Pewnie dla wielu osób takie danie to smak dzieciństwa, ale ja pamiętam tylko grzanki z żółtym serem i ogórkiem kiszonym. Przy okazji przypomnę przepis na chałkę z dyni: http://kasiasarna.blogspot.com/2016/11/chaka-dyniowa-weganska.html Sezon dyniowy ciągle trwa, więc gorąco Wam polecam :) jest naprawdę pyszna :) Do grzanek można oczywiście użyć chałki sklepowej, koniecznie czerstwej!. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to najzdrowszy posiłek, ale uważam, że odżywiając się zdrowo na co dzień, można sobie pozwalać... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...