pierś z kurczaka z serem - 3374 przepisów (strona:41/225)

Tarta z ciasta francuskiego na zielono 190

pierś z kurczaka – groszek mrożony Bonduelle – połowa średniej cukinii – ser feta lub ser kozi – szpinak liście – 1 jajko – 2 łyżki śmietany 12% – 2 ząbki czosnku – przyprawy: kurkuma, curry, sól, pieprz cayenne Sposób przygotowania: 1. Przygotowujemy sos: Łączymy w misce jajko, śmietanę, ser i czosnek. Doprawiamy curry i kurkumą. 2. Pierś z kurczaka(...)plasterki cukinię i kurczaka. Tak przygotowaną tartę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 15min. Po tym czasie wyjmujemy ją, umieszczamy na niej pozostałe składniki – groszek, szpinak i ser. Wkładamy do piekarnika na kolejne 10-15min. 5. Przed wyjęciem z piekarnika upewniamy się, że ciasto ładnie się zarumieniło, jeżeli nie to zostawiamy jeszcze na chwilę. Smacznego ! CZY WIESZ

Podwójnaporcja
Rolsy z kurczakiem i warzywami 590

puszki, czerwona cebula, pieczarki) 30 dag sera żółtego Pół piersi z kurczaka Przyprawa włoska Kamis Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Kurczaka i warzywa pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć kurczaka. Posolić i popieprzyć. Dodać warzywa. Doprawić przyprawą włoską. Smażyć do miękkości. Placek tortilli posypać startym serem żółtym, na to położyć smażone warzywa i mięso, na to znów

Fabryka pomysłów
Makaron z kurczakiem i sosem serowo - koperkowym z oscypkiem 157

Wędzony, twardy ser, nasz polski parmezan jest kropką nad "i".  I uwierzcie, warto mieć go w domu, wytrzymuje w lodówce długi czas i wcale nie musicie wybierać się w góry, żeby móc go nabyć. Wystarczy wejść na stronę  http://wyrobynaturalne.com i złożyć zamówienie u przemiłego Kuby. :) Potrzebujemy: 1 cebula 1 ząbek czosnku podwójna pierś z kurczaka(...)lekkiego zarumienienia. Do usmażonej cebuli z czosnkiem dodajemy kremowy serek oraz utarty parmezan. Doprawiamy i podgrzewamy, aż widocznie zacznie się topić i lekko ciągnąć.  Do podgrzanego sera dodajemy podsmażoną pierś z kurczaka oraz posiekany koperek. Całość mieszamy i w razie konieczności doprawiamy jeszcze odrobiną soli i pieprzu.  Makaron, w moim przypadku - penne gotujemy wg wskazówek producenta. Gorący mieszamy

MamaOskarka
Bułeczki a'la Diva 347

się  je idealnie przekroić. Farsz: pierś z kurczaka , świeża czerwona papryka , cebula , olej do obsmażania, słodka papryka , pieprz , zioła prowansalskie , majeranek , sól , ser mozzarella  w zalewie, masło . Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w kostkę lub cienkie słupki. Przyprawić ulubionymi przyprawami. Ja użyłam soli, pieprzu, słodkiej papryki i majeranku(...)równomiernie rozsmarować. Górną część bułek nałożyć na dolną, również przesmarować ją lekko masłem, lekko docisnąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury około 180 stopni na około 10 minut - ser powinien się roztopić lekko. Po zapieczeniu, bułki rozdzielać pomagając sobie ostrym nożem. Podawać na gorąco lub na zimno, z ulubionym sosem. Nie traktujcie mojego przepisu jako coś, czego musicie się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Muffiny jajeczne 151

paprykę, ser feta, oliwki). Składniki na 6 muffinów: 4 jajka 8 pomidorów koktajlowych 1 mała cebula garść posiekanego szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu ok. 30 g wędzonej piersi kurczaka garść startego żółtego sera typu gouda Dodatkowo: masło do wysmarowania foremek, szczypiorek do posypania Jajka roztrzepać widelcem w miseczce razem z solą i pieprzem. Posiekać pomidory, kurczaka i cebulę i dodać

Bullio
Pierogi pieczone z farszem z kurczaka, pomidorów i żółtego sera 156

Składniki: Na ciasto: ½ kg mąki pszennej 250ml mleka ¼ opakowania świeżych drożdży (ok. 25g) 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Na farsz: 2 piersi z kurczaka 100g żółtego sera 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 1 ostra papryczka 2 ząbki czosnku Ponadto: 1 jajko Suszony koperek lub/i czarnuszka Sos koperkowy/czosnkowy lub inny ulubiony do podania Przygotowanie(...)mąkę, jajko i stopione masło. Wrabiamy końcówka „hakiem”, aż do uzyskania jednolitego ciasta (możemy również wyrobić go ręcznie). Odstawiamy na godzinkę do wyrośnięcie. Pod koniec czasu przygotowujemy farsz. Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy w kosteczkę. Obsypujemy solą i pieprzem, można dodać odrobinę słodkiej papryki. Rozgrzewamy patelnię wraz z odrobiną oleju. Cebulę siekamy w kosteczkę i podsmażamy

Kolizje Smaków
Sałatka z kurczakiem, serem pleśniowym, jajkami i orzechami ziemnymi 211

pyszna sałatka to pomysł na drugie śniadanie lub danie na imprezę. Sprawdzi się zawsze, ponieważ jest po prostu pyszna. Składniki 1 opakowanie miksu sałat 200 g piersi z kurczaka 100 g sera pleśniowego 100 g orzechów ziemnych 2 jajka 2 szalotki 1 opakowanie kiełków (np. rzodkiewki) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka

My Chcemy Jeść
Penne z brokułami, serem feta i kurczakiem 375

malutkie) Brokuły - najlepiej świeże suszone pomidory w oliwie pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku ser feta (tym razem użyłam sera typu feta, który jest bardziej kremowy) sól, pieprz Przygotowanie Ugotować brokuły w wodzie z dodatkiem soli i cukru (ja lubię takie niedogotowane - trzeba pilnować, aby różyczki się nie rozgotowały). Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popierzyć i podsmażyć na oliwie

Kulinarne Inspiracje
Rollsy z kurczakiem 1867

boczek, nie szynka, nie ser czy pieczarki ... tym razem to pierś kurczaka i ciasto francuskie stworzyły te pyszne rollsy no i nie mogło obejść się bez sosu czosnkowego :) Składniki : arkusz ciasta francuskiego ok 400 gr piersi kurczaka sezam sól, pieprz papryka ostra wędzona Przygotowanie : Pierś kurczaka ścinamy z grubości i cienko rozbijamy Następnie rozkładamy ją na całej powierzchni ciasta francuskiego

Mechanik w kuchni
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 693

Składniki na 3-4porcje: 250-300g makaronu świderki słoik sosu słodko-kwaśnego Łowicz (mały) mała papryka lub pół dużej – dowolny kolor pół piersi z kurczaka mała puszka kukurydzy 15-20 dag sera żółtego Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Ugotowany makaron

Fabryka pomysłów
PIZZA Z KURCZAKIEM 179

przepiękne!   Składniki: 3,5 szkl mąki 1 szklanka ciepłej wody 1/2 kostki drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki oleju dodatki: 40 dag piersi z kurczaka 20 plastrów żółtego sera pół puszki kukurydzy pół puszki zielonego groszku 5 plastrów boczku wędzonego 1 opakowanie mozzarelli zioła prowansalskie przecier pomidorowy Krokus Wykonanie: *Z kilku łyżek mąki, połowy ciepłej wody(...)pokruszonych drożdży oraz cukru robimy zaczyn.  *Pierś z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy na oleju.Osączamy *Kiedy zaczyn podrośnie dodajemy go do mąki, wody, soli i oleju. Zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy.  *Na brzegi pizzy wykładamy pokrojony w paski żółty ser, zawijamy brzegi.  *Na pozostałe ciasto wykładamy kilka łyżek przecieru, rozsmarowujemy. Układamy plastry żółtego sera, obok plastry

Z Majeczką w kuchni
Rolada z grzybami i kurczakiem 157

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 300 g sera żółtego, 1/2 kg pieczarek, 1 garść grzybów leśnych, 2 jajka, 3 łyżki majonezu, przyprawa do drobiu, szczypta soli morskiej  i pieprzu czarnego. Przygotowanie:      Jajka ubijamy, dodajemy starty na tarce żółty ser, majonez oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy. Takie ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(...)zapiekamy 10 minut w 180 stopniach. W tym czasie kroimy pieczarki w kosteczkę, namoczone grzyby suszone siekamy drobno. Pieczarki z grzybami podsmażamy na patelni i przyprawiamy. Piersi kurczaka rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do drobiu. Na upieczonym cieście układamy rozbite piersi kurczaka, farsz grzybowy i zawijamy roladę. Owijamy roladę papierem do pieczenia lub rękawem i pieczemy ok. 40 minut

Aga w kuchni
Quesadilla z kurczakiem i kurkami. Tortilla z kurkami. 518

width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quesadilla z kurczakiem i kurkami. Tortilla z kurkami. – Składniki: 6 placków tortilli 250g sera żółtego 200g kurek 1-2 łyżeczki masła do podsmażenia kurek 1 podwójny filet z piersi kurczaka (ok. 500g) 1 średnia cebula 2 czubate łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki czosnku 1 czubata łyżeczka bazylii sól i pieprz do smaku(...)krótko umyć pod bieżącą wodą i osuszyć na sitku. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło, podsmażyć kurki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pozbawić ewentualnych błonek. Pokroić w kostkę. Dodać olej, paprykę słodką, czosnek, bazylię oraz pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Cebulę obrać, posiekać

Kulinarne Przeboje
,,De volaille z serem i szynką” 297

Kotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka, które przyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy(...)volaille to przede wszystkim mięso i masło z dodatkiem zieleninki, dziś wzbogacony w szynkę i ser żółty. Składniki na 8 porcji: • 8 filetów z piersi kurczaka • 8 plastrów szynki • 8 plastrów żółtego sera • pół kostki masła • 2 łyżki posiekanej pietruszki • sól, pieprz, • mąka do obtoczenia • 4 jajka • bułka tarta • olej do smażenia + 1 łyżka masła Sposób wykonania: Pół kostki masła

Podróż w kulinaria
Filet z kurczaka faszerowany koperkowym pesto 135

olej Koperkowe pesto: 2 pęczki kopru 2 ząbki czosnku 35g orzeszków ziemnych niesolonych 35g migdałów 15ml soku z limonki 50ml oliwy extra virgin 30g sera żółtego gouda sól pieprz Wykonanie: 1.  Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie co 1 cm, oprószyć solą, pieprzem, papryką i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na około 30 minut. 2.  Koperkowe pesto: Koper(...)czosnek, orzeszki i migdały wrzucić do blendera, zmiksować, wlać oliwę, sok z limonki, dodać żółty ser i ponownie całość zmiksować do postaci pesto. Doprawić solą i pieprzem. 3.  Piersi z kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, każde nacięcie fileta wypełnić pesto koperkowym. 4.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania