pierś - 15998 przepisów (strona:65/1067)

Indyk z ajvarem i szpinakiem 162

Składniki /2 porcje: – ok. 300g piersi z indyka – 1/2 średniej cukini – 2 łyżki pasty ajvar (pasta z bakłażanów dostępna bez konserwantów w sklepach) – 100 g ryżu jaśminowego – 2 łyżeczki przyprawy curry – garść świeżego szpinaku – opcjonalnie tarty parmezan marynata – 1 łyżeczka octu balsamicznego – 1 łyżeczka oliwy z oliwek – 1/2 ząbku wyciśniętego(...)czosnku – przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie: Pierś z indyka dzielimy na 2 części i rozbijamy tłuczkiem. Składniki na marynatę mieszamy i smarujemy nimi indyka. Odkładamy na 1/2 godziny (a najlepiej na całą noc). Grillujemy piersi aż będą kruche i soczyste. Następnie na tej samej patelni grilujemy aż się zarumieni z każdej strony cukinię pokrojoną

I LOVE LIFE
Indyk z ajvarem i szpinakiem 105

Składniki /2 porcje: – ok. 300g piersi z indyka – 1/2 średniej cukini – 2 łyżki pasty ajvar (pasta z bakłażanów dostępna bez konserwantów w sklepach) – 100 g ryżu jaśminowego – 2 łyżeczki przyprawy curry – garść świeżego szpinaku – opcjonalnie tarty parmezan marynata – 1 łyżeczka octu balsamicznego – 1 łyżeczka oliwy z oliwek – 1/2 ząbku wyciśniętego(...)czosnku – przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie: Pierś z indyka dzielimy na 2 części i rozbijamy tłuczkiem. Składniki na marynatę mieszamy i smarujemy nimi indyka. Odkładamy na 1/2 godziny (a najlepiej na całą noc). Grillujemy piersi aż będą kruche i soczyste. Następnie na tej samej patelni grilujemy aż się zarumieni z każdej strony cukinię pokrojoną

I LOVE LIFE
Gulasz z kurczaka z pieczarkami 1121

Gulasz z kurczaka z pieczarkami – czyli pyszny gulasz drobiowy z piersi kurczaka z dodatkiem pieczarek w aromatycznym, ciemnym sosie. Polecam również przepis na: gulasz drobiowy z serduszek drobiowych . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center;} .ads-right(...)1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz z kurczaka z pieczarkami – Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka – ok. 570g 250g pieczarek 1 cebula – ok. 160g 1 łyżka sosu sojowego do zamarynowania mięsa i 1 łyżka do doprawienia sosu gulaszowego 1 czubata łyżeczka papryki

Kulinarne Przeboje
Sałatka z kurczakiem – cała grillowana! 206

Wyraźny smak jednego ze składników wyrównywać i utemperować smakiem delikatnym. Do czegoś twardego dodać coś miękkiego. Sałatka to kontrast – tutaj lekko chrupkie, grillowane zielone warzywa dostają za towarzystwo grillowaną pierś z kurczaka, ziołowo-czosnkowe grzanki i dressing cebulowy, który wszystko świetnie ze sobą spaja. Ta sałatka z grillowanym kurczakiem świetnie sprawdzi się i na ciepło, i na zimno – jako cały(...)żeby sałata nie rozpadła się podczas grillowania. Odkładamy. Cukinię tylko myjemy – nie obieramy jej. Odcinamy szczyt z łodygą i kroimy cukinię pod lekkim skosem, na półcentymetrowe, równe plasterki. Odkładamy. Piersi kurczaka oczyszczamy kolejno z błonek i – dociskając mięso dłonią do deski – dzielimy filety w poprzek na dwa cieńsze, równe kotlety. Niczego nie rozbijamy, zostawiamy kurczaka w takiej formie jak jest

Karo in the Kitchen
Piersi z kurczaka w sosie z sera feta 107

sera feta. Ten prosty sos z greckiej, sezonowanej w solance fety z dodatkiem czosnku i z listkami świeżej bazylii możecie wykorzystać też do szaszłyków souvlaki . Daleko mu do nudy! Piersi kurczaka oczyszczamy kolejno z błonek i – dociskając mięso dłonią do deski – dzielimy filety w poprzek na dwa cieńsze, równe kotlety. Niczego nie rozbijamy, zostawiamy kurczaka jak jest. Mięso nacieramy mieszanką(...)dodajemy dwukrotnie przeciśnięty przez praskę lub posiekany i roztarty bokiem noża na desce ząbek czosnku. Listki bazylii siekamy – 2/3 wsypujemy do sera, resztę zostawiamy na desce. Naszykowane wcześniej piersi z kurczaka smażymy na rozgrzanej oliwie – mięsu tej grubości wystarczy 4-5 minut na stronę na średniowysokim ogniu. W czasie gdy kurczak się smaży, podgrzewamy wodę w rondelku i czekamy

Karo in the Kitchen
Pieczona kaczka z żurawiną i jabłkami 208

Niedziele… to okazja do przygotowania pysznego obiadu . Wiele osób uważa, że kaczka ma w sobie bardzo mało mięsa, które jest dość suche. Nic bardziej mylnego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
139. Zapiekana pierś z indyka z warzywami pod śmietanową chmurką 166

pracy, mając misję ugotowania szybkiego obiadu postanowiłam nieco poeksperymentować z tym połączeniem dodając inne składniki, czego efektem jest dzisiejszy  przepis na bardzo proste w przygotowaniu danie na bazie piersi z indyka. Możemy je sobie sporządzić na obiad lub kolację (pomimo dodanej śmietanki jest to danie lekkie, a przez obecność warzyw pożywne). Wystarczy Wam kawałek mięsa, trochę warzyw, sprawny piekarnik(...)odrobina chęci. Zatem do dzieła kochani! :) Składniki: (dla 4 osób)  ok.600g piersi z indyka (lub kurczaka - co kto lubi:)) 2 średnie marchewki  1 por 1 duża cebula czosnkowa 2 ząbki czosnku  pomidory w puszce lub domowy przecier pomidorowy - 400g  starty imbir świeży - ok.2cm oliwa z oliwek do smażenia  gałka muszkatołowa świeżo zmielona sól i pieprz

Symfonia Smaków
Soczyste kurczaki 196

Delikatna pierś z kurczaka, która marynowała się całą noc. Tak jak zawsze, inaczej do piersi nie podchodzę. Jest dzięki marynowaniu bardziej soczysta, delikatna i miękka. Dziś u mnie cząstki soczyste kurczaka, które podałam z odsmażonymi na chrupko kopytkami i aromatycznym sosem pieczarkowym. Wspaniałe danie! Cząstki kurczaka pasują także do domowego hamburgera, do dipów czy posiekane drobno do ryżu i makaronów(...)Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka olej rzepakowy 2 ząbki czosnku vegeta natur, pieprz, słodka i ostra papryka, lubczyk Przygotowanie: Piersi myję, osuszam, wykrawam błonki, oczyszczam mięso. Kroję na kawałki. Umieszczam w misce szklanej, dobrze obtaczam w przyprawach i rozgniecionym czosnku, polewam olejem. Wszystko dokładnie mieszam, lekko masuję, odkładam na noc do lodówki. Na następny dzień smażę na rozgrzanym tłuszczu

Zasmakuj Kuchni
Rolada serowa nadziana szpinakiem i pieczarkami 243

Rolada serowa nadziana piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem to pomysł na sycącą przekąskę na słono. Na co dzień wolę łagodne smaki, dlatego jak dla mnie Ketchup Kotlin Łagodny idealnie tutaj pasuje 😀 Wbrew pozorom, poniższa rolada jest łatwa do przygotowania. Pamiętajcie o tym, aby nie dodać zbyt dużej ilości soli do farszu jak i mięsa, ponieważ ciasto serowe będzie już(...)jajka (rozmiar L) nadzienie szpinakowe 150 g świeżego szpinaku odrobina soli nadzienie pieczarkowe 250 g pieczarek 1 mała cebula odrobina soli i pieprzu olej do smażenia dodatkowo 1 podwójna pierś z kurczaka (wagowo co najmniej 0,7 kg) 3 łyżki Ketchupu Kotlin Łagodnego sól, pieprz słodka papryka Na samym początku przygotować nadzienia. Świeży szpinak umyć i przełożyć na patelnię. Smażyć

Ugotować
Filety z pieczoną papryką 157

mięsem i pomidorami, które choć koktajlowe, miałam dość duże. Pomimo tego, że wykorzystałam aż 4 papryki, śmiało można by wykorzystać jeszcze 1-2 dodatkowe:) 2-3 małe pojedyncze piersi kurczaka 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 1 papryka żółta (tym razem nie dałam) 250 g pomidorków koktajlowych 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku 2 łyżki oliwy(...)oliwą. Oprószamy solą oraz pieprzem do smaku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut. W tym czasie przygotowujemy mięso. Oczyszczone i osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka nacinamy w kilku miejscach dość głęboko (uważamy, by nie przeciąć piersi). Oprószamy je granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Odkładamy. Formę z papryką wyjmujemy z piekarnika. Dodajemy umyte pomidorki koktajlowe

Smaki Na Talerzu
Sałatka z kurczakiem, awokado, pomidorkami, orzechami i sosem z gorgonzoli 141

Pyszna i pożywna sałatka z sałatą lodową, pieczoną piersią kurczaka, awokado, pomidorkami truskawkowymi i uprażonymi orzechami włoskimi. Całość polana sosem z gorgonzoli z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Pycha! Sałatka jest sycąca, dlatego z powodzeniem może być samodzielnym daniem np. jako lunch do pracy. Jeśli uwielbiacie „śmierdzące” sery, to z pewnością Wam posmakuje. Polecam Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka(...)oliwek 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego 1 łyżka sosu Worcestershire sól pieprz Sos: 150 g gorgonzoli 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1/4 szklanki słodkiej śmietany 12% (lub mleka) pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekładamy do miseczki ( w najgrubszym miejscu lekko rozbijamy tłuczkiem). Dodajemy oliwę z oliwek, sos Worcestershire, jogurt naturalny, czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i odstawiamy

Oryginalny smak
Sałatka z Kurczakiem Awokado i Kaszą Orkiszową 237

pracy na drugie śniadanie, można ją podać na kolację lub lekki obiad Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 200 g kaszy orkiszowej (można użyć bulgur lub komosy) 500 g piersi z kurczaka – gotowanej, pieczonej lub smażonej około 400 g pomidorów 1 awokado na sos: 3 łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz (adsbygoogle(...)awokado Przygotowanie: Kaszę orkiszową gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowaną odcedzam i odstawiam do wystudzenia. Jeżeli nie mamy kaszy orkiszowej, to możemy użyć kaszy bulgur lub komosy ryżowej. Pierś z kurczaka wcześniej ugotowałam i odstawiłam do wystudzenia, ale jeżeli nie lubimy gotowanej piersi to możemy ją upiec lub usmażyć. Zimną pierś kroję w kostkę i dodaję do wystudzonej kaszy. Umyte

Uwaga Babcia Gotuje
Pierś z kurczaka z kurkami 240

Kurki, to aromatyczne grzyby, które komponują się wspaniale z wieloma mięsami. Sprawiają, że prosty posiłek smakuje po królewsku. Dzisiaj mam dla Was propozycję na pierś z kurczaka z kurkami. Szybko, prosto i smacznie. Składniki: pierś z kurczaka (około 600 g) około 300 g kurek 2 średnie cebule 3 czubate łyżki siekanej świeżej natki pietruszki 100 ml śmietany 30% łyżka masła(...)wykonamy na jednej dużej patelni z pokrywką. Wszystkie składniki najlepiej jest przygotować zanim rozpoczniemy przygotowywać danie, ponieważ robi się je bardzo szybko i potem nie będzie na to czasu. Pierś kroimy na kotleciki o grubości około 1 cm. Z obu stron solimy i pieprzymy. Kurki myjemy w letniej wodzie. Czym krótszy kontakt kurki z wodą, tym lepszy będzie miała smak

Smak mojego domu
Piersi z kurczaka, w panierce z ciecierzycy, smażone w głębokim tłuszczu 173

Jeśli lubicie aromatyczne kawałeczki kurczaka, smażone w głębokim tłuszczu, mam dla Was propozycję, na  przygotowane tak piersi z kurczaka, otoczone w panierce z mielonej ciecierzycy. Mięso smażone w głębokim tłuszczu jest delikatne, miękkie i soczyste. Panierka z ciecierzycy jest cennym źródłem białka i ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Potrzebujemy: pierś z kurczaka (moja ważyła(...)płaska łyżeczka oregano  1 płaska łyżeczka majeranku  2 łyżki oleju  Na panierkę: 1 jajko około 130 g mielonej ciecierzycy (polecam Panier z ciecierzycy firmy Mamut ) Wykonanie: Piersi kroimy na kawałki o grubości około 8 mm. Wkładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki marynaty, dokładnie mieszamy, szczelnie przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Jajko roztrzepujemy widelcem

Smak mojego domu
Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym 174

Dzisiaj pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym. Lubię potrawy, które szybko się robi, bo lubię dobrze i szybko zjeść ;) Z tym daniem jest tak samo ;) Potrzebna jest tylko wielka chęć skonsumowania czegoś przepysznego :) Składniki dla 4 osób: 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 60 dag pół opakowania szpinaku mrożonego brykietu 2 ząbki czosnku sól, pieprz łyżka masła jajko i bułka(...)tarta do panierowania olej do smażenia Szpinak należy rozmrozić na sicie. Pierś myjemy i formujemy 4 kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy rozmrożony szpinak i podsmażamy ok. 10 minut. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i odstawiamy do ostygnięcia. W piersi ostrym , spiczastym nożem z grubszej strony, robimy kieszonki (nacinamy wzdłuż ). Do takiej kieszonki napychamy

Różne smaki w kuchni