pierś z kurczaka z piekarnika - 2441 przepisów (strona:26/163)

Mini pizza z gyrosem – przekąska kibica 141

wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na 25 minut, aby trochę podrosły. Każdą pizzerinkę smarujemy sosem pomidorowym, układamy na niej mięso mielone lub pierś z kurczaka, cebulę, kilka plasterków ogórka, mozzarellę i ser żółty. Pizzerinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 30 minut, aż brzegi lekko się zezłocą. [caption id="attachment_7452" align="aligncenter" width="1024"] Mini pizza

e-PrzepisyKulinarne
Piersi kurczaka z kaparami, szalotką i skórką cytrynową 129

cebulę pokroiłem w piórka. Cytrynę sparzyłem wrzątkiem, osuszyłem, starłem żółtą skórkę. Kapary po osączeniu posiekałem. Masło i olej rozgrzałem na patelni, włożyłem piersi kurczaka, smażyłem z obydwu stron do miękkości. Zdjąłem i utrzymałem w cieple w piekarniku. Szalotkę i czerwoną cebulę przesmażyłem na patelni ok. 3 minuty. Dodałem startą skórkę cytryny, kapary, skropiłem sokiem z cytryny, doprawiłem szczyptą soli

R'n'G Kitchen
Pierś kurczaka pieczona z warzywami. 205

mięsa). Na patelni podsmażyć mięso przez chwilę z każdej strony, tak aby zamknąć "pory". Warzywa przełożyć do dużej blaszki, ułożyć na nich piersi z kurczaka, posmarować mięso resztą marynaty i posypać całość suszonym oregano. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez około 30 minut. Po tym czasie wyciągnąć blaszkę z piekarnika i odczekać chwilę, aż mięso "odpocznie

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Sałatka z ryżem, kurczakiem i rukolą 171

ryżu Garść rukoli Kilka  pomidorków koktajlowych 2-3 łyżki kukurydzy Posiekana natka pietruszki 1 ząbek czosnku kiełki sól i pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić, obsypać przyprawami, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę i upiec w piekarniku. Gotowego pokroić na małe kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, doprawić solą i pieprzem. Można polać ulubionym dressingiem lub oliwą z oliwek

The Sweet Damsel
Pieczony kurczak w warzywnym kuskusie 143

smażonymi postanowiłam przyrządzić wersję zdrowszą i przy okazji kolorową dzięki wykorzystaniu sezonowych warzyw. Do tego dania możecie też wykorzystać piersi z kurczaka albo mix (uwaga: piersi upieką się dużo szybciej). Mięso doprawiłam i upiekłam w piekarniku polewając od czasu do czasu sosem żeby nie było suche. Całość podałam z kaszą kuskus wymieszaną z świeżymi warzywami i podprażonymi ziarnami słonecznika. Pycha

Milion Smaków
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami suszonymi 146

odmiany, zamiast tradycyjnego kotleta schabowego :) SKŁADNIKI ( 2 os.) 2 piersi z kurczaka jedna paczka świeżego szpinaku, ok. 150 g 2 ząbki czosnku połowę słoika pomidorów suszonych 2 łyżki masła ser feta (opcjonalnie) sól pieprz DODATKI: ziemniaki w mundurkach rzodkiew ogórek zielony ulubiona sałata/ surówka świeży szpinak Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Szpinak opłukać, wysuszyć. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojony(...)fety, tak dla podbicia smaku. Piersi z kurczaka rozbić i przyprawić pieprzem i solą. Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz, najlepiej na środek filet. Zawijamy jak tradycyjne rolady i nabijamy wykałaczkami, żeby filety się nie rozleciały w trakcie smażenia. Smażymy na maśle lub smalcu tylko do przyrumienienia ze wszystkich stron, po czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do 18 stopnia

Calzonella.com
Rolada serowa ze szpinakiem i kurczakiem. 235

roladka była na niedzielny obiad. Zostało jeszcze na poniedziałek. Spokojnie można odgrzać ją w piekarniku. Jest tak samo pyszna jak poprzedniego dnia. Na zimno też smakuje bardzo dobrze. Składniki: 4 jajka 4 łyżki majonezu 350 g. sera żółtego Na nadzienie: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 łyżka masła 1 opakowanie szpinaku mrożonego ( 450 g.) 1 ząbek czosnku 1/2 opakowania sera(...)Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić do wystudzenia. Kiedy przestygnie, obrócić papierem do góry i delikatnie go ściągnąć. Piersi rozbić dość cienko. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić co najmniej na pół godzinki. Na patelni roztopić łyżkę

Agusiowe smakołyki
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, boczkiem i ricottą z sosem serowym 420

zrobić za pomocą rękawa cukierniczego. Troszkę trudniej za pomocą łyżeczki, ale z czasem dojdziecie do wprawy ;)4.   Nadziane piersi z kurczaka posypujemy solą i pieprzem, delikatnie skrapiamy olejem, układamy na blasze do pieczenia (również posmarowanej olejem), po czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez około 15 - 20 minut.Sos serowy:1.   Do niedużego rondelka wlewamy wino(...)mniejsze kawałki ser pleśniowy. 3.   Gdy ser się rozpuści dolewamy śmietany. Gotujemy na małym ogniu do czasu, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gotowe piersi z kurczaka kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Podajemy polane sosem serowym, w towarzystwie Waszych ulubionych dodatków :)Smacznego

W kuchni Katie
Flygande Jacob – kurczak z bananami 230

solimy, pieprzymy i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Śmietanę mieszamy z pastą curry. Banany kroimy na plasterki. Usmażone piersi kurczaka wkładamy do formy do zapiekania, posypujemy pokrojonymi bananami i polewamy śmietaną z pastą curry. Całość zapiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225 stopni. W tym czasie na suchej rozgrzanej patelni smażymy bekon aż wytopi się tłuszcz i będzie

Mohiella
Kapsalon 213

nawet warzywa można wymieszać z sosem. pierś z kurczaka  przyprawa do gyrosa kapusta pekińska ogórek cebula  pomidory ser żółty  sosy (ketchup, sos czosnkowy itp.)  ziemniaki na frytki Ziemniaki obrać, pokroić w paski i usmażyć frytki.Pierś z kurczaka pokroić , wymieszać z przyprawą do gyrosa, następnie usmażyć. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Do pojemnika układać upieczone frytki

Moje domowe kucharzenie
Danie z piekarnika czyli zapiekanka kebab gyros 922

żaroodpornego wysmarowanego masłem.Posmarować sosem z majonezu i ketchupu, posypać serem żółtym.Na to wyłożyć podsmażoną pierś z kurczaka, posypać serem, posmarować sosem, na to wyłożyć ogórki i paprykę.Polać resztą sosu i znów posypać serem.Zapiekać bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 1750C przez około

Moje domowe kucharzenie
Przepis #10 Klopsiki w sosie pieczarkowym 188

sosie pieczarkowym podawane z kaszą pęczak oraz sosem tzatziki. Dodatkowo klopsiki nie zostały usmażone lecz upieczone w piekarniku - moim zdaniem smakują zdecydowanie lepiej niż te z patelni. Składniki ( 2- 3 porcje) - połowa zmielonej piersi z kurczaka - pół cebuli czerwonej - 0,5 kg pieczarek - łyżeczka oleju kokosowego do podsmażenia - odrobina mąki do obtoczenia  oraz zgęstnienia sosu - łyżka jogurtu naturalnego(...)pieprz ziołowy Wykonanie Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do mięsa z kurczaka. Przyprawiamy do smaku. Z tak powstałej masy lepimy klopsy oraz delikatnie obtaczamy je w mące. Piekarnik rogrzewamy do 180 stopni i pieczemy w nim klopsiki około 15-20 minut. W tym czasie pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Soli aby puściły wodę. Kiedy woda

Health-Fit-Life
Pieczarki faszerowane kurczakiem i kaszą kuskus 243

ciepło chociaż jak postoją na stole na zimno również są smaczne. Można je przygotować wcześniej a potem tylko zapiec w piekarniku jakieś 15-20 minut. Porcelana Bogucice z kolekcji Swietłana Składniki: 10 dużych pieczarek 1 pierś z kurczaka 1 łodyga selera naciowego 1/4 żółtej papryki 1 mała cebula 1/4 szkl kaszy kuskus 4 łyżki krojonej mozzarelli 2 łyżki masła klarowanego(...)rozgrzać 1 łyżkę masła klarowanego dodać pierś i przesmażyć. Przełożyć na talerz. Na tej samej patelni rozgrzać drugą łyżkę masła dodać cebulę przesmażyć 1-2 minutki dodać paprykę, seler i dalej podsmażać około 5 minut. Na samym końcu dodać pokrojone pieczarki i podsmażać do momentu odparowania płynu. Zdjąć z ognia dodać z powrotem kurczaka i kaszę kuskus. Wymieszać

Ala piecze i gotuje
Marynowana pierś z kurczaka 341

zanurzamy w jogurcie i wkładamy do lodówki (im dłużej tym lepiej, ale 30 minut też będzie dobrze). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, pierś w jogurcie wykładamy do żaroodpornego naczynia posypujemy startym serem i pieczemy około 40 minut. (Sprawdzamy pierś nacinając nożem). Kurczaka pokroiłam na plastry i podałam na sałatce - szpinak, rukola, pomidor + olej, sól, pieprz, ocet winny/balsamiczny. Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU
Sałatka z Kapusty Pekińskiej i Piersi Kurczaka 425

www.youtube.com/watch?v=VgAGkhXH0P8 Przygotowanie : Najpierw przygotuję pierś z kurczaka : Umytą i oczyszczoną z chrząstek , białych błonek pierś z kurczaka nacieram przyprawami . Tak przygotowaną pierś smażę na patelni do miękkości mięsa – jeżeli nie chcemy smażyć to możemy pierś upiec w piekarniku . Usmażoną odstawiam do wystudzenia. Przygotowanie sałatki : Umytą i osączoną kapustę pekińską siekam i daję do salaterki . Ogórki obieram , kroję w kostkę

Uwaga Babcia Gotuje