kokosowego Sól, pieprz Kurczaka kroimy w paseczki, marynujemy około pół godziny. Podsmażamy Cukinię i paprykę kroimy, także podsmażamy(na patelni po kurczaku) Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy mleczkiem kokosowym, gotujemy 10 min. Po tym czasie dokladamy podsmażone piersi-gotujemy kolejne 10 min. Doprawiamy solą , pieprzem i curry. U mnie jak zwykle obiad w parze z kuskusem
Mamuśka wraca do formymożna też dodać tuńczyka lub ser żółty albo zrobić sałatkę z samych warzyw i podać jako dodatek do mięsa składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek (ok 900 g ) 2 średnie marchewki 3 średnie ziemniaki 4 jajka 1 puszka kukurydzy 3 małe ogórki konserwowe 300 g piersi z kurczaka słodka papryka sól,pieprz olej do smażenia 3 łyżki posiekanego szczypiorku majonez(...)obrać ze skórki. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Usmażyć na oleju i wystudzić. Kukurydzę oraz pieczarki osączyć z zalewy na sicie. Ugotowaną marchewkę i ziemniaki oraz ogórki konserwowe pokroić w kostkę, każde warzywo musi być osobno. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, u mnie tortownica o średnicy
Monia miesza i gotujeoliwek sól pieprz zioła prowansalskie 3 łyżki posiekanej bazylii PRZYGOTOWANIE Piersi przekrawamy w poprzek na dwa cieńsze kotlety. Doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w dość dużą kostkę, cukinię w talarki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki kurczaka i pokrojone warzywa. Dorzucamy pomidorki koktajlowe i całe ząbki czosnku, doprawiamy całość solą, pieprzem i ziołami
Moje Kuchenne Rewelacjejedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Złociste, ledwo złamane na patelni warzywa, chrupiące, o intensywnym kolorze, podane z makronem ryżowym to świetny pomysł na obiad czy kolację. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole! , Stovit, Tylko Stylowe oraz ePrezenty. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej 4 kolby kukurydzy- mini marynowana w occie winnym(...)małe kawałki, przekładamy do miski ,dodajemy sos sojowy i przyprawę do kurczak. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy piersi z kurczaka i obsmażamy do miękkości mięsa, zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy do miękkości warzyw, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka
Podróż w kulinariaDziś przepis na roladki drobiowe, które można wykorzystać jako: obiad - z ziemniakami/kaszą/ryżem i surówką, kolację - z warzywami, lunchbox - kładziemy plastry na kanapki zamiast sklepowej wędliny. Składniki: Roladki (2 szt.): 500 g filetu z piersi kurczaka 2 średnie marchewki (ok.90 g) 3 ogórki kiszone 20 g pora 2 łyżeczki musztardy ulubione przyprawy - ostra papryka, słodka papryka, majeranek
Powiedz dietom nieLubimy takie obiady - mięso i sałatka z warzywami i kuskusem, który praktycznie sam się przygotowuje. Dzisiejsza propozycja została zainspirowana przepisem Donny Hay z jej najnowszej książki - Szybko, świeżo, prosto - do nas ta idea przemawia w 100%! Ogromnie polecamy! Składniki: (dla 2-3 osób) 3 piersi kurczaka, za'atar, sól, pieprz 3/4 szklanki razowego kuskusu, 1 i 1/2 szklanki bulionu warzywnego
Plate of Joyostatnie 10 minut na termoobieg i podkręcić temperaturę do 200 st. Gotowe. Można jeść. Pierś można podawać z warzywami na parze, czy też frytkami. Kto co woli. Koszt: 19 zł (dla dwóch osób) Przygotowanie: 50 minut Pierś z kurczaka w parmezanie Pierś z kurczaka w parmezanie Pierś z kurczaka w parmezanie Pierś z kurczaka w parmezanie Artykuł Pierś z kurczaka
Kuchennyviral.plBardzo często na moim stole pojawia się pieczona papryka – uwielbiam ją. Jeśli połączyć ją z pysznym mięsem mamy obiad idealny. Dzisiejsze danie więc dla mnie
Smaki Na Talerzutylko wyjdzie słońce 🌞 Tymczasem zachęcam Was do zrobienia grillowanej tortilli z kurczakiem i warzywami. Przepyszna i zdrowa propozycja. Ja uwielbiam dodać do niej oliwki i ser feta... Taka grecka wariacja :) Tymczasem wrzucam Wam wersję podstawową i możecie ją modyfikować wedle uznania. Składniki na 4 porcje: 1 duża pierś z kurczaka 4 tortille (najlepiej pełnoziarniste i domowe) 1 papryka(...)słodka i ostra Przygotowanie : Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z oregano, bazylią, papryką słodką i ostrą, a także solą himalajską. Jogurt, ketchup i musztardę mieszamy w miseczce i takim sosem smarujemy wcześniej przygotowane tortille. Nakładamy usmażonego kurczaka, kukurydzę, pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Dodatkowo możemy dodać dowolne świeże warzywa oraz ser. Tortillę zwijamy
CzarnawisienkaKURCZAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM Składniki na porcję dla 4 osób: pęczek obranych zielonych szparagów (najlepiej robić to obierakiem do warzyw) pół pęczka pietruszki drobno posiekanej opakowanie makaronu penne (lub innego ale raczej grubego) 400 ml śmietany 30% podwójna pierś z kurczaka, pokrojona w paski gałka muszkatołowa kilka pomidorków koktajlowych ( nie mogłam nigdzie dostać więc użyłam drobnych pomidorów pokrojonych na ósemki
sierotka maRysia w kuchniprzygotowaną sałatę rzymską przekładamy do misy, w której będziemy serwowali. Na wierzchu układamy pokruszone na mniejsze kawałki grzanki, pokrojoną w plastry pierś z kurczaka i plastry parmezanu (aby uzyskać cienkie plastry parmezanu użyłem obieraczki do warzyw). Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia Łukaszaosób na diecie bezglutenowej, a w przypadku pominięcia jaj (można je zastąpić tofu) - dla wegan. Pad Thai można wzbogacić o dodatkowe warzywa: marchewkę, paprykę czy brokuła. Dla mięsożerców: w czasie przygotowywania makaronu można pokroić pierś kurczaka (1 małą) w niewielkie kawałki, skropić sosem sojowym i natrzeć przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku lub polać odrobiną przygotowanego sosu do Pad Thai
Gospodyni MiejskaTradycyjne greckie szaszłyki robione z różnych rodzajów marynowanego mięsa. Podawane są samodzielnie z greckim sosem tzatziki i np. grillowanymi warzywami lub w chlebkach pita. Wyśmienite a jakie proste! Składniki: 300 g piersi z kurczaka lub polędwicy wołowej lub wieprzowej marynata: łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
wyzwania kuchennejest dużo mniej kaloryczny - co więcej trzeba, żeby zjeść bulgur na na wczesnoletni obiad w towarzystwie chudego mięsa i masy kolorowych warzyw. Smacznego poniedziałku ;) Składniki na 4 porcje Czas przygotowania 25 min 4 piersi z kurczaka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka ziela angielskiego pieprz 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki oliwa z oliwek Tzatzyki 2 ogórki 4 ząbki czosnku
Słodki KompromisKroimy paprykę w kostkę, 2. Wydrążamy środek cukini. Cukinię kroimy w kostkę. 3. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. 4. Mięso z piersi kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w oleju, i ulubionych przyprawach. 5. Nadziewamy warzywa i kurczaka na wykałaczki. 6. Grillujemy szaszłyki przez ok. 20 min. Szaszłyki są bogate w: - witaminę C (pochodzącą z papryki), która jest antyoksydantem
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach