smakuje każdemu. Mamy więc do czynienia z czymś wyjątkowo dziwacznym, jak na mój tradycyjny gust kuchenny. Tak, czy inaczej, jest to najlepsza potrawa na upały. :) 1 średnia pierś kurczaka 2 średnie cebule lub 4 dymki 1 cytryna 1 średnia pietruszka 1 duża marchew 1 mały korzeń selera 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz kilka kostek rosołowych olej rzepakowy Mięso
Kuchenna KontrrewolucyaSkładniki: 2 jajka 2 kubki mąki 4 kubki gazowanej wody mineralnej 4 łyżki oleju sól pieprz 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 2 średniej wielkości filety z piersi kurczaka słodka papryka 4 łyżki czerwonego octu winnego 40 dkg dobrej jakości sera żółtego, ja używam 20 dkg edamskiego i 20 dkg cheddar Przygotowanie: jajka, szczyptę soli oraz odrobinę pieprzu ubijamy
Luźna Kuchniawierzę w to! :) Potrzebujemy: Naleśniki: 250 ml mleka 250 ml wody 3 jaja 250 g mąki pszennej 20 g roztopionego masła klarowanego Kuchnie Świata Nadzienie: pojedyncza ugotowana pierś z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki kukurydzy 1/3 papryczki chilli 1 opakowanie makaronu shirataki lub ryżowego ze sklepu Kuchnie Świata 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki(...)tłuszczu. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kostkę. W międzyczasie na patelnię ścieramy również ząbek czosnku. Do podsmażonych warzyw dodajemy posiekaną pierś z kurczaka, koncentrat pomidorowy i kukurydzę z posiekanym chilli. Makaron siekamy drobno nożem, aby nam się później nie ciągnął. Wszystko razem chwilę przesmażamy z porwanymi w dłoniach liśćmi bazylii. Usmażone naleśniki
MamaOskarkaZawsze pewnego rodzaju formą przyspieszenia gotowania jest wcześniejsze zamarynowanie mięsa (np wieczorem dnia poprzedniego). Na 3-4 porcje: 200-230 g makaronu np penne 1 cebula 1 duża pierś z kurczaka 200 g świeżego szpinaku 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki tartego parmezanu + do posypania gotowego dania garść/dwie garście orzechów laskowych oliwa do smażenia ulubione przyprawy do kurczaka szczypta
Smaki Na Talerzusmaków. Sprawdzi się jako świetna przekąska jak i również na kolację lub w pudełeczko do pracy. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 3 garście żurawiny 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy konserwowej seler naciowy 4-5 łodyg 2 łyżki siekanego koperku słonecznik łuskany – 2 garście 3-4 łyżki majonezu odrobina
Olcia gotuje!przypiekania. Prawdziwa sztuka to dobrze usmażyć filet z kurczaka. Delikatne mięso szybko reaguje na wysoką temperaturę i wymaga krótkiej obróbki cieplnej, ale trzeba dużej zręczności, żeby nie przesuszyć mięsa. Z drugiej strony trzeba uważać, żeby nie było surowe. Jak usmażyć filet kurczaka Dobry patent na to jak usmażyć filet z kurczaka ma FitmenCook , czyli Kevin Curry, bloger i paker(...)zrobi swoje, a potem smażyć na dość dobrze rozgrzanej patelni. Jeśli filet jest gruby to 8 minut z każdej strony. Cieńszemu wystarczą dwie tury po 6 minut. Składniki: Podwójna pierś kurczaka 11/2 łyżki oliwy Marynata 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka zmiażdżonego czosnku (2-3 ząbki w zależności od wielkości ząbków) 1 łyżeczka soli (więcej lub mniej w zależności
Niedzielny kucharzsztuk) ok 250g mąki, 1 1/2 szklanki mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 szklanki wody gazowanej, jajko, łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryczki w proszku farsz: duża podwójna pierś z kurczaka, łyżeczka ostrej papryczki w proszku, łyżka KASI sól do smaku, dodatkowo: mały przecier pomidorowy, łyżeczka soli czosnkowej, łyżka bazylii, pieprz - szczypta, 50 g sera mozzarella, 3 łyżki posiekanej natki(...)pietruszki. Przygotowanie: Składniki na naleśniki łączymy razem. W razie potrzeby dodać odpowiednio mąki lub mleka. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę. Smażymy wraz z solą oraz ostrą papryczką na łyżce masła. Do przecieru pomidorowego dodajemy sól czosnkową, bazylię oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Na na naleśnika wykładamy kurczaka i po łyżce przecieru oraz trochę natki
Lena Gotujemnie sałatka hawajska. Warto zamknąć w niej aromat lata, soczystość świeżego ananasa i cieszyć się jej smakiem, kiedy nam tylko najdzie ochota. Składniki: pół ananasa świeżego pojedyńcza pierś z kurczaka sól, pieprz, ostra papryka pół puszki kukurydzy 10 dag żółtego sera w kawałku 2 łyżki majonezu natka pietruszki ew. dodatkowo czerwona papryka Wykonanie: * Połówkę ananasa wydrążamy, zostawiając miseczkę. Przyda(...)się nam do tego bardzo ostry nóż, np Victorinox . #MyVictorinox . Tnie jak brzytwa, jest niezawodny. Wydrążony miąższ kroimy w kostkę. *Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i papryką, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. *Do miseczki wkładamy ananasa, kurczaka, osączona kukurydzę, ser pokrojony w kostkę. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Posypujemy zieleniną
Z Majeczką w kuchnistracą. Sama osobiście nie do końca jestem do nich przekonana. Jednak sam farsz i w efekcie całe jajka bardzo mi smakowały. 6 jajek 100-150 g wędzonej piersi kurczaka 2-3 łyżki majonezu łyżeczka chrzanu – opcjonalnie 2 łyżki posiekanego drobno koperku 2 łyżki rodzynek – opcjonalnie sól, pieprz cukier Ugotowane na twardo jajka obieramy, po czym kroimy wzdłuż
Smaki Na Talerzuszklanki) 125ml wody mineralnej niegazowanej (1/2 szklanki) szczypta soli Nadzienie: 30 dkg żółtej fasolki szparagowej 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 1 cebula 10 pieczarek 2 małe piersi z kurczaka (opcjonalnie) sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju Dodatkowo: 10 łyżeczek sosu ajvar (paprykowo-bakłażanowy) 20 dkg sera żółtego w kawałku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Odstawiamy(...)minut, po czym smażymy cienkie naleśniki. Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z odrobiną pieprzu i soli. Do mięsa dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dusimy na małym ogniu. W trakcie duszenia dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz odcedzoną fasolkę szparagową. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik
Kuchnia w czekoladziesię, że sałatka ta sprawdzi się jako dodatek do grillowanego mięsa. Mam nadzieję, że przepis na tą sałatkę przypadnie Wam do gustu!;-) Składniki: 2 garście rukoli, 1 pierś z kurczaka, przyprawa gyros, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 3 pomidory, 1 papryka czerwona, 30 dag sera żółtego, świeży ogórek duży lub 1 awokado, pół cebuli, 2 garści nachos kukurydzianych(...)paprykowe (ostre), 3 łyżki oliwy z oliwek, papryka ostra, ząbek czosnku, pieprz, sól Przygotowanie: Rukolę myjemy, następnie osuszamy. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą gyros. Wykładamy na rozgrzany olej i smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Fasolę i kukurydzę odsączamy. Wykładamy do salaterki. Pomidory myjemy, kroimy w kosteczkę dodajemy do fasoli i kukurydzy. Ogórka myjemy, obieramy
Kuchnia Pełna Pasjidzisiejszy obiad polecam pyszne gotowane roladki z buraczkami. W kilkanaście minut możemy zrobić smaczny obiad dla całej rodziny. Roladki podałam z ryżem i sosem serowym. SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka, 2 buraki ćwikłowe, ½ cebuli, 5 dag suszonej żurawiny, 2 łyżki masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Buraki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na maśle(...)podsmażam buraki razem z cebulą. Dodaję suszoną żurawinę. Smażę 3-4 minuty. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 2. Piersi z kurczaka cienko rozbijam tłuczkiem. Oprószam przyprawami. Nakładam porcję farszu buraczkowego i zwijam w roladki. 3. Roladki zawijam w folię spożywczą. Końce związuję nitką. Przygotowane roladki wrzucam do osolonego wrzątku. Gotuję 30 minut na wolnym ogniu. 4. Ugotowane roladki odwijam
Tradycyjna kuchnia Kasipieprzu 0,5 łyżeczki cząbru 0,5 łyżeczki lubczyku 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka keczupu Filet z piersi kurczaka myjemy, usuwamy błonki, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pieczarki kroimy w kostkę i siekamy w rozdrabniaczu
VioletoweKucharzeniektore tam dodamy musza puszczać jak najmniej wody. Inaczej spod ciasta nam sie nie upiecze. Wiec do dzieła.. Składniki: 1 opakowanie ciasta filo 1 pojedyncza piers z kurczaka Garść oliwek czarnych i zielonych 1 opakowanie świeżego szpinaku 1 mały słoik pomidorow suszonych Kawałek sera pleśniowego typy "lazur" (moze byc tez feta) 1 opakowanie(...)mozzarelli 2 łyżki świeżej mięty i bazylii 1 jajko 1 łyżeczka gałki muszkatowej Zioła do drobiu, pieprz ziołowy, odrobina czosnku granulowanego, zioła prowansalskie Przygotowanie: Piers z kurczaka kroimy na bardzo drobna kostkę, przyprawiamy ziołami do drobiu, pieprzem ziołowym, ziołami prowansalskimi, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Odstawiamy na 20 min, a następnie smażymy. Szpinak wrzucamy do garnka i czekamy
Zainspiruj się kuchnią