka. Jeśli chodzi o mięso, to standardowo kurczaka teriyaki robi się z udek, ale spokojnie możesz użyć innego mięsa. Kurczaka możesz też zastąpić np. polędwiczką z indyka. Składniki: 250 g kurczaka: udka bez kości polędwiczki, pierś Sezam do posypania Siekana natka pietruszki ½ opakowania makaronu ryżowego, udon, soba

Niedzielny kucharz
Pęczak po meksyńsku 131

zdrowo, z dużą ilością warzyw, a do tego zrobicie wszystko w jednym garnku. Składniki: 1 szklanka kaszy pęczak ok 2 szklanek bulionu lub wody ok 500 g piersi z indyka (może być kurczak) 2 średnie cebule 3 łodygi selera naciowego 2 czerwone papryki puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów lub passaty pomidorowej sól, pieprz, słodka papryka, chili, oregano, kolendra

Cynamonowe szczęście
Azjatycka wołowina z brokułami / Asian style beef with broccoli 186

broccoli and beef. Season to taste if necessary. Remove from heat and serve immediately with rice or rice noodles. Enjoy! Poniżej przypominam inne pyszne przepisy kuchni azjatyckiej: Piersi kacze w azjatyckiej glazurze Kurczak w glazurze karmelowej Kurczak w tempurze z sosem śliwkowym i smażonymi warzywami Kurczak pomarańczowy Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Artykuł Azjatycka wołowina z brokułami / Asian style

karmelowy
Potrawy na Wielkanoc 122

jajkiem i chrustem bekonowym Zakwas na żurek Zakwas pszenny na barszcz biały Zupa pomidorowa Pieczone mięsa i potrawy na ciepło: Biała kiełbasa pieczona w cydrze Pieczona pierś gęsi Dietetyczny pasztet z kurczaka Kotlety à la Pożarski (kotlety pożarskie) Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Pieczeń rzymska z białą kiełbasą Chrupiące polędwiczki kurczaka Pieczone pierożki z młodą kapustą i białą kiełbasą

Codziennik Kuchenny
DOMOWA SPIŻARNIA - JAKIE PRODUKTY NALEŻY MIEĆ W DOMU ZAWSZE POD RĘKĄ 153

cebula worek , zawieszam worek na kołki , aby mogła mieć stale przewiew - do zamrażarki kupuję i kroję w kotlety schab -karkówkę - szynkę wieprzowa - łopatkę - porcje rosołowe , kości schabowe, - piersi kurze , udka , skrzydełka ,ćwiartki,kurczaki, - mięso z indyka - wołowinę - słoninę , podgardle,boczek wędzony - królik, kaczka, - podroby - różne sosy np.tatarski , cygański , itp - čwikłę , chrzan , chrzan z żurawiną ,żurawinę , borówkę w słoiczkach, - puszki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ryż po hiszpańsku 151

Często przyrządzam taki ryż jako dodatek do pieczonego lub smażonego kurczaka, możemy też usmażyć pokrojoną pierś i dodać do ryży, mamy wtedy smaczne kolorowe danie. Ryż zabarwiłam na żółty kolor kurkumą od firmy Skworcu . . Składniki: 2 torebki ryżu 1 puszka kukurydzy  1 puszka groszku 300 gram pieczarek 1 cebula 1 papryka czerwona 1,5 łyżki kurkumy od Skworcu curry

Bajeczna Kuchnia
Galaretki drobiowe. 127

sztywna): Galaretka zrobiona z 1L rosołu, gdzie ilość żelatyny jest również na 1L ( galareta wychodzi wtedy bardziej miękka): Składniki: drób na rosół (mogą to być udka lub piersi, a także dodatkowo korpus kurczaka - dla mnie rosół musi być ugotowany na korpusie), kawałek selera, 3 marchewki, 1 pietruszka, połowa pora, sól, pieprz, 3 jajka, puszka zielonego groszku, kilka listków natki pietruszki

W kuchni u Moniki
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 104

perliczek oraz małż w poniższych linkach. małże zapiekane pod ciastem francuskim małże zapiekane zuppa di cozze – zupa z małży spaghetti z małżami paella z małżami, chorizo i kurczakiem małże perliczka z kaparami pierś perliczki w pomarańczach perliczka pieczona II smażona w pierniku pierś perliczki pierogi z perliczką vol-au-vent z perliczką perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną pierś

królestwo garów
Klasyczna sałatka GYROS 550

pokarm. A teraz zapraszam do wypróbowania klasycznej sałatki o smaku najpopularniejszego fast-foodu w Polsce. Dla 5-6 osób Czas przygotowania 20 minut Składniki: 300-350g piersi lub udka b/k z kurczaka 2 papryki czerwone Pół średniej wielkości cebuli 3-3,5 garści odsączonej kukurydzy konserwowej BEZ GMO 2 garści ugotowanego makaronu typu małe kolanka Olej rzepakowy 3 łyżki

Kuchnia PROzdrowotna
Sos słodko-kwaśny 113

kuchniapepin.blogspot.com/2014/07/sos-sodko-kwasny.html .Wystarczy dodać ryż i pierś w słupki pokrojoną z kurczaka, aby zjeść smaczny obiad w kilka chwil.  Składniki

w mojej kuchni
Paella 2209

Zapraszam na danie w stylu hiszpańskim - paellę z kurczakiem i chorizo. Składniki na 2-3 porcje: 1 filet z kurczaka 50 g chorizo lub salami chorizo

Moja Galeria Smaku
Kurczak pieczony 83

mięsem a skórą kurczaka. Jak to zrobić? Wystarczy wkładać łyżkę wypukłością do góry (w stronę skóry), delikatnie wprowadzając łyżkę dalej. Musisz uważać aby nie uszkodzić skóry kurczaka i zrobić ten zabieg od strony piersi i od drugiej strony. Czas na marynowanie. Połowę marynaty wlej teraz w wytworzone kieszenie po obu stronach kurczaka, starając się równomiernie rozprowadzić marynatę. Pozostałą część marynaty

nietylkopasta.pl
Filet z kurczaka w teriyaki 176

podwójny filet z kurczaka 3 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki suszonego lub świeżego rozmarynu Przygotowanie kurczaka teriyaki: Filet z kurczaka osuszyć i przekroić na dwie pojedyncze piersi ( chyba, że kupiliście pojedyncze filety ). Sos teriyaki wymieszać z oliwą, dodać przyprawy. Powstałą marynatą zalać filety z kurczaka i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zamarynowane

kolorowotorcikowo
KURCZAK W MARYNACIE JACK DANIEL'S 134

spożywczą,  wstawiamy na całą noc do lodówki lub na minimum 3-4 godziny zostawiamy na blacie. Rano wyjmujemy kurczaka z lodówki, do środka wkładamy obrany czosnek i szalotkę. Spinamy otwór wykałaczką, nogi związujemy nicią.  Umieszczamy w żaroodpornej brytfance piersiami do góry, polewamy(...)marynatą, która znajduje się na dnie naczynia. Piekarnik rozgrzewamy do 130℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Pieczemy kurczaka przez około 2 godziny i 30 minut lub do momentu, gdy temperatura w najgrubszym miejscu piersi osiągnie 75℃. (wbity termometr nie może dotykać kości) lub sprawdzając, czy mięso przy nóżce jest miękkie. W połowie czasu pieczenia przekładamy kurczaka

cool and minty
Kurczak z solanki pieczony w całości na ruszcie 80

Kurczak z solanki pieczony w całości na ruszcie to moja jedna z ulubionych wersji pieczonego kurczaka. Mnóstwo osób pisało mi, że piekąc całego kurczaka musi jeść suche, często bez smaku mięso, więc postanowiłam Wam zaprezentować prosty oraz niejednokrotnie sprawdzony przepis na idealnego, soczystego kurczaka. Jego sekretem jest solanka, do której możecie również włożyć same udka lub inne części kurczaka. Dodatkowo(...)kurczaka należy dokładnie osuszyć, a masło roztopić i porządnie wysmarować nim drób, również od wewnątrz. (Uwaga! Masło i kurczak powinien mieć podobną temperaturę, ponieważ zimne mięso i ciepły tłuszcz spowoduje, że masło będzie miało tak jakby zważoną, mydlaną konsystencję.) Kurczaka dokładnie natrzeć przyprawami oraz do środka włożyć gałązki natki pietruszki. Nogi można związać. Kurczaka umieścić na kratce do piekarnika piersiami

Di gotuje
Kurczak faszerowany śliwką i żurawiną 109

chłodne miejsce. Na drugi dzień rozkładamy mięso wysypujemy śliwki i żurawinę , rozkładamy równomiernie. Przechodzimy do zwijania rolady. Robimy robimy  to od strony jednej piersi do drugiej. sznurujemy dobrze nicią. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym , nakrywamy i pieczemy ok 1,5 godz. w temperaturze 200 stopni.Kiedy rolada będzie już zimna możemy usunąć nici.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania