plastry pieczarek, szpinaku, posypać parmezanem lub żółtym tartym serem. Tak przygotowane mięso można także obsmażyć krótko po ok. 2 minuty z każdej strony na patelni, następnie upiec koło 20 minut. Kotlety podaję z ziemniakami pieczonymi, puree lub prosto z wody z koperkiem oraz buraczkami lub surówką, mixem sałat, mizerią. Polecam! Pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami SKŁADNIKI: 3 pojedyncze(...)piersi z kurczaka 1 kulka mozzarelli 125 g 5 suszonych pomidorów pokrojonych w paski 2 łyżki oleju z zalewy suszonych pomidorów olej rzepakowy sól, pieprz, lubczyk PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, osuszam, piersi przekrawam wzdłuż dłuższej części i kroję na pół, powstaje 6 kotletów. Tłuczę przez folię na cienkie kotlety, marynuję w przyprawach i oleju, układam na patelni, układam suszone pomidory (zdjęcie
Zasmakuj KuchniUwielbiam roladki w panierce sezamowej Roladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI: piersi z kurczaka - 1 podwójna kalafior - 8 różyczek brokuł - 4 różyczki fasolka szparagowa - 16 strąków papryka czerwona - 4 paski papryka żółta - 4 paski ser żółty - 12 pasków sól i pieprz tłuszcz sezam do obtoczenia jajka -2 szt mąka PRZYGOTOWANIE: Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty. Warzywa
Kuchnia DanusiPolecam to danie, możesz serwować z makaronem, ryżem lub indyjskim chlebkiem. Jest ostre i pyszne. Mięso pokroić na podłużne kawałki o grubości 1 x 1 cm
Kuchnia Pokoleńoliwek extra virgin 1 żółtko 1 / 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na nadzienie: pierś z kurczaka 6 łyżek jogurtu naturalnego 0% 1 białko jajka 1 łyżka oregano 1 / 2 łyżeczka pieprzu cayenne świeżo mielony czarny pieprz 125g sera mozzarella light (u mnie 10% fat Saputo ) 6-7 pomidorków koktajlowych Do dzieła: Zaczynamy od spodu tarty(...)sitko :D) Tak przygotowany spód wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i zapiekamy ok. 10-15 minut. Kiedy spód tarty siedzi sobie w piekarniku - przygotowujemy nadzienie. Umytą pierś z kurczaka kroimy w nieduże kawałki i nacieramy pieprzem cayenne oraz szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Podsmażamy go na patelni bez tłuszczu - ja używam żeliwnej patelni z nakładką do grillowania Brat
Spektrum Smakumleka sezam Stripsy: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku chilli w proszku pieprz sól (ewentualnie gotowa przyprawa do kurczaka) ok. 1/2 szklanki mąki na panierkę ciasto: jajko 1/2 szklanki mąki odrobina mleka szczypta soli pieprz odrobina chili sałata lodowa (lub inna) ok. 2 pomidory kilka plasterków sera Cheddar 2 łyżki majonezu(...)dwóch miejscach (tak jak na zdjęciu). Następnie bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut do zrumienienia. Stripsy: Piersi z kurczaka porcjujemy na "kotlety" o grubości ok. 2 - 3 cm i średnicy ok. 10 cm, tak aby powstały porcje mięsa zbliżone do krążków (w razie potrzeby można je lekko rozbić tłuczkiem
Słodka Stronasól. Ciasto dobrze wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny, aż do podwojenia objętości (fot.2). W tym czasie można zająć się przygotowywaniem dodatków. Pierś z kurczaka pokroić na drobną kostkę. Przełożyć do miski, posypać 1 niepełną, płaską łyżką przyprawy Gyros i polać 1 łyżką oleju. Zamieszać, przykryć folią i wstawić na co najmniej godzinę do lodówki(...)się kleiło, najlepiej maczać dłonie w ciepłej w wodzie - a następnie formować spód pizzy. Wyłożyć połowę porcji sosu pomidorowego (fot.3), połowę pieczarek, połowę papryki i połowę mięsa z kurczaka. Posypać żółtym serem (fot.4). Piec około 15 - 20 minut w temperaturze 260ºC. Podawać gorącą
Świat Ciastazaledwie kasza z warzywami, kurczakiem i serem ugotowana na cydrze jabłkowym i bulionie z kilkoma rozgrzewającymi przyprawami. Niesamowicie sezonowe danie, jesienne zarówno w swej barwie, jak i smaku. Przygotowane z odpowiednią czułością, ze szczyptą miłości może stać się prawdziwym faworytem wśród najbliższych. Jeśli odpowiednio dopracujecie szczegóły, tuż przed podaniem posypiecie kaszę serem kozim o posmaku miodowym oraz posiekanymi, delikatnie uprażonymi(...)mielonej, papryki wędzonej oraz chili, kuminu oraz suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka soli odrobina świeżo zmielonego pieprzu 300 gram piersi kurczaka 2 marchewki 200 gram dyni hokkaido 2 łyżki oleju rzepakowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 gram koziego sera (użyłam roladki koziej miodowej o delikatnie słodkim smaku, która świetnie wkomponowała się w danie) 2-3 łyżki posiekanych orzechów nerkowca
Mango Papajazapiekany makaron z mięsem (akurat miałam pod ręką pieczoną kaczkę), szparagami, grzybami i dużą ilością sera Wszystko to zatopione w pysznym sosie serowym, cudo! Scroll down for recipe in English Zapiekanka makaronowa z mięsem i szparagami (6 porcji) Składniki: 1 pieczona pierś z kurczaka lub kaczki, pokrojona w kostkę 1 cebula, pokrojona w plasterki 200 g pieczarek pokrojonych w plasterki
karmelowydodatek paprykę kuskusem nafaszerujemy. Mój przepis zakłada porcję dla dwóch osób. PO PIERWSZE - ZAKUPY: 2 piersi z kurczaka 6 plastrów szynki prosciutto połowa cytryny zioła prowansalskie sól pieprz 3 papryki pół szklanki kuskus pół szklanki kukurydzy 1 pomidor 1/3 sera feta garść czarnych oliwek natka pietruszki sól. pieprz 100 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka masła ząbek czosnku
Mój Smak na Życiesoli 2 łyżki wody łyżeczka soku z cytryny 1 jajko Składniki na farsz 1 pierś z kurczaka + curry, paryka słodka, sól i pieprz, olej, zioła prowansalskie, olej (jednym słowem przyprawy które lubimy) 1/2 brokuła lub 1 mały brokuł 1/2 opakowania śmietany 18% 150 g sera żółtego startego na grubych oczkach 1/2 sera camembert pokrojonego w plasterki 3-4 jajka (jeśli(...)bokach. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i podpiekamy nasze ciasto 7-10 min. Naszego zamarynowanego kurczaka przerzucamy na patelnię i smażymy, pod koniec smażenia dodajemy zioła prowansalskie. Na podpieczony spód wykładamy kurczaka 3/4 brokuła. W miseczce rozrabiamy jajko ze śmietaną i mieszamy z serem żółtym doprawiamy delikatnie solą i pieprzem i tak powstałą miksturę wylewamy po powierzchni tarty. Na wierzch
Piekielna Kuchnia Patikoktajlowe. Całość zalana masą jajeczną i obowiązkowo obsypana obficie serem żółtym! Polecam serdecznie wszystkim którzy nie lubią nudy w kuchni 😗 Składniki (forma o średnicy 26 cm) : Ciasto: masło 100 g, mąka 1,5 szklanki + mąka do podsypywania, sól pół łyżeczki, jajko 1 szt, nadzienie: pory 2 szt, pierś kurczaka 2 szt, pieczarki 350 g, kukurydza 5 łyżek, pomidorki
kulinarne odsłony patipszennej 110g mąki żytniej pełnoziarnistej 100g miękkiego masła 1 jajko 5 łyżek zimnej wody Szczypta soli Na farsz: 2 pojedyncze piersi z kurczaka Garść zielonej fasolki szparagowej Garść żółtej fasolki szparagowej 330ml śmietany 18% (duże opakowanie) 50g żółtego sera 3 jajka 1 cebula 1 ząbek czosnku ½ pęczka natki pietruszki Olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: przyprawa złocista do kurczaka, świeżo mielony
Kolizje SmakówSkładniki: 500 g piersi z kurczaka 300 g łososia wędzonego 250 g paluszków surmii 6 placków do tortilli - czosnkowe http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_39745.htm 1 łyżka mielonego chilli 2 łyżki oleju chilli - http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_39765.htm 5 ząbków czosnku sól i pieprz do smaku ser żółty z plasterkach po 2 plasterki na 1 tortille 1 sałata masłowa 3 łyżki octu(...)pieprz do smaku Przygotowanie: Sałatę myjemy i rwiemy. Przekładamy do miski, zalewamy octem i oliwą. Odstawiam do momentu aż nam się zetnie. Farsz: Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę, łososia i paluszki również. Przeciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy przyprawy i olej. Mieszamy i przekładamy na rozgrzaną patelnię już nie dodając
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 pierś z kurczaka 6 ogórków konserwowych 1 duża cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli kapusta pekińska 125 g żółtego sera sól i pieprz do smaku sos czosnkowy ketchup Przygotwanie: Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć i ostudzić. Przygotować sos czosnkowy. Kapustę poszatkować ułożyć pierwszą warstwę. Ogórki(...)warstwą jest sos czosnkowy, rozsmarowany łyżką. Paprykę czerwoną i żółtą pokroić w 3 cm paski, dodać jako kolejną warstwę. Usmażoną pierś wyłożyć na papryce i posmarować ja ketchupem. Kolejną warstwą jest kukurydza, a następnie czerwona fasola (wcześniej przepłukana). Żółty ser pokroić w 0,5 cm kostki i posypać po fasolce. Ser posmarować sosem czosnkowym i na koniec całość posypać pociętą
cooklife