pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:26/253)

Sałatka z pieczonym kurczakiem, owocami i fetą 228

lunchboxa jako drugie śniadanie. Jeśli zostało Wam trochę pieczonego kurczaka z obiadu, to nawet nie zastanawiajcie się nad jego innym wykorzystaniem :) SKŁADNIKI (2-3 porcje) pieczone mięso z kurczaka (pierś, udko bez skórki) 1 pomarańcza 2-3 łyżki pestek granatu 1/2 czerwonej cebuli 1/2 kostki fety o obniżonej zawartości tłuszczu 2 łyżki płatków migdałowych 3-4 garści ulubionej

DefinicjaSmaku
Sajgonki domowe 199

łyżka keczupu Przygotowanie:     Pierś z kurczaka kroimy  w małe kawałki, solimy, pieprzymy i obsypujemy słodką papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i pieczemy na złoty kolor pierś z kurczaka. Dorzucamy groszek, marchew, kukurydze i jeszcze chwilę smażymy. Na ręczniku kuchennym rozkładamy papier ryżowy, moczymy go za pomocą pędzelka zimną wodą i pozostawiamy na chwilę aby zmiękł

Amatorka kuchenna
Filety z pieczoną papryką 181

mięso – pieczone, soczyste, doprawione jedynie solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem, a jednocześnie bardzo aromatyczne. Pychota. Ps. Papryka niestety schowała mi się pod mięsem i pomidorami, które choć koktajlowe, miałam dość duże. Pomimo tego, że wykorzystałam aż 4 papryki, śmiało można by wykorzystać jeszcze 1-2 dodatkowe:) 2-3 małe pojedyncze piersi kurczaka 2 papryki czerwone 2 papryki zielone(...)Oprószamy je granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Odkładamy. Formę z papryką wyjmujemy z piekarnika. Dodajemy umyte pomidorki koktajlowe i piersi kurczaka. Zapiekamy wszystko razem przez około 30 minut. Uwagi: Jeśli do przygotowania dania wybieramy większe filety, należy nieznacznie wydłużyć czas pieczenia

Smaki Na Talerzu
Sznycel z kurczaka 170

Przepis nie jest trudny do przyrządzenia a zachwyci na pewno każdego. Kurczaka możemy podawać z dodatkami wedle naszego uznania, np: z surówką, frytkami, ziemniakami czy ziemniakami pieczonymi. Składniki: 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 jajko 1 łyżka mleka 1/2 szklanki bułki tartej Olej do smażenia 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, słodkiej papryki, przyprawy

CookMag
Kolorowa sałatka z kurczaka, kapusty pekińskiej i kukurydzy (188 kcal) 382

cienkie plasterki i zalewamy gorącą wodą. Po jakiś dziesięciu minutach pora odcedzamy. Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, zgniatamy dłońmi i również odstawiamy na 10 minut. Pierś z kurczaka oprószamy przyprawą do kurczaka. Na papierze do pieczenia rozsmarowujemy odrobinę oliwy, na natłuszczoną stronę układamy pierś z kurczaka i smażymy na patelni na złoty kolor. Paprykę kroimy w paski, oliwki na pół. Ostudzoną

e-PrzepisyKulinarne
Kolorowa sałatka z kurczaka, kapusty pekińskiej i kukurydzy (188 kcal) 329

cienkie plasterki i zalewamy gorącą wodą. Po jakiś dziesięciu minutach pora odcedzamy. Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, zgniatamy dłońmi i również odstawiamy na 10 minut. Pierś z kurczaka oprószamy przyprawą do kurczaka. Na papierze do pieczenia rozsmarowujemy odrobinę oliwy, na natłuszczoną stronę układamy pierś z kurczaka i smażymy na patelni na złoty kolor. Paprykę kroimy w paski, oliwki na pół. Ostudzoną

e-PrzepisyKulinarne
Menu na tydzień: Idealne na lunch do pracy 233

dania na lunch do pracy albo pomysłu na posiłek po treningu? To danie jest idealne! Pierś z kurczaka ma dużo białka, a dzięki pieczeniu nie zawiera tłuszczu – w przeciwieństwie do smażonych kotletów. Kaloryczną panierkę zastąpiliśmy pyszną marynatą. A żeby nie było nudno – kurczakowi towarzyszą pieczone szparagi i pomidorki. Danie potrzebuje tylko pół godziny w piekarniku. Świetnie nadaje się(...)też sterty garnków i naczyń do zmywania. Zaczęliśmy od przygotowania mięsa – czyli włożenia do marynat piersi kurczaka, przygotowania panierki do kawałków kurczaka, uformowania pulpecików z indyka. Pokroiliśmy bataty, przyprawiliśmy cieciorkę. Przygotowaliśmy blaszki i układaliśmy na nich kolejne przygotowane do wstawienia do pieca potrawy. W międzyczasie nagrzewał się piekarnik. W 1,5 godziny upiekliśmy shawarmę, kurczaka, pulpeciki z indyka

Niedzielny kucharz
Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut 24535

polecam! :)) Inspiracja do przepisu pochodzi stąd: 15 Minute Healthy Roasted Chicken and Veggies Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut – Składniki: 2 średnie piersi z kurczaka – ok. 500g (+pieprz, sól i papryka słodka […] The post Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Roladki drobiowe z szynką, parmezanem i natką pietruszką. 183

Składniki na 12 sztuk: -6 pojedynczych filetów z kurczaka -100 g. parmezanu -pęczek natki pietruszki -12 plasterków szynki wieprzowej -sól -słodka papryka -majeranek -rękaw do pieczenia Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy. Filet przekrawamy w poprzek na dwie równe części a następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Każdy płat oprószamy wewnątrz solą, kładziemy plaster szynki, posypujemy startym na małych oczkach parmezanem

Magia jedzenia.
Kurczak, gruszka, cukinia = PYSZNIE! 245

Świetny pomysł na pyszny i niskokaloryczny obiad. Rolada z piersi kurczaka, z gruszką konferencją, młodą cukinią i pieczonym czosnkiem. Co tu dużo pisać zróbcie dzisiaj na obiadek!  Serdecznie zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 szt. podwójnej piersi z kurczaka - 2 gruszki konferencje - 1 młoda cukinia - czosnek - oliwa z oliwek - sól himalajska - łyżeczka miodu - pieprz kolorowy Pierś z kurczaka rozetnij wzdłuż, oprósz(...)solą i pieprzem. Gruszki kroimy, obieramy i na łyżce oliwy podsmażamy wraz z cukinią przez 3 minutki. Wykładamy na pierś z kurczaka, polewamy miodem, rolujemy. Możecie spiąć patyczkami. Polewamy sosem z podsmażenia i oliwą, pieczemy pod przykryciem z foli aluminiowej, przez około 30-40 minut w nagrzanym piecu! Smakowało? ;-)))) Pięknej niedzieli Wam życzę! Buuuuuuuuziaki! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni! Karola

SMYKWKUCHNI
Roladki z piersi kurczaka – potrójnie mięsne 222

już przepisu , w którym mięso pieczone jest z dodatkiem masła i rosołu. Roladki z piersi kurczaka też można naszykować w tak soczystym wydaniu – wystarczy je nafaszerować czymś tłustym i dodatkowo w coś tłustego zawinąć. Wypróbujcie! Kurczak i bekon to znane połączenie. Ale kurczak i pasztet? Pasztet jest tłusty z założenia – szczególnie jego smarowne wersje, które są wilgotne(...)tłuste jednocześnie. Mocno doprawione pasztety dodadzą mięsu smaku, a tłuszcz zawarty w nich nie pozwoli wyschnąć pieczonej kurczęcej piersi. Żeby po upieczeniu nie było nudno i mdło – dodatek marynowanego zielonego pieprzu i suszonych pomidorów podbije wszystkie smaki. Jest pysznie! Piersi kurczaka osuszamy papierowym ręcznikiem. Nie odcinamy im tzw. polędwiczek, zostawiamy piersi w całości. Dociskamy pojedynczo każdą z kurczęcych piersi

Karo in the Kitchen
Menu na tydzień: Idealne na lunch do pracy 163

dania na lunch do pracy albo pomysłu na posiłek po treningu? To danie jest idealne! Pierś z kurczaka ma dużo białka, a dzięki pieczeniu nie zawiera tłuszczu – w przeciwieństwie do smażonych kotletów. Kaloryczną panierkę zastąpiliśmy pyszną marynatą. A żeby nie było nudno – kurczakowi towarzyszą pieczone szparagi i pomidorki. Danie potrzebuje tylko pół godziny w piekarniku. Świetnie nadaje się(...)też sterty garnków i naczyń do zmywania. Zaczęliśmy od przygotowania mięsa – czyli włożenia do marynat piersi kurczaka, przygotowania panierki do kawałków kurczaka, uformowania pulpecików z indyka. Pokroiliśmy bataty, przyprawiliśmy cieciorkę. Przygotowaliśmy blaszki i układaliśmy na nich kolejne przygotowane do wstawienia do pieca potrawy. W międzyczasie nagrzewał się piekarnik. W 1,5 godziny upiekliśmy shawarmę, kurczaka, pulpeciki z indyka

Niedzielny kucharz
Pieczone pierogi z szpinakiem, kurczakiem i serem feta 5395

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierożki z ciasta krucho – drożdżowego, które jest jednocześnie mięciutkie, kruche i delikatne. Jego zaletą jest czas przygotowania, ponieważ nie

Marta Gotuje
Świąteczny obiad: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką 126

temperaturę do 160 stopni i piecz kolejne pół godziny . Po godzinie od rozpoczęcia pieczenia wyciągnij kurczaka z pieca i polej wytopionym sosem, następnie przewróć tuszkę na bok i wstaw do piekarnika na 15 minut. Po kwadransie wyciągnij kurczaka, przewróć na plecy, polej sosem, przekręć kurczaka na piersi i wstaw plecami do góry na kolejne 15 minut. Po tym czasie powtórz(...)już raz wyciągnij, polej sosem i wstaw na 15 minut piersiami do góry. Łącznie piecz kurczaka przez 2 godziny . Może wydać Ci się, że to długo, ale dzięki temu mięso będzie doskonale wypieczone, lecz soczyste dzięki farszowi, nawilżającemu kurczaka od środka. Wyciągnij kurczaka z pieca, zawiń w folię aluminiową. Kurczak po upieczeniu powinien „odpoczywać” w folii przez 15-20 minut

Niedzielny kucharz
Danie jednogarnkowe 1168

przyprawę udko pieczone i rosołową z Tytki Smaku . Sklep ten posiada  w swoim asortymencie nie tylko przyprawy ale także kawę, herbatę i inne dodatki. pierś z kurczaka przyprawa  udko pieczone ziemniaki przyprawa rosołowa sok z 1/2 cytryny Mięso skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą i odstawić na pół godziny. Następnie obrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania