Bułki z dodatkiem lnu złocistego (można też użyć sezamu), do hamburgerów. Mają piękny złocisty kolor i nie są bardzo trudne w przygotowaniu. Składniki: (na 4 średniej
Lena GotujePuszyste, malutkie i domowe pizzerki z dużą ilością sosu pomidorowego ze świeżych pomidorów, kukurydzą, szynką, brokułem i oczywiście mozzarellą. Takie same można kupić w pobliskiej piekarni
Nastoletnie WypiekanieDziś nasze święto Dziewczyny małe i duże, dużo radości Wam życzę a w mojej kuchni i moim piekarniku piekły się mega bułeczki właśnie na moje święto
Moje Małe CzarowanieChrupiąca skórka, mięciutki środek i ten zapach przy pieczeniu! Ciasto przygotowujemy dzień wcześniej i wkładamy do lodówki. Ważnym elementem jest dobrze rozgrzany piekarnik oraz naczynie, w
Lena GotujeChyba każdy zna chlebek pita. Mięciutki chlebek zazwyczaj naładowany mięsem i sosem czosnkowym. Nie wiem dlaczego, w Polsce pokutuje to zestawienie. Tymczasem na Bliskim Wschodzie pita
ladykitchenDawno nie piekłam czysto żytniego chleba na zakwasie. Ten powstał na podstawie przepisu z książki Piotra Kucharskiego "Chleb, domowa piekarnia". Jest pyszny! Wilgotny, długo
Stare GaryŁadnie wyrośnięte, delikatne i lekkie bułeczki drożdżowe z czarnuszką. Świetnie nadają się na tradycyjne kanapki z ulubionymi dodatkami lub do spożytkowania na domowy fast food. SKŁADNIKI
cool and mintyChleb pszenny, ale o kolorze nietypowym, a w smaku wyjątkowym. To dzięki pomidorom suszonym, które z pieprzem marynowanym zostały zmiksowane i do zaczynu drożdżowego dodane. Ciasto
Moniki SmakołykiOstatnio dużo piękę różnych chlebków. Mieszam co mi wpadnie w rękę, różne mąki i ziarna. W tym przepisie wykorzystałam mąkę orkiszową i żytnią oraz ziarna słonecznika
Monia miesza i gotujeJeden z najbardziej popularnych chlebów w sieci - chleb z garnka. U mnie wersja z naczynia żaroodpornego :) Przepis na ten przepyszny chleb posiadam również w wersji pszennej
Kulinarne przygodyRaz na tydzień piekę chleb, zwykle ten sam. Znajduję lub wymyślam jakiś, zakochuję się w nim i piekę na okrągło, wprowadzając drobne modyfikacje. Teraz moim ulubionym
Rodzinka w kuchni28.02.2019 Jak przystało na tłusty czwartek dzisiaj u mnie na blogu pączki. Wiecie ,że pączki są starsze niż myślimy. Skąd się wzięły? Początków pączkowej historii należy
gotuj ze mną28.02.2019 Niesamowite pączki, ser sprawia ,że nie są suche, bardzo pulchne i wilgotne. Ciasto puszyste i delikatne. Gdybym miała wybierać między tradycyjnym pączkiem a serowym, wybieram
gotuj ze mnąDziś przepyszne bułki mleczne bez konserwantów, bez polepszaczy, idealne na śniadanie, idealne jako kanapka do pracy czy szkoły. Zachęciłam kogoś do wypróbowania przepisu? Bułki maślane piekłyśmy
Moje Małe Czarowanie