Roladki z burakiem i serem SKŁADNIKI: pierś z kurczaka-1 podwójna burak czerwony-1 szt duża ser żółty gouda -150 g sól pieprz jajko -1 szt mąka bułka tarta olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Buraka ugotować wcześniej, obrać,ostudzić. Pokroić w grubsze plastry i przekroić plastry jeszcze na połowę. Ser żółty pokroić w grubsze słupki. Piersi z kurczaka rozbić,posypać solą(...)pieprzem,odstawić na godzinę do lodówki. Jajko roztrzepać w misce widelcem z solą i pieprzem. Na każdej piersi położyć na przemian pół plastry buraka i słupki sera. Zwinąć pierś w roladkę,obtoczyć w mące,jajku i tartej bułce. Smażyć na tłuszczu na złoty kolor. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement
Kuchnia DanusiPyszna i lekka sałatka na kolację Sałatka wiosenna z kurczakiem SKŁADNIKI: pierś z kurczaka- 1 podwójna pomidory -2 szt rzodkiewka -0,5 pęczka koperek sałata kilka liści sól i pieprz wegeta -1 ,5 łyżki PRZYGOTOWANIE: Pomidory, sałatę i rzodkiewki umyć, osączyć na sicie. Koperek umyć, osączyć, drobno pokroić. Rzodkiewki i pomidory pokroić wzdłuż na cząstki. Sałatę porwać na kawałki(...)rondlu zagotować wodę, dodać wegetę i opłukaną pierś z kurczaka, gotować do miękkości. Ugotowaną i ostudzoną pierś, porwać na kawałki. Wszystkie warzywa wymieszać z solą i pieprzem. Następnie dodać gotowaną pierś, delikatnie wymieszać. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document
Kuchnia Danusiregion to inna nazwa tej potrawy, u mnie są to zimne nóżki. Składniki: 2 golonki, 2 świńskie nogi (lub 4 łyżki żelatyny), 3 piersi z kurczaka, 4 marchewki, 2 pietruszki, 1 por, 1/2 selera, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka groszku, 3 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, szczypta soli. Przygotowanie: Do garnka wkładamy umyte golonki(...)nogi świńskie oraz piersi kurczaka. Mięso zalewamy zimną wodą, tak by nam wszystko zakryła. Dodajemy przyprawy i po ok. godzinie gotowania dodajemy obraną włoszczyznę. Gotujemy całość ok. 2 godzin na wolnym ogniu (wyciągamy wcześniej piersi kurczaka, by nam się nie rozgotowały). Podczas gotowania nóg świńskich wywar po schłodzeniu sam nam stężeje i już nie ma potrzeby dodania żelatyny
Aga w kuchnifilety z kurczaka :) Bardzo proste i bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują z puree ziemniaczanym i mizerią. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! :) Składniki (na 2 kotlety): 2 piersi z kurczaka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 1/3 szklanki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła klarowanego CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pierś(...)oczyszczamy, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie wkładamy do woreczka foliowego i delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa do pożądanej grubości. To samo robimy z drugą piersią. 2. Przygotowujemy trzy talerze. Na jednym mieszamy mąkę z solą i pieprzem, na drugim rozbijamy jajko, a na trzeci wysypujemy bułkę tartą. Na patelni rozpuszczamy masło. Rozbitą pierś z kurczaka
My Culinary Artdalszy ciąg odchudzania naszych dań ! Tym razem lekka i posiadająca małą ilość kalorii pierś z kurczaka w galaretce. Wiosenna galaretka z kurczakiem Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 marchewki 1 pieruszka kawałek selera 1 cebula 3 listki laurowe 10 ziarenek czarnego pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego 2 litry wody żelatyna w proszku (ilość jest uzależniona(...)proporcji jakie są podane przez producenta na opakowaniu) sól, pieprz 3 jajka ugotowane na twardo sok z cytryny Wykonanie: Warzywa obieramy, wkładamy do garnka razem z piersią i przyprawami. Zalewamy zimną wodą i gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Wywar odcedzamy i dokładnie mierzymy ile go mamy (u mnie zostajwe około 1.5 litra). Dodajemy odpowiednią ilość żelatyny
Kulinarne przygody Gatitymoże wyjść z połączenia piersi kurczaka, boczku i sera ? Nic prostszego i smaczniejszego niż nadziewana pierś zawijana w boczku. Prosty szybki i smaczny był dziś mój pomysł na obiad. Składniki : Podwójna pierś kurczaka 8 plastrów boczku ( najlepiej parzonego ) 2 kawałki sera ( grubości na zdjęciu ) 50 ml oliwy przyprawa do kurczaka ( ew. papryka słodka, chilli, z. prowansalskie, czosnek ) Przygotowanie : Pierś(...)dzielę na 2 połówki, polędwiczki odcinam. Połówki piersi nacinam tak aby powstały kieszonki. Całość przekładam do misy z marynatą ( olej zmieszany z przyprawą ) na minimum 30 minut. Dwoma kawałkami ok 0,5 cm grubości sera nadziewam oba kawałki filetu i możliwie ciasno zawijam w plastry boczku( możecie wspomóc się wykałaczkami ). Polędwiczki owijam tylko boczkiem i razem z piersiami wkładam
Mechanik w kuchnizawsze musi być nudno.Tym razem do panierowania piersi do bułki tartej dodałam tarte migdały.Do tego pomidorowy sos i makaron,wyszło smacznie . Składniki: pierś z kurczaka 2 szt bułka tarta 3 łyżki migdały mielone 2 łyżki jajko 1 szt pomidory w puszce 1 szt cebula mniejsza 1 szt czosnek 3 ząbki olej z pomidorami 3 łyżki sól ,cukier,bazylia ,pieprz(...)kolorowy do smaku mozzarella 1 kulka pomidor 1 szt Przygotowanie: Piersi oczyścić, przekroić na pół i lekko rozbić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z migdałami. Piersi zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce z migdałami. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Na patelni rozgrzać olej dodać drobno pokrojoną cebulę, lekko zeszklić i dodać
Ala piecze i gotujePrzepisy na kurczaka. Piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, piersi kurczaka w panierce kokosowej. Kotlet de volaille, skrzydełka kurczaka z piekarnika z syropem klonowym, pieczone udka z kurczaka w marynacie oraz zapiekane piersi z kurczaka z dodatkiem ziół i ciekawych dodatków. Faszerowana pierś z kurczaka. Roladki z piersi kurczaka. Roladki drobiowe. Makaron z kurczakiem. Sałatki z kurczakiem. Szaszłyki(...)piersi kurczaka. Piersi kurczaka z grilla. Grillowana pierś z kurczaka. Przepisy na dania z kurczakiem – KLIK Post Kurczak. Przepisy na dania z kurczakiem. Przepisy z kurczaka. pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojewędzarni. Pyszne wędliny można zrobić w kuchni z użyciem szynkowaru! Właśnie o takich szybkich wędlinach do zrobienia w każdej kuchni jest niniejszy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 2 łyżeczki soli Opcjonalnie 1 mieszanka przypraw do szynki 1 ząbek czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka dokładnie umyj, wytnij wszystkie żyłki i przerosty(...)prepTime":"PT30M","cookTime":"PT2H","totalTime":"PT2H30M","recipeCategory":["W\u0119dliny"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["1","1 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"120 cal"},"recipeIngredient":["1 kg piersi z kurczaka","2 \u0142y\u017ceczki soli","1 mieszanka przypraw do szynki","1 z\u0105bek czosnku"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Pier\u015b z kurczaka dok\u0142adnie umyj, wytnij wszystkie \u017cy\u0142ki i przerosty i pokr\u00f3j
ProstePesto.plstworzoną z tego co mam pod ręką - sałatką. Z czym Wy zjecie swoje roladki zdecydujecie oczywiście sami. Zapraszam! Julia Składniki: (dla 4 osób) roladki: - 1 duża podwójna pierś z kurczaka - 1 serek śmietankowy np. Almette, Philadelfia - 1 ząbek czosnku - pół słoiczka suszonych pomidorów (z olejem) - 1 mała młoda cebula (opcjonalnie) - suszona bazylia, suszony czosnek, gałka muszkatołowa, świeżo zmielona(...)łyżeczka syropu z agawy - sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny -kilka kropel octu balsamicznego - świeżo zmielona sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Pierś z kurczaka myjemy, odsączamy ręcznikiem papierowym, odcinamy błonki i chrząstki, oddzielamy na filety i tłuczemy tłuczkiem na duże, dość cienkie plastry (pamiętajmy, by podczas tłuczenia ochronić je folią spożywczą
Symfonia SmakówPomysł na szybki do przygotowania obiad - risotto z kawałkami piersi kurczaka, papryką oraz groszkiem. Bardzo smaczne i wbrew pozorom lekkie w smaku. Najlepiej podawać od razu po przygotowaniu, ponieważ risotto będzie miało kremową konsystencję. Jeżeli danie chcecie jeść na drugi dzień po przygotowaniu, to przed podgrzaniem wystarczy dolać odrobinę wody do risotta i całość przemieszać. Składniki na 2-3 porcje(...)szklanki ryżu do risotto (125 g) 1 duża, podwójna pierś z kurczaka 1/2 szklanki mrożonego groszku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mała cebula sól, pieprz słodka papryka 1/4 kostki masła (50 g) 2-3 łyżki śmietany 30% około 400 ml rosołu/bulionu Mięso pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką i wymieszać. Z papryk usunąć
UgotowaćStrogonow drobiowy z piersią kurczaka to pyszne danie jednogarnkowe powstałe na bazie tradycyjnego boeuf strogonowa. Gulasz w tej wersji jest tani, szybki do zrobienia, a do tego lżejszy, delikatniejszy w smaku i zawiera mniej kalorii niż tego klasyczna wersja. Jest to świetna propozycja na smaczny i sycący obiad dla całej rodziny albo imprezowe danie na ciepło. Podajemy z pieczywem(...)ryżem. https://youtu.be/pf7JysbKlaU Składniki na strogonowa drobiowego: ok. 700-800 g filetów z piersi kurczaka 400 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 400 g pieczarek niewielka cebula papryka czerwona 3 ogórki konserwowe 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego (80 g) 2 łyżeczki musztardy (dałam stołową, może też być ostrzejsza jeśli lubicie) 3 łyżki śmietany 30% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka ostra
e-PrzepisyKulinarnemojemu mężowi, który zasadniczo nie lubi musztardy. Zamiast kurczaka do sosu można dodać jajka gotowane na twardo – też bardzo lubię taką potrawę. Składniki na kurczaka w sosie musztardowym: 2 piersi z kurczaka sól, pieprz, pieprz ziołowy Sos: pół szklanki bulionu drobiowego 180 g śmietany 22% lub 30% 3 łyżeczki musztardy (dałam dwie sarepskiej i jedną delikatesowej) por niewielki pęczek natki(...)pietruszki sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie, kurkuma (można pominąć, ale dodaje sosowi ładnego koloru) Przygotowanie Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Obsypujemy przyprawami i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie piersi wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy kilka minut. Następnie dodajemy pora pokrojonego w plastry i smażymy, aż zmięknie. Po tym czasie
e-PrzepisyKulinarnePierś z kurczaka w pomidorowo-śmietanowym sosie curry to świetna propozycja na smaczny i szybki obiad czy kolacje. Można go przygotować zarówno w wersji łagodnej jak i pikantnej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram ryżu jaśminowego lub basmati ( ja użyłam jaśminowego), 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 duża cebula 3 ząbki czosnku, 1 puszka pomidorów krojonych 3/4 opakowania przyprawy curry(...)sól, pieprz, ostra papryczka 250 ml śmietany 12% olej lub oliwa do smażenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki, obsypujemy przyprawą curry, mieszamy i odstawiamy na chwilę, w tym czasie przygotowując pozostałe składniki, cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy cebula ładnie się zeszkli
Blog kulinarny S9.PLBardzo fajna, nie przesuszona indycza pierś. Jeśli dorobimy do mięsa jakiś sosik, możemy zjeść do obiadu. Jeśli cieniutko pokroimy, możemy wykorzystać jako drobiową wędlinę na kanapki. Jeśli zmielimy lub drobno posiekamy możemy wykorzystać jako farsz do innych dań, czy składnik sałatki. Moim zdaniem warto zrobić;) 1 pierś indyka mielona słodka papryka zioła prowansalskie około 3/4 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki soku(...)cytryny sól, pieprz 2 łyżki oleju Umytą i osuszoną ręcznikiem papierowym pierś indyczą zwijamy i związujemy kuchennym sznurkiem, nadając jej bardziej okrągły kształt. W małej miseczce mieszamy przyprawy. Nie podaję dokładnych ilości – ja dawałam „na oko”. Dodajemy miód, sok z cytryny oraz olej, mieszamy do połączenia. Marynatą nacieramy dokładnie mięso. Odkładamy go na około 1-2 godziny
Smaki Na Talerzu