uwielbiam wszystko, co kokosowe (o Raffaello nie wspomnę ;p) to oprócz panierki z wiórków kokosowych wprowadziłam też kokosowy smak do ryżu jaśminowego i sosu. Chyba nie muszę przekonywać, że to danie swą kremową łagodnością zdobywa nawet najbardziej wybredne kubki smakowe Do tego chrupiąca i słodkawa marchew pieczona w soli, pietruszce i parmezanie. Wystarczy dodać do tego posiłku wytrawne wino(...)najlepiej kokosowym) blachę. Posyp frytki solą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut. Potem wysuń blachę i posyp frytki startym parmezanem i posiekaną pietruszką i piecz jeszcze przez 5-10 minut, tak by nie spalić zupełnie pietruszki. Składniki FRYTKI Z MARCHWI 600 g marchwi – im dłuższe i cieńsze tym lepiej 50 g tartego parmezanu
Eat me! Fit me!mocniej iż są łatwe w hodowli i mega smaczne . Polecam składniki na 4 osoby ; 4 kacze piersi bez skóry i kości 2 jajka kacze lub kurze 2 szklanki bułki tartej 1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku olej do smażenia Kacze piersi lekko , delikatnie rozklepujemy tłuczkiem . Mają pozostać dość grube , nie jak pergamin Każdy kawałek mięsa doprawiamy czosnkiem(...)solą i pieprzem do smaku . Obtaczamy najpierw w roztrzepanym jajku , następnie w bułce tartej . Podobnie jak schabowe Smażymy krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni do momentu aż panierka nabierze złotego koloru . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Panierowane kotlety z kaczej piersi pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżySkrzydełka w chrupiącej panierce z grilla to chyba jedna z najpopularniejszych potraw z grilla przygotowywana w naszym kraju. Któż z nas nie był na grillu na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!minut plus czas na marynowanie mięsa (minimum 2 h) Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2 Składniki: Podwójna pierś kurczaka Szklanka maślanki 1 łyżeczka soli 2 rozgniecione ząbki czosnku Pół pęczka drobno posiekanych albo utartych w moździerzu ziół: bazylia albo pietruszka Panierka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 2 jajka 2 łyżki mleka 2 łyżeczki soli Mieszanka ziół(...)worka foliowego z panierką. Energicznie potrząśnij, tak by panierka ładnie pokryła mięso (panieruj kurczaka porcjami jesli masz za mały worek). Krok 5 Wyciągnij jedną rozgrzaną blaszkę z piekarnika i wysyp na nią warzywa (ostożnie, nie poparz się!). Wstaw do piekranika pod sam gril. Wyciągnij drugą blaszkę i przełóż na nią nuggetsy. Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut. W połowie pieczenia
Niedzielny kucharzminut plus czas na marynowanie mięsa (minimum 2 h) Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2 Składniki: Podwójna pierś kurczaka Szklanka maślanki 1 łyżeczka soli 2 rozgniecione ząbki czosnku Pół pęczka drobno posiekanych albo utartych w moździerzu ziół: bazylia albo pietruszka Panierka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 2 jajka 2 łyżki mleka 2 łyżeczki soli Mieszanka ziół(...)worka foliowego z panierką. Energicznie potrząśnij, tak by panierka ładnie pokryła mięso (panieruj kurczaka porcjami jesli masz za mały worek). Krok 5 Wyciągnij jedną rozgrzaną blaszkę z piekarnika i wysyp na nią warzywa (ostożnie, nie poparz się!). Wstaw do piekranika pod sam gril. Wyciągnij drugą blaszkę i przełóż na nią nuggetsy. Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut. W połowie pieczenia
Niedzielny kucharzmąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko odrobina mleka Stripsy: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy użyć gotowej przyprawy do kurczaka, wtedy rezygnujemy z dodatku soli ) ok. szklanka mąki na panierkę ciasto: 2 jajka szklanka mąki tortowej ok. 150 ml mleka pół łyżeczki soli pieprz sałata lodowa majonez(...)ciasto dzielimy na ok. 10 bułeczek, które następnie formujemy w podłużne kształty. Pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 30 minut. Następnie bułeczki smarujemy mlekiem. Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut. Stripsy: Piersi z kurczaka kroimy na długie paski o grubości ok. 2 - 3 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy
Słodka StronaPanierka: 2 szkl mąki 1 mała łyżka soli 1/2 łyżki tymianku 1/2 łyżki bazylii 1/3 łyżki oregano 1 łyżka soli selerowej 1 łyżka czarnego pieprzu 1
Olga Piecze i GotujePokażę Wam jak przygotować pyszny sznycel wiedeński z domowymi frytkami. Danie to może nie należy do najbardziej dietetycznych, ale raz na jakich czas można sobie pozwolić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pierś kurczaka podzielić na 4 części. Każdą rozbić tłuczkiem. Kotlety doprawić solą, pieprzem i kozieradką. Odstawić na ok. godzinę do przegryzienia smaków. Jajko roztrzepać w głębokim talerzu. Na talerzyku wymieszać amarantus ekspandowany z zaatarem. Kotlety obtaczać w jajku, a potem w panierce z amarantusa i zaataru. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlety podawać np. z aromatycznym puree z pieczonej marchewki
Weekendy w domu i ogrodzieGrillowana pierś z kurczaka (na obiad lub do sałatki). U mnie w domu uwielbia się najróżniejsze kotlety z piersi kurczaka. Poza tradycyjnymi w panierce bardzo często
Słodkie okruszkinajkrótszy skład. Nie wszystkie muszą być źródłem zbędnego cukru i innych niepotrzebnych składników. (3 spore porcje) 3 filety z piersi kurczaka (pojedyncze; około 500g) Marynata: (*) 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego (płaska) 1 łyżeczka słodkiej papryki (płaska) pieprz Panierka: 1-2 jajka (w zależności od wielkości) + 2-3 łyżki mleka 50-60g płatków kukurydzianych Dodatkowo(...)minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie filety obtoczyć w jajku roztrzepanym z mlekiem oraz dokładnie - w uprzednio pokruszonych płatach. Blachę wysłać papierem do pieczenia i posmarować odrobiną oleju. Ułożyć kurczaka, którego należy delikatnie skropić dodatkowym tłuszczem. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25 minut w 180 stopniach. (Płatki powinny być troszkę
Di gotujeprzekąskę. 1 podwójna pierś z kurczaka3 łyżki oleju rzepakowego1 łyżka ostrego ajvaru przyprawa typu vegeta, pieprz, odrobina curryok. 1 szklanka zmielonych płatków kukurydzianych2 łyżki bułki tartejMięso pokroić w cienkie pasy, skropić olejem, obsypać pieprzem i vegetą. Dodać ajvar i wymieszać tak, aby rozprowadzić równomiernie przyprawy. Zmielone płatki wymieszać z bułką tartą. Paski mięsa obtaczać w panierce, następnie układać na blaszce(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni, do zrumienienia ( około 30 minut
Praktyczna pldrodzy, dziś chciałabym wrócić do popularnej na blogu listy TOP. Przedstawiam Wam zestawienie najpopularniejszych przepisów lutego 2016 roku. Pieczecie, gotujecie, smakujecie - przypomnijmy, co Wam się najbardziej podobało. Choć na zdjęciu widnieje 9 potraw w zestawienie obejmuje TOP 10: Małe szarlotki (muffinki) Pyszne kokosanki na białkach Szybki piernik z konfiturą z czarnej(...)porzeczki Zapiekana cynamonowo-jabłkowa kasza jaglana na serowo-bananowej chmurce Mini pączki waniliowe Walentynkowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej) Chrupiące nugettsy z piersi kurczaka (w panierce na bazie mąki kukurydzianej). Puszyste pszenne bułeczki z ziarenkami Zdrowy i lekki pudding czekoladowy z chrupiącymi ziarenkami Orkiszowe placki z korzenną nutą
Słodkie okruszkiczęści. Każdy kawałek piersi z kurczaka przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka (przypraw nie żałować; jedynie uważać z solą, ponieważ krakersy są już słone). Przyprawione mięso zalać jogurtem naturalnym i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. Na drugi dzień krakersy zmielić, np, za pomocą blendera. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Zamarynowane mięso obtoczyć w panierce krakersowej. Przygotowane kawałki(...)kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec około 25 minut (bez przykrycia). Mięso musi lekko się zarumienić
Ugotowaćwięc zachęcam wypróbować przepis! Inne przepisy z piersią kurczaka: Pierś z kurczaka w marynacie miodowej , filet z kurczaka w panierce kokosowej , sałatka warstwowa z kurczakiem . Soczysta pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej - składniki: 4 piersi z kurczaka (+- 300 g każda) 2 łyżki musztardy stołowej 2 łyżki miodu 4 łyżki oliwy lub oleju(...)oliwę i wszystkie przyprawy. Jeżeli chcemy możemy dodać 2 ząbki czosnku (ja nie dawałem). Do marynaty dodajemy piersi z kurczaka, wszystko mieszamy i odstawiamy na 2-3 godz w chłodne miejsce. Jeżeli nie mamy czasu to możemy od razu piec, ale jeżeli mamy czasu, to warto zaczekać, bo efekt będzie lepszy. Zamarynowane piersi zawijamy w folię aluminiową (każdą
Kuchnia Łukasza