pierś z kurczaka z papryką - 5150 przepisów (strona:255/344)

Piersi drobiowe w domowym „papirusie” 652

Sposobów na przyrządzenie piersi drobiowych jest wiele, a ten który Wam zaproponuje, mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu.      Składniki:                                                 - piersi drobioweSkładniki marynaty:- ciemny sos sojowy

mojewypiekiinietylko
Gulasz drobiowy z pieczarkami i groszkiem 153

Składniki: 2 duże filety z kurczaka 1/2 puszki groszku 8 szt pieczarek pół dużej cebuli koperek  2 łyżki śmietany 2 łyżki koncentratu pomidorowego pół szklanki

Moja Galeria Smaku
Siekane kotleciki drobiowe 272

Składniki:                                                       - 2 duże filety z kurczaka- mięso z 2 udek bez skóry- 10 dag startego żółtego sera- 2 łyżki mąki pszennej- 1 łyżka mąki ziemniaczanej- 2 łyżki majonezu- 3 jajka- 1 cebula- 2 kolory papryki, po połowie- mały kawałek pora- 3 posiekane ząbki czosnku- 3 łyżki natki pietruszki- przyprawy do smaku (sól, pieprz, chilli, papryka wędzona w proszku)- olej(...)oliwa do smażenia- dodatkowo kilka krążków papryki   Pierś i mięso z udek kroimy w kostkę, dodajemy starty żółty ser, pokrojone w kostkę papryki i cebulę, posiekany por, czosnek, natkę pietruszki, obie mąki, majonez, żółtka jaj, sól, pieprz, chilli, wedzoną paprykę suszoną - mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z dwóch białek. Delikatnie mieszamy. Kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy

mojewypiekiinietylko
kurczak w sosie curry 146

składniki: 300 g filetów z kurczaka 150 g cebuli 20 g czosnku szczypta ostrej papryki 3 łyżki śmietany 250 ml bulionu 2 łyżki curry 125 ml

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak idealnie upieczony. 129

się taka sztuka. Ponieważ nóżki i pierś kurczaka zbudowane są z innych włókien, i wymagają innych temperatur o idealnego upieczenia. Kurczaka początkowo piekę w 120 stopniach a następnie w 180. Aby skórka była ładnie zrumieniona pod koniec pieczenia smaruję ją mieszaniną miodu i oleju. Nie obsypujcie kurczaka dużą ilością ziół czy papryki. Te dodatki łatwo przypalają się i psują smak

Codziennik Kuchenny
Kurczak z boczniakami po chińsku 140

uwagi na smaki moich domowników wykorzystałam mięso kurczaka. pierś z kurczaka zagrodowego 2 sztuki boczniaki 250 gram imbir świeży 3 cm sos sojowy 3 łyżki przyprawa chińska 2 łyżeczki (kupuję w sklepie azjatyckim obłędnie pyszną przyprawę chińską w małych saszetkach) czosnek 3 ząbki cebula dymka kolendra 1 garść marchew 1 sztuka papryka czerwona 1 sztuka olej rzepakowy 3 łyżki papryczka

AZgotuj!
Sałatka z sosem farmerskim 147

dodatkiem wielu przypraw... polecamy.   Składniki 750 g piersi kurczaka 450 g mieszanej sałaty pół szklanki uprażonych orzechów włoskich 1/4 szklanki rodzynek Przyprawa : 2 łyżeczki soli pół łyżeczki czosnku w proszku pół łyżeczki cebuli w proszku pół łyżeczki suszonego tymianku pół łyżeczki suszonego oregano pół łyżeczki mielonego czarnego pieprzu pół łyżeczki papryki pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego Sos farmerski

R'n'G Kitchen
Gulasz owocowy z indykiem (bez glutenu, jajek i mleka) 178

Składniki: filet z piersi indyka (lub kurczaka) 500 g ananas (świeży lub z puszki) 1 szt mango lub brzoskwinie (świeże lub z puszki) 1 szt jabłko  1 szt rodzynki 1/2 szklanki sos sojowy bezglutenowy 1 łyżka mąka ziemniaczana  2 łyżki sok jabłkowy  1 szklanka sól, pieprz, papryka olej do smażeniaPrzygotowanie: do smaku Mięso pokroić w kostkę

głodny alergik
Kurczak tikka masala 1261

wydzieli się wtedy ta ostrość z pasty) albo zakupie jakąś inną, mniej zabójcząJ Kurczak tikka masala       Składniki: ·        2 piersi z kurczaka ·        2 ząbki czosnku ·        2 cm kawałek świeżego imbiru(...)Kotanyi) ·        50 ml jogurtu naturalnego lub greckiego ·        ½ cebuli ·        ½ papryki ·        400 g pomidorów z puszki ·        1 łyżka koncentratu pomidorowego

Mania Gotowania
Kurczak z sezamkami 252

przepis na mojego kurczaka z sezamkami ;) Potrzebujemy: 2 piersi z kurczaka 200 g fasolki szparagowej (może być mrożona) 2 małe opakowania sezamków 2 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 4 łyżki słodkiego sosu chili (ja używam tao tao) lub papryczka chilli (wtedy dajemy 3 łyżki miodu) 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 0,5 łyżeczki imbiru olej do smażenia mąka

Ratunku obiad
Piersi kurczaka w sosie śliwkowym 132

lubią – polecam:) 3-4 duże pojedyncze piersi kurczaka około 60-70 g sera pleśniowego (np. rokpol lub lazur) 150-200 g wędzonego surowego boczku w plastrach olej sól, pieprz sos: 500 g śliwek węgierek 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki w proszku szczypta pieprzu cayenne   Przekrojone

Smaki Na Talerzu
„Szybki Włoch” makaron smażony z warzywami 133

patelni na złoty kolor . Dorzucamy makaron , słodką paprykę mieloną , zioła ,doprawiamy solą do smaku , smażymy jeszcze chwilę . Na koniec dodajemy pomidory i smażymy do czasu aż się rozpadną . Podajemy na gorąco , jako kolacja obiad lub inny posiłek na szybko Warzywa są dowolne , możecie dodać także kiełbaskę , kabanosa , szynkę czy pierś z kurczaka i rozwinąć przepis . Smacznego ! Artykuł „Szybki Włoch

Ogrodnik w podróży
Sałatka Cezar z kurczakiem 110

porcje: Składniki: 1 mała sałata rzymska 1 pierś z Kurczaka Zagrodowego 1 ciabatta 50 g parmezanu lub grana padano 2 łyżeczki rzeżuchy 2 łyżeczki czarnuszki sos Cezar: 1 ząbek czosnku 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny marynata do kurczaka: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól, pieprz do smaku Przygotowanie

Moja smaczna kuchnia
Kurczak z pieczarkami w sosie z białego wina 176

takie danie zrobić, czy nie;) 2 pojedyncze piersi kurczaka 350-400 g pieczarek 1/2 szkl. białego wina wytrawnego 1 i 1/2 szkl. śmietanki 30% 2 małe cebule 1-2 ząbki czosnku 1 płaska łyżka mąki pszennej kilka łyżek mąki krupczatki 2-3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki sól, pieprz szczypta słodkiej papryki mielonej olej Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso

Smaki Na Talerzu
Filet z kurczaka w sosie cebulowym z podkarpacką bryndzą 286

Delikatne kawałki piersi z kurczaka duszone w śmietankowym sosie z dodatkiem miękkiego, niedojrzewającego serka, który się zwie podkarpacką bryndzą. Tak przygotowane mięso idealnie smakuje z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórków. W sam raz na letni obiad :) 2 filety z kurczaka sól pieprz czarny mielony czosnek granulowany papryka słodka mielona 2 cebule 1 łyżka mąki pszennej 160 g bryndzy podkarpackiej

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania