pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:102/132)

Sałatka królewska 71

mięsem z piersi kurczaka. Potem jeszcze kilka dodatkowych składników i macie rewelacyjną przekąskę na każdą okazję/ Czym można zastąpić kurczaka w tej sałatce? Delikatne mięso z piersi kurczaka w tej sałatce sprawia, ze jest ona bardziej sycąca, a dodatkowo świetnie urozmaica jej konsystencje. A czym można je zastąpić? W wersji mięsnej może być to na przykład indyk, wędzone udko(...)zamykanego pojemniczka – zapobiegnie to jej obsychaniu oraz nie pozwoli przenikać do sałatki innym zapachom z lodówki. Sałatka królewska Przepis – sałatka królewska Sałatka królewska – składniki 1 duża pierś z kurczaka sól, pieprz duża szczypta papryki olej do smażenia duży słoik selera konserwowego (ok. 300 g) 400 g ananasa z puszki puszka kukurydzy (ok. 400 g) 150 g sera

okolicepalnika.pl
Sałatka z wędzonym indykiem 353

Sałatka z wędzonym indykiem to kolejna propozycja Madzi na świetną przystawkę na przyjęcie. Sałatka z porem, wędzonym indykiem i ogórkiem kiszonym jest idealnie zbilansowana, a sos

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dietetyczny gulasz z selerem naciowym, czyli zielonego menu ciąg dalszy 166

lnianym. Obie propozycje zresztą są wartościowymi dodatkami. Mięso z kurczaka można tez zastąpić filetem z indyka, radzi Agata. Dietetyczny gulasz z selerem naciowym Składniki: 1 czerwona papryka (200 g) 1 duża cebula (180 g) 500 g pieczarek seler naciowy (400 g) 2 duże piersi z kurczaka (600 g) 1 puszka krojonych pomidorów 2 szklanki wrzątku (500 ml) 1 łyżeczka

KulinarneImpresje.pl
W krainie naleśników - miły wieczór w restauracji "Mały Książę" 146

odpowiadały naszym kubkom smakowym. Zamówiłam naleśnika "Grecki kurakos", którego farsz składał się z mięsa z piersi kurczaka, zielonych oliwek, sera fety i sosu czosnkowego. Gosia wybrała naleśnika "Indorek", ale dokonała drobnej zmiany w składnikach farszu. Standardowy farsz składa się z mięsa mielonego z indyka, ser i z wybranego sosu. Do tego Gosia dodała jeszcze pieczarki i wybrała sos czosnkowy

Projekty ze smakiem
Biały indyk – pomysł na świąteczny półmisek. 151

Składniki: Udziec z indyka 250 ml. śmietana kremówka 36% 3 łyżeczki żelatyny Sól Biały pieprz Udziec z indyka, doprawiamy tylko solą i pieprzem. Pieczemy w całości w folii aluminiowej w piekarniku. Folię lekko natłuścić olejem. Czas pieczenia około 90 min. temp.180 oC   Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy go jeszcze 10 minut zawiniętego w folię, a następnie(...)ochotę. Może to być również pierś z kurczaka. Co położymy i czy położymy dookoła to już nasza sprawa. Żelatynę należy rozpuścić w gorącej śmietanie. Po wyjęciu z pieca udziec schłodzić , polać śmietaną, schłodzić i czynności te powtórzyć dwa razy. Ta ilość śmietany kremówki 36% i żelatyny wystarczy na kilkakrotne polanie dużego podwójnego udźca z indyka. Przedstawiłem pomysł na świąteczny

Kulinarny karnet Christophera
Łatwy przepis na kurczaka teryiaki 68

udek, ale spokojnie możesz użyć innego mięsa. Kurczaka możesz też zastąpić np. polędwiczką z indyka. Łatwy przepis na kurczaka teryiaki podpatrzyliśmy na blogu Natashaskitchen.com Polecamy przepis na pulpety z sosem teryiaki podane z ryżem z kalafiora. Składniki: 250 g kurczaka: udka bez kości polędwiczki, pierś Sezam do posypania Siekana natka pietruszki ½ opakowania makaronu ryżowego, udon, soba, ale może być

Niedzielny kucharz
Gołąbki z włoskiej kapusty i indyka - zdrowsza wersja 179

samo pyszne, ale zamiana białej kapusty na włoską i tradycyjnej wieprzowiny na mięso z indyka podnoszą walory odżywcze i zdrowotne tego popularnego dania. Do gołąbków użyłam mięsa z udźca indyczego, jest ciemne i bardziej wyraziste w smaku i nie tak suche jak filet z piersi. Najsmaczniejsze są podane z sosem pomidorowym. Ważne jest, by sos nie był przygotowany

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Go West – Odkryj wina Kalifornii. 105

Cabernet Sauvignon pieczona jagnięcina, cielęcina, dziczyzna, grillowana wołowina lub krojona w plastry kacza pierś. Do Merlota idealna byłaby grillowana kaczka, udziec barani, żeberka jagnięce, sarnina lub polędwica wołowa. Do Ponot Noir zjedlibyśmy polędwicę wieprzową, delikatną dziczyznę oraz pieczony lub grillowany drób (kurczak , kaczka, indyk, bażant, przepiórka) Zinnfandel kojarzy nam się z dużym, soczystym grillowanym udźcem jagnięcym. Ale wina czerwone

królestwo garów
Pasta rybna z tuńczykiem i sardynkami na kanapki 124

żeby zobaczyć jak wygląda kurczak, bo te ostrzykane wyglądają jak po liftingu piersi a najlepiej po ich dobrym powiększeniu.  Jakie mięso wybierać? Przede wszystkim mięso powinniśmy jeść max 2 -3 razy w tygodniu, sięgnij raz po cielęcinę, wołowinę, czy po chudą wieprzowinę lub indyka - te ptaki nawet hodowlane brojlery, są na tyle wrażliwe, że ich pasza jest trochę

SMYKWKUCHNI
Prosta sałatka z bobu z kurczakiem 141

składniki można lekko zmodyfikować, rezygnując z mięsa lub zastępując go szynką konserwową lub indykiem. Składniki: ok 2 garście ugotowanego i obranego ze skórek bobu - podaję na garście bo takiej porcji użyłam ale może być trochę więcej lub mniej 3-4 średniej wielkości ogórki kiszone 1/2 piersi z kurczaka lub ok 200 g szynki konserwowej ewentualnie innej chudej, mało aromatycznej

Ze smakiem bez glutenu
KASZA PĘCZAK Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 400

jęczmienną perłową. Z mięsem też możecie poszaleć i użyć raz kurczaka, raz indyka albo poledwiczki, a nawet cielęcinki. Wszystko zależy od Waszej fantazji:) Gorąco polecam!   SKŁADNIKI (porcja dla 2-4 osób): 2 torebki kaszy pęczak (2 x 100 g) 300 - 400 g filetów z piersi kurczaka 250 g pieczarek 2 czerwone lub białe cebule 5 łyżek oliwy

Słodko-Słony Świat Ilony
Piccata z piersi kurczaka – obiad w 30 minut 248

Mięso? Cieniutkie kotlety cielęce, wieprzowe (schab) lub drobiowe (kurczak, indyk) albo… mięso ryb (pamiętacie o poisson meuniere ?). To najprostszy i najszybszy sposób na kotlety. A masło z przyprawami, cytryną i kaparami tylko podkreślają ich smak. Tutaj zamknęłam i zaokrągliłam te smaki sosem – kremowym, mocno serowym, bardzo wytrawnym i wyraźnym. Piersi kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i błonek. Ostrym nożem odcinamy całe

Karo in the Kitchen
Naleśniki gryczane 68

Kasza gryczana uważana jest za jedną z najzdrowszych kasz, ale niestety nie każdy przepada za jej charakterystycznym smakiem czy zapachem. Ja z pewnością zaliczam się do

Smaki Na Talerzu
Szaszłyki 125

chilli sok wyciśnięty z 2 limonek sól, pieprz sól ziołowa Sposób przygotowania: Pierś kroimy w średniej wielkości kostkę. Cukinię, cebulę, paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Składniki marynaty łączymy dokładnie ze sobą. Zalewamy warzywa i mięso. Odstawiamy na min. 1 h. Na patyki do szaszłyków nadziewamy indyka i resztę składników według wybranej przez siebie kolejności. Zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy

Pobite gary Barbary
Zakrętasy z indykiem, serem i papryką 206

papryka konserwowa najlepiej czerwona dla koloru ciasto francuskie kozieradka pieprz czarny sól Pierś pokroić na paski szerokości ok. 3-4 cm. Posypać z obu stron przyprawami. Ser pokroić na paski grubości ok. 0,5 cm oraz długości i szerokości ciut mniejszej niż długość i szerokość indyka. Paprykę też pokroić w paski. Rulon ciasta francuskiego pokroić w krążki szerokości

Weekendy w domu i ogrodzie