pierogi le - 2000 przepisów (strona:34/134)

PIEROGI Z JAGODAMI 163

rodzinie, ale i znajomym. Myślę, o specjalnym poście na ten temat, tylko czy kogoś by zainteresował ? Dzisiaj z racji urlopu, wygospodarowałam chwilkę i zrobiłam dla moich najbliższych pierogi. Pierogi z jagodami, a jakże, po tych z truskawkami to ulubione danie mojej córki. Przy okazji przetestowałam nowy przepis na ciasto z MLEKIEM. Idealnie nadaje się do pierogów(...)cukru, złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi. Kleić i kleić, aż ciasto się skończy. Gotować w osolonej i wrzącej wodzie około 3-4 minuty od czasu wypłynięcia. Ugotowane pierogi wyciągnąć łyżką cedzakową i okrasić niewielką ilością roztopionego masła (nie będą się sklejały). Podawać bezpośrednio po przygotowaniu, z jogurtem i odrobiną cukru, lub jak kto woli

Kuchnia w opałach
Calzone czyli pizza w kształcie pieroga :) 168

marzenie, musiałam więc skorzystać z okazji i przygotowałam przepyszne calzone czyli pizze ale w formie pieroga. Proporcje jakie podałam niżej w przepisie są na ok 8 średniej wielkości pierogów. Ja dałam radę zjeść 1,5 :) Do przepisu użyłam sosu z paczki żeby było szybciej. Zazwyczaj do swoich potraw sosy robię sama ale ten sos jest równie dobry(...)około 3 minuty. Gdy ciasto już wyrośnie kroję je na kawałki, które wałkuję tworząc koła. Na połowę koła kładę troszkę farszu zostawiając wolny brzeg, posypuję startym serem i formuję pierogaPierogi układam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, smaruję je roztrzepanym jajkiem i wkładam do nagrzanego piekarnika do 220 st. i piekę do uzyskania złoto-brązowego koloru

Kuchnia Viki
Delikatne Pierogi Z Truskawkami 256

Ciasto w tych pierogach jest cienkie ale zarazem wytrzymałe co uwielbiam i dlatego jest ono u mnie numerem jeden w śród ciast na pierogi. Składniki na około 25-30 zależy od wielkości i grubości na jaka będziemy wałkować ciasto 1 i 1/2 szkl mąki pszennej Szymanowskiej około 1/4 - 1/2 szkl gorącej wody z mlekiem szczypta soli(...)Wałkujemy i wykrawamy kółka. 4. Każde kółko z jednej strony smarujemy wodą (aby się lepiej sklejało) nakładamy porcję truskawek, zalepiamy i odkładamy na ściereczkę pamiętając aby przykrywać cały czas pierogi gdyż mogą uschnąć nam a potem w gotowaniu będą pękać. 5. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie od momentu wypłynięcia, przez około 3-5 min. Podajemy polane śmietaną

Gotowanie...to proste !
Szpinak – właściwości lecznicze 275

się z makaronami, serami (na przykład parmezanem ), owocami (na przykład gruszką ), a obecnie coraz częściej zdobywa uznanie przy przygotowywaniu smoothie. Świetnie sprawdzi się również jako farsz do naleśników , albo pierogów . Sam w sobie szpinak jest dość mdły, dlatego przy jego przygotowywaniu powinniśmy pamiętać aby podkreślić jego smak, przez dodanie odrobiny czosnku, soli i pieprzu. Świetnie ze szpinakiem komponuje się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierożki meksykańskie 146

gdzie ciasto pierogowe ma w sobie ziemniaki. Ciasto jest dzięki nim bardzo delikatne. Jako, że bardzo lubię połączenie mięsa ze słodkim, to w nadzieniu nie zabrakło rodzynek. W smażonych pierogach najbardziej podoba mi się to, że nie muszę uważać na ich dokładne zlepianie. Dzięki temu, że pierogi są smażone a nie gotowane to nadzienie nie wypływa. Polecam gorąco(...)przegryzły. Ziemniaki ugniatamy za pomocą tłuczka. Do masy ziemniaczanej dodajemy olej, jajka i sól. Wyrabiamy masę. Ciasto wałkujemy. Za pomocą szklanki wycinamy kółka. Nakładamy farsz i zlepiamy jak pierogi. Smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy na ciepło źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 30 szt. Czas przygotowania: 1,30h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Paszteciki francuskie 141

gotujemy rosół, bulion, smak na zupę... zawsze zostaje nam mięso. Sposobów na zagospodarowanie jest pełno, mogą być różnego rodzaju pierogi: pierogi z mięsem , pierogi z kaszą gryczaną , pierogi z perliczki ….; „pasztety”: pasztet z kaczki , pasztet z gęsi , paszteciki z kaczką ... . Dzisiaj proponuję paszteciki z mięsa w cieście francuskim (oczywiście ciasto można przygotować w domu

królestwo garów
Pierogi ze śliwką kalifornijską , bitą śmietaną i orzechami 172

witaminy C, uszczelniającej naczynia krwionośne, śliwki powinny również zostać docenione przez kobiety zmagające się z pękającymi naczynkami. Zawarte w śliwkach przeciwutleniacze zapobiegają procesowi starzenia i powstawania zmarszczek. Do moich pierogów , użyłam śliwek kalifornijskich ze sklepu  Pana Marka- ze sklepu od Skworcu Suszone śliwki kalifornijskie bez pestek charakteryzujące się wyjątkowym smakiem i aromatem. Ale do dzieła, robimy zdrowe, aromatyczne(...)pierogi. Wyjmij śliwki z opakowania i włóż do szklanej miski, posyp cukrem, odstaw na chwilkę. Robimy ciasto na pierogi. Składniki 3 szklanki mąki 1 jajko ok. 1/2–2/3 szklanki wody szczypta soli Wszystkie składniki wyrobić na gładką kulę ciasta. Rozwałkować i szklanką wykrawać kółeczka.Na każde kółko kłaść po jednej śliwce, zlepiać. Gotować od wypłynięcia niecałą minutkę. Podawać

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi z boczkiem i twarogiem 174

Jeśli znudziły wam się standardowe pierogi z mięsem, kapustą i grzybami czy ruskie, to polecam ten przepis na pierogi z farszem z boczku wędzonego, twarogu i cebuli. Podajemy ze śmietaną, podsmażona cebulką, pyszne są również na drugi dzień, podsmażone na maśle. Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 220 ml wody łyżka oleju szczypta soli pół łyżeczki kurkumy (jeśli(...)chcemy uzyskać żółty kolor pierogów) Farsz: 400 g boczku wędzonego 270 g białego sera półtłustego łyżka śmietany 18% 2 cebule sól, pieprz Przygotowanie Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła lub oleju, dodajemy boczek i podsmażamy kilka minut, następnie wsypujemy cebulę i smażymy aż się zeszkli. Odstawiamy do wystygnięcia. Ser rozgniatamy widelcem, mieszamy ze śmietaną

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi ruskie z serkiem topionym . 153

Witajcie :) moje dzieci miały dzisiaj zachciankę na pierogi ruskie , pyszne mięciutkie z dodatkiem serka topionego , często dodaję go właśnie do pierogów , podkręca fajnie smak farszu :) Jeśli macie ochotę na michę pierogów to zapraszam :) Składniki na ciasto według Ewy Wachowicz  : ½ kg mąki 1 jajko ok. 1 szklanki gorącej wody 1 łyżka masła  szczypta soli(...)smaku Vegetą i pieprzem , dobrze wymieszać. Ciasto rozwałkować na 2, 3 mm , wycinać koła , nakładać farsz i w koło dobrze zlepiać. W garnku zagotować osoloną  wodę , wrzucać partiami pierogi , gotować około 4  minut od wypłynięcia . Następnie przekładamy na sitko i przelewamy zimna wodą . Pierożki można polać masłem z usmażoną  cebulką , lub podawać ze śmietaną. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Nominacje do Liebster Blog Award 131

kiedy nie blogujesz?  Spędzam czas z rodziną na łonie natury Skąd najczęściej czerpiesz kulinarne inspiracje?   Z zeszytu mamy Potrawa, która kojarzy Ci się z dzieciństwem to ...?   Pierogi z truskawkami Z czego najczęściej jest Ci trudno zrezygnować?    Ze słodyczy Z czego w swoim życiu jesteś najbardziej zadowolony/a?   Z rodziny Pytania od  autorki bloga(...)lubię robić Twoje ulubione miejsce na wakacje?   Mazury,góry  Ulubione przyprawy?   Oregano, bazylia,czosnek,imbir Ulubiony deser?   Panna cotta Ulubiony obiad?   Pierogi, makaron ze szpinakiem Trzy rzeczy, bez których ciężko Ci się obyć?   Telefon, telefon, telefon Twój idealny dzień? Opisz w  trzech zdaniach.   Poranna kawa w domowym zaciszu. Obiad w gronie

magiczna kuchnia Kasi
.1028. zapomniany smak 150

domowe bezglutenowe pierogi z jagodami~ Przepis i więcej zdjęć już niedługo na  chiliandsugar.blogspot.com  ♥ Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam pierogi...Nigdy za nimi nie przepadałam - lubiłam tylko te z owocami. Ostatnio tak mnie naszło na jagodowe pierogi, że... :o Musiałam je zrobić! Myślałam, że nie da się zrobić bezglutenowych pierogów, a jednak! Wyszły tak samo

breakfast of dreams
Pierogi z mięsem. 185

jego ulubione :-), a że ja staram się być dobrą żonką, to mu od czasu do czasu nalepię :-) Są mięciusie, soczyste, zniewalająco pachną i szybciutko znikają. Polecam!!! Składniki na pierogi z mięsem ciasto: około 500g mąki pszennej 350 ml ciepłego mleka farsz: 500g ugotowanego mięsa np.z rosołu lub z innej zupy(ja użyłam wieprzowiny, ale może być również drób(...)sposobem babci, czyli odkrawam część ciasta, roluję w wałeczek, kroję na równe cząstki, które rozwałkowuję tworząc podobnej wielkości okrągłe placuszki. Na powstałe krążki nakładamy łyżką farsz i zlepiamy, formując pierogi.  Ciasto jest na tyle plastyczne, że się pięknie zlepia bez żadnych dodatków. Porcję przygotowanych pierogów wrzucamy na wrzątek, często mieszamy, wyciągamy po upływie 2 minut od momentu

Rozpustne gotowanie
Pierogi z truskawkami. 144

jest użycie mrożonych owoców, które w trakcie gotowania się rozmrażają i tylko delikatnie obgotowują, w rezultacie czego uzyskujemy niesamowity efekt. Toteż nawet w sezonie na truskawki dzień przed gotowaniem pierogów mrożę świeże owoce, by następnego dnia ugotować z nich pyszne pierożki. Polecam ten sposób, bo naprawdę warto. Składniki na pierogi z truskawkami CIASTO: 500g mąki poznańskiej lub wrocławskiej(...)równe cząstki, które rozwałkowuję tworząc podobnej wielkości okrągłe placuszki. Na powstałe krążki nakładamy truskawkę, zlepiamy brzegi, delikatnie obsypujemy mąką, układamy na ściereczce i lepimy dalej :-) Porcję przygotowanych pierogów wrzucamy na wrzątek, często mieszamy aż wypłyną na wierzch, wyciągamy po upływie 1-2 minut od momentu zagotowania. Wykładamy na talerze, czekamy minutkę, żeby trochę odparowały, posypujemy cukrem, polewamy śmietaną

Rozpustne gotowanie