Przygotowania do świąt ruszyły pełną parą, więc i śniadanie dla mojej siostry też musiało być w świątecznych smakach :)~ Granola z miodem i przyprawą do piernika ~Składniki
Kuchenny Skrawek NiebaSmak świąt i ulubionego piernika spakowany w postaci małych muffinek reniferów. Pachną i smakują lepiej niż niejeden piernik. Są miękkie, aromatyczne i nie za słodkie. Wesołych
Smakowity Blog KulinarnyDzisiaj przepis dla miłośników serników… i czekolady. Świąteczny sernik o smaku czekolady deserowej i zapachu piernika na kruchym spodzie z ciasteczek kakaowych. Nie należy do
Oryginalny smakJeśli pachnie w domu piernikami, to znaczy, że święta się zbliżają.Moje pierniki może nie są idealne, bo większość kształtów wycięłam nożem, ale na pewno
Moniki SmakołykiNa święta musi być coś dobrego do wypicia. Kieliszek albo mała szklaneczka słodkiego napitku z lodem, w ramach deseru, poprawi humor każdemu. Był już Szalony cielaczek
Smaczna PyzaSkładniki na 1 kg ciasta:3/4 szklanki jasnego miodu1 szklanka cukru125 g masła3 łyżeczki przyprawy do piernika1 jajko1 łyżeczka sody oczyszczonej500 g mąki pszennejDodatkowo:dowolne dekoracje
Świat CiastaW końcu na blogu pojawia się pierwszy przepis świąteczny! Dziś startujemy ze świątecznymi piernikami :) ale zapewniam, że przepisów będzie więcej!Na początku powiem Wam tylko
Kitchens AlphabetKto ma ochotę na świąteczną choinkę z piernika ?, możecie podarować ją komuś bliskiemu, albo ozdobić nią stół w Boże Narodzenie. Przepis sprawdzony na piernik z powidłami
Apetyczna babeczkaGrudzień to czas pieczenia pierniczków i korzennych ciasteczek. Już sam zapach podczas pieczenia przypomina, że niedługo święta. Ciasteczka można przygotować nawet kilka tygodni wcześniej, schować do
Smaczna PyzaChoć to dopiero koniec listopada, święta widać już praktycznie wszędzie. Półki sklepowe uginające się od zabawek i słodyczy, reklamy zachwalające najlepsze okazje i dekoracje pojawiające się
peanutbuttermonsterZanim na blogu pojawi się kolejny przepis pragnę Wam przypomnieć o piernikach. Właściwie to już ostatni dzwonek by przygotować ciasto dojrzewające na pierniki. Moje już
Przysmaki KarolkiSkładniki: 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka kakao, 1 łyżka przyprawy korzennej, 2 łyżki płynnego miodu, 1 szklanka
Aga w kuchniSamych pogodnych i szczęśliwych dni, zdrowia oraz spełnienia najśmielszych marzeń
Proste PotrawyZ cyklu... Marchewkowe szaleństwa cukiernicze Przepis podpatrzyłam u Katarzyny na blogu Kraina Smaku. Autorkę mocno podziwiam za osiągnięcia naukowe i zawodowe oraz pasję w kuchni. Chciałabym
Grunt to przepis!Piernik dojrzewający upieczony i czeka na święta, pierniczki tak samo a ciasto zostało i co zrobić z tym fantem? oczywiście:D chatka z piernika. Kolejne wyzwanie
ciastkarnia na kruchym spodzie