pierś z kurczaka z papryką - 5150 przepisów (strona:262/344)

Kurczak jalfrezi / Chicken jalfrezi 236

down for recipe in English Kurczak jalfrezi (4 porcje) Składniki: 6 długich papryczek chilli, 4 bez pestek i posiekane, 2 bez pestek i przekrojone wzdłuż na pół 4 piersi z kurczaka bez skóry, pokrojone w w większą kostkę 2 łyżki oleju roślinnego 2 ząbki czosnku, obrane i drobno posiekane 3 dojrzałe pomidory, posiekane (lub 1×400 g puszka krojonych(...)garam masala 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 200 ml zimnej wody 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 średnią cebulę, pokrojona w piórka 1 zielona lub czerwona papryka, bez pestek i pokrojona na kawałki o wielkości 3 cm 2 pomidory, pokrojone w ćwiartki 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 1 łyżka wody Przygotowanie: Roz grzej na dużym ogniu łyżkę oleju

karmelowy
Kurczak z ciecierzycą i pomidorami 127

podwójna pierś z kurczaka 1 puszka ciecierzycy w zalewie 2 średnie pomidory 2 średnie cebule 2 duże ząbki czosnku 2  łyżeczki harissy  4 łyżki oleju Mieszanka przypraw do marynaty : 1/3 łyżeczki kardamonu mielonego, 1/3 łyżeczki kurkumy mielonej, 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego (może być mielony lub cały), 1/3 łyżeczki kolendry mielonej, 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu, odrobina papryki ostrej

Ze smakiem bez glutenu
Kurczak Gong Bao (po syczuansku) 166

suche jak pierś. Drugą ważną rzeczą jest ryż. Zdarza nam się używać zwykły długoziarnisty, który po ugotowaniu jest idealny do jedzenia pałeczkami. Cały sekret polega na jego obróbce, ale o tym niżej. SKŁADNIKI (na 4 porcje): mięso z 4 udek kurczaka (ciężko jest dostać samo mięsko, udka trzeba samodzielnie wytrybować, ale to nic trudnego) 1 duża papryka lub 2 małe

Kuchnia od dwojga
GULASZ Z SUSZONYMI OWOCAMI I CURRY 181

piersi z kurczaka. Drobno pokrojoną cebulę zeszkliłam na oleju. Dodałam do niej pokrojone w kostkę mięso i podsmażyłam. Wlałam do tego szklankę bulionu i gotowałam na małym ogniu. W międzyczasie pokroiłam drobno:  parę ząbków czosnku   suszone śliwki suszone figi  i suszone morele. Dodałam owoce do mięsa razem z rodzynkami. Teraz przyprawy: sól,pieprz,ostra papryka

potrawyregionalne
Sznycelki z kurczaka w kremowym sosie chili 321

piersi kurczaka (2 piersi bez polędwiczek, przekrojone poziomo na pół) sól, pieprz 4 ząbki czosnku, posiekane 1-2 czerwone papryczki chili, posiekane 2 łyżki sklarowanego masła (lub Buttarisu albo masła ghee) 150 ml białego wina 100 ml śmietanki 30% oliwa chili (można zastąpić 3-ma łyżkami oliwy lub dobrego oleju wymieszanego z 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku) 1. Kotlety

Kuchnia Prezydentowej
Zielone curry z kurczakiem 170

winogron 500g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę 400ml mleczka kokosowego (wersja dietetyczna - mleczko kokosowe light) 125ml wywaru z warzyw lub kurczaka 1 średnia cebula, pokrojona w piórka 1 dymka, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 2 łyżki zielonego curry (pasta do kupienia w dziale „kuchnie świata”) 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka

Tajskie smaki
Szaszłyki z łososia i kurczaka 195

długo piersi z kurczaka na grillu- bo będą suche, wystarczy okolo 8 min i jest gotowy. Tak samo z łososiem- jeżeli chcemy by był soczysty i delikatny -wystarczy mu także około 8 minut. Polecam pyszny i zdrowy obiad. Zaczynamy:  Składniki:około 0,5 kg kurczakaokoło 0,5 kg łososiapomidorki koktailowe3 cebule3 kolorowe paprykisól, pieprz, papryka, pietruszka, oliwa z oliwekpatyki

Smaki Edyty
Roladka z piersi z cukinią i mielonym 231

kurczaka rozklepać ( przez folię spożywczą ) na cienki płat. Ja wcześniej przecinam pierś po grubości i rozkładam ( taki motylek) . Posolić i popieprzyć. Mielone wymieszać z łyżką oleju , łyżeczką maggi, musztardą , solą i pieprzem. Wyłożyć na pierś. Obrać cienką i małą cukinię. Kawałek  pasujący długością -położyć na mięsie. Zwinąć roladkę .Posolić, posypać pieprzem, oprószyć mąką i mieloną papryką. Skropić łyżka oleju

Buniabaje w kuchni
Kawowa marynata do mięsa z grilla 131

przykład piersi z kurczaka. Zatem bierzemy się do roboty. Będziecie pod wrażeniem bogactwa smaków. Skoro jesteśmy przy grillu polecam wam też moje inne propozycje – sałatkę ziemniaczaną , czy sałatkę z ogórkiem . Film Składniki – kawowa marynata do mięsa z grilla 3 łyżki kawy łyżka cukru brązowego łyżka kakao łyżeczka granulowanej lub prażonej cebuli łyżeczka granulowanego czosnku łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka

Kuchennyviral.pl
Makaron z sosem pieczarkowo-brokulowym 150

zamian piersi z kurczaka występują pieczarki. Taki ot a'la ukłon w stronę bezmięsnego piątku :D SKŁADNIKI Ok. 10 szt. Pieczarek Pół brokuła (lub jeden mały) (podzielony na różyczki) 1 cebula (drobno posiekana) 1 ząbek czosnku (drobno posiekany) 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka serka naturalnego (taki kanapkowy) 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej, pół łyżeczki

Mamuśka wraca do formy
Kawowa marynata do mięsa z grilla 157

przykład piersi z kurczaka. Zatem bierzemy się do roboty. Będziecie pod wrażeniem bogactwa smaków. Skoro jesteśmy przy grillu polecam wam też moje inne propozycje – sałatkę ziemniaczaną , czy sałatkę z ogórkiem . Film Składniki – kawowa marynata do mięsa z grilla 3 łyżki kawy łyżka cukru brązowego łyżka kakao łyżeczka granulowanej lub prażonej cebuli łyżeczka granulowanego czosnku łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka

Kuchennyviral.pl
ROLADKI Z UDEK FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 1687

tradycyjnych piersi kurczaka przygotować je z wyfiletowanych udek.  Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym i aromatycznym mielonym mięsem. Roladki wyszły pyszne! Na pewno często będę wracała do przepisu ... :)) Składniki: 8 u dek z kurczaka bez skóry i kości Na farsz: 400g mielonego mięsa (u mnie mielona łopatka) 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku słodka papryka sól

Walijskie Pichcenie
Szynka drobiowa 121

Gdzie w kurczaku jest szynka? Według Słownika Języka Polskiego, szynka, to  „ wędlina z tylnej części półtuszy wieprza lub innego zwierzęcia”. Nie popełniamy więc błędu mówiąc o szynce drobiowej, tym bardziej, robiąc ją samemu. Mamy gwarancję - ile szynki jest, w naszej szynce.    Składniki: - 4 duże pojedyncze piersi (ok. 1,2 kg)- olej sezamowy- sos sojowy light- ocet ryżowy- papryka wędzona- czosnek

mojewypiekiinietylko
Chińska zupa słodko-kwaśna. A według mnie pekińska. 474

jesienne dni, wiosenne obiadki i letnią przekąskę. No chyba nie ma na świecie lepszej zupy. Po wielu zmianach różnych przepisów wreszcie mam swój- WŁASNY, idealny. Składniki: pierś z kurczaka około 300 gram łyżka oliwy z oliwek grzyby mun- garść  pędy bambusa słoiczek  1,5 litra bulionu dwie marchewki  3 cm imbiru  5 plastrów ananasa(...)syrop z ananasa z puszki  4 łyżki octu winnego sok z połowy limonki 3 łyżki cukru trzcinowego  papryczka chili sól pieprz pół puszki kukurydzy  cebulka papryka czerwona Opcjonalnie: makaron sojowy, groszek. Kroimy kurczaka w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek do garnka i delikatnie smażymy, następnie solimy i pieprzymy kurczaka do smaku, wrzucamy posiekany imbir

Mango Papaja
Szybki bigos z piersią z kurczaka 238

Pyszny, prosty bigos w wersji nieco odchudzonej. Według mnie równie pyszny co tradycyjny :)Składniki: mała główka białej kapusty 0,5kg kapusty kiszonej 2-3 filety z

Ze smakiem i z pasją
Chicken Biryani 280

Zapraszam na Chicken BiryaniJedna z popularniejszych hinduskich potraw.Skladniki:Ok 1 kg kurczaka - ja dalam 6 udek plus dwie piersi z kurczaka.( obrac ze skory, usunac kosc

Smaki Edyty
Kurczak w sosie słodko kwaśnym -sweet&sour chicken 220

lizać :)Składniki:ok 500 gr piersi z kurczaka- pokrojony w kostkęMarynata:pieprz2 łyżki sosu sojowegołyżka oleju sezamowegosólPiersi z kurczaka marynujemy i odkładamy na 30 min do lodówkiSos:Składniki:8 łyżek octu ryżowego4 łyżki cukru6 łyżek ketchup 2 łyżki sosu sojowegoWykonanie:Wszystkie składniki łączymy i gotujemy do rozpuszczenia cukru. Odkładamy na bok.Smażymy kurczaka na łyżce oleju(...)lekkiego zbrązowienia- na wysokim ogniu. Wyciągamy z woka.Warzywa- 2-3 papryki kroimy w większe kawałki2 cebule pokrojone w ćwierćtalarki1 marchew- talarkiszczypior2 ząbki czosnku- wycisnięte1 łyżeczka drobno pokrojonego imbiru.Na czystym woku dodajemy 2 łyżki oleju - smażymy czosnek i imbir ok 1 min. Dodajemy marchew i cebulę- ok 2 min. Na koniec paprykę- 1 min.Gdy warzywa są już "podsmażone

Smaki Edyty