Składniki: 250 g makaronu Fusilli Malma pomidory w puszce groszek z marchewką konserwowy 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz do smaku pierś z kurczaka 500 g papryka czerwona słodka mielona 1,2 łyżeczki Czosnek zetrzeć na tatce i zeszklić na maśle.Dodajemy pomidory z puszki oraz groszek z marchewką. Podsmażamy razem(...)dusimy w szklance wywaru rosołowego doprawiając solą,wsypując paprykę mieloną. Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie i przecedzamy. Pierś z kurczaka kroimy drobno doprawiamy solą pieprzem i papryką czerwoną ostrą mieloną. Smażymy na rumiany kolor i przekładamy do naszego sosu. Dusimy jeszcze jakiś czas smakując i doprawiając aż stwierdzimy że jest gotowe.Makaron przekładamy do naszego sosu z kurczakiem
Różowa kuchniajest najważniejsze :) Można je podać na dwa sposoby: po prostu ugotować i polać masełkiem, lub podsmażyć i posypać osobiście wyhodowaną, na parapecie, dymką :D Składniki: na farsz: 1 pierś z kurczaka (u mnie było 365 gramów) 1/2 większej marchewki kawałek cukinii (u mnie ok. 6-8 cm) 1 pietruszka 1/2 cebuli (może być czerwona) czerwona słodka, mielona papryka lubczyk pieprz(...)sól majeranek kurkuma olej na ciasto: 250 gramów mąki 1 żółtko 250-260 ml gorącej wody Najpierw robimy farsz: pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy i tniemy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki i oba składniki przekładamy do blendera - miksujemy Cukinię obieramy, kroimy na kawałki, to samo robimy z pietruszką i marchewką Rozgrzewamy olej na patelni
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsmakuje każdemu. Mamy więc do czynienia z czymś wyjątkowo dziwacznym, jak na mój tradycyjny gust kuchenny. Tak, czy inaczej, jest to najlepsza potrawa na upały. :) 1 średnia pierś kurczaka 2 średnie cebule lub 4 dymki 1 cytryna 1 średnia pietruszka 1 duża marchew 1 mały korzeń selera 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz kilka kostek rosołowych olej rzepakowy Mięso
Kuchenna KontrrewolucyaSkładniki: 2 jajka 2 kubki mąki 4 kubki gazowanej wody mineralnej 4 łyżki oleju sól pieprz 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 2 średniej wielkości filety z piersi kurczaka słodka papryka 4 łyżki czerwonego octu winnego 40 dkg dobrej jakości sera żółtego, ja używam 20 dkg edamskiego i 20 dkg cheddar Przygotowanie: jajka, szczyptę soli oraz odrobinę pieprzu ubijamy
Luźna Kuchniawierzę w to! :) Potrzebujemy: Naleśniki: 250 ml mleka 250 ml wody 3 jaja 250 g mąki pszennej 20 g roztopionego masła klarowanego Kuchnie Świata Nadzienie: pojedyncza ugotowana pierś z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki kukurydzy 1/3 papryczki chilli 1 opakowanie makaronu shirataki lub ryżowego ze sklepu Kuchnie Świata 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki(...)tłuszczu. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kostkę. W międzyczasie na patelnię ścieramy również ząbek czosnku. Do podsmażonych warzyw dodajemy posiekaną pierś z kurczaka, koncentrat pomidorowy i kukurydzę z posiekanym chilli. Makaron siekamy drobno nożem, aby nam się później nie ciągnął. Wszystko razem chwilę przesmażamy z porwanymi w dłoniach liśćmi bazylii. Usmażone naleśniki
MamaOskarkaZawsze pewnego rodzaju formą przyspieszenia gotowania jest wcześniejsze zamarynowanie mięsa (np wieczorem dnia poprzedniego). Na 3-4 porcje: 200-230 g makaronu np penne 1 cebula 1 duża pierś z kurczaka 200 g świeżego szpinaku 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki tartego parmezanu + do posypania gotowego dania garść/dwie garście orzechów laskowych oliwa do smażenia ulubione przyprawy do kurczaka szczypta
Smaki Na Talerzusmaków. Sprawdzi się jako świetna przekąska jak i również na kolację lub w pudełeczko do pracy. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 3 garście żurawiny 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy konserwowej seler naciowy 4-5 łodyg 2 łyżki siekanego koperku słonecznik łuskany – 2 garście 3-4 łyżki majonezu odrobina
Olcia gotuje!przypiekania. Prawdziwa sztuka to dobrze usmażyć filet z kurczaka. Delikatne mięso szybko reaguje na wysoką temperaturę i wymaga krótkiej obróbki cieplnej, ale trzeba dużej zręczności, żeby nie przesuszyć mięsa. Z drugiej strony trzeba uważać, żeby nie było surowe. Jak usmażyć filet kurczaka Dobry patent na to jak usmażyć filet z kurczaka ma FitmenCook , czyli Kevin Curry, bloger i paker(...)zrobi swoje, a potem smażyć na dość dobrze rozgrzanej patelni. Jeśli filet jest gruby to 8 minut z każdej strony. Cieńszemu wystarczą dwie tury po 6 minut. Składniki: Podwójna pierś kurczaka 11/2 łyżki oliwy Marynata 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka zmiażdżonego czosnku (2-3 ząbki w zależności od wielkości ząbków) 1 łyżeczka soli (więcej lub mniej w zależności
Niedzielny kucharzsztuk) ok 250g mąki, 1 1/2 szklanki mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 szklanki wody gazowanej, jajko, łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryczki w proszku farsz: duża podwójna pierś z kurczaka, łyżeczka ostrej papryczki w proszku, łyżka KASI sól do smaku, dodatkowo: mały przecier pomidorowy, łyżeczka soli czosnkowej, łyżka bazylii, pieprz - szczypta, 50 g sera mozzarella, 3 łyżki posiekanej natki(...)pietruszki. Przygotowanie: Składniki na naleśniki łączymy razem. W razie potrzeby dodać odpowiednio mąki lub mleka. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę. Smażymy wraz z solą oraz ostrą papryczką na łyżce masła. Do przecieru pomidorowego dodajemy sól czosnkową, bazylię oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Na na naleśnika wykładamy kurczaka i po łyżce przecieru oraz trochę natki
Lena Gotujemnie sałatka hawajska. Warto zamknąć w niej aromat lata, soczystość świeżego ananasa i cieszyć się jej smakiem, kiedy nam tylko najdzie ochota. Składniki: pół ananasa świeżego pojedyńcza pierś z kurczaka sól, pieprz, ostra papryka pół puszki kukurydzy 10 dag żółtego sera w kawałku 2 łyżki majonezu natka pietruszki ew. dodatkowo czerwona papryka Wykonanie: * Połówkę ananasa wydrążamy, zostawiając miseczkę. Przyda(...)się nam do tego bardzo ostry nóż, np Victorinox . #MyVictorinox . Tnie jak brzytwa, jest niezawodny. Wydrążony miąższ kroimy w kostkę. *Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i papryką, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. *Do miseczki wkładamy ananasa, kurczaka, osączona kukurydzę, ser pokrojony w kostkę. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Posypujemy zieleniną
Z Majeczką w kuchnistracą. Sama osobiście nie do końca jestem do nich przekonana. Jednak sam farsz i w efekcie całe jajka bardzo mi smakowały. 6 jajek 100-150 g wędzonej piersi kurczaka 2-3 łyżki majonezu łyżeczka chrzanu – opcjonalnie 2 łyżki posiekanego drobno koperku 2 łyżki rodzynek – opcjonalnie sól, pieprz cukier Ugotowane na twardo jajka obieramy, po czym kroimy wzdłuż
Smaki Na Talerzuszklanki) 125ml wody mineralnej niegazowanej (1/2 szklanki) szczypta soli Nadzienie: 30 dkg żółtej fasolki szparagowej 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 1 cebula 10 pieczarek 2 małe piersi z kurczaka (opcjonalnie) sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju Dodatkowo: 10 łyżeczek sosu ajvar (paprykowo-bakłażanowy) 20 dkg sera żółtego w kawałku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Odstawiamy(...)minut, po czym smażymy cienkie naleśniki. Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z odrobiną pieprzu i soli. Do mięsa dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dusimy na małym ogniu. W trakcie duszenia dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz odcedzoną fasolkę szparagową. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik
Kuchnia w czekoladziesię, że sałatka ta sprawdzi się jako dodatek do grillowanego mięsa. Mam nadzieję, że przepis na tą sałatkę przypadnie Wam do gustu!;-) Składniki: 2 garście rukoli, 1 pierś z kurczaka, przyprawa gyros, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 3 pomidory, 1 papryka czerwona, 30 dag sera żółtego, świeży ogórek duży lub 1 awokado, pół cebuli, 2 garści nachos kukurydzianych(...)paprykowe (ostre), 3 łyżki oliwy z oliwek, papryka ostra, ząbek czosnku, pieprz, sól Przygotowanie: Rukolę myjemy, następnie osuszamy. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą gyros. Wykładamy na rozgrzany olej i smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Fasolę i kukurydzę odsączamy. Wykładamy do salaterki. Pomidory myjemy, kroimy w kosteczkę dodajemy do fasoli i kukurydzy. Ogórka myjemy, obieramy
Kuchnia Pełna Pasjidzisiejszy obiad polecam pyszne gotowane roladki z buraczkami. W kilkanaście minut możemy zrobić smaczny obiad dla całej rodziny. Roladki podałam z ryżem i sosem serowym. SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka, 2 buraki ćwikłowe, ½ cebuli, 5 dag suszonej żurawiny, 2 łyżki masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Buraki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na maśle(...)podsmażam buraki razem z cebulą. Dodaję suszoną żurawinę. Smażę 3-4 minuty. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 2. Piersi z kurczaka cienko rozbijam tłuczkiem. Oprószam przyprawami. Nakładam porcję farszu buraczkowego i zwijam w roladki. 3. Roladki zawijam w folię spożywczą. Końce związuję nitką. Przygotowane roladki wrzucam do osolonego wrzątku. Gotuję 30 minut na wolnym ogniu. 4. Ugotowane roladki odwijam
Tradycyjna kuchnia Kasi