pierogi - 9277 przepisów (strona:235/619)

Smażone pierożki z farszem z borowików 146

następnie zlepiamy pierogi. Ich kształt zależy tylko od waszych umiejętności, każde będą idealne. Jeśli chcemy uzyskać kształt trójkąta z ciasta należy wykroić kwadraty, a następnie zlepić je.  Pierogi wrzucamy po kilka na rozgrzany olej, smażymy z obu stron na złoty kolor

Życie zaczyna się w kuchni
Smażona skórka pomarańczowa 419

Smażona skórka pomarańczowa - kandyzowana skórka do ciast i deserów Smażona skórka pomarańczowa jest tania i łatwo dostępna, ale... warto zrobić własną. Przynajmniej kilka małych słoiczków, aby

Cztery Fajery
Smażone pierożki 149

Opis Smażone pierożki: Smażone pierożki to nowa propozycja przygotowania naszych ulubionych pierogów. Smażone pierogi z tego przepisu są chrupiące i nieziemsko przepyszne. Możemy podawać je ze śmietaną lub sosem czosnkowym. W taki sposób możemy przygotowywać pierożki z różnym farszem. W zależności od tego na jakie mamy ochotę, np. z mięsem, z kapustą i grzybami czy również z kaszą

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pierogi leniwe 114

Szybki posiłek na słodko lub słono, jak kto woli. Przedstawiam pierogi leniwe, ale wcale nie dla leniwych! Składniki: 1 jajo 250g (kostka) twarogu np. chudego 1 szklanka mąki ryżowej (może być inna) 2 łyżki erytrytolu  Sposób przygotowania: Do miski dodać kostkę twarogu, rozgnieść widelcem. Wbić jajo, dodać(...)mąkę i erytrytol. Dokładnie wymieszać, a potem zagnieść. Na stolnicy posypaną mąką uformować wałek i kroić a'la kopytka. Wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować na małym ogniu. Jeśli pierogi wypłyną na powierzchnie gotować jeszcze 2 minuty. Najlepiej smakują jak będą dobrze wystudzone. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Prosty przepis na paszteciki 133

Prosty przepis na paszteciki  - paszteciki drożdżowe z mięsem Prosty przepis na paszteciki drożdżowe z mięsem z rosołu,  najlepszą przekąskę na zimno i na ciepło

Cztery Fajery
Pierogi z Kapustą - Najlepszy przepis 97

Dziś tradycyjne pierogi z kapustą, oczywiście białą... smażoną... całość dopełniona okrasą z cebulki. SKŁADNIKI NA CIASTO: 3 szkl mąki pszennej 1 szkl ciepłej wody 1 jajko szczypta soli 1/3 łyżeczki oleju SKŁADNIKI NA FARSZ: 3 cebule 1 średnia kapusta sól pieprz masło WYKONANIE: 1. Kapustę ugotować. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na niewielkiej ilości masła, dodać drobno pokrojoną kapustę(...)doprawiamy solą i pieprzem, odkładamy do przestygnięcia. 3. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na jednolitą konsystencję. 4. Ciasto wałkujemy, wycinamy kółka, na każde kółko nakładamy farsz, sklejamy. 5. Gotowe pierogi gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Do okrasy polecam usmażoną cebulkę. Na zdjęciu prezentuje wam talerzyk oraz rękawice firmy ambition po więcej zapraszam na   http://ambition.pl

Dziś Ja gotuje
Pierogi z Kaszą Gryczaną i serem białym 95

Dziś odskocznia od standardowych przepisów, pierogi z kaszą i serem białym... SKŁADNIKI NA FARSZ: 250g sera białego 2 woreczki kaszy gryczanej MŁYNY STOISŁAW 2 cebule 2 łyżki majeranku czosnek granulowany sól pieprz olej SKŁADNIKI NA CIASTO: 3 szkl mąki pszennej 1 szkl ciepłej wody 1 jajko szczypta soli 1/3 łyżeczki oleju WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić(...)podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać do do kaszy, doprawić pozostałymi składnikami, na dość intensywny smak. 3. Ciasto wałkujemy, wycinamy kółka, na każde kółko nakładamy farsz, sklejamy. 4. Gotowe pierogi gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Do okrasy polecam boczek z cebulką

Dziś Ja gotuje
„Przegryzki” , aromatyczne krążki z podpłomyków 136

votes ) „Przegryzki” , aromatyczne krążki z podpłomyków „Przegryzki ” , aromatyczne krążki z podpłomyków to fantastyczna, słona przekąska . Oczywiście są dziełem przypadku , po prostu zostało mi ciasto od pierogów , więc je poczyniłam. Sypnęłam troszkę ziół , potarłam oliwa i do piekarnika . Szybo z niego wyszły , a jeszcze szybciej znikły . Moje dzieciaki stwierdziły ,że słone przegryzki wychodzą mi najlepiej . Słodkie(...)gdyż podczas wyrabiania jest dość gorące . Można wyrabiać ręcznie ale uwierzcie mi jest to mało przyjemne . Wyjmujemy z maszyny i odstawiamy , przykryte czystą ściereczką do wystygnięcia . Rozwałkowujemy jak na pierogi i wycinamy krążki , które układamy na papierze do pieczenia . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Każdy krążek smarujemy lub spryskujemy , oliwą z oliwek . Doprawiamy przyprawami i solą . Wstawiamy do piekarnika, rozgrzanego wcześniej

Ogrodnik w podróży
Krem orzechowo daktylowy 90

Krem orzechowo daktylowy - domowa nutella orzechowo-daktylowa Krem orzechowo daktylowy - przepis na zdrową wersję smarowidła do chleba czy naleśników jest banalnie prosty. W końcu zmiksowanie na

Cztery Fajery
Wegańskie pierogi ruskie z pudrem grzybowym 137

Przepis jak zrobić ciasto na pierogi znajdziecie tu: https://azgotuj.blogspot.com/2018/09/ciasto-na-pierogi.html W tym poście najważniejszy jest farsz 3 duże ugotowane ziemniaki mączyste utłuczone 1 opakowanie tofu 1 łyżeczka pudru z grzybów ( mielone(...)młynku ogonki prawdziwków lub podgrzybków) sól i pieprz do smaku biała cebula olej Tofu rozdrabniamy w malakserze, dodajemy ziemniaki, przyprawy i zeszkloną białą cebulkę. Mieszamy i  lepimy pierogi. Gotujemy we wrzątku 2 minuty od wypłynięcia. Polewamy olejem lnianym

AZgotuj!
Najlepszy szwajcarski chleb 109

Najlepszy szwajcarski chleb moja największa piekarska porażka Dzisiaj nie będzie przepisu, będzie za to historia mojej największej piekarskiej klęski. Po kilkudziesięciu próbach samodzielnego odtworzenia receptury i

Cztery Fajery
Domowy krupnik – jak u babci! 168

odpowiedniej ilości mięsa i świeżych warzyw, bulion będzie aromatyczny a cała zupa będzie przepyszna. Jeśli nie przepadasz za mięsem z zupy możesz je wyciągnąć i wykorzystać jako farsz na pierogi bądź krokiety. Kasza w trakcie gotowania mocno pęcznieje i znacząco zwiększa swoją objętość. Jeśli wsypiemy jej za dużo wciągnie sporą ilość płynu przez co może przestać być zupą(...)znałeś! Podgrzewanie w mikrofalówce – tych produktów nie wolno wkładać! Rozmrażanie mięsa – 5 błędów, które mogą zaszkodzić zdrowiu! Domowe wafle serduszka – najlepszy przepis! Idealne ciasto na pierogi – 10 ważnych rad! Najsmaczniejsze szarlotki i ciasta z jabłkami Używasz mikrofalówki? Sprawdź 10 zastosowań jakich nie znałeś! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Domowy krupnik – jak u babci! pochodzi

To Musisz Wiedzieć
Omlet z rydzami 108

grzyby, które uwodzą smakiem. Przygotowując je, nie warto przesadzać z dodatkami, aby nie zabić ich smaku. Miłośnikom tych grzybów polecam również kopytka z rydzami smażonymi na maśle i smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem . Składniki: około 300 g rydzów 6 jajek 5 łyżek mleka 1 pełna łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki masła 1 łyżka oleju rzepakowego(...)zamieszać. Smażyć pod przykryciem, aż masa się zetnie. Gotowy omlet pokroić w trójkąty. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kopytka z rydzami smażonymi na maśle → Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem → Boczniaki w aromatycznym sosie śmietanowym z kaszą orkiszową → Kasza jęczmienna z kurkami, szpinakiem i jajkiem sadzonym → Omlet ze szparagami, boczkiem i parmezanem

Oryginalny smak
Prosta zupa krem z dyni 114

Prosta zupa krem z dyni Rozgrzewający krem dyniowy Prosta zupa krem z dyni - najlepszy przepis, dzięki któremu w dosłownie 30 minut przygotowuję pyszną, wegańską i bezglutenową

Cztery Fajery
Japoński gulasz wołowy 124

Japoński gulasz wołowy  łatwy przepis na pyszny obiad Japoński gulasz wołowy nikujaga znacznie różni się od swojego polskiego odpowiednika, ale jest równie pyszny i bardzo

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania