Przepis na : obiad
Ten barszcz pojawia się u nas zawsze na Święta Bożego Narodzenia. Nie ma opcji, żeby go nie było. Grzyby nigdy nie są „kupne”, tradycyjnie ktoś z rodziny musi je w lesie znaleźć, ususzyć. Taki barszcz jadamy tylko raz w roku i cały rok za nim tęsknimy. Najpierw przygotowujemy zakwas na barszcz. Składniki na zakwas: -1 litr przegotowanej i wystudzonej wody, najlepiej jakby była przefiltrowana -2 ząbki czosnku polskiego -pół łyżeczki cukru -pół łyżeczki soli · 2 kopiaste łyżki mąki pszenn... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...