pierś - 15998 przepisów (strona:69/1067)

Prosty ramen z pieczonej kaczki 156

minut bez przykrycia, następnie nakrywamy kaczkę, zmniejszamy temperaturę do 180°C i pieczemy jeszcze 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i gdy przestygnie odkrawamy nożem piersi i udka – udka nie będą potrzebne, możemy zużyć je na obiad, dodać do sosu bolońskiego, tortilli czy zrobić z nimi kanapki. Piersi odkładamy do ramenu. Przygotowujemy bulion – możemy od razu(...)drugi dzień. Do garnka wkładamy korpus i szyję z pieczonej kaczki (bez udek i piersi), obraną włoszczyznę, obrany i pokrojony imbir, obrany czosnek, anyż gwiazdkowy. Wlewamy 2,5 litra wody. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień na mały i gotujemy całość przez 6 godzin pod przykryciem z małym ujściem na parę (ja gotuję połowę czasu po pieczeniu kaczki, połowę na drugi dzień). Jeśli

Poezja smaku
Dyniowe czerwone curry z kawałkami kurczaka 137

Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Indyjska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 210 kcal Jednogarnkowe czerwone curry z dynią i filetem z piersi kurczaka. Indyjska potrawa w wersji sezonowej z dynią Hokkaido. Składniki: CURRY 200 g fileta z piersi kurczaka 400 g miąższu dyni odmiany Hokkaido 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 cebula(...)/wp-content\/uploads\/2020\/09\/curry-z-kurczakiem-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/curry-z-kurczakiem-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/curry-z-kurczakiem-480x270.jpg"],"description":"Jednogarnkowe czerwone curry z dyni\u0105 i filetem z piersi kurczaka. Indyjska potrawa w wersji sezonowej z dyni\u0105 Hokkaido.","keywords":["cebula","dynia","kurczak","kurkuma","marchew"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished

ProstePesto.pl
Wędlina drobiowa z praski - z udek i piersi kurczaka, z kolendrą 136

Wyrób parzony - pierś i udka drobiowe z kolendrą, przygotowany w nowej, rewelacyjnej prasce. W swojej kolekcji posiadam już trzy inne praski i okrągły szynkowar, ale skłamałabym gdybym nie napisała, iż w porównaniu z już posiadanym sprzętem jest to mercedes wśród prasek - materiał, solidne wykonanie, wygoda użytkowania to dopiero początek wymieniania zalet. Jeszcze nie miałam tak pięknie scalonego i sprasowanego wyrobu(...)będę pisać, o prasce i ewentualnym jej zakupie możecie poczytać tutaj , bezpośrednio u jej producenta. Przepis serdecznie polecam - delikatny drób, aromatyczna kolendra to duet doskonały. Składniki: piersi drobiowe 40% (np. 400 g) mięso z ud kurczaka 60% (np. 600 g) 18 g peklosoli/kg mięsa Dodatkowo na 1 kg mięsa: 2 g pieprzu białego 2 g czosnku świeżego

Kocham..lubię..gotuję..
Sałatka Gyros 156

składników nie mieszamy ze sobą, dzięki czemu wygląda elegancko i smakowicie, Sałatka najlepiej wygląda w wysokiej szklanej misce. Składniki sałatki mogą być różne, jednak podstawowe składniki to zawsze smażone piersi z kurczaka z dodatkiem przyprawy gyros oraz kapusta pekińska na górze sałatki. Sałatka Gyros – Składniki Składniki na mięso z kurczaka 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa „gyros(...)ogórki konserwowe 1 połowa główki kapusty pekińskiej 2 pomidory malinowe 1 świeży ogórek 1 papryka ketchup (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka Gyros – Wykonanie Przygotowanie sałatki Gyros rozpocznij od przygotowania piersi z kurczaka. Pierś dokładnie umyj, osusz dokładnie, usuń wszystkie kostki, chrząstki, tłuste skórki. Pokrój na niewielkie kawałki, wielkości około 2×2 cm. Tak przygotowane mięso obsyp przyprawą „gyros

To Musisz Wiedzieć
Roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie musztardowym 187

kanapkach stosuje go zamiennie z sałatą – niestety nie wszyscy domownicy popierają moją słabość do szpinaku, chyba, że jest w koktajlu. Pomyślałam więc, że muszę go gdzieś przemycić, miałam piersi z kurczaka, ale nie miałam ochoty na makaron, chociaż uwielbiam makaron z sosem szpinakowo-serowym . Nie miałam ochoty na i czasu na lepienie pierogów. I po chwili namysłu wymyśliłam(...)oleju i tak je przygotuję. Wyszły pyszne – za pierwszym razem wszyscy podeszli do nich niepewnie, a teraz coraz częściej słyszę, żeby zrobiła ten obiad Składniki: duża podwójna pierś z kurczaka 6 suszonych pomidorów z oleju 3 duże garści świeżego szpinaku 1 duża cebula 20 dag żółtego sera 750 ml bulionu 3 łyżki musztardy (ja dałam 2 łyżki musztardy sarepskiej

dom-agi.pl
Kotlet de volaille – kotlet po kijowsku 221

Kotlet de volaille ( devolay ) to panierowany kotlet z piersi kurczaka z masłem w środku. Po rozcięciu gotowego kotleta powinno wylać się masło. Kotlet de volaille można uznać za danie XX lecia międzywojennego, jak również PRL- u. W „lepszych” restauracjach był daniem obowiązkowym. Twórcą kotleta był francuski kucharz Marie-Antoine Carême, kucharz cara Aleksandra I, a następnie szef lubelskiej restauracji „Europa(...)znaczy „z drobiu”. Do prawdziwego kotleta nie dodawało się ziół, różnych wymyślnych przypraw no i oczywiście sera (dzisiaj niektórzy dodają pietruszkę, koperek i żółty ser). To było mięso z piersi kurczaka z kostką skrzydłową, sól i masło, w panierce z bułki tartej. Kotlety smaży się na maśle klarowanym. Kotlety de volaille to kotlety po kijowsku . 2 piersi z kurczaka

królestwo garów
Kotlety drobiowe z marynaty 127

Kotlety drobiowe z marynaty to kotleciki z piersi kurczaka, które przed smażeniem zamarynowałam w marynacie zrobionej z ketchupu z cukinii, musztardy, czosnku i majeranku. Takie kotleciki są soczyste, mięciutkie i aromatyczne. Panierka wychodzi przyjemnie chrupiąca. Takie kotleciki to świetna alternatywa jeśli znudziły się wam tradycyjne kotlety drobiowe z piersi. Będą fajną propozycją na codzienny obiad lub na świąteczny stół. Niby(...)klasyka, ale w nowszym wydaniu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 większa pojedyncza pierś z kurczaka 2 jajka kilka łyżek bułki tartej 2-3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Marynata: 1 łyżka ketchupu z cukinii 1 łyżka musztardy 5 łyżek oleju 0,5 łyżeczki majeranku 1 duży ząbek czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje
Kotleciki szuszu 125

Kotleciki szuszu to pyszne kotleciki drobiowe z piersi kurczaka. Ich nazwa bardzo mi się podoba, choć nie wiem co oznacza i kto ją wymyślił. Dla mnie jest zabawna i pasuje do dania dla dzieci. Kotleciki szuszu robi się bardzo szybko i łatwo. Będą fajną alternatywą dla tradycyjnych panierowanych kotletów z piersi kurczaka. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 pojedyncza(...)pierś z kurczaka 1 żółtko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku szczypta ostrej papryki w proszku 0,5 łyżeczki soli szczypta pieprzu czarnego 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany 2 łyżki oleju + do smażenia Sposób przygotowania: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Następnie nożem rozkroiłam ją na kilka kotlecików

Waniliowe Improwizacje
Kotlet devolay 991

tudzież barów. Można go robić na przeróżne sposoby, z różną zawartością. Ja dzisiaj przedstawię typowy kotlet, zwinięty w długi sopel. Jak go zrobić, zapraszam do przepisu. Składniki 4 pojedyncze piersi (po 1 na osobę) 1 jajko ćwierć łyżeczki mieszanki ziół suszonych – majeranek, oregano, tymianek 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny bułka tarta i mąka pszenna do panierowania(...)masła olej sól biały pieprz Umytą i osuszoną połówkę piersi lekko rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Z masła i ziół suszonych, soku z cytryny, soli, pieprzu i czosnku robimy masło ziołowe. Kawałek masła układamy pośrodku płata piersi i zwijamy w sopel, zaczynając od rogu. Ściśle i dokładnie musi być zawinięty. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy

gotuj ze mną
Zrazy z kaczej piersi 153

votes ) Zrazy z kaczej piersi Zrazy z kaczej piersi są o wiele smaczniejsze od klasycznych wołowych. Szczególnie jeśli użyjecie kaczek własnego chowu Nasze kaczuchy już dorosły i właśnie zostały zakwaterowane w zamrażarce, stąd zwiększona ilość przepisów z użyciem tego pysznego mięsa. Jak wiadomo kaczka jest też zdrowa, a przygotowana w niebanalny sposób robi się niezwykle ciekawa. Polecam, naprawdę warto eksperymentować(...)Składniki na 4 osoby : 4 pojedyńcze filety z piersi kaczki bez skóry 8-10 podgrzybków ( ja użyłam mrożonych, można zastąpić innymi grzybami nawet pieczarką) 2 cebule 1 ząbek czosnku kawałek wędzonej słoniny, tyle żeby wytopić tłuszcz i podsmażyć pieczarki z cebulą musztarda sarepska sól, pieprz do smaku 3-4 szklanki wywaru z kaczych korpusów lub inny rosół ( w ostateczności

Ogrodnik w podróży
TOP 10 przepisów na tanie i szybkie obiady 213

lekki, zdrowy i szybki obiad z wykorzystaniem kaszy pęczak. Kasza pęczak smażona z przyprawami, z dodatkiem suszonych pomidorów, sera feta i świeżych liści szpinaku. Czytaj przepis… 4. Soczysta pierś kurczaka moczona i pieczona w mleku Soczysta pierś z kurczaka, moczona i pieczona w mleku, dzięki czemu zachowuje swoją miękkość i soczystość w środku, a z zewnątrz pozostaje chrupiąca(...)Makaron w sosie ze świeżych pomidorów Makaron w sosie ze świeżych pomidorów to propozycja lekkiego i zdrowego obiadu dla całej rodziny. Szybki, pyszny i sycący obiad. 6. Pulpeciki z piersi kurczaka w sosie koperkowym Szybki obiad, który wykonasz w zaledwie 30 minut. Pulpeciki z piersi kurczaka w sosie koperkowym, podane z ulubionymi dodatkami, tj. ziemniakami, kaszą, lub ryżem. Idealny pomysł

NiePieprz.pl
Sałatka z mango i kurczakiem 165

toną majonezu (chociaż i są smaczne). Naprawdę lekka, orzeźwiająca i bardzo prosta w przygotowaniu. Sałatka z mango i kurczakiem - przepis:  Składniki na ok. 4 porcje:  Średnia pierś z kurczaka Średnie mango 2 główki sałaty Romain Garść solonych orzechów ziemnych Sól, pieprz 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich olej do smażenia Dressing: 50 ml oleju 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki(...)miodu Sól, pieprz wedle smaku Jak zrobić prostą sałatkę z mango i kurczakiem?  Pierś z kurczaka marynujemy w soli, pieprzu, ziołach prowansalskich i 2 łyżeczkach oleju. Odstawiamy na 30 min.  Na patelni mocno rozgrzewamy olej. Pierś z kurczaka smażymy na średnim ogniu, z każdej strony przez ok. 5-7 min, aż będzie miała złocistą skórkę . Po tym studzimy

Kuchnia Łukasza
Potrawka z kurczaka 121

mięsa rosołowego – no nie ma. Gotowałam rosół na samych szyjach. Mięso znikło na chlebie z masłem. Zamrażalnik dość duży ma swoją zaletę. Potrafi zaskoczyć. Wygrzebałam ze spodu piersi z kurczaka. Ilość połówek nie była zadowalająca. Po wyrażeniu zgody przez rodzinę zrobiłam piersi z kurczaka w śmietanie. Mięso kroimy w paseczki i wykładamy  na rozgrzaną patelnię z masłem. Miałam(...)dwie połówki piersi. Wcześniej na maśle zeszkliłam malutką cebulkę. Jak już lekko mięso się obsmażyło, wlałam ok. 300 ml śmietany 18% . Wcisnęłam dwa ząbki czosnku i ulubione zioła i przyprawy. Dodałam sól, pieprz – małą ilość, zioła prowansalskie. Wszystko dusiło się pod przykryciem jeszcze ok. 15 min. Piersi nie trzeba długo dręczyć podczas smażenia. To dość delikatne mięsko. Podałam

Pieprzyć z Fantazją
Sałata z kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi 114

nadaje się do pizzy, kanapek, ale i do tego rodzaju dania. Spokojnie może stać kilka dni a my możemy cieszyć się jego smakiem. Składniki: * sałata kolorowa strzępiasta albo lodowa * pierś z kurczaka * sól ziołowa, papryka słodka i ostra * sos czosnkowy * prażona cebulka * ziarno słonecznika ok. 2 łyżek * pomidorki koktajlowe * łyżka oleju Sałatę umyłam i lekko podarłam w mniejsze kawałki. Fajnie(...)tego pasowałaby lodowa, ale tej to nie posiałam. Troszkę wcześniej pierś z kurczaka pokroiłam w drobne paseczki i obtoczyłam w oleju i oprószyłam przyprawami. Odstawiłam na godzinkę do lodówki. Jak już mięso naszło przyprawami podsmażyłam je na rozgrzanej mocno patelni z olejem. Mięso drobiowe a w szczególności ta część z piersi smaży się błyskawicznie. Ziarno słonecznika zarumieniłam na rozgrzanej suchej

Pieprzyć z Fantazją
Kurczak z pieczarkami w delikatnym sosie pomidorowym 122

Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym.  Bardzo szybki i smaczny pomysł na obiad.  Pierś z kurczaka w formie kotletów już nam się trochę ujadła, jeśli już kupuję ten rodzaj mięsa staram się urozmaicić jego podanie. Tym razem po powrocie z pracy zrobiłam kurczaka w lekkim sosie pomidorowym. Dodatkiem do tego był ryż w formie risotto(...)zielonym groszkiem i marchewką. Składniki: *50 dkg piersi z kurczaka *15-20 dkg pieczarek  *1 cebula * 2-3 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego * 1/2 szklanki śmietanki 30% *sól, papryka ostra i słodka, pieprz * 3 łyżki masła * natka pietruszki Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i obsmażyłam z każdej strony na patelni z rozpuszczonym masłem. Pieczarki pokroiłam w plasterki, cebulę

Pieprzyć z Fantazją