pieczone udka - 2203 przepisów (strona:37/147)

Udka balsamiczne z pieczarkami 119

Udka z kurczaka z pieczarkami, pieczone w piekarniku w kremowym sosie balsamicznym. Tak przygotowane mięso jest kruche i soczyste w środku, a skórka jest chrupiąca i złocista. Do tego równie soczyste pieczarki pieczone w całości. Genialny obiad, który podałam z opiekanymi ziemniaczkami. Udka z kurczka najpierw marynujemy przez co najmniej 12 godzin, dlatego warto zrobić(...)końcu dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, sól oraz pieprz i wszystko mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą, tak aby wszystkie udka zostały nią pokryte. Miskę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia udka wyciągamy z lodówki i układamy w naczyniu żaroodporny. Marynatę zostawiamy, będzie nam jeszcze potrzebna. Pieczarki

Kuchnia MagdaLeny
Zupa krem z pietruszki z pieczonym kurczakiem 108

przeziębienie. Zupa krem z pietruszki z pieczonym kurczakiem  składniki na 6 porcji Zupa z korzenia pietruszki i jabłek około 500 g korzenia pietruszki, 200 g jabłek (obranych i bez gniazd nasiennych) 500 ml mleka kokosowego 500 ml wody sól i pieprz do smaku Kurczak do zupy krem z pietruszki 1 kg udek z kurczaka (bez skóry, z wyjętymi(...)pieczonym kurczakiem Z udek kurczaka zdjąć skórę, wyjąć kości i każde przekroić na dwie części. Doprawić solą, dodać posiekane chili, roztartą kolendrę i prażone wiórki kokosowe. Każdy kawałek kurczaka zawinąć pojedynczo w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 140*C przez około 1,5 godziny. Kiedy kurczak będzie się piekł, pietruszkę umyć, obrać, pokroić w półplasterki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Udka i podudzia z cebulą, papryką i ziemniakami 53

Udka z kurczaka pieczone razem z ziemniakami i warzywami to szybki pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny! Składniki udka i podudzia z kurczaka cebula papryka podgotowane ziemniaki czosnek oliwa/olej przyprawa do kurczaka słodka papryka sól, pieprz Przygotowanie Blaszkę wysmarować oliwą/olejem. Umyte udka i podudzia ułożyć na blaszce. Dodać pokrojoną cebulę, paprykę, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę

Wasze Przepisy
UDKA PIECZONE W MIODOWEJ GLAZURZE 157

Dziś zapraszam na pyszne udka z kurczaka pieczone w marynacie miodowej. Podałam je z pyszną surówka z białej kapusty i tartymi buraczkami - Sałatką Rubinową ORZECH , zdrowa chrupiąca i kusząca. Wygląda naprawdę bardzo dobrze i tak samo smakuje. Możemy ją podawać na zimo jako osobne danie lub na ciepło. Polecam serdecznie i zapraszam do odwiedzenia  ORZECH  SKŁADNIKI(...)pieprz 1 papryka czerwona 4 łyżki miodu Dodatkowo SAŁATKA RUBINOWA ORZECH     PRZYGOTOWANIE:  Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem oraz papryką czerwoną. Na koniec smarujemy miodem. Wlewamy 50 ml wody. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok 60 min w 180 stopniach. Podajemy na ciepło z ulubioną surówką Sałatką Rubinową ORZECH. Polecam

Gotowanie Patki
Kurczak tandoori w aromatycznym sosie 126

Bliskim Wschodzie można kupić w każdym sklepie spożywczym (w Polsce jest dostępna m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata ). W Arabii Saudyjskiej dostępne są  też gotowe do pieczenia, zamarynowane porcje tandoori chicken - wystarczyć wrzucić je do piekarnika, na grilla lub na patelnię. Niemal rok temu podawałam już na blogi przepis na kurczak tandoori , dziś troszeczkę inna wersja z dużą ilością(...)nagrzanym do 230-240 stopni  przez około 15 minut, po czym przełączam na funkcję grillowania (tylko górna grzałka) i dopiekam jeszcze 3 do 5 minut. Tandoori z udek lub podudzi piekę około 20 - 25 minut i także dopiekam pod górną grzałką przez kilka minut. Podaję najczęściej z ryżem basmati ugotowanym z dodatkiem kurkumy lub z ryżem jaśminowym. Doskonale smakuje

Cztery Fajery
Kurczak tandoori w aromatycznym sosie 151

Bliskim Wschodzie można kupić w każdym sklepie spożywczym (w Polsce jest dostępna m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata ). W Arabii Saudyjskiej dostępne są  też gotowe do pieczenia, zamarynowane porcje tandoori chicken - wystarczyć wrzucić je do piekarnika, na grilla lub na patelnię. Niemal rok temu podawałam już na blogi przepis na kurczak tandoori , dziś troszeczkę inna wersja z dużą ilością(...)nagrzanym do 230-240 stopni  przez około 15 minut, po czym przełączam na funkcję grillowania (tylko górna grzałka) i dopiekam jeszcze 3 do 5 minut. Tandoori z udek lub podudzi piekę około 20 - 25 minut i także dopiekam pod górną grzałką przez kilka minut. Podaję najczęściej z ryżem basmati ugotowanym z dodatkiem kurkumy lub z ryżem jaśminowym. Doskonale smakuje

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Udka z kaczki w azjatyckim stylu 217

Marynujemy udka najpierw wcierając sól i przyprawy, następnie miód a na końcu dodajemy olej i wszystko mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na noc. 2/ Wyjmujemy udka, nastawiamy piekarnik na 185 stopni i pieczemy w naczyniu żaroodpornym kaczkę 1,5 godziny(...)termoobiegu. Możemy go włączyć na kilka minut przed końcem pieczenia odsłaniając naczynie. Pamiętajmy o podlewaniu kaczki wytopionym tłuszczem i przewróceniu jej na drugą stronę w trakcie pieczenia. 3/ Wyjmujemy kacze udko i przybieramy pokrojonymi mandrynkami, SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Kanapka z grillowanym kurczakiem. 194

skłdników i można stworzyć naprawdę coś wspaniałego :) SKŁADNIKI 2 kromki ulubionego pieczywa ( u mnie chleb staropolski) pieczony kurczak ( u mnie pierś z kurczaka, doskonałe będą też udka czy skrzydełka lub pieczony schab) pomidor czerwona cebula kiełki ( lucerny, brokuła, rzodkiewki) majonez krem balsamiczny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Mięso pokroić w nieduże kawałki ( jeśli używamy skrzydełek lub udek, po prostu oddzielić

DefinicjaSmaku
Udka z kurczaka w chrupiącej panierce 125

Składniki: 1 kg udek 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka granulowanego czosnku przyprawa do kurczaka (można użyć gotowej, lub własnej mieszanki) pieprz sól papryka słodka i ostra wg uznania olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć, posolić. Do worka foliowego włożyć mięso, wsypać składniki, wymieszać, zawiązać worek i mocno potrząsać, by posypka wszędzie dotarła. Udka

Olga Piecze i Gotuje
Udka pieczone z warzywami 216

skusicie się na udka z kurczaka pieczone z warzywami? Wiem wiem, od piekarnika jest jeszcze goręcej, ale wystarczy przygotować warzywa, doprawić mięso i siup do pieca, a reszta robi się sama, a my przychodzimy na gotowe. Smacznie, prosto i lekko :)   Składniki na 2-3 porcje: ok. 600 g udek (pałek) z kurczaka przyprawa "Kurczak złocisty" oliwa(...)kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić do naczynia żaroodpornego, polać oliwą i obsypać ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszać. Na wierzchu poukładać mięso z kurczaka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piec pod przykryciem ok. 45-50 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, włączyć termoobieg i piec jeszcze ok. 15-20 minut, aż mięso delikatnie się zezłoci. Podawać na ciepło, np. z dodatkiem ulubionej

Simply Food
Kurczak Vesuvio 42

Kurczak Vesuvio, to jednogarnkowe, włosko – amerykańskie danie, które powstało w Chicago. Delikatne udka z kurczaka, pieczone na złoty kolor, podawane z ćwiartkami ziemniaków, zielonym groszkiem oraz pysznym sosem. Szybki i prosty przepis na doskonały obiad z jednego naczynia! Vesuvio to kulinarny wizerunek Chicago, spopularyzowany prawdopodobnie w latach 30 XX wieku w tym właśnie mieście. Ten pyszny kurczak(...)nasz kurczak pieczony na młodej kapuście lub kurczak w sosie Marengo . Jeśli lubisz inne sposoby na kurczaka z piekarnika, sprawdź również jak smakuje nasz kurczak pieczony w piwie pszenicznym, a także kurczak pieczony z ziemniakami . Liczymy na to, że także dzisiejszy przepis będzie częstym gościem na Waszych stołach! Zapraszamy! Kurczak Vesuvio Składniki: udka z kurczaka

Kuchnia Na Wypasie
Nie marnuj jedzenia – co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka 207

można zrobić z resztek pieczonego kurczaka? Pierogi lub ravioli to doskonały patent na smaczne wykorzystanie niedojedzonego mięsa. Jeśli pieczony kurczak może być podstawą wielu nowych pysznych dań, to kurczak nadziewany wątróbką (albo kaszą z grzybami bądź cielęciną) stwarza jeszcze więcej możliwości. Farsz świetnie wzbogaca smak kury, a do tego podczas jednego pieczenia uzyskujemy więcej jedzenia – czyli działamy ekonomicznie(...)pieczonego kurczaka? W tym chińskim makaronie sprawdzi się nawet gotowane udko z kurczaka z rosołu. To doskonały przepis na wykorzystanie pozostałości nie tylko z pieczonego kurczaka lub kaczki, ale też np. udka z rosołu . Nieporównanie ciekawszy i bardziej smakowity niż tradycyjne, przysmażone na patelni, odgrzewane mięso. Jest idealny dla wszystkich, którzy kochają azjatyckie smaki i nie lubią zbyt

Niedzielny kucharz
Nie marnuj jedzenia – co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka 303

można zrobić z resztek pieczonego kurczaka? Pierogi lub ravioli to doskonały patent na smaczne wykorzystanie niedojedzonego mięsa. Jeśli pieczony kurczak może być podstawą wielu nowych pysznych dań, to kurczak nadziewany wątróbką (albo kaszą z grzybami bądź cielęciną) stwarza jeszcze więcej możliwości. Farsz świetnie wzbogaca smak kury, a do tego podczas jednego pieczenia uzyskujemy więcej jedzenia – czyli działamy ekonomicznie(...)pieczonego kurczaka? W tym chińskim makaronie sprawdzi się nawet gotowane udko z kurczaka z rosołu. To doskonały przepis na wykorzystanie pozostałości nie tylko z pieczonego kurczaka lub kaczki, ale też np. udka z rosołu . Nieporównanie ciekawszy i bardziej smakowity niż tradycyjne, przysmażone na patelni, odgrzewane mięso. Jest idealny dla wszystkich, którzy kochają azjatyckie smaki i nie lubią zbyt

Niedzielny kucharz
Soczyste udka z kurczaka pieczone w sosie 181

Przepis na pyszne i soczyste udka z kurczaka (mogą być również podudzia) pieczone bez skóry, która zawiera dużo złego cholesterolu, no i oczywiście tłuszczu. Składniki: 4 udka z kurczaka czosnek granulowany, sól, pieprz ziołowy, przyprawa do kurczaka, papryka ostra, papryka wędzona Sos: 150 ml koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu łyżka oliwy (nieobowiązkowo) łyżeczka octu winnego 100 ml wody(...)myjemy i ściągamy z nich skórę. Następnie posypujemy je przyprawami i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Składniki na sos mieszamy ze sobą i polewamy nim udka. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia i dokładnie spinamy go z obu stron. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min. Po tym czasie odcinamy górną część rękawa i podpiekamy

e-PrzepisyKulinarne
Udka z piekarnika 222

Moje ulubione mięso z kurczaka to udka. Dzisiaj przygotowałam pieczone w piekarniku w zalewie z sosu sojowego i miodu, a całość posypana rozmarynem. Było bardzo smaczne i zniknęło również bardzo szybko. Mięso podałam z pieczonymi ziemniakami i surówką z pora i pomidorów . Inne przepisy na różne rodzaje mięs znajdziecie tutaj Składniki 15 szt podudzi z kurczaka(...)sojowy wymieszać z miodem i pieprzem. Do pojemnika przełożyć udka i zalać zalewą miodową. Obtoczyć dokładnie mięso z każdej strony i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Odstawić do lodówki na 2 godziny Cebulę pokroić na ósemki, czosnek pokroić i rozłożyć wszystko między mięsem. Całość polać olejem posypać rozmarynem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania