soli 2 łyżki wody łyżeczka soku z cytryny 1 jajko Składniki na farsz 1 pierś z kurczaka + curry, paryka słodka, sól i pieprz, olej, zioła prowansalskie, olej (jednym słowem przyprawy które lubimy) 1/2 brokuła lub 1 mały brokuł 1/2 opakowania śmietany 18% 150 g sera żółtego startego na grubych oczkach 1/2 sera camembert pokrojonego w plasterki 3-4 jajka (jeśli(...)bokach. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i podpiekamy nasze ciasto 7-10 min. Naszego zamarynowanego kurczaka przerzucamy na patelnię i smażymy, pod koniec smażenia dodajemy zioła prowansalskie. Na podpieczony spód wykładamy kurczaka 3/4 brokuła. W miseczce rozrabiamy jajko ze śmietaną i mieszamy z serem żółtym doprawiamy delikatnie solą i pieprzem i tak powstałą miksturę wylewamy po powierzchni tarty. Na wierzch
Piekielna Kuchnia Patikoktajlowe. Całość zalana masą jajeczną i obowiązkowo obsypana obficie serem żółtym! Polecam serdecznie wszystkim którzy nie lubią nudy w kuchni 😗 Składniki (forma o średnicy 26 cm) : Ciasto: masło 100 g, mąka 1,5 szklanki + mąka do podsypywania, sól pół łyżeczki, jajko 1 szt, nadzienie: pory 2 szt, pierś kurczaka 2 szt, pieczarki 350 g, kukurydza 5 łyżek, pomidorki
kulinarne odsłony patipszennej 110g mąki żytniej pełnoziarnistej 100g miękkiego masła 1 jajko 5 łyżek zimnej wody Szczypta soli Na farsz: 2 pojedyncze piersi z kurczaka Garść zielonej fasolki szparagowej Garść żółtej fasolki szparagowej 330ml śmietany 18% (duże opakowanie) 50g żółtego sera 3 jajka 1 cebula 1 ząbek czosnku ½ pęczka natki pietruszki Olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: przyprawa złocista do kurczaka, świeżo mielony
Kolizje SmakówSkładniki: 500 g piersi z kurczaka 300 g łososia wędzonego 250 g paluszków surmii 6 placków do tortilli - czosnkowe http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_39745.htm 1 łyżka mielonego chilli 2 łyżki oleju chilli - http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_39765.htm 5 ząbków czosnku sól i pieprz do smaku ser żółty z plasterkach po 2 plasterki na 1 tortille 1 sałata masłowa 3 łyżki octu(...)pieprz do smaku Przygotowanie: Sałatę myjemy i rwiemy. Przekładamy do miski, zalewamy octem i oliwą. Odstawiam do momentu aż nam się zetnie. Farsz: Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę, łososia i paluszki również. Przeciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy przyprawy i olej. Mieszamy i przekładamy na rozgrzaną patelnię już nie dodając
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 pierś z kurczaka 6 ogórków konserwowych 1 duża cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli kapusta pekińska 125 g żółtego sera sól i pieprz do smaku sos czosnkowy ketchup Przygotwanie: Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć i ostudzić. Przygotować sos czosnkowy. Kapustę poszatkować ułożyć pierwszą warstwę. Ogórki(...)warstwą jest sos czosnkowy, rozsmarowany łyżką. Paprykę czerwoną i żółtą pokroić w 3 cm paski, dodać jako kolejną warstwę. Usmażoną pierś wyłożyć na papryce i posmarować ja ketchupem. Kolejną warstwą jest kukurydza, a następnie czerwona fasola (wcześniej przepłukana). Żółty ser pokroić w 0,5 cm kostki i posypać po fasolce. Ser posmarować sosem czosnkowym i na koniec całość posypać pociętą
cooklifełyżeczka suszonej cebuli sól i pieprz masło do natłuszczenia formy świeży szczypiorek Wykonanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Pierś kurczaka pokroić w około 1 cm kostkę. Kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystkie składniki (oprócz 2 łyżek startego sera) wymieszać w dużej misce i przełożyć do naczynia żaroodpornego natłuszczonego masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać pod przykryciem
zadanie-gotowaniesera pleśniowego. Według mnie to jest sałatka resztkowa. Jeśli zostanie Wam kawałek pieczonego kurczaka, to jest już baza do sałatki. W oryginalnym przepisie sałatka COBB to kurczak, jajko, awokado, pomidor, cebula, boczek i ser pleśniowy typu gorgonzola. Ja nie widzę przeszkód, żeby jakiś składnik pominąć, jeśli go nie lubimy, zamienić, albo coś jeszcze dodać. Składniki na pierwszy rzut oka mało(...)składników jest, pożywna i sycąca. Składniki na 2 porcje : 200g mięsa z piersi kurczaka (pieczonego lub grillowanego) 2 duże jajka 1/2 awokado 100g pomidorków cherry lub 2 pomidory malinowe 1 mała cebula, może być czerwona (u mnie brak cebuli) 70g boczku wędzonego lub gotowanego 50g niebieskiego sera pleśniowego typu gorgonzola 1/2 sałaty lodowej lub 1/2 opakowania mixu sałat Sos vinegret
Dietologprzygotować to pyszne danie. SKŁADNIKI: Pasek dyni-ok. 3-4 cm szerokości 1 szklanka kurek 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 litry bulionu 150-200 ml białego, wytrawnego wina 1 szklanka ryżu Arborio 1/2 cebuli Odrobina tłuszczu do smażenia Ser gorgonzola Sól Pieprz Przyprawa Kurczak złocisty Tandoori Masala Ostra papryka Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w kostkę
Kopystką po garachszklanki letniej wody 25 g świeżych drożdży 3 łyżki oleju Wierzch: 250 g filetu z piersi kurczaka 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 czerwona cebula 4 plastry topionego serka Gouda 6 plastrów wędzonego sera 100 g sera camembert z ziołami 1 szklanka tartego parmezanu 7 pieczarek 3 łyżki keczupu łagodnego Ciasto
VioletoweKucharzeniePierś kroimy w dużą kostkę. Posypujemy solą, papryką i obsmażamy na oleju z każdej strony. Ziemniaki gotujemy al dente. Studzimy, kroimy w plastry. Por myjemy dokładnie, kroimy w kosteczkę. Paprykę podobnie. Ser żółty ścieramy na tarce. W misce mieszamy śmietanę i starty ser. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu, pokrojony por i paprykę. W naczyniu żaroodpornym przekładamy warstwami podsmażonego kurczaka
Walijskie Pichceniesmakuje. Gwarantuję, że będziecie zachwyceni! Składniki: Składniki: 20 dag ryżu basmati w torebkach ½ kg mięsa z kurczaka ( pierś, lub uda bez skóry i kości) ½ małej kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 4 ogórki konserwowe 25 dag sera cheddar lub gouda 2 łyżki oliwy Przyprawa kebab gyros Pieprz do smaku Ketchup do posmarowania Majonez do posmarowania(...)Sposób przygotowania: Ryż gotuję na sypko w osolonym wrzątku, odcedzam z wody, wysypuję gorący na dno żaroodpornej formy ceramicznej, zostawiam do przestudzenia. Mięso z kurczaka kroję w kostkę, tak samo obraną czerwoną cebulę, dodaję do mięsa, oprószam dosć mocno przyprawą do grosa, dodaję oliwę, odstawiam na 20 minut po czym smażę mięso do miękkości na patelni . Zestawiam
Wanilia i Kardamonząbki czosnku sól do smaku dodatkowo : folia aluminiowa do pieczenia Filety z kurczaka płukamy , oczyszczamy z różnych niepotrzebnych , tudzież nie jadalnych elementów . Osuszamy ręcznikiem papierowym . Na każdym wykonujemy poprzeczne , głębokie nacięcia , tak żeby nie przekroić mięsa do końca , a utworzyć coś w rodzaju kieszonek . Każdą pierś obficie nacieramy wyciśniętym praską czosnkiem . Jeden ząbek , na jeden filet . Następnie filety obficie obkładamy(...)Pieczemy z termoobiegiem około 10 -15 minut w zależności od wielkości filetów . Małe krócej , duże dłużej . Podajemy na gorąco , puki ser pięknie się ciągnie Smakują ze wszystkim , kaszą , kuskusem , ryżem , makaronem i oczywiście z frytkami Smacznego ! Artykuł Pierś z kurczaka po sycylijsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyczerwonej soczewicy ok. 100 g pieczonej dyni 8 plasterków sera żółtego ketchup masło przyprawy: sól himalajska, pieprz, kminek mielony, słodka papryka, gałka muszkatołowa Zaczynamy od przygotowania dyni - jak to zrobić dowiecie się tutaj . Przygotowane w ten sposób 100 g dyni kroimy w drobną kostkę. Umytą i osuszoną pierś z kurczaka również kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!olej ok. 150ml. Farsz: - puszka pomidorów krojonych - ser żółty mozarella lub inny miękki ser ok. 250g. - pieczarki 150 - 200g. - średnia cebula ( ok. 100g.) - papryka czerwona (mała, lub pół dużej ok. 120g.) - fenkuł ok. 50g - pierś kurczaka - brokuł ( kilka różyczek) - sól, cukier, bazylia, czosnek świeży, rozmaryn, papryka słodka, pieprz. Drożdże rozkruszyć np. do kubka(...)Piersi kurczaka oczyścić i przekroić (poziomo wzdłuż), doprawić pieprzem, papryką słodką, rozmarynem, skropić olejem, zafoliować i odstawić. Oczyścić warzywa, różyczki brokuła obgotować w osolonej wodzie, resztę pokroić w piórka/paski, pieczarki osobno. Obsmażyć pieczarki bez soli i bez oleju, a następnie osączyć na sitku. Pozostałe warzywa również bez oleju podsmażyć na średnio rozgrzanej patelni, delikatnie posolić i odstawić. Kurczaka
Lubię to gotuję