udka kurczaka z cebulą, czosnkiem w brytfance pieczone...

udka kurczaka z cebulą, czosnkiem w brytfance pieczone...

udka kurczaka z cebulą, czosnkiem w brytfance pieczone...

Składniki: udka kurczaka 6 sztuk większe, olej rzepakowy 100 gram, cebula 7 sztuk, czosnek 1 główka, tymianek 2 łyżki, pieprz mielony 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżka, papryka słodka 3 łyżki, woda 2 szklanki Udka kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, wsypać do brytfanki posmarowanej olejem pokrojone cebule, ułożyć udka. Udka posypać tymiankiem, pieprzem mielonym czarnym, kucharkiem, posypać obficie papryką słodką, dodać ząbki czosnku. Brytfankę przykryć pokrywką, piec w nagrzanym piekarniku na 220 C,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.