kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego czy posiekanej piersi z kurczaka. Gotowe podaję z posiekaną natką lub koprem
Zasmakuj KuchniGulasze są bardzo często podstawą naszych obiadów, dlatego i w diecie nie może ich zabraknąć. A idealne na takie danie jest mięso indycze pierś albo udziec
Bernika - moj kulinarny pamietniksprawę można tutaj kombinować do woli: kurczaka zastąpić indykiem, ryż kaszą lub makaronem, żurawinę rodzynkami, zrezygnować z majonezu, dodać por i co tylko chcecie. Zresztą, co ja Wam tutaj – sami wiecie co lubicie najbardziej. A co do przyprawy do gyrosa, można dostać spokojnie z dobrym składem. Składniki: 1 pierś z kurczaka pół szklanki ryżu 1 mała czerwona
Kardamonovysprawę można tutaj kombinować do woli: kurczaka zastąpić indykiem, ryż kaszą lub makaronem, żurawinę rodzynkami, zrezygnować z majonezu, dodać por i co tylko chcecie. Zresztą, co ja Wam tutaj - sami wiecie co lubicie najbardziej. A co do przyprawy do gyrosa, można dostać spokojnie z dobrym składem. Składniki: 1 pierś z kurczaka pół szklanki ryżu 1 mała czerwona cebula
KardamonovyMam problem z kaczkami. Kiedyś kiedy piekłam całe nadziewane jabłkami smakowały mi bo tłuszcz się wytapiał , a kaczka była aromatyczna i wilgotna. Piersi z kaczki jakie
Buniabaje w kuchniJeśli nie mamy pomysłu na obiad (a wiem z doświadczenia, że często się tak zdarza) możemy w krótkim czasie przygotować naprawdę smaczne danie :) 3 podstawowe składniki
Walijskie Pichceniekolorowa zupa z piersi kurczaka od wielu lat gości w naszym domu, bo przygotowuje ją często Mama. I to właśnie od niej nauczyłam się jak prosto i szybko można ugotować smaczną i rozgrzewającą zupę. Kaloryczną ;) ale w okresie jesienno-zimowym dobrze jest się posilić czymś ciepłym, co doda nam sił i odpowiednio rozgrzeje, i nasyci. Dodatek topionych serków (których sporadycznie(...)przypraw tylko sól i biały pieprz. Duuużo białego pieprzu :) bo to właśnie ten pieprz nadaje całej zupie charakteru. Co więcej - zupę można przygotować nie tylko z kurczaka, ale też indyka (testowane wielokrotnie) oraz zamiast kroić mięso w kawałeczki możemy je zmielić (lub kupić gotowe, zmielone w sklepie) - z mielonym również testowane wielokrotnie (tak naprawdę częściej u nas gotowana jest
Kolorowy PrzepisownikAmerykanie mają swojego indyka na Dzień Dziękczynienia, my Polacy jednak nie jesteśmy gorsi i również mamy swoją własną smakowitą tradycję świąteczną, czyli gęś na Święto Niepodległości, czyli Św. Marcina. I to wcale nie jest nowy zwyczaj, bo o tradycji spożywania gęsiny w Polsce, mówi już stare przysłowie "Na świętego Marcina dobra gęsina". A XIX-wieczny polski etnograf(...)Oskar Kolberg pisał: “Zamożna gospodyni w jesieni, w dzień św. Marcina, zabija gęś i piecze w piecu, a gospodarz, obdzieliwszy swoją czeladkę cząstkami z tej gęsi, sam sobie zostawia piersi, ostrożnie mięso objada, oczyszcza kość piersiową, a jeżeli jest biała, rokuje zimę suchą i stałą; jeżeli jest sinawa i czerwona, zimę słotną; jeżeli pół biała od góry, a pół czerwona
Bernika - moj kulinarny pamietnikCukinia ma wiele twarzy :) zwłaszcza, w pełni sezonu ... Dziś jej odsłona w połączeniu z makaronem i kurczakiem w śmietanowym sosie. Bardzo smaczne, proste połączenie. Składniki
Walijskie PichcenieJeśli jeszcze nigdy nie robiliście kotletów mielonych z wyfiletowanych udek kurczaka - polecam gorąco! Mają rewelacyjny smak. Są delikatne, ale bardziej wyraziste niż te, które
Walijskie Pichceniedomowy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z batatem i jakiem na miękko KURCZAK W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH Przygotowanie: 40 minut Ilość: 2-3 porcje Składniki: – 2 piersi z kurczaka – 3 łyżki mąki
nietylkopasta.plmięso i tu stawiam na drób - indyk bądź kurczak świetnie nadają się by je przygotować. Dodatek świeżej zieleniny nadaje aromatu jak i podkreśli ich smak. Podać je można zarówno z kaszą, ryżem czy ziemniakami propozycji wiele, a całość skomponuje się przepysznie. Drobiowe pulpety z marchewką i natką pietruszki SKŁADNIKI : 2 piersi z kurczaka 1 garść marchewek juniorków
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiburgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z batatem i jakiem na miękko BURGER Z CHRUPIĄCYM KURCZAKIEM Przygotowanie: 40 minut Ilość: 4 burgery Składniki kotlety z kurczaka: – 1 spora pierś z kurczaka – 2 łyżki
nietylkopasta.plNie wszyscy z Was lubią śledzie, mimo że jest to bardzo dobra ryba, typowo polski przysmak. Tym razem postanowiłem pokazać Wam jak przygotować śledzie w cieście
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bazie smażonych kawałków kurczaka czy indyka. Tutaj mięsko przygotowywane do sałatki. Wyszło wyśmienicie. Nieraz przy większej ilości mięsa puszczało ono płyny i kurczak/indyk zamiast smażyć, dusił się. Tutaj cały proces smażenia nastąpił bardzo szybko i sprawnie. Otrzymałam soczyste, przesmażone i pyszne mięsko. Również smażone w całości, a następnie zapieczone w piekarniku piersi kurczaka wyszły pyszne i soczyste. Nie wiem
Smaki Na Talerzubazie smażonych kawałków kurczaka czy indyka. Tutaj mięsko przygotowywane do sałatki. Wyszło wyśmienicie. Nieraz przy większej ilości mięsa puszczało ono płyny i kurczak/indyk zamiast smażyć, dusił się. Tutaj cały proces smażenia nastąpił bardzo szybko i sprawnie. Otrzymałam soczyste, przesmażone i pyszne mięsko. Również smażone w całości, a następnie zapieczone w piekarniku piersi kurczaka wyszły pyszne i soczyste. Nie wiem
Smaki Na Talerzu