pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:25/458)

Pierogi meksykańskie 146

zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pewnie niejedna osoba się nad tym zastanawia. Naszym pierwszym pomysłem były pierogi z mięsem, ale po chwili rozmowy postanowiliśmy zrobić pierogi meksykańskie . Niestety nie znaleźliśmy wśród przypraw chilli con carne, jednak spora ilość kolendry, kminku, ostrej oraz słodkiej papryki pozwoliły nam uzyskać oczekiwany smak pierogów meksykańskich . A przy okazji muszę(...)wspomnieć, że Mój Mężczyzna jest niezastąpiony do rozwałkowywania ciasta na pierogi. Udostępnij Składniki na pierogi meksykańskie Ciasto: 2 szklanki (300 g) mąki pszennej 1 jajko 1 / 2 szklanki ciepłej przegotowanej wody 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli Nadzienie: 350 g mięsa (z rosołu lub mielonego) 1 / 2 puszki kukurydzy 1 / 2 puszki czerwonej fasoli 1 / 2 puszki białej

niecodziennikpary
Idealne Ciasto na Pierogi – Przepis 86

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z pewnością wiele z Was zastanawia się jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Idealne ciasto na pierogi powinno być delikatne, sprężyste, rozpływające się w ustach. Wbrew pozorom nie jest ono trudne w przygotowaniu, Kwestia odpowiednio dobranych proporcji a także dobrego wyrobienia.  Idealne ciasto na pierogi to takie, które nie rozwala się podczas gotowania(...)pozwala nam swobodnie zlepić brzegi pierogów, a także nie jest zbyt twarde. W smaku powinno być delikatne a dotyku mięciutkie.  Z pewnością wiele z Was, zabierając się za robienie ciasta na pierogi zstsanwia się czy dawać jajko, czy nie? Czy woda powinna być gorąca czy letnia. Niby przepis na ciasto na pierogi każdy

Przepiski.pl
Pierogi smażone z kurczakiem, pieczarkami, cebulą i serem 121

Próbowałaś już tradycyjnych polskich dań w nowoczesnych odsłonach? A wiesz co to są panzerotti? To włoskie pierogi smażone, które przygotowuje się z miękkiego i pysznego drożdżowego ciasta. Najbardziej popularne są w okolicach Sycylii, gdzie podaje się je z mozarellą i sosem pomidorowym. Ja jednak zdecydowałam się na pierogi smażone z typowo polskim farszem. Zobacz mój przepis! Przepis(...)panzerotti, czyli pierogi smażone Najważniejsze w pierogach smażonych jest oczywiście przygotowanie ciasta drożdżowego. Bazuję na przepisie, z którego możesz wykonać typowo włoskie panzerotti z takimi składnikami, jakie sobie tylko wymyślisz, np. szynka prosciutto z mozarellą. Poza Włochami na tego typu pierogi smażone nazywa się także calzone. A to już na pewno jest Ci znane! :) Przepis na około

Rozdomowiona
Pierogi z gęsiną i suszoną śliwką 90

Pierogi z gęsiną i suszoną śliwką zrobiliśmy po tym, jak po dwóch sycących obiadach z pieczoną gęsią zostało nam jeszcze sporo mięsa. Szukaliśmy inspiracji, czym mięsne nadzienie do pierogów można wzbogacić i po burzy mózgów stwierdziliśmy, że odpowiednie będą do niego dodatki, z którymi sama gęś dobrze się komponuje, a więc suszona śliwka i jabłko. Składniki na pierogi z gęsiną i suszoną śliwką Ciasto na pierogi: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka masła 1 / 2 łyżeczki soli 1 / 4 szklanki gorącej wody Nadzienie: 500 g mięsa z upieczonej gęsi 100 g suszonych śliwek 2 łyżki smalcu z pieczenia gęsi 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka majeranku sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie

niecodziennikpary
Pierogi ruskie 295

Tradycyjne, ruskie pierogi, okraszone boczkiem z cebulką. Delikatne i smaczne. Składniki na ciasto (na około 50 pierogów): 500 g mąki 3 łyżki oleju około 300 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli Składniki na farsz: 0,5 kg obranych ziemniaków 250 g półtłustego sera białego 1 duża cebula olej do podsmażenia cebuli sól do smaku pieprz Okrasa: olej(...)oleju do  zeszklenia. Łączymy ser, ziemniaki i zeszkloną cebulę. Farsz solimy i dość mocno pieprzymy. Całość ponownie ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków, aż do momentu połączenia się składników. Wykonanie pierogów: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i całość wyrabiamy, do momentu, aż ciasto przestanie lepić się do rąk. Ciasto powinno być sprężyste i mięciutkie. Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką

Smak mojego domu
Podlaskie pierogi z surowymi ziemniakami – szlachcice 122

znikały. Kiszka ziemniaczana, kartoflana babka , śląskie kluski , placki , rösti , pyzy , frytki … Delicje! I te pierogi – pochodzące z Podlasia, ale w tej samej formie dobrze znane na Opolszczyźnie pierogi z nadzieniem z surowych tartych ziemniaków, cebuli, wędzonki i przypraw. Amatorom ziemniaczanych smaków szczególnie polecam. A tym, którzy są na diecie, od razu radzę skończyć czytanie. Już sama lektura(...)przepisu zatyka arterie Czemu szlachcice? Mimo iż pierogi z ziemiankami na pierwszy rzut oka są tanim, wiejskim daniem, do zrobienia i podania szlachcicy używało się dużo, dużo tłuszczu – bogata omasta to już domena pańskiego, a nie chłopskiego stołu. Gotowane, prosto z wody, są bardzo dobre. Koniecznie polane zrumienioną na wytopionej słoninie cebulą i rumianymi, chrupiącymi skwarkami. Ale ja najbardziej

Karo in the Kitchen
Podlaskie pierogi z surowymi ziemniakami – szlachcice 222

znikały. Kiszka ziemniaczana, kartoflana babka , śląskie kluski , placki , rösti , pyzy , frytki … Delicje! I te pierogi – pochodzące z Podlasia, ale w tej samej formie dobrze znane na Opolszczyźnie pierogi z nadzieniem z surowych tartych ziemniaków, cebuli, wędzonki i przypraw. Amatorom ziemniaczanych smaków szczególnie polecam. A tym, którzy są na diecie, od razu radzę skończyć czytanie. Już sama lektura(...)przepisu zatyka arterie Czemu szlachcice? Mimo iż pierogi z ziemiankami na pierwszy rzut oka są tanim, wiejskim daniem, do zrobienia i podania szlachcicy używało się dużo, dużo tłuszczu – bogata omasta to już domena pańskiego, a nie chłopskiego stołu. Gotowane, prosto z wody, są bardzo dobre. Koniecznie polane zrumienioną na wytopionej słoninie cebulą i rumianymi, chrupiącymi skwarkami. Ale ja najbardziej

Karo in the Kitchen
Wigilijne pierogi dla dzieci (z kapustą i pieczarkami) 225

Wigilijne pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami to doskonałe danie dla małych dzieci i osób z wrażliwym żołądkiem. Takie pierogi możemy podać dziecku, które skończyło 1. rok życia. Z podanych proporcji możemy przygotować około 60 średniej wielkości pierogów. Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki 2/3 szklanki gorącej wody 1 łyżeczka soli mąka do posypywania stolnicy Jako(...)farsz do pierogów dla dzieci możecie wykorzystać kapustę wigilijną z pieczarkami . Gotową, wystudzoną kapustę szatkujemy drobno i odkładamy na sito, by odsączyć płyn. Mąkę mieszamy z gorącą wodą (taką, by nie parzyła w ręce) i solą i wyrabiamy ciasto. Odkrawamy po kawałku ciasta i wałkujemy je cienko na stolnicy wysypanej mąką. Pozostałe ciasto powinno leżeć w misce przykryte wilgotną

Dieta bez mleka
Pierogi z kapustą, przepis pochodzi z Krakowa 163

znajomego. Ciągle chwalił jakie są rewelacyjne. Musiałam je zrobić i są cudne. Podziękuj Rafał swojej mamie. Są pycha i będą już u mnie zawsze na wigilię razem z innymi pierogami. Przepis na pierogi ten co zawsze, ponieważ dla mnie jest najlepszy. Patrz tu http://kuchniapokolen.pl/pierogi-z-jagodami-przepis-od-babuni/ Przygotowanie farszu – kapustę poszatkować i włożyć do garnka, zalać wodą. Doprawić(...)tłuszcz. Dokładnie wymieszać, dodać jajka. Wszystko lekko zmiksować blenderem, ale nie na papkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać maggi. Farsz musi być wyrazisty i mocno doprawiony. Formowanie pierogów – ciasto na pierogi rozwałkować i wycinać okrągłe kółka. Na każdym krążku położyć farsz i zlepić pierożki. W dużym garnku zagotować wodę, lekko osolić. Ugotować pierogi, wyjąć

Kuchnia Pokoleń
Pierogi z bananami i czekoladą 187

Pierogi z bananami i czekoladą Na blogu było już kilka przepisów na wytrawne pierogi, w tym moje ulubione pierogi z zieloną soczewicą , których koniecznie powinniście spróbować! Tym razem przychodzę do Was ze słodkim wsadem. Nie chciałem robić pierogów z malinami lub truskawkami, bo takich przepisów w sezonie jest ogrom. Chodziły za mną jednak słodkie smaki(...)więc postawiłem na pierogi z bananami. Myślę, że w szczególności dla dzieci może być to atrakcyjne danie… pewnie dlatego mi pasowało, bo jak wiadomo, mężczyźni nigdy do końca nie dorastają. Moim pierwszym skojarzeniem po zrobieniu i skosztowaniu pierogów było bananowe sushi. Banalne wykonanie i połączenie smaków, ale jednocześnie takie, przy którym buzia sama się uśmiecha. Do tych

Blendman
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI NA MACE ORKISZOWEJ 216

Świąt. Niewątpliwą zaletą jest idealne, bardzo elastyczne ciasto pierogowe. Kapustę z grzybami większość z nas przygotowuje tradycyjnie na Święta. Warto pójść krok dalej i przygotować z nią pyszne, domowe pierogi. U nas w Święta pierogi będą na pewno i to w dużej ilości..., bo w ubiegłym roku 25-ego było dorabianie ciasta i klejenie pierogów. Wszystkim(...)zasmakowały, że w pierwszy dzień Świąt nie było po nich śladu, za to wszyscy mieli na nie apetyt. Tak więc w nasze Święta obok karpia królują pierogi. na szczęście przygotowanie ich to czysta przyjemność. Składniki ciasta: - 550g mąki orkiszowej typ750        (pszennej ok.500g choć osobiście nie przygotowywałam) - 315g (ml) gorącej wody - 1/2 łyżeczki soli, daję himalajską

Smaczne Zdrowe
Pierogi z truskawkami! Najlepsze na dzień dziecka! 153

Pierogi z truskawkami to mój smak dzieciństwa! Uwielbiam ten smak, słodko-kwaśny. Pierogi z nadzieniem z truskawek i białego sera, polane śmietanką i posypane cukrem to zdecydowanie smak, jaki pamiętam z kuchni mojej mamy. Mama często przygotowywała obiady z produktów sezonowym, a truskawki królowały na talerzu dobrze ponad miesiąc. W różnej postaci, a to naleśniki, pierogi(...)swoje truskawki, pamiętam to pielenie, którego jako dziecko nie znosiłam. Ale lubiłam wszelakie prace w ogrodzie czy na działce. Dzisiaj, z okazji dnia dziecka postanowiłam przygotować własnie takie mamuśkowe pierogi z truskawkami i białym serem.  Życzę Wam smacznego!  SKŁADNIKI: - około 600 g mąki pszennej plus do zagniatania - 3 żółtka - 1 jajo - 1 łyżka oleju - woda lub mleko

SMYKWKUCHNI
Pierogi z kaszą gryczaną, serem białym i młodą cebulką 145

pory nie mogłam się przekonać do kaszy gryczanej, po prostu nie smakowała mi, aż do dzisiaj. Napiszę Wam, że pierogi z kaszą gryczaną białą to petarda, dodałam sera białego i młodej cebulki, farsz idealny, ciasto zagniotło mi się gładkie i elastyczne i przetestowałam nową foremkę do pierogów, wyszły mi ładne brzegi. Pierogi podałam udekorowane dużą ilością koperku(...)szczypiorku i oczywiście cebulki, takiej ładnie zrumienionej. Bardzo polecam Wam takie pierogi, zróbcie, będzie pysznie :) Dzięki marce Kupiec pokochałam kaszę gryczaną, w pierogach oczywiście :) Potrzebujemy: Na ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju około 1 szklanka ciepłej wody Farsz: 2 woreczki kaszy gryczanej białej ( łącznie 20 dag ) od  Kupiec 10 dag sera białego

Izabelawkuchni
Pierogi z kapustą i grzybami 165

Opis Pierogi z kapustą i grzybami: Pierogi z kapustą i grzybami to tradycyjne polskie pierogi z kiszoną kapustą i grzybami, które najczęściej goszczą na naszych stołach w Wigilię. Takich pierogów nie może zabraknąć na świątecznym stole. Niektórzy właśnie na tą potrawę czekają cały rok. Jednym Boże Narodzenie kojarzy się z zapachem cynamonu, innym z prezentami(...)choinką, a jeszcze innym właśnie ze smakiem pierogów z kapustą i grzybami. Ja jednak polecam te klasyczne pierogi w naszej codziennej kuchni. Możemy z całą pewnością podać je na codzienny obiad dla rodziny, czy też na przyjęcia dla naszych gości. Uwielbiają je wszyscy więc na pewno nikt nie wyjdzie od Was głodny. Oczywiście i takie pierogi możecie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pierogi z ziemniakami, suszonymi pomidorami i grana padano 91

Pomysłów na pierogi jest mnóstwo. Każdy z nas ma swoje ulubione, do których często wraca. Osobiście wolę te na słono niż na słodko, z wyjątkiem pierogów z makiem Dzisiaj proponuję wersję wegetariańską, czyli pierogi z ziemniakami, suszonymi pomidorami i grana padano. To dowód na to, że w prostocie tkwi smak. Polecam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki(...)solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować ciasto na około 2-3 mm i wycinać szklanką kółka. Nakładać farsz, dokładnie zlepiając brzegi (dokładniej się zlepią jak posmarujemy je odrobiną wody). Gotowe pierogi wrzucać partiami do gotującej, osolonej wody. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię, gotować do miękkości na małym gazie. Odcedzić. Na patelni roztopić łyżkę masła, wrzucić pierogi i wymieszać. Następnie

Oryginalny smak