pierś z kurczaka z papryką - 5150 przepisów (strona:257/344)

Kurczak miodowo - musztardowy / Chicken with honey and mustard 163

Składniki / Ingredients: 6 filetów z piersi kurczaka / 6 chicken breast fillets szczypta soli i pieprzu / pinch of salt and pepper 4 łyżeczki miodu wielokwiatowego / 4 teaspoon multiflorous honey 5 łyżeczek musztardy sarepska / 5 teaspoons mustard sarepska przyprawa do kurczaka / seasoning for chicken 1 łyżeczka suszonej bazylii / 1 teaspoon dried basil 1 łyżeczka czerwonej papryki ostrej / 1 teaspoon red hot paprika

Projekty ze smakiem
Kuskus z warzywami i tofu 142

roli Lunchboxa. Tofu możecie zastąpić np. piersią z kurczaka. Składniki na 2 porcje: Kuskus z warzywami: 120g kuskusu Opakowanie mrożonych warzyw (450g, u mnie włoskie) 1 łyżka oleju Ulubione zioła lub przyprawy (u mnie 1 łyżeczka curry) Tofu: 1 kostka naturalnego tofu Kilka łyżek sosu sojowego lub sosu teriayaki 0,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku ¼ łyżeczki kolendry w proszku

Fabryka pomysłów
Kalafior pieczony 292

kalafiorowa z liści i głąba Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Przepis, Kalafior pieczony w piekarniku. Składniki : 1 kalafior 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki ½ łyżeczki czosnku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Udka z kurczaka w sosie z ananasem 159

bardziej soczyste niż piersi z kurczaka. Te przygotowałam któregoś dnia na obiad i bardzo nam smakowały.  Udka z kurczaka w sosie z ananasem  500 gram udek z kurczaka bez skóry i kości 1 puszka ananasa + 3 łyżki soku spod ananasa 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki sosu sojowego  1 łyżka miodu 1 papryka czerwona 1 cebula

Kuchnia na wzgórzu
Sałatka z marynowaną cukinią 161

sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz selera przelewamy wodą i odcedzamy. Selera siekamy drobniej, podobnie marynowane kawałki cukinii. Szynkę kroimy w drobną kostkę, jajka przepuszczamy przez kratownicę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz pieprzem. Zamiast szynki konserwowej możemy użyć fileta z piersi kurczaka

Kuchnia w czekoladzie
Faszerowany kurczak pieczony w szampanie 159

pokrojone ząbki czosnku i doprawić papryką i chili. Nadziać kurczaka gorącym farszem, żeby farsz nie wyleciał zatykamy otwór połówką cytryny (miąższem do środka). Jeżeli otwór jest nadal za duży i farsz wypada najlepiej zaszyć go wykałaczkami. Do naczynia żaroodpornego wlewamy 1/2 l wody i 1/2 l szampana i wkładamy do niego nafaszerowanego kurczaka (piersiami do dołu). Naczynie przykrywany

IMPRESJA SMAKU
Pierś w marynacie 3788

lubimy. Więc dzisiaj pierś z kurczaka na którą trzeba czekać dwa dni. Za to smak wynagradza to czekanie. Pierś jest soczysta, mięciutka i aromatyczna. Jako dodatek polecam ziemniaki i dowolną surówkę. Składniki: 2 piersi Marynata 2 jajka 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka majeranku 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 1,5 łyżki pikantnego ketchupu

Ala piecze i gotuje
Grillowany filet z jarmużem 218

podałam z pomidorowym jarmużem. 2 podwójne filety z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 100g jarmużu 500g pomidorów 500ml buliony drobiowego zalać wszystko sól pieprz czarny świeżo mielony MARYNATA: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka miodu parę kropel sosu worcester 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej Wszystkie składniki marynaty włożyć do miski(...)roztartym czosnkiem. Dodać drobno posiekany jarmuż i chwilę podsmażyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokrojone dodać do jarmużu. Wszystko zalać bulionem i dusić do miękkości. Przyprawić. Plastry piersi z kurczaka grillować z dwóch stron i podać z gorącą jarzynką. Smacznego :) Rada: W okresie zimowym, kiedy pomidory nie są takie smaczne, można użyć pomidorów z puszki. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE

https:KKuchniaMniam
Kanapka z kurczakiem i pomidorowym pesto 155

musi to oznaczać, że takie posiłki muszą być czaso- lub pracochłonne albo skomplikowane. Kiedy chodziłam do szkoły, zawsze rodzice przygotowywali mi śniadanie. Zazwyczaj była to kanapka z szynką i papryką (moja ulubiona kombinacja, czasami był jeszcze zielony ogórek), do tego jabłko i coś do picia. Bardzo rzadko w sklepiku szkolnym kupowałam coś słodkiego – jakieś batoniki, chipsy. Chyba wynikało(...)cale słodyczy i ciast, nie było przetworzonej żywności, ale zawsze był ciepły obiad ugotowany przez moją mamę do którego zasiadaliśmy w komplecie. Do przygotowania kanapki potrzebujemy: – 1 pierś kurczaka (ok 300 g) – garść rukoli – domowe pesto z suszonych pomidorów (suszone pomidory + nasiona lnu + oliwa z oliwek, robiłam na wyczucie) – bagietkę Przygotowanie zaczynamy od obsmażenia kurczaka. Umieszczamy

Szybko Tanio Smacznie
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem, pieczarkami i fasolką szparagową 187

ryżu 2-3 pojedyncze piersi kurczaka (ok. 500g) około 200 g fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej) 350-400 g pieczarek 100 g tartej mozzarelli lub innego żółtego sera szczypta curry 2-3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 szkl. mleka sól, pieprz szczypta mielonej ostrej papryki Ryż gotujemy wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu

Smaki Na Talerzu
Piersi kurczaka z sosem sriracha 133

dodać go do marynaty do piersi kurczaka. Użyłam dodatkowo innych produktów używanym w kuchni tajskiej jak limonki, sosu sojowego czy imbiru. Powstał pikantny ale smaczny sos, którym zamarynowałam i zapiekłam mięso. Wyszło pyszne danie. Kurczak był soczysty i aromatyczny. Polecam. Jeśli nie macie tego sosu, to dodajcie do marynaty inny sos chilli, lub ostrą paprykę lub trochę pieprzu cayenne. Byle

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Foodbook #2 czyli co jem w ciągu dnia 170

także poprzedniego dnia czyli pieczona pierś z kurczaka w panierce, młode ziemniaki oraz gotowana młoda kapusta. DESER Na podwieczorek zjadłam kawałek chlebka bananowego z malinami - przepis na chlebek już wkrótce na blogu oraz kanale YouTube. KOLACJA Na kolację przygotowałam sałatkę na bazie sałaty lodowej do której dodałam pomidora, ogórka konserwowego oraz podsmażone z papryką wędzoną wędzone tofu. Sałatkę podałam

Health-Fit-Life
Roladki wieprzowe z chrzanem i orzeszkami 219

stron pieprzem ziołowym i papryką. Odstawić. Żółtka utrzeć z masłem. Dodać orzechy, chrzan i szczyptę soli. Plastry mięsa posmarować masą i zawinąć w roladki. Obtoczyć w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej . Smażyć na oleju na złoty kolor.     Uwaga – sprawdzona rada 1) Potrawa smakuje również dobrze przy wykorzystaniu filetu z piersi  z kurczaka jak i orzechów włoskich

Świat Smaku
Kurczak z warzywami pod sojową pierzynką 220

świąteczny obiad. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 szkl marchewki z groszkiem kilka różyczek brokuła przyprawa do kurczaka olej sojowa pierzynka 1 szkl ugotowanej soi firmy Targroch 1/2 szkl jogurtu naturalnego 1 gałązka selera naciowego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżka posiekanej świeżej lub suszonej kolendry 1 ząbek czosnku papryka słodka w proszku pieprz cytrynowy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kurczak w curry 157

ViolaPassion Skład : 700g piersi z kurczaka bez skóry  Pokrojone w kostkę 2.5- 3 cm. Sok z połowy cytryny 1 łyżka soli (do smaku) 1 cebula srednia (pokrojona w piorka) 2 łyżki pasty z czosnku 2 łyżki pasty z imbiru 1/2 łyżki mielonego turmeric 1 łyżka mielonego kuminu 1/2 -1 łyżki mielonej papryki chili 150g pomidorów z puszki 150ml wody

Viola cooks with passion
TAJSKA ZUPA Z KREWETKAMI I BIAŁĄ RYBĄ 183

owoce morza, podsmażone tofu lub pierś kurczaka. Możecie dodać wszystkie składniki na raz lub tylko niektóre z wymienionych. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 300 ml gorącego bulionu lub wody 300 ml mleka kokosowego 300 g filetu z dorsza 200 g krewetek / świeżych lub mrożonych, oczyszczonych i pozbawionych pancerzy 1 cebula pokrojona  1 mała czerwona papryka 1 łyżka oleju kokosowego

cool and minty
Rozgrzewający gulasz z indyka. 151

około 1 kg piersi z indyka 1 duża cebula domowa vegeta do smaku pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy  Kurczak złocisty od Skworcu   1 łyżka  Bazylii suszonej od Skworcu 1 l bulionu z kurczaka ( może być rosół z poprzedniego dnia )  3 łyżki klarowanego masła 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki  szczypta chili

Sama słodycz i szczypta chili
Bombaj yellow ,curry 180

kozieradki do posypania lub pietruszki Pierś z kurczaka kroimy w kostkę średniej wielkości ( 2cm x 2cm ) , mieszamy z jogurtem, cukrem i czosnkiem , odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc . Następnego dnia obieramy ziemniaki i cebulę , ziemniaki kroimy na kawałki takie same jak wcześniej kurczaka , cebulkę siekamy drobno . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju , wrzucamy mieloną paprykę , mieszanki przypraw , cebulę i ziemniaki

Ogrodnik w podróży
PIECZONY KURCZAK NA BUTELCE PIWA   429

Papryka słodka w proszku Papryka chili w proszku Przyprawa do kurczaka Sol i pieprz Sposób przygotowania: Kurczaka opalamy (jeżeli ma pozostałości z piór ) i myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem i nacieramy całego kurczaka w środku i na zewnątrz, zostawiamy na około 3-4 godziny w lodowce. Pod skore na piersi wkładamy tymianek i kawałki masła

PychaDania
Sałatka z rukolą i fetą. Uwaga! Uzależnia!! 370

paprykę myję i kroję. Paprykę w niewielkie paski a pomidory w sporą kostkę.  Cebulę myję, obieram i kroję w cienkie pióra. Ser feta kropję w niewielkie kosteczki. Czosnek obieram i siekam.  Wszystkie składniki dokładnie mieszam, zalewam olejem lnianym i dodaję przyprawy.  Ponownie mieszam i gotowe! Czasem pozwalam sobie dodać jeszcze pierś z kurczaka lub bezglutenowe grzanki. Postaram

IzaGotuje
MINI GALARETKI DROBIOWE 192

rosołu. Można również specjalnie ugotować 2-3 udka (mięso z udek kurczaka nie jest tak suche jak z piersi), kilka warzyw i nie licząc zastygania galarety - w krótkim czasie mieć smaczną przekąskę. Składniki:       3  udka kurczaka       2  marchewki       kawałek selera       1 pietruszka(...)liście laurowe       3 jajka       mała puszeczka drobnego groszku       natka pietruszki       czerwona papryka konserwowa       3l wody Wykonanie:W garnku zagotowujemy udka, uprzednio umyte wraz z obranymi warzywkami: marchewką, pietruszką, selerem, porą. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i sól. Gotujemy na małym ogniu do miękkości

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania