Sajgonki to jeden ze specjałów kuchni chińskiej. To odpowiednik naszych rodzimych krokietów. Sajgonki doskonale sprawdzają się jako przekąska dla dzieci, którą możemy zabrać na piknik, czy do parku. Maluchy mają nieduże porcje pełnowartościowego posiłku. Sajgonki można podać dzieciom, które skończyły 1. rok życia. Składniki na farsz: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 6-8 średnich pieczarek 50 g kiełków fasoli mung 1 średnia marchewka 1 cebula dymka wraz ze szczypiorem 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego Dodatko... czytaj dalej...
Dieta bez mleka to blog dla osób, które wykluczyły ze swojej diety mleko krowie i jego przetwory. Przepisy dla siebie znajdą tu nie tylko osoby ze skazą białkową czy mamy karmiące piersią. Dieta bez mleka to gotowa książka kucharska z przepisami dla każdego!