pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:155/458)

Pierogi z mięsem drobiowym 106

Pierogi - wszyscy je lubimy. Ruskie(...)szpinakiem, czy z owocami...  Ja w każdej postaci. Ale kiedy zostają mi udka z rosołu i coś z nich trzeba zrobić, to od czasu do czasu właśnie robię pierogi z mięsem

Z Hrabiną w kuchni
Przepisy z truskawkami na każdą okazję. Truskawkowe Love. 65 przepisów na truskawki 362

inne pory roku, przygotowujemy z nich frużelinę, soki i konfitury, gdy nie ma już truskawek w sklepach to zawsze mamy domowy dodatek do deserów, gofrów, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników, czy też do bułki z masłem. Wszyscy dwoją się i troją, aby zaskoczyć swoich czytelników i przygotować jakiś swój autorski przepis z ich udziałem, polecam Wam więc(...)truskawkami i serem ricotta                     – Herbaciane naleśniki z truskawkami i jogurtem – serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym – pierogi z truskawkami – Sałatka z truskawkami, kurczakiem i sosem balsamico – Sałatka z wędzonym łososiem i truskawkami, oraz warsztaty Oleofarm i Cucina Koktajle: – Koktajl truskawkowy z zieloną herbatą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierożki wiosenne 189

nich okrągłe placuszki szklanką lub specjalnym „przydasiem”. Nakładamy farsz, zlepiamy i gotujemy pierożki w osolonej wodzie, od wypłynięcia 1-3 minuty, w zależności od grubości ciasta i wielkości pierogów. Nie podaję przepisu na farsz, każdy będzie dobry. Sok z kiszonych buraków pasuje(...)wszystkiego, a ciasto do farszu z białego sera będzie znakomite:) Ja zrobiłam farsz mięsny z dodatkiem włoszczyzny z bulionu mięsnego i dużej ilości zieleniny, / natka pietruszki, szczypiorek, czosnek niedźwiedzi /. Pierogi podałam na liściu czosnku niedźwiedziego, polałam roztopionym masłem z posiekanymi listkami czosnku. Bardzo polecam, Smacznego

Leśny Zakątek
PIECZONE PIEROŻKI Z KASZANKĄ 102

bazylią i oreganem). Chwilę smażyć około 5 minut.  Z ciasta francuskiego za pomocą szklanki wyciąć koła. Na środku każdego krążka nakładamy po porcji farszu. Zlepiamy, formując pierogi. Pierogi ułożyć na papierze do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem.  Piec około 20 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Si, pero no. 103

Roksana 1. Kuchnia azjatycka, orange chicken. 2. Churro z allioli. 3. Pomarańcze. Leo 1. Kuchnia włoska, pizza. 2. Pizza hawajska -,- 3. Zapach fideua o poranku. Jędrzej 1. Kuchnia polska, pierogi ruskie. 2. Jedzenie gleby . 3. Pan de Coca . Gracjan 1. Kuchnia gruzińska to dla mnie numero uno , ze względu na doskonałe przyprawy, dużą ilość ziół, orzechów i kozackie sosy(...)suszonymi pomidorami i mozzarellą – mogłabym jeść codziennie! 2. Robienie popcornu na wodzie i oliwie. 3. Unoszący się wszędzie zapach przyrządzanych owoców morza. Klaudia 1. Kuchnia tradycyjna polska/staropolska – pierogi. 2. Lody w Japonii (m.in. o smaku ryby). 3. Potrawa: paella. Iza 1. Kuchnia koreańska, kimchi. 2. Sushi burrito . Ridiculous. 3. Horchata. Wywiady krótkie, ale treściwe, prawda? Dla ciekawych

Gotuj po hiszpańsku
Drożdżówki z budyniem 129

Drożdżówki z kremem budyniowym najlepsza przekąska do pracy i do szkoły Drożdżówki z budyniem pojawiają się u nas najczęściej późnym latem wraz z sezonowymi owocami. To

Cztery Fajery
Labneh 114

labnehem to najlepsza „nutella”. Labneh wymieszany z ziołami to dobry farsz do mięs, czy roladek warzywnych. Idealnie sprawdza się w pierogach z soczewicą i czosnkiem pieczonym. W pierogach z truskawkami lub śliwkami też :). Post Labneh pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Tanie dania Marzec 140

pomidorami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Tanie dania Marzec pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Zupa rybna 97

przygotowuję przy okazji robienia kotletów rybnych, czy pierogów z rybą. Kupuję tusze, filetuję i na „odpadach” - kręgosłupach gotuję zupę. Trochę ryby dodaję do zupy, z reszty robię właśnie pierogi lub kotlety. 1 kg tusz rybnych (u mnie miętus), 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 nieduża cebula, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy, 1,5 cm kawałek imbiru

królestwo garów
Pomysły na śniadania w marcu 143

burakiem pieczonym Pizza z boczkiem i serem feta Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Ziołowy omlet na parze z pomidorami Sałatka z kabanosami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Sałatka(...)kurczakiem, awokado, serem pleśniowym i cytrusami Sushi z wędzoną makrelą, ogórkiem i jabłkiem Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Pomysły na śniadania w marcu pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
KROKIETY RUSKIE Z WAFLI 104

Krokiety w wersji uproszczonej... zwijane z wafli tortowych zamiast naleśników, z farszem podobnym jak do pierogów ruskich, czyli z ziemniaków i twarogu. Ten sposób na krokiety oszczędza nasz czas, gdyż nie musimy stać i godzinami smażyć naleśników 😉 Wystarczy tylko przygotować farsz, zawinąć go w wafel, a następnie panierować i smażyć. Szybkie i proste, prawda(...)tego pyszne! Do farszu ruskiego dodaję również tymianek, dzięki temu staje się on bardziej aromatyczny. Uwielbiam taki farsz i mogłabym jeść go na okrągło, czy to w pierogach, czy w krokietach... Składniki: ok. 600 g ziemniaków 250 g twarogu półtłustego 2 małe cebule 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz 3-4 wafle kwadratowe (tortowe) 2 jajka 1 szklanka bułki tartej

Kuchnia MagdaLeny
Pierogi leniwe z kaszy jaglanej 147

pierogi leniwe są dla leniwych? Ilość przygotowań jest podobna, tylko później nie trzeba lepić i lepić pierogów :) Dzisiaj leniwe trochę inaczej niż zawsze, na podstawie przepisu z fantazje smaku . Zbite i sycące kluski, najlepsze zaraz po wyłowieniu z wody. 1 jajko 100 gram kaszy jaglanej 200 gram twarogu 100 gram mąki 70 gram mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru

Czerwony Gupik
Florian Ogień czy Woda - pyszne polskie smaki w Warszawie 125

z kaczką, żurawiną i orzechami laskowymi, podane na powidłach z  cebuli (33 zł). Jakie to było pyszne! Musze przyznać, że dawno nie jadłam w restauracji tak pysznych pierogów. Ciasto cienkie, miękkie i elastyczne z bardzo duża ilością mięsnego farszu. Sam farsz bardzo smaczny, delikatny i nieprzesuszony. Idealny! Drugim daniem były policzki wołowe podane z puree z pieczonego

Kulinarne przygody Gatity
Kluseczki leniwe czyli szybki obiad 106

leniwe. Leniwe, bo robi się je tak szybko, że nawet leniwi nie poczują, że to czasochłonne danie. W swojej karierze kulinarnej dań mącznych robiłam wiele. Kopytka ziemniaczane, kluski śląskie, pierogi, proziaki, bliny. Nigdy jednak do tej pory nie przyrządziłam leniwych. A są one z tych wyżej wspomnianych – najprostsze! Najpyszniejsze, rzecz jasna(...)wychodzą spod rąk mojej mamy. Mój mały mączny ekspert ocenił jednak mój wyrób wysoko, a pusty talerz był tego potwierdzeniem. Kluseczki leniwe to obowiązkowy zestaw w menu mojej córki. Pierogi i kluski to jej ulubione dania. Jako dwulatka jadła je na okrągło, zyskując sobie śmieszne określenie w rodzinie „Pierożanka”. Zatem nie pozostaje mi nic innego, jak trenować

Raj dla Podniebienia
Tradycyjny barszcz ukraiński 128

Prawdziwy barszcz ukraiński Tradycyjny barszcz ukraiński, narodowe danie naszych sąsiadów często gości także na polskich stołach. Ta pyszna i pożywna zupa może być przygotowana na wywarze

Cztery Fajery