pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:212/458)

Placki z kurczakiem a’la chaczapuri 102

gruzińskim chaczapuri wspólny mają chyba tylko sposób przygotowania, dodatki bowiem nie są typowo tradycyjnym wyborem. Zwał jak zwał, najważniejsze, że są pyszne! Kilka lat temu mieliśmy okazję próbować pysznych pierogów z farszem mięsnym doprawionym curry, a także chaczapuri imeruli z serem typu imeretyńskiego. Obie potrawy pyszne i bardzo inspirujące. Postanowiłam oba nowe smaki połączyć w jedno, tym bardziej

Smaki Na Talerzu
Roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie musztardowym 126

muszę go gdzieś przemycić, miałam piersi z kurczaka, ale nie miałam ochoty na makaron, chociaż uwielbiam makaron z sosem szpinakowo-serowym . Nie miałam ochoty na i czasu na lepienie pierogów. I po chwili namysłu wymyśliłam, że nafaszeruje kurczaka szpinakiem, dodam suszone pomidory z oleju i tak je przygotuję. Wyszły pyszne – za pierwszym razem wszyscy podeszli do nich niepewnie

dom-agi.pl
Kotlety Twardowskiego 105

małych oczkach  i połączyć z masłem. Z gotowej masy maślano-serowej uformować w dłoniach trzy wałeczki. Każdy wałeczek układamy na środku rozbitych kotletów. Mięso składamy na połowę jak pieroga. Brzegi zbijamy dokładnie tłuczkiem aby pózniej farsz podczas smażenia nie wyciekł. Następnie boki podwinąć i w dłoniach uformować podłużne  roladki coś na kształt wrzeciona. Uformowane kotlety panierujemy kolejno

Andzia Pichci
Bułeczki z pieczarkami 71

czasie ciasto podzielić na 12 równych części.. Każdą część lekko rozwałkować na nieduże koło/owal. Kłaść nadzienie (dużo!) i posypać żółtym serem, składać na pół, zlepić razem, jak pierogi, następnie układać na wyłożonej papierem blaszce, łączeniem do dołu, zachowując odstępy pomiędzy bułeczkami. Przykryć lnianym ręczniczkiem, pozostawić na 30 minut (lub dłużej) do podwojenia objętości. Przed samym pieczeniem posmarować

dom-agi.pl
Muszle nadziewane serem ricotta i szpinakiem w sosie pomidorowym 97

określonym stylu, ma swój rodzaj smaku, którym karmi innych, wierzcie coś w tym jest.  Lubię pobawić się w gotowanie, na przykład za chwilę idę leczyć swoją depresję lepiąc pierogi z mięsem, i chociaż nie wiem gdzie je przetrzymam to na pewno nie ulepię ich mniej niż sto, a zamrażarka jest pełna. Ups. Im bardziej skomplikowane dania robię

Mango Papaja
Kopytka domowe – prosty sprawdzony przepis 69

także przepuścić ziemniaki przez maszynkę do mielenia). Dodałam mąkę i jajko. Zagniotłam wszystkie składniki, dosypując w razie potrzeby mąkę, żeby się połączyły i uzyskały konsystencję elastycznego ciasta jak na pierogi. W tym czasie w dużym garnku zagotowałam wodę. Kiedy zaczęła wrzeć, dodałam sól i olej (dzięki temu kopytka się nie kleją). Z ciasta odrywałam kulkę mieszczącą się w dłoni

smakowitehistorie.com
Calzone – sposób jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin 93

spod zrobiliście chrupiący. Jeśli przetrzymacie calzone za długo w piecu i mocno się spieką wystarczy je lekko posmarować wodą i przykryć ściereczką. Jest to również najlepszy sposób na podgrzanie pierogów. Rozgrzewamy bardzo mocno piekarnik, smarujemy dość mocno calzone wodą i wstawiamy do pieca na kilka minut. Inna opcja to podgrzanie calzone w mikrofali. Też smakuje bardzo dobrze. Smacznego! Artykuł

Niedzielny kucharz
Nieoczywiste produkty które można mrozić 102

wrzucam opakowanie po prostu do zamrażarki – świetnie się mrozi. Tofu – wrzucam opakowanie po prostu do zamrażarki – ok się mrozi – wykorzystałam go później jako nadzienie do pierogów. Ziemniaki gotowane – kiedy mi zostaną mrożę już przeciśnięte przez praskę, wykorzystuję do gotowania klusek i kopytek. Resztki warzyw do gotowania wywaru warzywnego : mam w zamrażarce pojemnik do którego

Dorota Smakuje
Pizza z patelni (bez drożdży) 136

patelni 20 cm ) 300 gr maki pszennej 200 ml wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka soli ulubione dodatki Przygotowanie: Składniki ciasta wyrabiasz jak ciasto na pierogi. Podziel na trzy części. Rozwałkuj na 3 placki. Cebule posiekaj, wrzuć do gara z odrobina oliwy na dnie, dodaj parę ząbków czosnku posiekanych . Podsmaż. Dodaj przecier pomidorowy i duś

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
ROSÓŁ GRZYBOWY 97

garnka przez durszlak (na którym zostaną warzywa), a następnie powtórzę ten zabieg jeszcze 1-2 razy przez gazę, żeby otrzymać przejrzysty rosół podaj sam lub z dodatkami, np pieczonymi pierogami Smacznego! *zważone po obraniu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł ROSÓŁ GRZYBOWY pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
Jeżynianki 97

znów pozostawić na 15 minut do napuszenia. Z każdej kuli zrobić placek (można rozwałkować, ja to robię dłonią) i na jego środku umieścić kopiastą łyżkę farszu. Zlepić placki jak pierogi, dokładnie dociskając. Każdą umieścić złączeniem w dół na blacie stołu i delikatnie lecz zdecydowanie rolować nadając im kształt owalnych bułeczek. Gotowe umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce

moj przepis na