pierś z kurczaka z piekarnika - 2441 przepisów (strona:38/163)

Sałatka z kurczakiem, awokado, pomidorkami, orzechami i sosem z gorgonzoli 178

śmietany 12% (lub mleka) pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekładamy do miseczki ( w najgrubszym miejscu lekko rozbijamy tłuczkiem). Dodajemy oliwę z oliwek, sos Worcestershire, jogurt naturalny, czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 15 minut. Następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)mleko), dodajemy gorgonzolę, czosnek niedźwiedzi i odrobinę pieprzu. Podgrzewamy na malutkim ogniu, ciągle mieszając, aż ser się rozpuści. Gdyby sos był za gęsty dolewamy odrobinę śmietanki więcej. Upieczone piersi z kurczaka kroimy na plastry i dodajemy do sałatki. Całość polewamy przygotowanym sosem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami i serem lazur Sałatka z bobem, miętą

Oryginalny smak
Soczysta pierś z kurczaka 761

kurczaka, która dzięki temu, że moczona i pieczona była w mleku, zachowała swoją miękkość i soczystość w środku, a z zewnątrz jest chrupiąca i pięknie zarumieniona. Składniki na piersi: 2 piersi ze skórą ( moje miały razem prawie 1kg ) po pół łyżeczki soli,czerwonej słodkiej papryki mielonej, ziół prowansalskich, pieprzu 3 ząbki czosnku mleko Przygotowanie piersi: Umyte i osuszone piersi posypujemy(...)miski, wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek i całość zalewamy mlekiem ( tyle by w całości zakryło piersi ). Wkładamy mięso do lodówki, na 2 godziny. Po dwóch godzinach, piersi z połową mleka, w którym się moczyły, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika. Włączamy piekarnik na 180st. i od momentu rozgrzania, pieczemy 40 minut, przewracając je w połowie czasu pieczenia ( czas

NiePieprz.pl
Kurczak pieczony po toskańsku – wiązanie kurczaka 257

bulionie – naszykowanego kurczaka razem z sosem zostawcie na godzinę na blacie, dopiero po tym czasie wstawcie go do nagrzanego piekarnika. Szykujemy sobie grubą, głęboką blaszkę do pieczenia. Oczyszczamy kurczaka z resztek odstających kości, skrawków tłuszczu. Odcinamy mu szyję, myjemy kurczaka w środku. Osuszamy całego dokładnie papierowymi ręcznikami. Obieramy cebule, nie odcinamy im piętek. Kroimy cebule na ósemki. Piętka je przytrzyma(...)wkładamy do środka kurczaka razem z pozostałymi dwoma ząbkami czosnku. W miseczce mamy już przeciśnięty czosnek, sok i skórkę z cytryny. Dodajemy tu jeszcze oliwę, sól, pieprz, tymianek i posiekany świeży albo suszony rozmaryn. Wszystko razem mieszamy. Smarujemy mieszanką kurczaka – w środku i pod skórką, która na kurczaku z wolnego wybiegu spokojnie odchodzi od mięsa. Teraz kurczaka przed smarowaniem

Karo in the Kitchen
Szybka zapiekanka makaronowa z kurczakiem i kukurydzą 234

przygotowanym naczyniu układać warstwami zapiekankę: I warstwa - połowa ugotowanego, odcedzonego makaronu; II warstwa - kawałki podsmażonej piersi z kurczaka; III warstwa - odcedzona z zalewy kukurydza; IV warstwa - sos śmietanowy; V warstwa - pozostały, ugotowany makaron; VI warstwa - starta mozzarella. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i zapiekać przez około 30 minut, aż ładnie zarumieni

Gospodyni Miejska
BEZGLUTENOWY JADŁOSPIS NA CAŁY DZIEŃ?? POPROSZĘ!! ;) 166

przyprawiamy. Mieszamy na gładką masę, przelewamy do foremek i wkładamy do piekarnika na 15-20 minut na 180 stopni. W tym czasie możemy przygotować kanapeczkę albo zrobić zieloną herbatę czy kawę.  Śniadanko gotowe :)) OBIAD  Przepis na jedną porcję. Sycące.  KURCZAK Z KASZĄ GRYCZANĄ 120 g piersi z kurczaka pół woreczka kaszy gryczanej 3 pieczarki 1/3 średniej cukinii(...)sól, pieprz, oregano, papryka oliwa do smażenia Kaszę gryczaną gotujemy.  Pierś z kurczaka doprawiamy i grillujemy lub smażymy na łyżce oliwy.  Warzywa kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, przyprawiamy i dusimy ok 10 minut pod przykryciem. Ugotowaną kaszę mieszamy z zawartością patelni, posypujemy oregano. Łączymy z kurczakiem i zajadamy się :)) KOLACJA  Cukinia stała się ostatnio nieodłączną towarzyszką

BezglutenowaIzabela
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, pomidorkami i mozzarellą 163

prowansalskie, oregano WYKONANIE W głębokiej patelni stopić masło, dodać odmrożony szpinak, umytą i pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka oraz obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość przyprawić solą i pieprzem, po czym podgrzewać mieszając, aż mięso nie będzie surowe. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju rzepakowego nieco krócej niż

Passions hobbies life
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 215

prostokąt ponacinać z dwóch stron tworząc grzebienie. Paprykę i ogórki pokroić w słupki. Na środek ciasta kłaść pierś z kurczaka, paprykę, ogórki i 2 plastry sera żółtego.Grabienie ciasta przeplatać na przemian, podwijając pod spód kotleta. Posmarować kotlety roztrzepanym jajkiem, piec w piekarniku w temp. 200 st. C przez ok. 30 min. do zarumienia

Cukiernia Pychotki
Roladki drobiowe ze szpinakiem 163

polówkę należy przekroić na połowę i lekko rozbić. Przyprawić sosem sojowym lub przyprawą  do kurczaka. Szpinak przygotować wg. przepisu na tej stronie  TU  Rozłożyć na płatach z piersi. Zwinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.  Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 200 stopniach C ok.40 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady

W kuchennym oknie Ewy
Kurczak, holenderski ser i suszone pomidory! 143

tworzymy kieszonkę wewnątrz. Ważne żeby nie rozciąć przy tym jej boków. Środek wypełniamy serem oraz suszonymi pomidorami. Pierś z kurczaka przyprawiamy z zewnątrz przetartym przez praskę czosnkiem, ziołami oraz solą i pieprzem. Dodajemy oliwę z oliwek, zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy w plastry, przenosimy na puree

Kuchnia Pani Wiosny
Dietetyczna cukinia faszerowana. 167

soli, pieprz. Przygotowanie:   Ja miałam taki kawałek cukini, który pokroiłam na cztery części. Wydrążyłam środek. Pierś z kurczaka zmieliłam przez maszynkę. Dodałam kukurydzę, jajko, posiekaną zieloną pietruszkę, wyciśnięty czosnek i przyprawy.  Wymieszałam. Napełniłam cukinię farszem i przykryłam folią. Piekłam w piekarniku w 180 stopniach. Pierwsze 25minut piekłam pod folią, następnie przez kolejne 20-30minut piekłam bez przykrycia

W kuchni u Moniki
Klops z jajkiem czyli pieczeń rzymska 499

już za sobą, reszta jest mało skomplikowana. Wystarczy wymieszać mięcho z jajkiem, bułką i przyprawami, upiec w piekarniku i obiad gotowy. Klops na zimno jest doskonałą wędliną. Jego smak zależy głównie od mięsa. Moja ulubiona wersja to połączenie wieprzowiny i piersi z kurczaka. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
Pizza a’la kebab + recenzja kamienia do pizzy Bakero 323

użyć śmietanowego (klik): Puszka pomidorów w puszce 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku Łyżka oleju Sól, Pieprz Po ½ łyżeczki bazylii i oregano Szczypta cukru Dodatki: 1 nieduża pierś z kurczaka ok. 35-40 dag Pół czerwonej cebuli 1,5 -2 kulki mozzarelli ok. 200g 10-15 dag pieczarek Łyżka oleju Sól Pieprz 1 łyżka przyprawy kebab-gyros Przygotowanie: Pierś(...)mozzarellę. Na to kłaść pieczarki pokrojone w talarki i cebulę w piórka, a na koniec pierś z kurczaka. Pizzę umieścić na kamieniu - z tacki zdejmować papier na kamień, który potem da się z łatwością wysunąć, ewentualnie możecie piec z papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez kilka minut, aż będzie rumiana. Smacznego,Anulla pizza pieczona

Fabryka pomysłów
Pasztet drobiowy bez pieczenia 172

pieczenia w piekarniku, a smakuje jak pieczony. Podstawowe składniki to piersi z kurczka i wątróbka drobiowa - na pewno zachwyci Wasze podniebienia. Delikatny w smaku, łatwo się rozsmarowuje, a jednocześnie świetnie się kroi i dobrze trzyma formę. Zniknął w oka mgnieniu! Bardzo polecam! inspiracja: przepis podpatrzony w TV Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 500 g filetów z kurczaka 1 cebula

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierś kurczaka pieczona z pomidorem, cukinią i mozarellą na kaszy bulgur 240

zalewy i również pokroić, najpierw wzdłuż na pół, a potem w poprzek, tak żeby powstało 14 plasterków. Piersi kurczaka umyć, oczyścić z błonek i osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić delikatnie solą oraz pieprzem i położyć płasko na desce. W każdej z piersi ostrym nożem zrobić 7 nacięć od góry, mniej więcej co centymetr, nie przecinając mięsa do końca. Tak przygotowane kawałki(...)mozzarelli (będzie ciasno). Posypać po wierzchu suszoną bazylią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ᵒC na 25 minut. Kaszę bulgur ugotować według przepisu na opakowaniu. Standardowo najczęściej jest to gotowanie w osolonej delikatnie wodzie w proporcji 2:1. Na talerz nałożyć kaszę bulgur, a na nią upieczoną pierś kurczaka. Natychmiast podawać. 1 porcja to ok. 370kcal , węglowodany: 35g. białko

Dietolog
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami w ajvarze 369

dopisuje, można upiec je w piekarniku i cieszyć się lekkim obiadem w domu. Marynata ajvarowa sprawdza się do nich doskonale. Najlepiej przyrządzić je kilka godzin lub dzień wcześniej. Gotowe szaszłyki podaję z sosem czosnkowym w wersji konkretnej, a w wersji lekkiej po prostu z ajvarem. Składniki (na 10 szaszłyków): 1 podwójna pierś z kurczaka 2 małe cukinie 3 papryki (mogą(...)pieprz Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 mały, wyciśnięty ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli, pieprzu, cukru, oregano lub czosnku niedźwiedziego Pierś z kurczaka myjemy, czyścimy z błon i kostek. Dzielimy na 20 kawałków. Solimy i wrzucamy do bardzo dużej miski. Cukiniom odkrawamy końce i każdą dzielimy na ok. 15 plastrów. Pieczarkom odrywamy

Poezja smaku