pierś z kurczaka z piekarnika - 2441 przepisów (strona:30/163)

Pieczone nuggetsy 146

Nuggetsy z piersi kurczaka zrobiłam pierwszy raz, ale od razu bardzo nam zasmakowały. Są fajnym pomysłem na obiad, kolację, czy przekąskę, nawet taką imprezową, bo to małe kawałki, które łatwo wziąć i schrupać. Ponadto podoba mi się, że są pieczone w piekarniku, a nie smażone na głębokim tłuszczu, zawsze to trochę zdrowiej. Podałam je z sosem czosnkowym własnej roboty(...)frytkami, więc mieliśmy taki domowy, weekendowy fast food :) Składniki na 2-3 porcje: (Inspiracja: "Przepisy czytelników" Nr 10/2016) ok. 500 g piersi z kurczaka 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki sosu sojowego 1 jajko 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki  sól i pieprz 3 pełne szklanki płatków kukurydzianych typu Corn Flakes   Mięso umyć, dokładnie wytrzeć

Simply Food
Kurczak na zielonej łące... 201

mrożonej 2 łyżki masła 1/3 szklanki bułki tartej ryż KURCZAK Najpierw przygotowujemy szpinakowy farsz. Na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy szpinak.   Piersi rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Układamy na niej szpinak i zawijamy w roladkę. Każdą pierś dodatkowo owijamy w szynkę. Smażymy 20 minut w piekarnika 180 stopni. FASOLKA Fasolę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut(...)talerzu układamy ugotowany ryż, fasolkę a na niej pokrojone w plastry roladki z kurczaka. Co za kolor! Co za smak ! Jeśli lubisz orzechy, zajrzyj po przepis na orzechową pierś z kurczaka ! To dopiero jest chrupanie ;) Podoba Ci się fasolka w takiej chrupiącej wersji? Pisz śmiało

Mój Smak na Życie
Zapiekanka z makaronem i kurczakiem 246

pietruszki i sałatą przygotowaną ze świeżych warzyw i sałaty batawskiej, pekińskiej, maślanej, dowolnym mixem sałat lub mini sałaty rzymskiej z domowym ziołowym dressingiem. Składniki: 2 nieduże podwójne piersi z kurczaka lub kurczak upieczony (lub ugotowany w warzywnym bulionie) 2 szklanki bulionu drobiowego 5 dag masła masło do formy roztarty duży ząbek czosnku połowa puszki czerwonej fasoli 1/4 szklanki mąki(...)startego sera grojer 1/2 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki bułki tartej 40 dag makaronu penne Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 210 C. Nasmarować naczynie żaroodporne masłem. Jeśli w przepisie wykorzystujemy kurczaka to oddzielmy mięso od kości i kroimy na nieduże kawałki. Jeśli wykorzystujemy piersi to po ich umyciu i osuszeniu kroimy w kostkę i smażymy na oleju, dodajemy fasolę. Makaron ugotować

Zasmakuj Kuchni
FOOD BOOK 152

przepisu:  pieczony omlet   przełożony galaretką herbacianą z truskawkami TERAZ PODSTAWA: YOU NEED: - piekarnik 180* - ok 40 minut Robiąc śniadanie, robię już  mięso na resztę posiłków. Tak bywa w rok akademickim. Teraz raczej jadam dania słodko i jakieś takie wymyślnie. ;) PIERŚ Z KURCZAKA: - odpowiednią ilość (dzienną) kroję w mniejsze części, przyprawiam - część zostawiam w postaci ''filetu'', na sałatkę(...)promocji. WSTAWIAJĄC omleta, wstawiam również mięso (w warzywie czy w postaci szaszłyków lub luźne) Zaoszczędzam mnóstwo czasu. Mam gotowe śniadanie, oraz mięso na wszystkie posiłki. GDY w piekarniku śniadanie i kurczak dochodzi do siebie, na palniku gotuje mi się ryż/makaron/kasza. Kroją się warzywa, Śniadanie zostawiam na rano. Posiłki pakuję w lunchboxy. Wszystko zajmuje mi ok 40 minut (30 minut

fitolarun.blogspot.com
Filet z indyka z farszem drobiowo-pieczarkowym 135

lubię pieczone mięso drobiowe. Najczęściej jednak przygotowuję takie pokrojone na kawałki. Kaczkę czy kurczaka w całości dość rzadko i równie rzadko np faszerowaną pierś indyczą. Dzieje się tak nie dlatego, że owego mięsa nie lubię, ale wiąże się to z brakiem doświadczenia i wyczucia temperatury piekarnika, a co za tym idzie lekką obawą przed niedopieczeniem lub przesuszeniem mięsa. Na szczęście(...)sosem podbiła moje serce i myślę, że sos powinien zawsze tu towarzyszyć;) Polecam na odświętny obiad:) 1 pierś z indyka (u mnie 1,2 kg) 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 kajzerki ok. 1/4 szkl. mleka 2 małe cebule 1 małe jajko 300-350 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej musztardy suszony majeranek sól, pieprz olej

Smaki Na Talerzu
Filet z indyka faszerowany mielonym mięsem z piersi kurczaka i pieczarkami 237

lubię pieczone mięso drobiowe. Najczęściej jednak przygotowuję takie pokrojone na kawałki. Kaczkę czy kurczaka w całości dość rzadko i równie rzadko np faszerowaną pierś indyczą. Dzieje się tak nie dlatego, że owego mięsa nie lubię, ale wiąże się to z brakiem doświadczenia i wyczucia temperatury piekarnika, a co za tym idzie lekką obawą przed niedopieczeniem lub przesuszeniem mięsa. Na szczęście(...)sosem podbiła moje serce i myślę, że sos powinien zawsze tu towarzyszyć;) Polecam na odświętny obiad:) 1 pierś z indyka (u mnie 1,2 kg) 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 kajzerki ok. 1/4 szkl. mleka 2 małe cebule 1 małe jajko 300-350 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej musztardy suszony majeranek sól, pieprz olej

Smaki Na Talerzu
Tarta z serem feta i kurczakiem 193

syty i pożywny obiad . Składniki na na formę do tarty o średnicy 27cm : 1 porcja gotowego ciasta na tartę - przepis własny na Idealne ciasto na tartę TU 300g piersi z kurczaka - 1 cała mała lub połowa dużej 150g podsmażonych pieczarek - pokrojone w drobne kawałki, podsmażone i odparowane na patelni; zawsze przygotowuję wcześniej i mrożę gotowe porcje do późniejszego, szybkiego wyjęcia(...)swobodnie piekł. Podpiec ok 15-20 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja góra-dół, środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu . Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy . W międzyczasie przygotować pozostałe składniki. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w małe kawałki i podsmażyć na patelni na oliwie do przyrumienienia. Zdjąć z patelni

Grunt to przepis!
Makaron zapiekany pod beszamelem z kurczakiem, szparagami i szpinakiem 145

niej szparagi 2 minuty. Pierś kurczaka kroję w kostkę. Szpinak myję. W misce mieszam ugotowany makaron, podsmażone szparagi, szpinak i pierś kurczaka. Całość solidnie doprawiam solą, pieprzem i bazylią. Składniki przekładam do naczynia żaroodpornego i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zapiekankę piekę przez 35- 40 minut. Podaję od razu.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Domowa wędlina z piersi kurczaka 132

Pierś z kurczaka posypujemy przyprawą i wcieramy ją w mięso. Odstawiamy mięso do lodówki na 30 minut. Po tym czasie przekładamy pierś z kurczaka na małą blaszkę wyłożoną folią aluminiową (nie zawijamy w nią mięsa).Wkładamy do nagrzanego piekarnika w pieczemy przez 45 minut w temp.200 stopni. Po tym czasie wyjmujemy mięso z piekarnika i studzimy.Kroimy dopiero zimne, w przeciwnym

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Nieco zmodernizowane sznycle:) 171

kotlety. 4. Ziemniaki kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i doprawiamy delikatnie ziołami. 5. Na usmażoną pierś z kurczaka wykładamy pomidory z ziołami oraz posypujemy serem mozarella, bądź innym serem żółtym. Wkładamy do piekarnika lub mikrofali na kilka minut. Zamiast opiekanych ziemniaków możemy podać puree ziemniaczane, gotowane ziemniaki, bądź frytki okraszone ziołami prowansalskimi lub tradycyjny ryż

Kuchnia Pełna Pasji
Kebab w chlebku pita 194

mąka - tyle by zagnieść elastyczne ciasto 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 50 g drożdży 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 szklanki oleju ryżowego Farsz: 500 g piersi z kurczaka sól pieprz przyprawa do kurczaka  papryka ostra mielona 4-5 łyżek oleju ryżowego 1 czerwona papryka 1 cebula biała 1 cebulka czerwona groszek konserwowy marchew konserwowa sałata lodowa Sos czosnkowy(...)rozwałkowuję  i układam na dużej blasze od piernika wyłożonej  papierem do pieczenia i odstawiam do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewam do 250°C i wstawiam chlebki na 5-7 min. Upieczone wyjmuję i przekładam na deseczkę. Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka kroję w paski, przekładam do salaterki. Przyprawy mieszam z olejem, zalewam paski mięsa, mieszam i odstawiam by się

Bea(u)ty kitchen
Piersi kurczaka zapiekane w porach i majonezie 1118

window.adsbygoogle || []).push({}); Piersi kurczaka zapiekane w porach i majonezie – Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić na plastry. Doprawić do smak solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Pora pokroić w talarki. Kurczaka, pora i majonez wymieszać ze sobą dokładnie. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 200st.C przez ok. 20-30 minut. Jeśli mięsko za bardzo

Kulinarne Przeboje
Obiad wyśmienity w 20 minut 370

miski, posól, posyp przyprawą do pizzy. Następnie polej olejem rzepakowym, wymieszaj dokładnie i szybko włóż do piekarnika na 220 stopni na około 15 minut- grzanie góra i dół. Przygotuj sałatkę, dodaj do niej wielkopolski olej lniany. Odłóż. Zgrillowane piersi z kurczaka przełóż do miski. Zalej olejem rydzowym . Następnie dodaj octu balsamicznego z Modeny Ponti. Wymieszaj i przykryj talerzem

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak w jogurtowo-orzechowej panierce z puree ziemniaczano-brokułowym z pieczonymi warzywami 204

atar i sól. W drugiej miseczce umieścić jogurt naturalny, a następnie włożyć do niego umyte, oczyszczone i osuszone piersi kurczaka. Kurczak powinien być dobrze otulony jogurtem naturalnym, a następnie dokładnie należy każdą pierś obtoczyć w orzechowej panierce. Tak przygotowane piersi wykładamy na talerz i wkładamy do lodówki na 30 minut. Obrane marchewki kroimy w talarki, a cebulę w ósemki. Przyprawy(...)ziemniaków i przy pomocy tłuczka do ziemniaków robimy puree. Na koniec dodajemy starty parmezan. Przygotowanego wcześniej kurczaka wyjmujemy z lodówki i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron do zrómienienia, a następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 10-12 minut. Upieczone piersi wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na kilka minut aby odpoczeły.  Piersi podajemy z puree brokułowym

Plate of Joy
Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 171

dzień przed przyjęciem gości, jak zrobiła to Madzia dla „testu”, a następnie podgrzać chwilę w piekarniku. Uwierzcie mi, to bardzo dobra przekąska warta wypróbowania. Składniki na 12 rożków 1 opakowanie ciasta francuskiego 200-250 g mrożonego szpinaku 150 g piersi kurczaka 2 ząbki czosnku pół cebuli 1 jajko (białko) 1 łyżka mąki łyżka oleju do smażenia przyprawy: pieprz

Mojewlasne.pl