Kocham włoską kuchnie i ich produkty. Ostatnio postanowiłam przygotować wariację na temat pizzy. Nadziewany włoski chlebek na ricottcie to pyszna propozycja na przykład na kolację lub
PatiGotujeGrillowane tosty z mięsem :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście to gorąco zachęcam. Ja w zeszłym sezonie grillowym miałam okazję zajadać się nimi na pikniku u znajomych. Tak
Kuchnia z widokiem na ogródIndyjskie chlebki drożdżowe Indyjskie chlebki drożdżowe Składniki: 150 ml letniego mleka 2 ½ łyżki cukru 2 łyżki suchych drożdży 500 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia
Pomysłowa kuchniaScroll down for recipe in English. Składniki : (na keksówkę o wymiarach 8,5 cm. / 22,5 cm.) 230 g. aktywnego zakwasu żytniego 600 g. mąki żytniej
Delicious PlaceDziś śniadanie mistrzów bo jak je inaczej nazwać? same smakołyki na talerzu. Prosto, cały proceder trwa tyle co podsmażenie chałki na maśle. I tu nie ma
Moje Małe CzarowanieO zgrozo! Ile ja się nastarałam żeby upiec smaczny chleb! Oglądałam piękne zdjęcia domowych chlebów, chlebków, bułeczek. I o ile te ostatnie nie stanowiły dla mnie
Cookery.plNowy pomysł, nowy chleb, nowe doznania smakowe. Polecam chleb na zakwasie z mąką gryczaną, jest pyszny, ma lekko orzechowy smak, wyborny. Nie jest trudny do zrobienia
Moje Małe CzarowanieBardzo dobrze smakuje z masełkiem i dżemikiem lub miodem. Wykonanie ciasta drożdżowego – do kubka wsypać drożdże, dodać 1 łyżeczkę cukru, łyżkę mąki i 1/4 szklanki
Kuchnia PokoleńBułki na maślance są puszyste i mają chrupiącą skórkę. Takie bułki z dodatkiem mąki pszennej razowej wspaniale smakują nie tylko na śniadanie.
Przepisy KulinarneDrożdżowe bułeczki z rodzynkami. Dziś polecam Wam przepis na pyszne i proste w przygotowaniu drożdżowe bułeczki z rodzynkami. Moja córeczka je uwielbia, ja zresztą również
Słodkie okruszkiSzybki pasztet,a może pieczeń z jajek do chleba lub do obiadu. Można go podawać z sosem czosnkowym ,koperkowym lub ketchupem. Przygotowanie pasztetu nie wymaga od
O kuchni z uczuciemA na śniadanko polecam wam rewelacyjne bułeczki :) Nawet największy śpioch nie wytrzyma gdy poczuje rozchodzący się zapach z piekarnika . Ciasto robimy wieczorem a
Andzia PichciQuiche czyli francuska tarta z dodatkiem anchois czyli rybek zwanych też sardelami o wyrazistym smaku i aromacie, które świetnie podbijają smak dań – w tym przypadku
Dorota SmakujeDostałam przepis na proziaki podkarpackie od autora książki "Wielka księga tradycji kulinarnych" Krzysztofa Zielińskiego. Przepis pochodzi z Podkarpacia ze wsi Urzejowice koło Przeworska. Proziaki
Moje Małe CzarowanieCzas Przygotowania : 40 min Czas pieczenia : 50 min Gotowe w : 1,5 h Liczba porcji : 1 bochenek Chleb, który możemy dziś kupić w sklepie, nie
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy