pierogi ciasto - 4070 przepisów (strona:144/272)

Faworki jaglane 336

usmażeniu można oprószyć cukrem pudrem - ominęłam ten etap, mi smakują bez cukru :)  Z części ciasto zrobiłam pierożki nadziewane konfiturą z bzu - ciasto trzeba rozwałkować jak wcześniej, wykrawać koła, włożyć trochę konfitury i formować jak zwykłe pierogi. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron Smacznego

pyszne zdrowości
Placki z kaszy jaglanej na słodko. 149

ciastem. 5. Smażyć małe placuszki. Ciasto jest bardzo delikatne więc należy dobrze przesmażyć je z jednej strony przed przewróceniem. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie należy dodać trochę mąki.  Polecam Wam również mój przepis na pierogi leniwe z serem

Pani domowa
Jak przygotować szpinak 193

szpinaku jest wiele. Najczęściej przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Knedle z truskawkami 112

posypania Łączę ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wyrabiam, aż powstanie elastyczne ciasto. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. Z gotowego ciasta odrywam po niewielkim kawałku, tworzę z każdego mały placuszek, podobny do krążka na pierogi, na środek daję 1-2 truskawki, zlepiam, tworząc kulkę. Wrzucam na kipiąca wodę i gotuję ok. 8-10 minut na niewielkim ogniu. Wykładam

Wielopokoleniowo
Pierożki „Pałki” na głębokim tłuszczu z kurczakiem 371

trochę przestygnie, wbić żółtka i bardzo dokładnie wymieszać. Pokrojone mięso połączyć z starym serem i w razie potrzeby doprawić do smaku. Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę, obficie posypanej mąką i rozwałkować. Wycinać szklanką kółka jak na pierogi, nakładać farsz mięsno-serowy i zlepiać formując małe udka drobiowe.  Moczyć w roztrzepanych białkach i panierować w bułce tartej. Smażyć

Tradycyjna Kuchnia
Czekoladowe pierożki pieczone z musem jabłkowym. 202

sokiem z cytryny, co zapobiegnie brązowieniu musu.Ja lubię kwaskowaty mus,jeśli lubicie słodkie proszę dodać cukier . Po przestygnięciu musu z lodówki wyjmujemy ciasto , dzielimy na mniejsze porcje ,rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką kółka ,podobnie jak na klasyczne pierogi i nakładamy na środek mus jabłkowy,następnie dokładnie zlepiamy brzegi. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy

Ladylaura.
Drożdżowe pierożki z wiśniami 240

sól i jajko.  2. Dodać mąkę i wkruszyć drożdże, wyrobić ręką lub mikserem z hakami. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte ciasto przełożyć na deseczkę lub stolnicę, rozwałkować, wyciąć szklanką kółka, nadziewać i sklejać jak pierogi. 4. Piec ok 25 minut w 180*C. Gotowe posypać cukrem pudrem. Inspiracja: Wyborne smaki

Kto ugości moich gości?
Calzone- Włoski Pieróg w smykowym wydaniu! 380

pomidorowy: - 1 pomidor świeży - 100 ml pomidorów z puszki - łyżka koncentratu pomidorowego - świeża bazylia - sól Pomidory zmiksuj, dodaj bazylie posiekaną i dopraw. Ciasto rozwałkuj na blat na połówce ułóż farsz, polej sosem pomidorowym, przykryj i uformuj pieroga- calzone. Pieczemy w temp. 180 stopni C. Aby pierogi upiekły się na złoty kolor posmaruj żółtkiem! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Pierogi pełonoziarniste ze szpiankiem i ricottą 225

tych wszystkich, którzy są na diecie, i musieli zrezygnować z tego przysmaku, warto zastąpić przetworzoną mąkę pszenną tą razową, a kiedy spróbujecie pierogi w takiej wersji, na pewno nie wrócicie już do tych tradycyjnych. Składniki: Na ciasto: - 3 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej + mąka do podsypania - 2/3 szklanki ciepłej wody - 1 jajko - 2 łyżki oleju Na farsz: - paczka szpinaku

zdrowa vege kuchnia
Czekoladowo-jagodowe pierogi ^^ 128

jogurtu naturalnego, cynamon Mąkę przesiewamy przez sitko, dodajemy, szczyptę soli, wodę i mieszamy drewnianą łyżką na gładką masę. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy kółka. Na środek każdego kładziemy jagody, kawałki pokruszonej czekolady (może być krem czekoladowy) i zlepiamy rogi. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi kładziemy na talerzu

Kuchenny Skrawek Nieba
No i co, że barszcz z papierka 176

niego nie był sztampowy. Większość osób do barszczyku podaje uszka lub paszteciki. Ja poszłam w zupełnie innym kierunku, bo paszteciki i pierogi mogę jeść w ciągu roku. A na to cudo pozwolę sobie w święta. Ciasto:0,5 kg mąki pszennej30 g drożdży20 g cukru250 ml mleka2 jajka2 żółtka100 g masła (płynne, ale zimne)sólJak do każdego ciasta drożdżowego

bastalena
Indyjskie "cygara" serowe. 494

lubię. Myślę jednak, że z takim farszem można sobie śmiało poeksperymentować - byleby był odpowiednio i smakowicie ciągnący. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 1 łyżka oleju 2 szczypty soli woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji (jak na pierogi) Nadzienie: 75 g twarożku 75 g tartej mozzarelli  1/2 czerwonej cebuli 1 cm kawałek imbiru 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki płatków chili(...)dodatkiem chili i garam masali. Przełożyć do miski i wymieszać z twarożkiem, mozzarellą, posiekaną natką oraz pokrojonym w kostkę pomidorem (bez gniazd nasiennych). Dosolić do smaku. Składniki na ciasto wymieszać, zagnieść i rozwałkować bardzo cienko. Wykroić prostokąty około 10 x 15 cm. Wzdłuż krótszego boku ułożyć łyżkę nadzienia. Zawinąć dolny brzeg ciasta na nadzienie i na jego wysokości dodatkowo boki

zadanie-gotowanie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję