pieczone udka - 2203 przepisów (strona:30/147)

Sprawdzone przepisy na kurczaka z piekarnika 64

Kurczak z piekarnika to danie, które uwielbiają zarówno dorośli, jak i dzieci. Jest to również jedna z najzdrowszych form przygotowania mięsa z kurczaka, ponieważ nie wymaga

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone udka z kurczaka w marynacie jogurtowo-miodowej na ostro 126

wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać marynatą, w której przebywało i przykryć folią aluminiową. Udka należy piec w rozgrzanym piekarniku około 60-90 minut w 180 stopniach. W międzyczasie mięso obrócić na drugą stronę, a pod koniec pieczenia zdjąć folię, aby skórka nabrała złocistego koloru. Przyprawy

Di gotuje
Sałatka z kaczką słodko-kwaśną, papryką, awokado i serem lazur 216

oliwek. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 1,5 godziny) garść roszponki 1/2 awokado 1/3 czerwonej papryki 30 gram sera lazur z niebieską pleśnią Udko kaczki pieczemy według przepisu powyżej i studzimy. Awokado, paprykę i ser kroimy w kostkę. Na roszponce układamy warzywa i ser oraz pokrojone w paski mięso z udka. Gotowe

Mango Papaja
rozmarynowe udka 142

czasu na przygotowanie obiadu? Bardzo proszę - recepta. Niby zwykłe udka, które dawno wszystkim już się znudziły, ale nie tym razem! Gałązki rozmarynu i musztardowa marynata odczarują pospolitego pieczonego kurczaka. Wystarczy dzień wcześniej pomyśleć o marynacie, a później wrzucić do piekarnika i robi się sam. Do tego mix sałat, lub dla większych głodomorów ryż i obiad w zapracowany dzień gotowy(...)Kurczaka płuczemy. Ostrym nożem rozdzielamy każde udko w chrząstce na dwie części. Nacinamy skórkę w kratkę (jak w grze kółko i krzyżyk). Składniki marynaty mieszamy ze sobą i dokładnie nacieramy kurczaka. Zamykamy w szczelnym pojemniku i odstawiamy do lodówki na całą noc. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy kurczaka. Na każdej z części kładziemy

Cook&Love
udka kurczaka w pomidorach z rękawa... 152

Rękaw włożyć do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 40 minut, następnie rozciąć trochę rękaw i piec na termoobiegu w 160C z 15 minut - udka kurczaka pieczone w rękawie są bardzo smaczne, kruche, aromatyczne, z dodatkiem pomidorów smakują wyśmienicie..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Chrupiący kurczak jak z KFC 184

mieszance ziół i mąki, później przełóż do misy z jajkami, zamocz dokładnie i na koniec panieruj w bułce i płatkach, dociskając panierkę do mięsa. Przekładaj zapanierowane udka na tackę do pieczenia, a najlepiej na tackę z rusztem, który trzeba wcześniej posmarować delikatnie olejem, żeby mięso do niego nie przywierali podczas pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut. Jeśli udka

Niedzielny kucharz
Kurczak tandoori 199

Kurczak tandoori wywodzi się z kuchni indyjskiej. Mięso marynuje się w gęstym jogurcie z przyprawami, a następnie piecze. Składniki: 1 kg kawałków kurczaka, u mnie udka, skrzydełka i filet marynata: … Czytaj dalej Kurczak tandoori

czarrna od kuchni
Pyszny i prosty kurczak duszony w śmietanie 386

Najczęściej udka kurczaka piekę, tak jest najprościej. Ostatnio jednak pomyślałam o udkach duszonych. Po prostu musiałam je zrobić. Wyszły pyszne, więc polecam je wam z całą odpowiedzialnością. U mnie było mięso z kością, ale równie dobrze można użyć filetów z udek. ok. 1 kg udek 2 duże cebule 2 łyżki słodkiej papryki 400 g słodkiej

Polska Zupa
Udka po tajsku 117

Udka z kurczaka w stylu orientalnym - pieczone w marynacie na bazie sosu sojowego z dodatkiem soku z limonki, miodu, czosnku oraz imbiru i obsypane sezamem. Tak przygotowane udka mają oryginalny smak oraz aromat - znajdziemy tu połączenie przeróżnych smaków: ostrego, kwaśnego i słodkiego. Poza tym są soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę.  Można je przygotować nie tylko(...)żaroodporny. Odstawiamy na około godzinę, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 30 min., pod przykryciem. Po 30 min. odkrywamy naczynie żaroodporne, a udka obsypujemy sezamem i pieczemy jeszcze kolejne 30-35 min. już bez przykrywania. Około 5 min. przed końcem czasu możemy włączyć termoobieg, aby skórka się zrumieniła

Kuchnia MagdaLeny
PIECZONE ZŁOTE UDKA BEZ SKÓRY 306

PIECZONE ZŁOTE UDKA BEZ SKÓRY Udka to mięso jedno z najczęściej używanych mięs w kuchni. Pieczone czy smażone smakują rewelacyjnie. Nie pogardzę tymi w sosie. Moja wersja jest bez skórki, dzięki czemu są mniej tłuste. Najpierw zamarynowane, a potem obtoczone w mące kukurydzianej i podsmażone na średnim ogniu, dzięki czemu mięso zachowało swoje soki. Następnie zostały(...)upieczone na złocisty kolor. ~~SKŁADNIKI~~ udka z kurczaka bez skóry 1 kg.  sól himalajska 3/4 łyżeczki przyprawa gyros 1 łyżka suszona natka pietruszki 1 łyżka  pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki  mielona ostra papryka 3/4 łyżeczki mąka kukurydziana 2 łyżki olej 3 łyżki masło 1 łyżka ~~METODA~~ Udka myjemy i osuszamy. Umieszczamy w woreczku. Posypujemy solą, przyprawą do gyrosa

Kuchnia Paulettes
Udka pieczone z sosem sojowym i warzywami 188

praskę czosnkiem, majerankiem i sokiem z cytryny. Zalej udka marynatą i odstaw je na minimum godzinkę. Możesz również przygotować to wcześniej i zostawić na noc w lodówce. Przed pieczeniem wyjąć udka z marynaty i włożyć do naczynia żaroodpornego.  Pokroić warzywa i ułożyć je na udkach razem z natką, rozmarynem i liśćmi laurowymi. Wszystko posolić i popieprzyć, Przykryć pokrywką

The Sweet Damsel
Kurczak pieczony z wiosennymi warzywami 242

Uwielbiam dania proste - z jednego garnka czy jednej blachy :) Dzisiaj jedna z takich propozycji - podudzia kurczaka pieczone z młodymi ziemniaczkami, pomidorkami cherry i zielonymi szparagami :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 8 pałek z kurczaka 500 g malutkich młodych ziemniaczków 1 pęczek zielonych szparagów 500 g pomidorków cherry 3 łyżki oliwy z oliwek pierz, sól, słodka papryka, czosnek granulowany tymianek(...)pół godziny. Ziemniaczki szorujemy, kroimy na pół i obgotowujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzamy.  Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce. Pomidorki myjemy - pozostawiając na gałązkach. Udka rozkładamy na blasze i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na pół godziny. Po tym czasie przekręcamy je na drugą stronę, dorzucamy ziemniaczki, gałązki pomidorków i szparagi. Zmniejszamy temperaturę

Moje Kuchenne Rewelacje
Kacze udka, aromatyczne z majerankiem i czosnkiem. Soczyste z patelni. 178

Kaczkę, czy kacze udka zawsze piekłam w piekarniku. Ale ostatnio zakupiłam tylko cztery sztuki udek, więc uznałam, że przygotuję je na patelni. I był to bardzo dobry wybór. Wyszło bardzo soczyste, mięciutkie mięsko i z fajną lekko chrupiąca skórką. Polecam :) Składniki - udka z kaczki - czosnek 3 ząbki - majeranek - domowa wegeta - papryka mielona czerwona - smalec 1 łyżka Wykonanie. Udka wymoczyłam dokładnie

Kuchnia z widokiem na ogród
Udka z kurczaka pieczone w rękawie z brukselką 94

ziemniaków        Przygotowanie:       Udka umyłem, osuszyłem i natarłem solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. Ziemniaki obrałem, pokroiłem w grubą kostkę, cebulę pokroiłem w półtalarki. Ziemniaki posypałem przyprawą do ziemniaków. Przyprawy: wymieszałem w miseczce i posypałem nimi udka. Udka włożyłem w rękaw do pieczenia, skropiłem oliwą, szczelnie zamknąłem, potrząsnąłem. Ziemniaki włożyłem do drugiego rękawa(...)ułożyłem w naczyniu żaroodpornym i zapiekałem 60 minut w 200 C / termoobieg /. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąłem rękaw, aby udka się przypiekły z wierzchu

R'n'G Kitchen
Nadziewane ćwiartki z kurczaka 183

pomysł na doskonałą alternatywę dla roladek z kurczaka. Nadziewane ćwiartki! Są super! Dosłownie - po pierwsze mięso wychodzi niesamowicie soczyste, po drugie nie rozlatuje się podczas zwijania i pieczenia, a po trzecie udka są kilka razy tańsze niż filety. :) Mięso z udek jest naszym zdaniem niedoceniane. Większość stawia na filety, bo są pozornie prostsze do obróbki. Jednak wcale nie tak łatwo(...)funkcja góra/dół. Frytki rozsypujemy na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Kurczaka wstawiamy o półkę niżej. Frytki co jakiś czas mieszamy. Po 30 minutach pieczenia zamieniamy je miejscami z udkami i ściągamy folię, aby płyn wyparował. Pieczemy jeszcze 15 - 20 minut. Jeśli frytki będą gotowe szybciej możemy je wyjąc i przykryć, aby nie wystygły. Tak przygotowane roladki doskonale

Kuchnia od dwojga

Proponowane wyszukiwania