składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 ml mleka 150 ml letniej wody 30 g drożdży 2 łyżki olej 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli
Domowy Smak JedzeniaRogaliki maślane z marmoladą są przepyszne – mięciutkie, puszyste i lekko słodkie. Idealne na śniadanie czy podwieczorek. Do ich nadziania można wykorzystać również krem czekoladowy czy budyń
e-PrzepisyKulinarneTakie pyszne bułeczki ukręciłam moim dzieciakom na kolacje. Wyszły rewelacyjne, następnego dnia również pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI NA OK. 40 SZTUK: 30 dag ugotowanych wcześniej ziemniaków
Pani na deserW ostatni weekend w ramach akcji "Wypiekanie na śniadanie " piekliśmy bananowe rogaliki wg przepisu z bloga Candy company
Stare GaryPaluszki chlebowe grissini wykonane z mąki pszennej pełnoziarnistej z dodatkiem suszonych pomidorów w płatkach. Chrupiące paluchy to idealny dodatek do zup, humusu, dipów, a także świetnie
Kuchnia MagdaLenyPaluszki chlebowe grissini wykonane z mąki pszennej pełnoziarnistej z dodatkiem suszonych pomidorów w płatkach. Chrupiące paluchy to idealny dodatek do zup, humusu, dipów, a także świetnie
Kuchnia MagdaLenyPodpłomyki to bardzo proste do przygotowania placki z kilku składników. Dawniej wypiekane były na kamieniu czy blasze jako próba dla sprawdzenia temperatury w piecu chlebowym. Ja
Dorota SmakujePiadina - podawany na ciepło cienki placek z pszennej mąki z nadzieniem, pochodzący z prowincji Emilia - Romania w północnych Włoszech. Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem, najczęściej
Moje Małe CzarowanieWypiekanie na śniadanie - Monia w tym tygodniu zaproponowała te pyszne rogaliki. Są leciutkie jak chmurka, puszyste i delikatne a to za sprawą pure z banana które
Moje Małe CzarowaniePrzepyszne bułki dziś mam do pokazania. Przygotowywane są na soku marchewkowym świeżo wyciskanym. Dzięki temu mają fajny kolor i smakują obłędnie. Będą znakomitym śniadaniem w domu
Moje Małe CzarowanieSkładniki: Mąka pszenna 550 g Drożdże świeże 20 g Masło 50 g Jajko + dodatkowe jajko do posmarowania bułek Mleko 300 ml Cukier łyżeczka Sól łyżeczka pełna
Kulinarne przygodyBabka do odrywania – ciasto drożdżowe, podzielone na wiele kawałeczków, zrolowane w kulkę, obtoczone w oleju lub syropie klonowym (do wyboru) a następnie w mieszance cukru
Dorota SmakujePate, to taki szybki pasztet drobiowy. U mnie powstaje na bazie tego, co pozostaje z obiadu. I choć inspiracją był ten przepis , to moja wersja
Smaczne ZdroweDzień dobry :-) Dzisiaj przepis na pyszny chlebek maślany. Przepis dostałam od siostry. Wczoraj zrobiony, wyszedł pyszny. Polecam, domowy dużo lepszy niż sklepowy :-) Ten delikatny, posmakował bardzo
kruche babeczki