lazy version – ready paste, frozen mix of vegetables – the dish is ready in more or less half an hour. SKŁADNIKI: 1 puszka mleka kokosowego 400 g piersi kurczaka 350 g mieszanki chińskiej 2 torebki (200 g) ryżu 3 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżka jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, curry, chili INGREDIENTS: 1 can of coconut(...)pepper, curry, chili Kurczaka umyj, osusz. Pokrój na dość spore kawałki i dokładnie obtocz w paście curry, na taką ilość 1,5 łyżki pasty powinno wystarczyć. Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Ja tym razem jadłam curry z brązowym ryżem, ale w oryginale powinien być to ryż jaśminowy. Na dość sporej patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć kurczaka i smaż
Martyna Cooksokresie świątecznego biesiadowania i nieuniknionego przejedzenia, proponuję coś lekkiego. Danie na bazie kaszy pęczak i warzyw, które dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych, jednocześnie nie obciążając go. Przy okazji chcę Was przekonać do jedzenia kasz. Przywykliśmy do jedzenia ziemniaków pod różnymi postaciami (gotowane, pieczone, smażone, pure). Tymczasem w porównaniu z nimi kasze są skarbnicą wartości odżywczych, zwłaszcza pęczak - całe ziarna jęczmienia(...)kilkukrotnie bogatszy w m.in. wapń, żelazo,błonnik i białko niż kasze rozdrobnione. Składniki: kasza pęczak, 1 szklanka cukinia marchewka pieczarki, 5 sztuk kawałek kapusty białej papryczka chilli pojedyncza pierś z kurczaka olej przyprawy (curry, bazylia, oregano, papryka ostra, pieprz czarny, sól) Wykonanie: Szklankę kaszy przez kilka godzin moczymy w chłodnej, przegotowanej wodzie. Następnie gotujemy. Woda powinna przewyższać kaszę o jedną
Taste Of My Daytego świata dziś będzie o soczewicy, burakach i warzywach. Przepis zawiera pierś kurzą, ale ortodoksi zamkną oczy przy czytaniu i będzie cacy. Przepis jest upierdliwy, zajmuje jakieś dwie godziny, ale warto. Danie składa się z trzech elementów, więc każdy z nich opiszę osobno, zarówno składniki jak i przygotowanie. PIERŚ Z KURCZAKA – weganie i wegetarianie zamykają oczy filet z kurczaka łyżka(...)olej Dzień przed obiadem właściwym filety lekko solimy i oprószamy pieprzem. W misce w której będziemy je marynować mieszamy wszystkie składniki marynaty. Ma być lekka emulsja. Nurzamy w niej kurczaka, starając się go bardzo dokładnie pokryć marynatą. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki. Zostawiamy na minimum 12h. W dniu obiadu filety lekko smażymy po 2-3 min z każdej
ladykitchenSałatka na wzór gyrosa, ale z dodatkiem pierożków i sosu czosnkowego. Składniki: 1 opakowanie pierożków tortellini z szynką 2 piersi z kurczaka puszka kukurydzy pół główki
Kuchnia w czekoladziewody 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka mąki (ewentualnie) natka pietruszki 1. Pierś z kurczaka kroimy w cienkie plastry lub kostkę. Dokładnie obtaczamy w przyprawie z kurczaka i oleju. Odstawiamy na godzinę. 2. Liście szpinaku myjemy, drobno szatkujemy nożem lub za pomocą malaksera. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. 3. Zamarynowane mięso lekko(...)rzadka zagęszczamy ją mąką. Dodajemy serek topiony, doprawiamy do smaku. 6. Podajemy z poszatkowaną, świeżą natką pietruszki. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Zupy Tagged: Bonduelle , groszek , kurczak , na szybko , szpinak , warzywa , zupa
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatydanie, którego przyrządzenie nie powinno zająć więcej niż 30 minut. Składniki: pojedyncza pierś z kurczaka pół cukinii kilka różyczek brokułu (ok 4-5szt) śmietana papryczka czuszka przyprawy: curry, np. przyprawa do gyrosa, maggi Wykonanie: Cukinię kroimy w plastry, a plastry w ćwiartki. Filet z kurczaka myjemy, okrajamy z błonek i tłuszczu, kroimy w kostkę Następnie wraz z cukinią(...)brokułem smażymy na kilku kroplach oleju przyprawiając curry, chilli, mieszanką do gyrosa lub innymi przyprawami wg uznania. W między czasie gotujemy makaron / ryż. Gdy kurczak będzie usmażony, a warzywa miękkie, na patelnie dodajemy kilka łyżek śmietany, tak by pokryły wszystkie składniki. Całość przyprawiamy maggi. Podajemy przyozdobione natką pietruszki bądź koperkiem z ryżem lub makaronem, smacznego
Taste Of My Daykwaśne jabłko, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 szklanki wody, oliwa, sól, pieprz, cukier, majeranek, łyżeczka soku z cytryny. Przygotowanie Pierś kurczaka pokrój na 4 części, posól z obu stron i podsmaż na patelni. Gdy pierś się usmaży zdejmij ją z patelni i odłóż na bok. Na patelni usmaż pokrojoną cebulkę i rozgnieciony czosnek. Kiedy cebula się podsmaży dodaj pomidory(...)polecane są w dietach odchudzających. Warzywa te przysłużą się również naszemu sercu, gdyż pomagają w walce z trójglicerydami. Ze względu na dużą zawartość witaminy C poprawiają naszą odporność. Dzięki zawartemu w nich błonnikowi pozytywnie wpłyną na trawienie. Spróbuj także: Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak ser Indyk
Fit&Fast Kitchenpatelnię oraz oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę. Podlać bulionem i dusić aż warzywa będą miękkie a płyn odparuje. Na samym końcu doprawić solą, pieprzem, curry, miodem, dodać ugotowany ryż i całość dokładnie wymieszać. 4. Kurczaka napełnić farszem, dokładnie zaszyć i związać nogi. Gotowego kurczaka przełożyć (piersiami do góry) do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i podlać piwem. Wstawić do piekarnika
Szalona Kuchnia Ewelinykoniec blendowania dodaj słoik sosu Korma Patak’s. Dopraw pieprzem cayenne. 4. Odłożone warzywa przełóż z powrotem do zupy, wszystko wymieszaj i gotowe. 5. Zupę podawaj z jogurtem greckim, kolendrą, możesz podać także placki papadams. SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z MADRAS Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 1 pierś z kurczaka – 2 łyżki Patak’s madras paste pot – patyczki
nietylkopasta.plPanierka: 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka białego sezamu 6 krakersów Filet z piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Następnie mięso przekładamy do rozdrabniacza lub maszynki do mielenia. Dodajemy posiekaną cebulę, kawałki papryki i ząbki czosnku. Całość rozdrabniamy na gładką i drobną masę. Mięso z warzywami przekładamy do osobnej miski. Dodajemy starty na bardzo drobnej tarce żółty ser, posiekany szczypiorek
VioletoweKucharzenieoleju spod nich 1 kulka mozzarelli sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy na łyżce oleju spod suszonych pomidorów. Oprószamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną cebulę i startą na drobnych oczkach marchewkę i razem dusimy do miękkości warzyw. Wrzucamy posiekany jarmuż, plastry mozzarelli i kawałki suszonych pomidorów, razem dusimy do rozpuszczenia się
Kolorowy Przepisownikszklanka ugotowanej kaszy jaglanej olej kokosowy do smażenia-lub inny Wykonanie Piersi z kurczaka umyć i posiekać drobno z cebulą i papryką-u mnie to nożem do siekania ziół. W misce roztrzepać całe jajka do uzyskania lekkiej piany. Dodać posiekane mięso i warzywa, doprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie dołożyć kaszę jaglaną . Wszystko wymieszać na jednolitą masę. Formować
w mojej kuchnimięso w diecie wegetariańskiej. Efektem mojego sezonowego gotowania jest przerabianie w sezonie danego warzywa na różne sposoby, jeśli jeszcze brakuje Wam pomysłu na bób zaglądnijcie na stronę. Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 40 min 1 kg młodych ziemniaków 1 kg bobu 4 piersi z kurczaka pęczek koperku 250 g sera mascarpone olej rzepakowy ok 2 łyżki masła sól
Słodki Kompromistortilla mieszanka sałat Fit&Easy Party cebula fioletowa pomidor pierś z kurczaka , polędwica przyprawa do kebaba-gyrosa Knorr olej do smażenia mięsa majonez , ketchup Pokrojoną polędwicę, pierś przyprawić przyprawą i usmażyć.Cebulkę i pomidora pokroić.Placki smarować majonezem wymieszanym z ketchupem, ułożyć warzywa, mięso, polać sosem i zawinąć
Moje domowe kucharzenie