pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:664/865)

Kiełbasa zapiekana z warzywami i puree ziemniaczanym / Sausage, vegetable and mash bake 222

Włóż ziemniaki do wrzącej i osolonej wody, gotuj przez 15 minut, z czego na kilka ostatnich minut dodaj kapustę. Odcedź po czym dodaj mleko i masło do garnka z ziemniakami, podgrzej i rozgnieć na puree. Dopraw solą, pieprzem i musztardą do smaku. W międzyczasie w patelni dostosowanej do zapiekania w piekarniku rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż kiełbasę, cebulę(...)Dopraw do smaku i włóż ponownie kiełbaski do patelni. Wyłóż puree na kiełbaski w sosie, przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika na 30 minut. Następnie zdejmij folię i piecz kolejne 10 minut do zarumienienia. Wyjmij zapiekankę z piekarnika, posyp tymiankiem i podawaj. Smacznego! English version Sausage, vegetable and mash bake (6-8 porcji) Ingredients: 1 kg potato, peeled

karmelowy
Nominacja 206

cywilizacji 5. Twoja ulubiona potrawa? - jest ich wiele 6. Ryż czy makaron? - makaron 7. Film w telewizorze czy kino? -film w telewizorze 8. Mięso pieczone czy gotowane? - pieczone 9. Kuchnia otwarta czy zamknięta? - zamknięta 10. Ulubiony owoc? - banan 11. Morze czy góry? - góry http://evita0007.blogspot.com/ 1. Ulubione mięsko? - kurczak 2. Gotujesz w fartuszku(...)Kawa czy herbata? - herbata 2. Batonik czy wafelek? - batonik 3. Twój ulubiony kolor lakieru do paznokci? - bezbarwny 4. Wolisz potrawy słodkie czy pikantne? - słodkie 5. Ulubione warzywo? - brokuł 6. Ziemniaki z wody czy frytki? - frytki 7. Basen czy spacer? - basen 8. Twój ulubiony film? - Miasto Aniołów 9. Mięso czy ryba? - mięso 10. Sok owocowy czy coca-cola? - sok owocowy

Kuchenne zapiski Edyty
Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 221

Pasztet z ciecierzycy i dyni . Zapraszam na pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki. Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki Składniki: 1 puszka ciecierzycy 400 g 500 g słodkich ziemniaków 500 g marchewki 2-3 jajka (żółtka i białka oddzielnie) 4 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1 łyżka pieprzu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonej kolendry sól 1. Ciecierzycę odcedzić(...)zmielić. Dodać żółtka -jeśli masa jest wilgotna 2 jeśli dość sucha 3. Wymieszać. Białka ubić i delikatnie wymieszać z masą warzywną. Przełożyć masę do dwóch keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Wierzch można posypać słonecznikiem lub orzechami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do zrumienienia, około 50-60 minut. Smacznego Post Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki pojawił

UgotujmyTo.pl
20 przepisów na obiad z warzywami 101

pulpety z buraka i płatków owsianych Doskonały przepis na pulpety z buraka z płatkami owsianymi. Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnych mięsnych dań. Pulpety wykonasz zaledwie… ZOBACZ PRZEPIS Pieczona brukselka z czosnkiem – PRZEPIS Jeśli szukasz sposobu na urozmaicenie swojego menu i dodanie do niego warzyw, które są zarówno pyszne, jak i zdrowe, to… ZOBACZ PRZEPIS(...)ZOBACZ PRZEPIS Dyniowa potrawka – leczo z dynią Prosty pomysł na smaczny i zdrowy obiad. Potrawkę możesz zjeść samą, ale równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do ziemniaków,… ZOBACZ PRZEPIS Najprostszy kapuśniak z kiszonej kapusty Kapuśniak to bardzo pożywna i rozgrzewająca zupa. Mam dla Was przepis na mega prosty, wegetariański kapuśniak z kapusty kiszonej z… ZOBACZ PRZEPIS Kotlety

Via Gusto
Powidła z aronii i jabłek 113

krzaka, proponuję w postaci powideł. Wspomniane już garbniki zapobiegają szybkiej fermentacji, dlatego przetwory z aronii długo pozostają przydatne do spożycia. Moje powidła zawierają również jabłka i są doskonałe do pieczenia ciast typu pleśniak lub do ciasteczek. Składniki: – 1,2 kg aronii – 800 g jabłek pokrojonych, obranych ze skóry i bez gniazd nasiennych – 300 g cukru – 2 łyżki octu – 2 szklanki(...)dużo wody, to dolać najpierw jedną szklankę, przemieszać. – Po chwili wlać drugą szklankę wody. Przemieszać i chwilę jeszcze pogotować. – Ja moje powidła na koniec ubiłam tłuczkiem do ziemniaków, aby rozdrobnić owoce. – Gorące przełożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić i pod kocyk

To co kocham
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami 155

Usłyszałam ostatnio w jakiejś reklamie, że kurczak zawsze smakuje ;-) Czy to gotowany, pieczony, smażony, czy w sałatce, zupie, rosole, na kanapce... Całkowicie się z tym zgadzam. Dlatego przepisów na drób nigdy dość.  Składniki: 2 nieduże piersi z kurczaka kilka kawałków suszonych pomidorów 1 mała cebulka troszkę oleju z zalewy z pomidorów suszony tymianek suszona bazylia słodka mielona papryka(...)troszkę tymianku, bazylii i słodkiej mielonej papryki.  3. Na koniec dodać pokrojone drobniej suszone pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać wedle uznania, z ryżem, makaronem czy ziemniakami. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Zupa pieczarkowa – krem 141

Zupa pieczarkowa na domowym bulionie warzywnym z dodatkiem pieczarek . Sycąca i rozgrzewająca (szczególnie jeśli nie pożałujecie świeżo mielonego czarnego pieprzu). Idealna na chłodne dni. Jest to

Moja Delicja
Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą 196

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą Prosta, szybka w wykonaniu, idealnie pasująca do pieczeni i mięs smażonych.   Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą Składniki: 500g kapusty kiszonej 1 cebula 1 puszka ciecierzycy konserwowej 400g ½ łyżeczki kminku Pieprz Sól Szczypta tymianku 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę wrzucamy na rozgrzany olej(...)ogniu, aż kapusta nabierze ładnego złotego koloru. Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis Chłodnik litewski – przepis Klopsiki zapiekane z ziemniakami w sosie pomidorowym Artykuł Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Zapiekanka z kalafiorem i porem 277

oregano i bazylii oraz soli i pieprzu mieszamy razem. Ziemniaki kroimy w bardzo cienki plastry. Mieszamy je z kalafiorem i mieszanką przypraw. Rozpuszczamy 2 łyżki masła i polewamy nim ziemniaki i kalafiora. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podpiekamy przez około 20 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy beszamel i pory. Pory kroimy w małe kawałki ok.2 cm, przecinamy(...)formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Na spód wylewamy beszamel, przekładamy podpieczone warzywa, układamy na nich podsmażone pory i wstawiamy do piekarnika na 45-50 minut. Pod koniec pieczenia zapiekankę posypujemy resztą sera

Bon appetit mon amie
Powidła z aronii i jabłek 243

powideł. Wspomniane już garbniki zapobiegają szybkiej fermentacji, dlatego przetwory z aronii długo pozostają przydatne do spożycia. Moje powidła zawierają również jabłka i są doskonałe do pieczenia ciast typu pleśniak lub do ciasteczek. Składniki: – 1,2 kg aronii – 800 g jabłek pokrojonych, obranych ze skóry i bez gniazd nasiennych – 300 g cukru – 2 łyżki(...)dolać najpierw jedną szklankę, przemieszać. – Po chwili wlać drugą szklankę wody. Przemieszać i chwilę jeszcze pogotować. – Ja moje powidła na koniec ubiłam tłuczkiem do ziemniaków, aby rozdrobnić owoce. – Gorące przełożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić i pod kocyk

To co kocham
KARMELOWO - PIERNIKOWE TRUFLE BAJADERKI 215

łyżki sparzonej wrzątkiem żurawiny - 2 łyżki masła orzechowego - 1 cukier waniliowy Wykonanie: Daktyle i żurawinę zmiksuj blenderem. Masło stop w rondelku dodaj wszystkie pozostałe składniki, masę ugnieć tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę. W dłoniach formuj kule i odkładaj na kratkę. Wstaw do lodówki na 20 minut.  POLEWA CZEKOLADOWA: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 1/4 szklanki mleka - 1 łyżka kakao(...)piernika bez mąki w składzie - 120 g margaryny W/w składniki zagnieć na jednolite, gładkie ciasto. Wstaw do lodówki na 15 minut. Rozwałkuj na cienki blat, wycinaj foremką pierniki i piecz przez 12 do 20 minut w piekarniku na złoty kolor. Temp. 170 stopni C, grzanie dół i termoobieg. Tak przygotowane trufle-bajaderki możecie przygotować jako prezent dla bliskich

SMYKWKUCHNI
PĄCZKI Z ZIEMNIAKÓW 163

PRZYGOTOWANIE :  Ziemniaki przekładamy do dużej miski, dodajemy jajka, rozmieszane drożdże w mleku, śmietanę, mąkę oraz cukier. Zagniatamy elastyczne ciasto, jest troszkę klejące ale tak ma być. Pozostawiamy przykryte ściereczką, w ciepłym miejscu na 30 minut aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto wykładamy na posypany blat mąką i ponownie zagniatamy. Gdyby się kleiło ponownie posypujemy mąką. Wałkiem rozwałkowujemy(...)papierze w celu odsączenia tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Uwagi; Ciasto ziemniaczane, pączkowe jest troszkę ciężkie, dlatego robiłam małe pączusie aby ładnie wyrosły, nie wiem jak będzie z pieczeniem większych pączków

Kulinarne Fantazje Marioli
Jesienna zapiekanka z dynią ku pokrzepieniu 218

dyni 1 kostka bulion warzywnego 1 jajko tarty ser żółty do posypania zapiekanki Ziemniaki gotujemy z osolonej wodzie- można je pokroić w kostkę, wtedy będą szybciej miękkie. Gotowe ziemniaki odcedzamy i ugniatamy. Dodajemy śmietankę, gałkę, masło i sól i pieprz po każdym składniku dokładnie ugniatając. Na koniec dodajemy żółtka i ugniatamy ostatni raz. Zostawiamy do ostygnięcia (puree można przygotować dzień(...)koniec do masy wbijamy jedno jajko i mieszamy. Na dno formy wykładamy masę mięsną, posypujemy ją tartym serem. Na wierzchu dekorujemy ziemniaczanym puree- na przykład używając rękawa. Zapiekankę pieczemy ok. 40 minut, aż ziemniaczane rozetki ładnie zbrązowieją. Jemy na ciepło, ale jak prawie każda zapiekanka, na zimno też ma swój urok:) Bardzo sexy... Z proporcji w przepisie wyjdzie więcej ziemniaczanych

les mirabelles
Domowa pizza 314

Nadmiar zajęć, a w zasadzie za krótka doba często zmusza nas do szybkich obiadów, jednakże równie smacznych:) Coś dla miłośników domowych fast foodów.  Składniki na

Kuchnia Pełna Pasji
Chrupiący kurczak po koreańsku. 138

soli – ½ łyżeczki czosnku granulowanego – 1 łyżeczka suszonego tymianku – 1 łyżeczka pieprzu – 1 łyżeczka płatków chili – 1 łyżeczka papryki ostrej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – olej roślinny do smażenia Sos koreański: – ¾ szklanki ketchupu – 2 ząbki czosnku – 1 cm startego imbiru – 2 łyżki miodu – 1 łyżka oleju – 4 łyżki(...)imbir, olej. Wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut, aż sos zgęstnieje. Na koniec włóż kurczaka do miski i polej mięso sosem koreańskim. Podawaj z ryżem lub ziemniakami w towarzystwie warzyw. Jest to najlepszy kurczak jaki jadłam! Delikatna i chrupiąca panierka a w środku soczysty kurczak i te przyprawy … Ten to kurczak smażony na głębokim oleju, jednak

Zdrowy Styl Joanny

Proponowane wyszukiwania