łyżki keczupu 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 1 czubata mała łyżeczka siekanego koperku (świeżego lub mrożonego) 1/4 płaskiej łyżeczki soli Składniki na gyros z kurczaka: nieduża podwójna pierś z kurczaka 4 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) 3 łyżki oliwy czubata łyżeczka suszonego oregano płaska łyżeczka papryki słodkiej płaska łyżeczka papryki ostrej płaska łyżeczka majeranku płaska łyżeczka rozmarynu płaska łyżeczka(...)kroimy w krótkie, cienkie paseczki. Kukurydzę konserwową odsączamy z soku. Cebulę kroimy na cienkie półkrążki. Aby przygotować sos jogurtowo - majonezowy , wystarczy zmieszać wszystkie jego składniki. Przygotowanie gyrosa z kurczaka: Piersi myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na małe, cienkie paseczki i wkładamy do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i wszystkie wymienione przyprawy i zioła. Całość mieszamy, przykrywamy
Smak mojego domukawałki panierowanego kurczaka można wziąć w rękę i zjeść, nie przerywając zabawy. ;) A poza tym to naprawdę idealne danie na szybki obiad. Żabie udka z kurczaka 2 nieduże piersi z kurczaka Marynata ( 3-4 łyżki przyprawy do kurczaka -gotowej mieszanki lub czerwonego "Delikatu", 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki śmietany(...)świeżo mielony pieprz czarny) 1 jajko 3 łyżki wody gazowanej 2 łyżki mąki ziemniaczanej mąka pszenna (tyle, żeby zagęścić ciasto) szczypta soli 3/4 szklanki oliwy lub oleju do smażenia Pierś kurczaka kroję na "żabie udka", jakby trójkątne, długie kawałki; na jednym końcu-podstawie szersze na ok. 2 cm, a na drugim zwężające się w ostry wierzchołek. Do śmietany dodaję
Kuchnia Prezydentowejziemniakami jak i z kaszą. podwójna pierś z kurczaka ok. 0,5 l wywaru warzywnego ok. 2-3 łyżek mąki sól pieprz 1 łyżeczka majeranku olej do smażenia Pierś kurczaka kroimy w grube plastry w poprzek. Każdy kawałek rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Posypujemy mięso solą i pieprzem, a następnie panierujemy w mące. Kurczaka podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju. Mięso
Dieta bez mlekaprzepis na kotleciki drobiowe z dodatkiem kukurydzy , sera feta i zielonej pietruszki . Dzisiaj zachęcam do przygotowania kotletów siekanych wraz z dodatkiem groszku. Pomysł na urozmaicenie dań z wykorzystaniem piersi z kurczaka. Poniższe kotleciki są proste do przygotowania i bardzo smaczne :) Polecam! Składniki na porcję dla 4 osób: 0,5 kg piersi z kurczaka 250-280 g groszku, np. mrożonego(...)podsmażyć na patelni wraz z niewielką ilością oleju. Ostudzić. Do miski wbić jajka i dodać mąkę. Za pomocą trzepaczki składniki połączyć ze sobą. Na sam koniec dodać pokrojone piersi z kurczaka, cebulkę oraz groszek. Całość przyprawić i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Usmażone kotleciki przełożyć
Ugotowaćfrancuskiego z szynką i serem Quesadilla z kurczakiem i serem Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym Kotlety z piersi kurczaka Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) Bruschetta z pomidorami i bazylią Marchewki z ciasta francuskiego Zawijana tortilla z łososiem, pomidorami i papryką Tortilla(...)warzywami Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami Domowa pizza Krokiety z pieczarkami i serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły w cieście i bułce tartej Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy z kurczaka Krokiety ziemniaczane z bazylią i oregano Jajka zapiekane w cieście
Kulinarne Przebojeobiad . Wystarczą tylko ziemniaki, pierś z kurczaka, przyprawy i ser, duuuużo sera. Zapiekankę tę przygotowuje się w kilka chwil, więc jest to doskonały obiad, gdy nie mamy zbytnio czasu na długie gotowanie, zwłaszcza po ciężkim dniu w pracy. Co powiecie na taki szybki obiad ? Składniki na zapiekankę ziemniaczaną z kurczakiem : * 1 większa podwójna pierś z kurczaka * 4 większe ziemniaki(...)smaku * pół łyżeczki przyprawy do gyrosa * 3 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, aby były miękkie ale nie rozgotowane. Ostudzone oskubać, pokroić w plasterki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Na patelnię wylać olej, rozgrzać. Mięso podsmażyć z przyprawą do gyrosa. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć warstwę ziemniaków pokrojonych w plasterki, posypać solą i przyprawą
Zrób to smaczniejest trudny do przyrządzenia a zachwyci na pewno każdego. Kurczaka możemy podawać z dodatkami wedle naszego uznania, np: z surówką, frytkami, ziemniakami czy ziemniakami pieczonymi. Składniki: 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 jajko 1 łyżka mleka 1/2 szklanki bułki tartej Olej do smażenia 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, słodkiej papryki, przyprawy do kurczaka Szczypta(...)soli czosnkowej Sposób przygotowania: Do małej miseczki wrzucamy przyprawy, sól czosnkową, miód oraz ocet balsamiczny. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Piersi z kurczaka dzielimy na kilka części. Każdą część kurczaka rozcinamy na cieńsze plastry, które delikatnie należy rozklepać. Każdy rozklepany kawałek mięsa nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą. Mięso przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Jajko wbijamy do miseczki
CookMagkalorii, odchudzajcie swoje potrawy, a później zjedzcie porcję pierogów lub makowca;) Dietetyczny pasztet z kurczaka z dodatkiem sosu chrzanowego z żurawiną Składniki: 4 uda z kurczaka, 1 podwójna pierś z kurczaka - mięso po ugotowaniu i oddzieleniu od kości ważyło łącznie - 1,30 kg 0,5 kg pieczarek 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 duże marchewki 2 pietruszki 1/4 bulwy(...)kucharza Przygotowanie: Mięso należy ugotować do miękkości, w tym celu zagotować osoloną wodę z dodatkiem liści laurowych , ziaren pieprzu i ziela angielskiego . Uwaga! Do wrzącej wody włożyć udka i pierś kurczak a oraz marchewki, pietruszki i selera - gotować na wolnym ogniu do miękkości. Mięso i warzywa powinny być miękkie, ale nie rozgotowane. Mięso i warzywa wyjąć na sito do wystygnięcia
Codziennik KuchennyPierś z kurczaka z porem w sosie śmietanowo-serowym to prosty i pyszny pomysł na obiad w 20 minut :). Treściwy i sycący posiłek z łatwo dostępnych składników. Cała rodzina zajadała się ze smakiem.. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka ok 300-350 gram makaronu, u mnie świderki 1 duży por 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)serka topionego śmietankowego ok 250 ml śmietany 12 lub 18 % 1 łyżeczka przyprawy curry pół pęczka świeżej natki pietruszki sól, pieprz olej/oliwa do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy curry i doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na chwilę do lodówki aby mięso przeszło smakiem przypraw, umytego pora kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w kostkę
Blog kulinarny S9.PLsmakuje z krewetkami, łososiem lub kurczakiem. Można ją podać z makaronem ryżowym lub ryżem. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na zupę tajską z kurczakiem: 1 kg piersi kurczaka 400 ml mleczka kokosowego 82% 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 pomidory świeże lub puszka konserwowych 2 cebule dymki ze szczypiorkiem 3 cm świeżego imbiru 1 łyżeczka płatków chili(...)oskrobać z brązowej skórki i pokroić na cieniutkie małe słupki. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać chili, kolendrę, kumin i kurkumę, następnie dodać imbir i po chwili pierś z kurczaka. Podsmażać przez około 7 minut, aż kurczak zmienił kolor. Kurczaka rozsunąć na boki, a w środek wrzucić pomidory oraz cukier trzcinowy i dusić pod przykryciem około 10 minut. Dodać
Gotuj w domujest więc dodaję go niemal do wszystkiego. Często zastępuję nim szpinak. Mam nadzieję, że tak jak mi tobie również posmakuje taki obiadek. Składniki na dwie porcje : 240 g piersi z kurczaka 100 g ( 1 woreczek ) kaszy jęczmiennej ( bulgur, gryczanej ) 250 g świeżego czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka miodu rzepakowego 50 ml białego wina woda do podlewania Marynata(...)łyżka oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta suszonej wędzonej papryki 2 szczypty soli himalajskiej Pierś z kurczaka oczyścić zalać olejem i obsypać ziołami. Wszystko razem dobrze zamieszać i zostawić na kilka godzin w lodówce. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka wyjąć z marynaty i położyć na suchej, rozgrzanej patelni. Zarumienić
Jemy PijemyCzas przygotowania: 20 minut Składniki: 4 filety z piersi kurczaka 3 łyżki oleju 100g prażonych, grubo posiekanych orzeszków ziemnych 2 awokado na sos 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki octu z wina 4 łyżki oleju 3 łyżki drobno posiekanych ziół (szczypiorek, koperek) sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kurczaka opłukać, polać cytryną, oprószyć(...)wrzucić posiekane orzeszki i prażyć przez około 8 minut. Składniki na sos wymieszać, awokado pokroić na plastry i polać je wcześniej przygotowanym sosem. Obok przygotowanego awokado położyć wysmażoną pierś z kurczaka i posypać orzeszkami
Gorący kąsekSkładniki: 1 (pojedyncza) pierś z kurczaka 1/2 szklanki kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej fasoli(...)puszki 1/2 papryki czerwonej 1/4 główki sałaty lodowej 2 łyżki pokrojonego w kostkę sera gorgonzola 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% garść ostrych kiełków sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś kurczaka gotujemy w wywarze warzywnym. Paprykę kroimy w małą kostkę, łączymy z kukurydzą i fasolą. Mięso gdy ostygnie kroimy w plastry. Sałatę kroimy w kostkę. W osobnym naczyniu ucieramy
Qchnia po prostukolejny bardzo prosty obiad. Pierś przygotowana w ten sposób pozostaje wilgotna, a nietrudno przecież przesuszyć kurczaka podczas smażenia. Szybko, tanio, smacznie ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date(...)s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z SEREM Składniki: - 1 podwójna pierś z kurczaka - kilka plastrów sera - mąka - bułka tarta - 2 jajka - zioła prowansalskie - sól Przygotowanie: Pierś rozcinamy na grubości, dzieląc ją na kotelety. Lekko
Życie zamknięte w smakuSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 700 g mrożonej mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka baby) 1litr(...)bulionu warzywnego 1 puszka mleczka kokosowego 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła sól, pieprz ryż Sposób wykonania: W dużym garnku podgrzewamy bulion. Gdy zacznie wrzeć wkładamy do niego pierś kurczaka. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Następnie wyciągamy mięso i studzimy. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło razem z mąką pszenną cały czas mieszając. Zasmażkę podlewamy gorącym wywarem
Qchnia po prostu