natka pietruszki i wyrazista w smaku szynka prosciutto. Roladki idealnie sprawdzą się na rodzinnych spotkaniach. Pokrojone w plastry sprawdzą się jako smaczna przekąska. 1 podwójny filet z piersi kurczaka Słodka czerwona papryka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz ½ pęczka natki pietruszki 150 g sera feta 70 g sera camembert 15 zielonych oliwek Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (u mnie
VioletoweKucharzenieramach blogerskiego testowania Składniki:30 dag piersi z kurczakasłoiczek 280 g wiórek selera Jamarpuszka kukurydzy konserwowej1 papryka żółta1 papryka czerwona3 łyżki jogurtu greckiego Mlekovitasól,pieprzcurrysłodka papryka w proszkuWykonanie:Piersi kurczaka kroję w paseczki, oprószam solą, pieprzem i słodką papryką. Smażę na rozgrzanym oleju.Odcedzam, studzę. Papryki kroję w kostkę, osączam kukurydzę i wiórki selera. Wszystko dodaję do kurczaka.Dodaję jogurt
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 2 piersi z kurczaka 400 g fasoli czerwonej konserwowej papryka słodka mielona, sól, pieprz Piersi z kurczaka płuczemy i rozbijamy delikatnie tłuczkiem, żeby mięso nam się nie rozpadło. Solimy i pieprzymy z każdej strony i przekładamy na folię aluminiową (każda pierś na osobną). Fasolę odcedzamy z zalewy, przekładamy do miski, rozgniatamy i doprawiamy papryką i solą - dokładnie mieszamy
Moje-pitraszeniedzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz na Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na mięso z kurczaka w sosie. 60 dkg piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 80 ml mleka kokosowego pęczek zielonej cebulki 1/2 łyżeczka soli Marynata I. 8 łyżek jogurtu naturalnego 6 łyżek sosu chili (pikantnego) 2/3 łyżeczki soli Marynata(...)którym papryka lekko zmięknie. Gotowy sos podzielić na dwie części. Pierwszą częścią zalać kurczaka usmażonego w marynacie curry a drugą w marynacie chili. Kurczaka podawać z ryżem, posypanego po wierzchu krojoną zieloną cebulką. Kurczak na dwa sposoby O czym warto pamiętać przygotowując kurczaka. Kurczaka pokroiłam w średniej wielkości kostkę. Można oczywiście zamarynować w taki sposób całe piersi. Użyłam czerwonej papryki
mecooksKarkówki dawno nie jadłam. Poszłam na żywioł, sprawdziłam swój zapas przypraw i tak oto powstało pyszne i pikantne danie. Wzięłam się do dzieła i usmażyłam pierś kurczaka na ostro z kurkumą i suszonymi płatkami papryki chili. Celowo nie podałam dokładnej ilości przypraw, ponieważ każdy ma inne upodobania smakowe. Pierś podałam z pysznym słodko - kwaśnym sosem z jogurtu greckiego, miodu, soku(...)kurczaka 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżeczka papryki chili suszonej w płatkach sól papryka ostra 1/2 łyżeczki kurkumy pieprz cayenne 1/2 łyżeczki curry 1 łyżka oleju Sos: 5 czubatych łyżek jogurtu greckiego 1 łyżeczka suszonego estragonu 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soku z limonki Sposób przyrządzania: Piersi
Zakątek rozkoszy kulinarnychsłodko-kwaśne smaki przeniosą nas gdzieś daleko, w egzotyczne miejsca. Szczerze polecam! Składniki: 300 gram piersi kurczaka łyżka miodu wrzosowego sok z połowy limonki łyżka oliwy z oliwek kilka listków mięty 1/2 papryczki chili 1/4 świeżego ananasa 50 gram koziego sera 1/3 czerwonej papryki 80 gram świeżego szpinaku baby kilka listków mięty do ozdoby W miseczce mieszamy miód(...)lodówki na 30 minut. Następnie grillujemy piersi kurczaka po 4-5 minuty z każdej strony i odstawiamy by "odpoczęły". W tym czasie myjemy i osuszamy szpinak. Kroimy w kostkę ananasa, paprykę i kozi ser. Na talerz układamy szpinak wymieszany z kilkoma listkami mięty, układamy pokrojonego ananasa, paprykę i ser. Pierś kurczaka kroimy na mniejsze części i również układamy na talerzu
Mango PapajaMoja propozycja na niedzielny obiad, to roladki z kurczaka z cukinią nadziewane pomarańczową papryką, serkiem Ricotta, zielonymi oliwkami nadziewanymi anchois i aromatyczną bazylią, podane z kolorowym ryżem doprawionym awokado z bazylią i oliwą z oliwek. Pychota!!! Aromatyczne i przesmaczne danie, niezbyt kaloryczne - POLECAM!!!SKŁADNIKI pierś z kurczakapomarańczowa paprykabazylia świeżazielone oliwki nadziewane anchoiswłoski serek Ricottaoliwa z oliwek i masłosól(...)desce i solimy by puściła sok, jak zmięknie jest już gotowa.Serek Ricotta mieszamy z posiekaną bazylią, doprawiamy solą.Pierś z kurczaka kroimy na cienkie filety, solimy delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na plasterku cukinii układamy kurczaka, łyżkę serka, i cieniutkie paseczki papryki, zawijamy, nakłuwamy szpikulcami. Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, polewamy oliwą z oliwek. Pieczemy około 45 minut. Ryż
SMYKWKUCHNIpapieru ryżowego 50 gram makaronu ryżowego garść suszonych glonów Wakame kilka grzybów Shitake 1/2 papryki czerwonej 1/2 ogórka zielonego 200 gram piersi kurczaka przyprawy: pieprz ziołowy, papryka słodka, curry, sól 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka syropu klonowego łyżka soku z cytryny olej do smażenia kurczaka Świetnym dodatkiem jest(...)Glony wakame, suszone grzyby shitake oraz makaron ryżowy zalewam wrzątkiem i odstawiam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pierś kurczaka marynuję w przyprawach i smażę na oleju po kilka minut z każdej strony. Następnie studzę i kroję na mniejsze kawałki. Paprykę i ogórka kroję w słupki. Sos sojowy mieszam z syropem klonowym i sokiem z cytryny. Ugotowany makaron, glony, grzyby
Mango Papajałyżeczki kurkumy1 łyżeczka chili1 łyżeczka słodkiej paprykisól, pieprzoliwaPRZYGOTOWANIE:Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oliwie z dodatkiem soli, pieprzu i słodkiej papryki.Usmażone kawałeczki kurczaka odstawiamy do wystygnięcia.Paprykę (czerwona, żółta, zielona) oraz ogórki kroimy w kostkę i przekładamy do dużej miski. Dodajemy posiekaną cebulę. Dorzucamy kukurydzę
kulinarnyJaSkładniki: 1 pierś z kurczaka 1 papryka konserwowa domowej roboty 1/2 papryki czerwonej surowej 2 pomidory papryka ostra mielona, oregano, pieprz, szczypta soli 1/2 szklanka wody 1 mała cebula Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kawałki i smażymy na patelni bez tłuszczu lub odrobinie oliwy. Warzywa kroimy w dość dużą kostkę i wrzucamy do garnka, przyprawiamy według uznania przyprawami
Moje-pitraszeniewczorajszych jajek zostały mi 3 połówki papryk i mix sałat, także dziś je wykorzystałem :)Składniki : 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1 filet z piersi kurczaka 1/2 ogórka zielonego mix sałat kilka liści sałaty masłowej 3 placki pszenne tortilla 1 dymka 1/2 cebuli czerwonej 3 łyżki(...)patelnie i jak się rozgrzeje, wrzucamy na nią po kolei na kilka sekund każdy placek.Po skończonym parowaniu nakładamy na placka sałatę masłową, mix sałat, ogórki, papryki, cebule czerwoną, dymkę i kawałki piersi z kurczaka i zawijamy tortille :) Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego.Adam
Parowar FacetaWenecki kurczak Wenecki kurczak , to pyszna , soczysta pierś , owijana cieniutkimi, plastrami boczku , glazurowana majonezem z papryką i sosem chilli . Bardzo szybka i efektowna potrawa , a do tego smaczna . Moje dzieciaki, oszalały na jego punkcie . Mięso , dzięki owijce z boczku , nie robi się suche i wiórowate , a to bardzo ważne w przypadku tej delikatnej części kurczaka . Wiadomo nikt nie lubi suchych(...)kurczaka Składniki : 4 połówki piersi z kurczaka 1 opakowanie cieniutkich plastrów boczku wędzonego -nie parzonego 4 łyżki słodkiego sosu chilli 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka słodkiej papryki sól do smaku Piersi z kurczaka myjemy , osuszamy ręcznikiem i solimy . Następnie owijamy plastrami cienkiego boczku , delikatnie , starając się nie ściskać za bardzo . Układamy na blaszce do pieczenia skropionej olejem ( bardzo oszczędnie
Ogrodnik w podróżySkładniki: 200 g makaronu świderki Czaniecki, podwójna pierś kurczaka, 1 czerwona papryka, 1 brokuł, kilka plasterków sera korycińskiego Czesławy Zarzeckiej , 400 ml kremówki, 2 łyżeczki suszonych pomidorów, 1 łyżeczka bazylii, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę
Aga w kuchnismaku pierś z kurczaka 500 g papryka czerwona słodka mielona 1,2 łyżeczki Czosnek zetrzeć na tatce i zeszklić na maśle.Dodajemy pomidory z puszki oraz groszek z marchewką. Podsmażamy razem i dusimy w szklance wywaru rosołowego doprawiając solą,wsypując paprykę mieloną. Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie i przecedzamy. Pierś z kurczaka kroimy drobno doprawiamy solą
Różowa kuchniaSkładniki: 1 kiełbasa śląska 1/2 piersi z kurczaka 3 łyżeczki chrzanu 1 papryka czerwona 3 zwykłe naleśniki czosnek granulowany, pieprz Kiełbasę kroimy w talarki, paprykę w kostkę. Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i posypujemy pieprzem i solą. Wszystkie składniki podsmażamy na odrobinie oliwy i posypujemy czosnkiem. Na naleśnikach rozsmarowujemy chrzan i wykładamy farsz - zawijamy. Smacznego
Moje-pitraszenie